מה שהיה הוא שיהיה

אלי.

New member
שוב, ברמה התיאורטית אתה צודק

אבל ברמה המעשית צריך משאבים בכדי "לייצר" ילודה - בכדי שלא נתאים עצמנו ל'מודל' הכלכלי של רצועת עזה.

דברי אינם "תיאוריה" הם תיאור של מציאות תהליך החיים .

וזה מעשי לגמרי .

ולעניין המשאבים -
אני מציע מדיניות . למדיניות יש חלקים או צעדים למימוש מטרה .
כיום תקציב הביטחון כולו צבאי או פנסיוני .
ההצעה שלי היא סכום X לילודת ילד יהודי שלישי לכל אשה יהודיה .
אפס לילד ראשון ושני .
אפס לילד נוסף .
ואפס לערבים .
זה שווה בערך 650 מליון שקלים לשנה אם X=1000 שקלים .

אלי.

New member
כשהגעת ל"אפס לערבים" - נפלת.

זו בעצם תמצית התמציות של הכשלון של המדינה היהודית להמשיך ולהיות מדינה יהודית ודמוקרטית: חוסר היכולת להבין שב"מרחב" היהודי היא חייבת להמשיך ולהיות גם דמוקרטית.

מדינת ישראל אינה דמוקרטית בהגדרה .

הערבים אינם העם שלי .
למעשה הם אויבים במקרה הקיצוני ומתחרים במקרה המתון .
ביסוד אני לא רוצה לתת להם אפילו קליפת שום .
רק מסיבות פרגמטיות אני נוהג בהם בסובלנות .
לא יותר .

אלי.

New member
אז כדאי לציין זאת במפורש.

אם הערבים הם האויבים שלך ומדינת ישראל לא דמוקרטיה - מנהיג שחושב כך צריך להצהיר על כך ולעמוד על כך.

אלי.

New member
'עמימות' היא הודאה בכך שהעמדה שלך לא מוסרית ו/או לא מקובלת

ו/או לא מתקבלת.
&nbsp
יתרה מכך: כשאתה שומר על 'עמימות' אתה עלול להפסיד את מה שיכולת לקבל/לשמור לעצמך אם היית יותר חד וברור.

עמימות היא מהלך שנועד להתעות את היריב .

עמימות היא מעשה מקובל ונפוץ במרחב הדגיפלומטי .
עמימות מאפשרת משא ומתן .
עמדה חד-משמעית היא נוקשה ובלתי מתפשרת .
במיוחד זה חשוב כאשר בכל תחומי החיים לא קיים 100% .
כי 100% יש רק במוות .

אלי.

New member
אתה מכיר את הקריקטורה על האיש העבה

שמשחק 'מחבואים, ו"מסתתר" מאחורי עץ שעובי גזעו מחצית מעובי גופו של האיש ?
&nbsp
גם עמימות צריך לדעת לנהל: כשאתה מחליט שמדינת ישראל דהיום היא דמוקרטיה שמפלה את אזרחיה על בסיס אתני/דתי, אתה מבקש להתחבא מאחורי קנה סוף.
&nbsp
אגב, כשישראל היתה 'דקיקה', כמעט שקופה, היא הצליחה להתחבא שם. מזכיר לך את המשטר הצבאי ששר כאן עד שנות ה-60.

והנה מה שקורה

הליכוד שמח כאילו מדובר בניצחון ענקי בשה שהם בסך הכל אכלו את שותפיהם לדרך. שלא לדבר על כך שנניה ייאלץ עכשיו לזחול על גחונו כדי שכחלון יואיל לקבל ממנו את תיק האוצר.
&nbsp
ש״ס שמחה (׳זה היום עשה אדוני נגילה ונשמחה בו׳ - כך לפי אריה דרעי) למרות שהיא איבדה 4 מנדטים.
&nbsp
נפתלי בנט רוקד למרות שמפלגתו איבדה 4 מנדטים.
&nbsp
ליברמן שמח, למרות שמפלגתו איבדה לא פחות מ-8 מנדטים.

בוש 99

New member
העיקר שלא יהיה תהליך מדיני

ארץ ישראל,עם ישראל ניצח,למי אכפת אם אורית סטרוק עברה.

יהיה תהליך מדיני

המיוחד אם הרפובליקנים יזכו בנשיאות ארצות הברית. תהיה ועידת מדריד 2, משפחת בוש כבר יודעת איך לכפות את זה עלינו.
&nbsp
ואחרי ועידת מדריד 2? אני מציע למר הרצוג, או לגברת יחימוביץ, לתפור את החליפות. בעוד שנתיים וחצי - בחירות.

והנה מה שיקרה

אפשרות א׳

נתניהו מקים ממשלה צרה של הימין והחרדים כחלון שר אוצר, החרדים מקבלים ריהביליטציה של כל ההחלטות האנטי-חרדיות של הממשלה הקודמת כולל: ביטול חוק הגיוס, בבת עינה של מפלגת ׳הבית היהודי׳, ועדת הכספים, שוב על חשבון ׳הבית היהודי׳ ומשרד הדתות, על חשבון? ניחשתם נכונה - הבית היהודי.

אפשרות ב׳

יאיר לפיד מצטרך לממשלה בראשות נתניהו ומקבל את תיק האוצר. על חשבון מי? כחלון. כך נתניהו מצליח להפר שי הבטחות בחיורות במכה אחת - גם מנה את לפיד לפתקיד של שר בכיר וגם לא ממנה את כחלון לתקיד שר האוצר. והחרדים? שוב בחוץ, עם הלשון בחוץ, לפחות לבנט יש סיבה לשמוח.

אפשרות ג׳

ממשלת אחדות. עם או בלי רוטציה. בניגוד להבטחתו של נתניהו: שלא תהיה ממשלת אחדות. איימן עודה יהיה, במקרה הזה, ראש האופוזיציה.

ועל זה שילמנו מליארד ורבע שקלים חדשים.

נתניהו עם הגב אל הקיר

בלי לפיד, בלי לבני, בלי אהוד ברק.
&nbsp
כבר לא נשאר לו על מי להטיל את האשמה במחדלים שלו.

מצד שני, יכול להיות שכחלון הולך לגדל זוג ביצים

ולהצטרף לממשלה של הרצוג.

למעלה