יש לי שני דברים להגיד לך:
א. מי שבודק אותך הוא גורם צבאי. גורם רפואי צבאי, אם אתה מצהיר על בעיה שלחלוטין לא מגבילה אותך, ואתה מציין שאין לזה השפעה בחיי היומיום או במאמצים, לא ימהר לפסול אותך למשל משירות קרבי, או משירות קרבי ח"יר. להפך, הם רוצים כמה שיותר לוחמים, ואנשים עם נתונים בריאותיים יותר גבוהים, וללא מגבלות. ב. אתה תעמוד מול רופא ריאות, שלמד משהו כמו עשר שנים, וראה מאות אם לא אלפי חולים, והוא מבין טיפה באסתמה. אם הממצאים האוביקטיבים היו מאוד קלים, אזי הוא לא יוריד פרופיל, ולא תיהיה שום מגבלה, מעבר לתיעוד הרפואי הצבאי. אם לדעתו הממצאים הקלינים משמעותיים, ומודגמת אסטמה בעייתית, אז הטיפול יהיה משם והלאה. בהנחה שהאסטמה שלך היא זניחה אז הוא יבדוק, ורק יתעד או יוסיף רק סעיף ללא הורדת פרופיל. ג. הדבר הכי חשוב - (אני יוצא מנקודת הנחה) אתה לא רופא ריאות. אתה גם לא רופא כללי רגיל, גם לא אח מוסמך, ואני מניח שגם לא חובש. אתה, לא יכול לקחת את הבריאות שלך ביידים. אומנם אתה מכיר את הגוף שלך, אבל אתה עדיין לא מוסמך להגיד מה חמור, ומה לא חמור. ולמה יש נטיה להתפתח לבעיה, ולמה לא, זה העבודה של הרפואים והצוות הרפואי. כל הקיצורי דרך בדברים האלו לא יביאו אותך לשום מקום. אני משרת בתור חובש בפנימיה צבאית, שם מתאמנים תלמידים בתיכון לצבא - ואני רואה איך מוטיבצית יתר, והתעלמות מבעיות בריאותיות גורמות לילדים בכיתה י (!!) כבר לעבור סדרות של ניתוחים בברכיים, למשל. וחיילות שמפסיק להם הווסת תקופה ארוכה, ורק אחרי כמה חודשים בכלל מודיעות לי על כך, בגלל העודף מוטיבציה. אז בהחלט יכול להיות שזה אכן ממצא זניח, אבל אתה עדין צריך להצהיר על זה, כדי שיהיה מתועד ושיהיה ידוע. אם זה יסתכם בבדיקה של שניה של הרופא שיקבע שאין לך כלום עכשיו, זה הכי טוב.. צחי