מה שאמא שלי עשתה לי

קרפדית

New member
מה שאמא שלי עשתה לי

אמא שלי אשה קצת חרדתית. אני גרושה בת 27 לפני כמה ימים ביקשתי ממנה שתחתום לי ערבות על משכנתא שאני צריכה לקחת. בהתחלה היא הסכימה אבל אחר כך היא התחילה לחשוש ולדמיין שלא אעמוד בתשלומים ויבואו אליה ויקחו לה את הבית(למרות שהיא יודעת היטב שאם יקחו למישהו בית זה את הבית שלי שמשכנתי). היא התחילה לרעוד ולבכות והתקשרה אלי בדמעות שליש שהיא לא מסוגלת. אמרתי לה שתרד מזה אז היא נעלבה כי חשבה שדיברתי בקוצר רוח ולא נרגעה והרצתה לי שעה עד כמה היא רוצה לעזור לי ולא מסוגלת. במשך כמה ימים היא מדברת רק על זה. שמעתי אותה אומרת לחברה שהיא מנסה לעבוד על החרדות שלה ולעזור לי. התערבתי בשיחה ואמרתי לה שבאמת לא צריך. זה לא שווה את החרדות שלה ואני אמצא מישהו אחר שיחתום לי. כאן הייתה הטעות שלי.. אמא שלי נדלקה ואמרה לי שהיא לא תתן לאף אחד מהמשפחה להסתבך שיקחו לו את הבית וחובתה להזהיר את אחים שלי שלא יחתמו לי ובכלל באיזו חוסר רגישות אני רוצה לבקש דברים כאלה מאחים שלי. אמרתי לה שאף אחד לא מכריח אותה לחתום לי על משכנתא אבל לפחות שלא תקלקל לי ותתן לאחי אפשרות לחתום לי. היא נורא כעסה שהעזתי להאשים אותה שהיא "מקלקלת" לי. נפגעה עד עמקי נשמתה שאני לא מבינה שהיא רוצה לעזור לי אך היא לא יכולה במצבה והיא סבורה שאף אחד מאחי וממשפחתי לא יכול. היא התחילה לצעוק שאני לא יחידה בעולם וכאמא היא צריכה לחשוב על ילדיה האחרים שלא יסתבכו בחתימת ערבות. כשלקחתי את הדברים שלי והלכתי היא צעקה שאני לא יודעת להתנהג. אחכ היא התקשרה לכל האחים שלי ואמרה להם שלא כדאי להם לחתום לי ערבות כי הם יסתבכו. למותר לציין שאני עובדת כבר שנים ואני בן אדם יציב כלכלית מה אתם אומרים על זה?

שרונית28

New member
אולי התשובה שלי לא תמצא חן בעינך אבל

עם כל הסיפורים שהיו שאנשים לא עמדו בתשלומים וחותמי הערבות נשאו בנטל גם אני לא הייתי חותמת. יכולה לספר לך מנסיון אישי שלנו בזמן שמחזרנו את המשכנתא לפני כ-4 שנים הגענו ל-80% משכנתא. לא היינו צריכים ערבים. היום יש את חברת EMI (אאל"ט זה השם שלה) את משלמת לחברה הזו אחוז מסויים מערך המשכנתא (אצלנו זה נכנס במחזור) והם הערבים שלך בבנק. אם חס וחלילה לא עומדים בתשלומים של המשכנתא הם הערבים לכסף של הבנק. ואז החוב שלך הופך כלפי החברה הזו. תנסי לברר בבנק לגבי האפשרות הזו רק צריך לקחת בחשבון שזה עולה כסף ולכן אין צורך בערב למשכנתא. שיהיה בהצלחה

vicz

New member
../images/Emo45.gif

אני מכירה עוד אמהות שסרבו לחתום ערבות של משכנתא של הילדים שלהם. כשאנחנו לקחנו משכנתא, היינו עולים חדשים ולא הכרנו אף אחד שיוכל לחתום לנו. אז פנינו לחברה שמוצאת ערבים. שילמנו לערבים סכום נכבד (בשביל זה לקחנו הלוואה) והם חתמו. מצידם זה טפשי אבל זה השיקול שלהם. אני לא הייתי מחתימה את אמא שלי על משכנתא. במדינה שלנו אין לדעת מה יקרה מחר. יש מיליון סיבות שבגללם אנחנו עלולים לא לעמוד בתשלומי המשכנתא ואין לי שום כוונה שבמקרה זה האחראיות תעבור לאמא שלי. אין לי אחים אבל לו היו לא הייתי מבקשת מהם. לא רוצה לסכן את יקיריי בשום דרך. בכלל, כל נושא של ערבים הוא נורא טיפשי. בנק, עם רבבות עורכי הדין שלו, מוריד מעצמו את האחראיות לפעול כנגד החייבים ומעביר אותה לאנשים פרטיים, שבדר"כ אין להם מה לעשות כנגד החייבים. מתי כבר יחליטו שזה לא חוקי???

מירי,

New member
אבל כבר החליטו.

