מה שאמא שלי עשתה לי

קרפדית

New member
את מדברת מידיעה או מפראנויות?

כי כשאני ביררתי לאחרונה את החוק, אין מצב שהבנק מגיע לערבים כיום. יש חוק ברור שאין לפנות לערבים והעניין הוא יותר עניין פורמלי.

ayb1

Well-known member
השאלה היא אם את הראת לאמא שלך תוכנית ברורה

שמראה איך את מצליחה לעמוד בתשלומי המשכנתא ומה קורה אם לא. ואם יש סיטואציה בה מישהו אחר מילדיה של אימך עלול להפסיד את ביתו בגלל החתימה על הערבות הזאת הרי ההיתנגדות שלה ברורה לחלוטין,ואם אין סיכון אזי אפשר להסביר לה וליתר המישפחהואני מניח שחרף התנגדותה כולם יחתמו לך. החתמת בני משפחה כערבים אינה עיסוק בהימור אלא עינן בו ברור לכל הצדדים מהם הסיכונים שהם נוטלים על עצמם במיקרה הגרוע ביותר תמיד היה מוכן לגרוע ביותר ןתופתע לטובה כאשר זה לא יקרה.

לא חושבת שאמא שלך פסיכית וגם לא ילדותית

היא פשוט מגזימה. אבל שטויות, אל תכעסי עלייה ואל תפגעי. נכון, הצעד של להזהיר את אחייך היה קצת מוגזם, אך אם הם אנשים הגיוניים הם ידעו לעשות את השיקולים הנכונים ללא התייחסות לדברי אמך. בהצלחה יקירה

נני7

New member
מה אתם מבלבלים במוח- זו אמא שלה ותפקידה וחובת

וחובתה לעזור לה. אם היא לא תעזור אז מי כן? המשפחה צריכה לעמוד לצדך כשאתה צריך עזרה ויש לך כל זכות להיפגע. זו לא התנהגות של אמא. לצערי הרב, זו האמת.

אמא שלך צודקת לגמרי, די הגיע הזמן שבגילכם

תקחו אחריות על החיים שלכם, היום לא צריכים ערבים בשביל משכנתה. הורים הם לא כספומט.

לא כתבתי זאת מרוע, אלא ממקום של אמא שנותנת

והמון, גם חיבוקים והמון המון כספים, מקבלת מילדי בחזרה אצבע משולשת, דיבורים של חוסר סבלנות אלי, אבל כאשר באים לבקש עזרה כספית, פיהם ולשונם נופת צופים. אני מדברת ומייצגת פה את הצד של האמא. יש לי ילדים נהדרים, אך אני תלויה במצבי הרוח שלהם, זה קשה ,קשה, קשה.

760

New member
צר לי, אבל מדברייך משתמע שאת פשוט נכשלת

בתפקידך ותיפקודך כאמא.

מי הכשיר אותך בלחלק ציונים נכשל ? 760

את לא יודעת שאמא יכולה לגדל 10 ילדים ו10 יל דים לא יכולים לגדל אמא אחת

MoRoSH11

New member
מי את בכלל?!

לא מכירה את כותבת הודעה, אבל לא נראה לי שמישהו הכשירק אותך לחלק ציונים ולהגיד לה שהיא נכשלה. נכון אמא צריכה לדאוג לילדים שלה, אבל היא כבר לא ממש ילדה ומותר לאמא גם להגיד לא

760

New member
אם את לא מכירה

מניין הבטחון בקביעה לגבי הכשרתי ? ובכלל, מי את ?

יש הרבה פעמים שהורים נותנים בלי גבול

ונותנים ונותנים והילדים יודעים רק לבקש ולקחת בלי לתת תמורה (לאו דוקא חומרית).

קרפדית

New member
אם חד הורית צריכה ערבים למשכנתא..

ואמא שלי ממש אבל ממש לא כספומט שלי.

ayb1

Well-known member
לעמוד לצידה של בת אחת לא אמור לבוא על חשבון

חיסולם הכלכלי של ילדיה האחרים. אם יש לה תוכנית ברורה והגיונית לקניית דירה יש מקום לסייע לה, אבל עם הכל עומד על רגליים רעועות האם מחוייבת גם לכל שאר צאצאיה.

פרצלה

New member
האחים שלך הם הילדים שלה

ומאוד הגיוני שהיא תזהיר אותם להיות ערב יכול להיות סיפור רע מאוד.

nomadbl

New member
דעתי

אני לא יודע מה עם אמא שלך, אבל בלי קשר אליה, את צריכה לברר בקשר למשכנתא- אולי יותר כדאי לך לקחת דירה בשכירות? דווקא עכשיו הריבית בעלייה, הדולר בירידה, אני דווקא רואה כאן הזדמנות פוטנציאלית לדירה בזול...

wild orchid

New member
קפצתי מהראשי..

אני דווקא יכולה להבין את אימך,לחתום ערבות זה לחתום לפחות ל-20 שנה.את יכולה להתחייב שתוכלי לעמוד בתשלומים במהלך 20 שנה האלו?אף אחד לא יכול... הוריי חתמו לחברים על משכנתא לפני 15 שנים.כמעט כל שנה (לפחות כמה פעמים) מגיעה הודעה מהבנק על אי עמידה בתשלומים (הבעל לא עובד,רק האישה נקראת ומחזיקה את הכל).תאמיני לי שזה מורט עצבים בכל פעם מחדש.אני בטוחה שלא היית רוצה לשאת באחריות על משכנתא של חבר\אח\אמא שלך. עד כמה שזכור לי,יש היום חברות שדרכן את יכולה "לקנות" ערבים.נכון,זה עולה את הכסף שלו אך מצד שני יש לך ראש שקט שלא סיבכת אף אחד בחובות שלך...

koryz

New member
שלום קרפדית

אני אספר את דעתי. איכשהו, נראה לי שלא עושה לך טוב לדבר איתה היא חרדתית ואפילו שהיא רוצה קשה לה לתמוך בך. מה שנקרא, אם אין בסיס טוב, עדיף שלא לנסות להישען עליו את תסתדרי, איתה ובלעדיה. צריך לעשות סוויץ'. זה לא פשוט, אבל משתלם. האלטרנטיבה כמובן היא סבל אינסופי מתוך אהבה .. וזה לא בריא, לאף אחד מכן, ובמיוחד לך. המון בהצלחה בכל דרך שתלכי.

את לא צריכה טובות מאף אחד

יש היום אפשרות במקום ערבים, למשכן את הבית כלומר- אם לא תעמדי בתשלומים, הבית יוצא למכירה בהוצל"פ ככה אף אחד לא ערב לך ולא מסתבך איתך.

למעלה