מה שלא הורג מחשל

• פותח הנושא matm
  • פורסם בתאריך

matm

New member
מה שלא הורג מחשל

ניטשה אמר שמה שלא הורג מחשל וכך בעצם תימצת את תורתו למשפט אחד האם ישנם משפטי מפתח כאלו באומנות הלחימה אותה אתם לומדים ? משפט אשר ממצה את קו המחשבה הפילוסופי של השיטה? לדוגמה בטאי צ'י- מינימום מאמץ למקסימום תוצאה הפקידו מן הסתם יגיד ש:... אפשר להתיחס לשאלה כאין הרמה קטנה לוולה

matm

New member
פיתוח יותר מדויק

משפט שכששמעתם אותו "נפל האסימון".

הסיסמא של המורה שלי:

"אפשר גם ככה, אבל זה לא מה שאנחנו עושים עכשיו, אה?" ואגב אני מכירה ציטוט אחר משל הֶר פרידריך. זה הולך ככה: God is Dead Nietzsche Nietzsche is Dead God Nietzsche is God Dead

amir_aikido

New member
בידיים ריקות חשוב על כלי ולהיפך

אחד העקרונות של עבודה מתקדמת בקורינדו אייקידו הוא תמיד להשליך בין המצבים שונים של עבודה בידיים ריקות ועבודה בכלים. אמיר

בודוקאן

New member
והמורה שלי...

"תחפש תירוץ להתאמן!" ואי אפשר בלי הפנינים של עמוס גלעד: "כה אמר ה' למשה: לא תעבוד קשה..." "אם לא מצאת שום דרך לצאת מזה, נסה את הדלת" (הניסיונות של עמוס ללמד את דרכה הרכה של הטכניקה
)

isaacl

New member
נקודה למחשבה

תלמיד שלי באייקידו, מורה ותיק ביותר בקרטה (שוטוקאן), פרש מאייקידו השבוע, בגלל אמירות מטומטמות מהסוג הזה. אחרי שנים של חישול כף היד במקיווארה, כפות הידיים שלו מרוסקות באופן שאינו מאפשר לו פעילות של אייקידו. לגוף שלנו יש מגבלות מסוימות. וכנראה מה שלא הורג פוצע. יצחק

WhiteBear

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בדיוק, ומשפט כזה נעביר

לעמותת 4 אימאות, כדי לחשל את מי שנישאר בחיים ואמר את המשפט הזה...

pzirpim

New member
"ברנדי "אכסטרה פיין" לזכר, סגריה

דובק 10, בפרדס מאחורי המתבן" אם וויסקי סקוטי-- "Whisky" אם אירי--"Whiskey" אכן, לאירים מה להציע. בברכת slainte mhath

קרוקדיל

New member
לא זוכר את הציטוט המדויק

אבל ברוס לי אמר משהו על זה שאומנות הלחימה היא כמו מים מתאימים את עצמם לכל כלי יכולים ליהיות שקטים אבל יכולים גם ליהיות סוערים

matm

New member
לא מתלונן אבל:

לא שאני מתלונן חלילה אבל ציפיתי גם לתגובות רציניות כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב אני מתכוון לרגע שבו הבנתם שעליתם מדרגה ומה היה הטריגר לכך לדוגמא: הבנתו החדשה של דוד כפרי על הפרופורציות בחיים לאחר שראה את ניר מלחי באימון.

למעלה