היום אל הערבים פונים רק לאחר מימוש הנכס.

אני בטוחה שאת מאוכזבת.

גם מעצם ההחלטה של אמא שלך לא לחתום וגם מעצם ההתנהגות שלה וההזהרות שלה כלפי האחרים. אז שני דברים יש לי לומר - 1. לא יפה שפנתה לאחים שלך כדי שלא יחתמו - אם מישהו מהם מחליט ורוצה לעזור לך, זכותו המלאה וחבל שהיא משפיע לרעה. 2. זכותה לא לחתום לך משכנתא או כל ערבות שהיא. אנני יודעת מה מצבה הכלכלי ואיך היא מתכננת את עתידה מבחינת כספים. זכותה להחליט שהיא לא חותמת. ושוב - אני מבינה שזה מאכזב ופוגע. חברים שפנו אלינו לפני המון שנים שנחתום להם משכנתא - ואנחנו היינו זוג צעיר בתחילת הדרך - סרבנו והם ניתקו איתנו את הקשר. זו זכותם לנהוג ככה מתוך עלבונם . מה שכן - היום כבר לא לוקחים לערבים את הבתים אם החייב לא משלם. נסי לחפש בגוגל מידע על החזרי משכנתאות ועל חייבי משכנתאות ואולי תצליחי בשיחה הגיונית לשכנע את אמא שלך לחתום. מה שלא יהיה - בהצלחה

אני מבינה את עלבונך אבל זו בחירתה לנהוג כך

עד כמה שאני יודעת לא מחתימים ערבים על משכנתא, בנסיבות מסויימות.

קרפדית

New member
זה ברור שזו זכותה לא לחתום

עצבן אותי שהיא שכנעה את אחי לא לחתום לי. ועוד יותר את זה שהיא העיזה עוד להפגע כשביקשתי ממנה שלא תקלקל לי עם אחי.

ההורים שלנו חיים בעבר

לפעמים הם יותר מידי היסטרים כי הם מתבגרים ואין להם מושג מה יהיה איתך או עם אחייך גם פעם היו באמת מאימים על ערבים שיקחו את הבית אם לא ישולם הסכום .אל תעלבי מאימך קבלי את זה בהבנה וסובלנות כי זה נושא עדין .

prtywomen

New member
תראי זה מה זה הכי קל לכעוס

עליה . סה"כ היא רוצה את טובתך. והיא בטח אישה מבוגרת שמפחדת שיקחו לה את הבית( מה שלא הגיוני כי כמו שאמרת אם יקחו יקחו את שלך). תוסיפי לזה את החרדתיות שלה והנה ההיסטריה גם להודיע לאחייך.. טאני חושבת שאין סיבה שתמלא לאחייך את הראש בענין. הם מספיק גדולים לשקול זאת לבד.

''אין תגובה''...../images/Emo4.gif

בואי נגיד ככה, אם אמא שלי תבקש שאני אחתום לה על ערבות משכנתא= בחיים לא הייתי חותמת... למה לי להסתבך?!...

dornat

New member
אמא שלך צריכה לדעת להעביר אחריות

אם מישהו מהאחים שלך ירצה לחתום לך אז הוא צריך לדעת על מה הוא חותם ומה ההשלכות של זה, ואמא שלך לא תחדש לו שום דבר. אני אישית כרגע לא הייתי חותמת על דבר כזה ללא קשר, זו שיטה של הבנק שבה הוא מנסה להחזיר אליך את האחריות לאשראי שהוא נותן לך (שאת זה הוא צריך לגלם כמרכיב סיכון בריבית שאת משלמת לו) אמא שלך יכולה להגיד לאחים שלך מה שהיא רוצה החשוב הוא מה הם יעשו, כך שבכל מקרה אם הם בסוף לא יחתמו אני הייתי מאשימה את האחים (אמא שלך ללא קשר לא בסדר, כי היא צריכה לתת להם לבחור בעצמם ולהעביר אחריות אליהם). זה במקומך, אבל במקום עצמי לא הייתי מאשימה אף אחד כשאני בעצמי לא הייתי חותמת על דבר כזה.

760

New member
אמא שלך היא פשוט אדם ילדותי (וזה בלשון המעטה)

אין לי מילים לתאר את הרגשת הגועל, החמלה, הבוז, ועד שאר רגשות שונים שחשתי כאשר קראתי את שכתבת. אמא, כמו שאני רואה את זה וכמו שאני מכיר את זה - תיתן את הבית שלה פשוטו כמשמעו למען ילדיה ובוודאי שלא תנהג כפי שנהגה אימך. אין כאן שום חשיבה על ילדים אחרים - היא פשוט אגואיסטית שמתרצת את זה בתירוצים שונים. שיהיה לך בהצלחה (יותר במשפחה מאשר בבית..)

