מה שהורס אותי

nili6

New member
מה שהורס אותי

מה שהורס אותי שהוא הולך להשאיר להם את כל המבנים שם, בתי כנסת והכל. (אומנם בלי הרכוש.... כמה נחמד מצידו). אני ממש לא יורדת לסוף דעתו. מישהו מוכן לעזור לי?

Ragamala

New member
מה שיהרוס אותך עוד יותר

זה שהתוכנית היא להרוס את כל המבנים הקיימים

masorti

New member
לא נכון...

התוכנית היא להרוס את כל המבנים הפרטיים, ולהעביר לפלשתינים בשלמותם את כל המבנים הציבוריים. וזה כמובן עוד טימטום של הוגי התוכנית (קרי: אריאל שרון ויועציו). בדרך כלל נהוג שצבא הנסוג מטריטוריה בידיעה שצבאות האויב ייכנסו אליה - נוהג להשמיד כל דבר בעל ערך כדי שלא ישמש את האויב. רק אצלנו מדברים על נסיגה חד-צדדית בתנאי מלחמה שבה הרכוש יימסר לאויב כשהוא מצוחצח למשעי.

amitais

New member
מה הטעם בלהרוס?

בשביל מה זה טוב? זה לא מועיל לאף אחד, סתם ברבריות. לא עדיף לצאת לארג'ים ולהשאיר את המבנים שלמים? אנחנו הרי לא מפסידים על זה אגורה, להיפך: דווקא להרוס יעלה לנו כסף.

masorti

New member
הסברתי לך...

כדי שהמבנים לא יפלו בידי האויב. האם לדעתך היה עלינו להעביר בשלמותם לחיזבאללה את מוצבי צה"ל בדרום לבנון כאשר צה"ל נסוג משם בתקופת ברק?

amitais

New member
בתי ההתנחלויות לא מסכנים אותנו

ולכן זה לא אותו המצב כמו מוצבי צה"ל. אם נהרוס: כל הצדדים מפסידים. אם נשאיר אותם: אנחנו עושים מחווה של רצון טוב שלא עולה לנו אגורה ולא גורמת לנו שום נזק. מי הוא האויב במקרה הזה? אנחנו בכל מקרה מעבירים לידיהם את השטח.

masorti

New member
בתי ההתנחלויות יכולים לשמש...

למשל כבסיסים צבאיים של החמאס או של גדודי חללי אל-אקצה. ואפילו אם נניח שהפלשתינים ישתמשו בבתים האלה לצרכים אזרחיים, הרי את הכסף שיתפנה הם יפנו לקניית נשק ואמל"ח (עיין ערך קארין A) ולאימון מחבלים שיפעלו נגדנו. לכן ברור שאסור שהבתים או כל ציוד אחר בהתנחלויות ייפול לידי האויב. (אז מה אם מעבירים להם את השטח? זו סיבה לסבסד להם את המלחמה נגדנו?) ואם שאלת, האויב הוא כרגע הרשות הפלשתינית.

nili6

New member
פשוט התחרפנו

אני פשוט לא תופסת ל מ ה ל א ל ה ר ו ס??? למה לתת להסם בנוסף לכל מתנות חינם? תגידו השתגענו לגמריי?? מישהו פה ירד מהפסים טוטאלית

nili6

New member
למה שנעשה לו מחווה? גם ככה כל

העסק הזה של ההתנתקות זו מחווה אחת גדולה ומבישה. גם ככה לא נותן לנו כלום בתמורה. אז למה לעזאזל לא להרוס? איזה הגיון יש פה?

זה מה שהרוס אותך....?

ומה עם קורבנות השווא הנופלים מידי יום, יהודים וערבים כאחד. זה לא הורס אותך? השאלה איזה מבנים ישאירו זה מה שהורס אותך?

מטרניך

New member
אלה קורבנות השווא של אוסלו

ותוצאת הכנסתם של ערפאת וכנופיותיו המזויינות לא"י. כמו כן תוצאת אי-מיגור אירגוני הטרור ע"י הממשלה שלנו כתוצאה מהחלטה פוליטית ולא חולשה צבאית.

nili6

New member
למטרניך רק הערה

אני לא ככ מסכימה איתך, נכון שהטרור הועצם מאוד אחרי אוסלו אולם בל נשכח, כבר בימי שמיר חיינו עם תופעת הסכינאות, כל בקר התעוררנו עם עוד נדקרים או נטבחי גרזנים. זה היה נורא לא פחות. הטרור מטבעו השתכלל עם הזמן, וייתכן שבכל מקרה היינו מגיעים, אוליי לא באותה מהירות, לפיצוצי האוטובוסים וכו' לבושתנו אנחנו חיזקנו אותם כמובן עם הנשק שתרמנו להם למען יטבחו בנו. עדיף לא לעשות עוול להיסטוריה, ולא לשכוח את העובדות הללו. טרור היה גם לפני אוסלו. אני לא אשכח את המשפט של שמיר, שאמר, בערך כך: אז פה ושם נדקר יהודי, מה אפשר לעשות.

nili6

New member
תיקון-

לא איזה מבנים, אלא עצם השארתם, זה מה שהורס אותי.

nili6

New member
ולשאלה שלך

ולגבי הקורבנות אם כבר שאלת אני לא ככ רואה מה אפשר לעשות כשבצד השני אין עם מי לדבר.

כמה נוח! אין עם מי לדבר, אז בואו

נדבר על מבנים! והקורבנות? נו, מה כבר אפשר לעשות...? אז אפשר ועוד איך אפשר. נתחיל אולי מזה, שבמקום לדאוג למבנים נדאג לבני אדם, ובעיקר נדאג לכך שישארו בחיים.

למעלה