מה ? רק לי היתה אמא כזאת רעה, מתעללת, שעשתה

kobit11

New member
רגע. לא הבנתי. מה זה נקרא:"אמא חולה". מה ?

בנוסף לכל הצרות את גם צריכה לטפל בה ?

kobit11

New member
מה ? רק לי היתה אמא כזאת רעה, מתעללת, שעשתה

אפליות ?

אני מתחילה לחשוב שנכונה הדעה שלי שרוב העולם
הם ילדים מפונקים של אמא....

אשבל1

New member
אני מצטערת לשמוע שאימך הייתה אמא מתעללת

מקווה שתוכלי למצוא את החום והאהבה שטמונים בכל אחד מאיתנו ולעטוף בהם את עצמך ואת ילדך (קראתי בתגובה למטה שאת אם :) )

kobit11

New member
תאמיני לי, בלי להשתחצן, הבן שלי מקבל אהבה

שכל אמא נורמלית היתה רוצה לתת לבן שלה.

אשבל1

New member
מחמם את הלב

אני מרגישה שהאהבה שאני מעניקה לילדי והאהבה שמקבלת מילדי בצורת חיבוק , מילה , חיוך... מצליחים למלא מעט את החלל שנוצר, מקווה שגם את מרגישה כך...

לא על מה

New member
אמהות ובנות

גם אני חווה את המחסור של דמות אם על אף שהיא נמצאת בחיי. או נוכחת נפקדת בחיי.
נעדרת ממנה היכולת לאהוב אותי כבתה. זה נכון לגבי שני ההורים שלי.
בנות הפורום, אולי תוכלו למצוא בדבריי נחמה מסויימת, על זה שחוויתן אהבת אם. אני בטוחה שאותה אהבה נשארה אצלכם והיא חלק ממי שאתן :)

עדיה222

New member
- KOBIT11

לא רק לך היתה אמא רעה. אני מכירה ארבע אמהות (בחיי, המספר הזה...) רעות לבנותיהן. אלה אמהות של חברות, שהכרתי, אבל נכון שיש משהו מאוד חריג ומזעזע ביחס שלהן, ואציין גם ששתים מהן הן חולות נפש רציניות, אחת עם אשפוזים ושחרורים, אחת מסוגרת בבית מבודדת. האם המסוגרת חולת הנפש לא מתאשפזת, כי לא מגיעה למצבים של פגיעה בעצמה או באחרים. בעברה - תולדות איומות במלחמת העולם. אם נוספת שהצטיינה בלב קשוח ורשע כלפי בתה גם היא היתה ניצולה אחרי הסתתרות מזעזעת במלחמה.
המבט של החברות שלי האלה, שהאמהות שלהן נוראות ורעות, איך שהן הביטו עליי - אני תמיד זוכרת שהן הביטו עליי (אני עם אמא שלי האנושית) - כאילו אני מין תמימה אהבלית לא מבינה כלום על החיים, הן ממש נדו לי. אפיין אותן מאוד הידע להיות בקונפליקט, כלומר הידע להתעמת, לעמוד על שלהן. אני חושבת שזה קשור למאמץ לשרוד מול האמהות.
אה בינתיים נזכרתי בעוד אמא של עוד חברה שאיכשהו לא היתה מסוגלת לטפל בה, והחברה שלי נשלחה לפנימיה.

kobit11

New member
מה את אומרת ? אמא שלי היתה בת מפונקת של

ההורים שלה שלא סבלה משום אפליות....
ככה שאין שום סיבה שהיא תהיה אמא רעה בעתיד.

עדיה222

New member
KOBIT לא התכוונתי בכלל לפטור את אמך מאחריות

אלא להיפך להוסיף לבעייתיות של האווירה שבה גדלו החברות.
אבל איך שלא יהיה, בכל האמהות הרעות של החברות יש משהו "לא בסדר" בנפש שלהן, אפשר לומר ש"הן משוגעות". זה לא יפה לכתוב כך, אבל כך זה מצטייר.
לכולן - התפרצויות של כעס על הילדות, אובססיה של ביקורת, מחיקה, דיבור שולל. אמא אחת נהגה לומר לבת שלה שהיא תתאבד. הילדה (חברה שלי) הלכה לבית הספר והיתה בטוחה שאמא שלה בינתיים התאבדה. כמובן - בדור שלי לא היה אפשר לדבר על היחסים בבית עם אף אחד... כל ילדה "נשאה את הצלב" לבדה, בבידוד ובבדידות.
חברה אחת שאמא שלה לא היתה "משוגעת" או "מופרעת" באופן חריג, פשוט סבלה ממין מצב נטישה, אמא שלה כאילו לא זכרה שהיא שם.
ועוד ועוד - - הסבל של ילדים הוא גדול כל כך.

למעלה