איתי בן

New member
סליחה?! אני לא מסכימה איתך בכלל.מה זה צריך לה

להביע? שאני אתן לאימא שלי לא משנה מה גילה לשבור את הראש היכן תחייה את שארית חייה כדי שאני אקבל ממנה חתימה? לא מספיק היא גידלה אותי ונתנה לי מה שצריך? אז כרגע שהיא צריכה קורת גג אני אערער לה את זה? (למרות שהיום לא לוקחים את דירת הערב)אנו צריכים להבין שאלא הורים מהדור הקודם שדואגים לחיות חיים של כבוד ולא לבקש מילדהם כספים שיתבגרו..ומלבד זאת מה מפתיע אותכם שהיא פנתה לשאר ילדיה מה ניראה לכם שהם לא ילדיה ותרצה ברעתם? תבין אני לא נגד חלילה אותה אחת שכתבה אבל אני מבינה את האימא שלה.אני מאמינה שאם היה לה את הכסף מזומן לתת לבת שלה היא היתה נותנת ואם לאחיה היה אפשרות כלכלית היא היתה מבקשת ממנו שיתן לה (זה גם תלוי בכלה). עם כל האימפטיה שיש לי אני רוצה להגיד משהו הרבה משפחות התפרקו ולא משוחחים יותר אחד עם השני בגלל כספים ואולי האימא רוצה להמשיך לחיות כאשר כל ילדיה באים אליה ואין שום בעיות הרי גורל כביכול שיפיע על כך

Jazz7

New member
חוץ מהמשכנתא דיברתן גם על נושאים אחרים?

יכל להיות שיש בינכן משבר אמון שזה רק סימפטום שלו. תנסי לדבר איתה על נושאים אחרים ותראי לאן זה מוביל. בכל מקרה אל תבקשי מבני משפחה לחתום לך ערבות זה יכול להרוס את היחסים בינכם גם בלי שתהיה סיבה טובה, פתאום כל מי שחתם לך יבדוק מה את עושה עם המשכורת שלך, ולמה את עושה מהלכים כלכליים שאולי יסכנו את יכולת ההחזר שלך. תרחיקי אותם מהצלחת שלך, עדיף ככה

קרפדית

New member
אין ביננו שום משבר אמון

היא אמא מקסימה בעקרון ואנחנו ביחסים טובים. יש לה פשוט נטיה לחרדות קיצוניות וכשהיא נכנסת למצב של חרדה אז היא לא רואה ממטר וזה יכול לקחת ימים רבים. בקשר לערבות, בשל היותי חד הורית גם ככה בקושי אישרו לי משכנתא כך שאני חייבת ערבים מהמשפחה כך שאין לי ברירה.

אני חושבת שהתגובה שלה פשוט מזעזעת.

בחיים אמא שלי לא היתה מתנהגת איתי ככה. אני לא מכירה לא אותך ולא אותה אבל נשמע לי שזו תגובה של בן אדם שצריך טיפול. הרי אם את בן אדם נורמטיבי כמו שאת מתארת, עובדת ולא הסתבכת מעולם, הרי האינטרס שלה כהורה היה לעזור לך ולא לסרב לך ואף להתסיס את כל המשפחה נגדך. מה עובר עליה? חרדות יש לכל אחד אבל מצד שני יש גם דאגה לבן משפחה ורצון לעזור לילד אהוב שצריך סיוע. אני חושבת שהתגובה שלך היתה מאוד בוגרת יחסית להתקפת הטירוף שהיא חטפה מבקשה שנראית לי לגמרי לגיטימית. אני חתומה ערבות לאחותי ובן זוגה, הם לא נשואים אבל היא אחותי היחידה, היא חשובה לי וידעתי כמובן שיש סיכון (הרי הבחור יכול להעלם מחר אם ירצה) אבל אם אני לא אעזור לה מי יעזור? ממה היא עוד נפגעה? היא אכן קלקלה לך. עצוב לי על הכאב שלך, אבל זו זכותך המלאה להיפגע. נשמע שאולי יש דברים מעבר, כעס קודם או נטירת טינה שלה אליך (יכול להיות?) או שמשהו לא בסדר אצלה לגמרי.

עץ זית

New member
אמא שלך צודקת והיא אשה חכמה

היית רוצה שהיא תזהיר גם אותך אם היא חושבת שאת עומדת לעשות טעות שתעלה לך כסף. זה בדיוק מה שהיא עשתה עם האחים שלך. זכותה להגן על ילדיה. אם הבנק ביקש ממך ערבים סימן שגם הבנק לא חושב שתעמדי בתשלומים. כבר לא מבקשים ערבים בבנקים למשכנתאות אם ניהול החשבון תקין. אני מכירה מספר אנשים שמשלמים עד היום את התחתונים שלהם כי חתמו ערבות לקרובים שהיה בטוח שיעמדו בתשלומים. הבנק לא רודף אחרי החייבים לו אלא עובר מיד הלאה לחתומים כשהוא מבין שמהמקבל לא תבוא הישועה. ואז מה? לא יקחו לך את הבית שמשכנת כי לא יפנו אותך ממנו. יותר קל לפנות לבעלי הערבות שלך.

למעלה