מה רצית?

sandradee

New member
מה רצית?

די ידוע שבצה"ל אין היגיון ואף אחד לא מקבל מה שהוא רוצה גם אם יש מקום וגם אם זה מתאים לו אז יאללה שרשרו לכאן מה שרציתם להיות בצבא ועד כמה הצלחתם בתפקיד שלכם להגשים משהו...

sandradee

New member
אני יתחיל...

יש לי מגיל קטן משהו כזה עם צבא אוהבת צבא (הלו הלו רק חיל ירוק) וחולה על קרביים ולא בקטע של פוזה אז רציתי להיות פ"פ מודעת לכל ההשלכות... רציתי להגיע ליח"טיות/סיירות במיוחד!!! ואפילו אחד מהבסיסים האלה קרוב לי לבית (לא רציתי לצאת כל יום ...) מה יצא בסוף? ק.המיון המנייאק :"את הולכת להיות רכ"אית" אני :(לעצמי: מה זה רכאית בכלל) "אני רוצה להיות פ"פ אבל"... ק.המיון המנייאק :"למה?" אני : "מאוד חשוב לי להגיע לגדודים ואם אפשר לסיירות". ק.המיון המנייאק: "אני הייתי שליש בגדוד של גולני" אני: "להיות פקל"שית אפשר" (מנסה את מזלי על תפקיד שנשמע טוב ולא ידעתי מה הוא . ק.המיון המנייאק: Next! מפה לשם עשיתי קורס רכ"א והייתי איזה 10 חודש בשלישות בעקבות שחרור של מישהי הפכתי להיות רלשית ביחידה שלי והיה לי שיעור סוף הדרך ובסה"כ הסתדרתי כי כל הפלסרים עברו אצלנו (כן כן כל 6 הפלסרים...) והרבה קרביים כמו שאני אוהבת ואנשים איכותיים אז השירות שלי יצא סבבה חבלז אהה והייתי עוזרת לחברה שלי הפ"פ אז בכלל!!!

birka

New member
למשלבית שכמותי... מה זה רשלית? ו

מזה רכאית? ומזה פקלשית? :+/ למקרה שהוא יציע לי את זה...(?!)

שריונר 7

New member
../images/Emo59.gifצנחנים.../images/Emo104.gif

רק צנחנים. ורק צנחנים....אבל רק רק רק רק רק צנחנים. מורשת בבית - גם אבא וגם האח היו בצנחנים ...... בסוף הגעתי לשריון חטיבה 7- בעיות ברכיים פסלו אותי לחי"ר. אז ביקשתי שריון וכמובן שקיבלתי שריון. אני לא מתחרט כי עשיתי הרבה בצבא ויש לי הרבה סיפוק מהשרות שלי . את החוויות מהשרות לא הייתי מחליף בעד שום הון שבעולם. סה"כ הייתי טען קשר ואחרי זה מפקד טנק שזה כולה פיקוד זוטר אבל אין שום דבר שאפשר להשוות לפקד על טנק בעולם ( תשאלו את אורי....) . הספקתי להיות מפקד טירונים וגם להיות סמל מחלקה . אבל שיא ההגשמה העצמית היתה התקופה האחרונה בצבא שהייתי בשכם בשיא האקשן שזה היה שם כמו המערב הפרוע ( לא לדבר כמה תחמושת יריתי שם....) ושם גם למדתי הרבה דברים וראיתי גם הרבה דברים ( לא נעימים במיוחד ) אבל סה"כ תקופה מעניינת.

צ ה ו ב ה

New member
אני והצבא - סיפור אהבה../images/Emo23.gif

הייתי אמורה להתגייס באוגוסט 1999, מיד אחרי סיום הבי"ס. עוד כשהייתי בבי"ס ניסיתי להתקבל ל- מג"ב (חתמתי ויתור מיד בסיום המיונים) מפעילת האמר (נפסלתי עקב מחסור ברישיון) חוקרת פלילית (אין לי מושג למה לא עברתי את המיון) כבר די התייאשתי מהצבא, וגם הלכתי לש"ש וחשבתי שזהו, טירונות כלל צהל"ית ומה שיבוא-יבוא. ואז, בסביבות יוני 00 הוזמנתי לגיבושון למקצועות לחימה התנדבותיים, שנפתח בדיוק אז. הלכתי לגיבושון, וכל השאר היסטוריה.

כלב קר

New member
רציתי להיות...

מדריכת ספורט. אבל זה לא הופיע לי במנילה... התגייסתי לכלל צהלי. לצערי מצאתי את עצמי יושבת בבהד 6 ברחבת השקם... לא מבינה איך הגעתי לחיל התחזוקה הדפוק הזה. סבלתי שם מאוד בגלל שהיתה שם תת רמה רצינית, המון פרחות...המוווון ערסים. ה-3 שבועות שם עברו לי כמו 3 שנים. בסוף הקורס ביקשתי מהקצינת מיון להגיע לגדוד של הנח"ל... הגעתי למז"י ושם אמרתי שאני רוצה קרוב לבית...ולהגיע כל יום הביתה...מה שהם יכלו לעשות בשבילי זה לשלוח אותי לגדוד שריון ברמת הגולן... לסיכום השירות הזה היה מיותר מאוד... אבל העיקר שנגמר

im mitzi

New member
אני רציתי

בעקרון בעלת פרופיל 21 רפואי, אחרי הגדנ"ע המזוויע שעברתי בכיתה י"א שעבר בשלום רק בגלל שאחותי למדה בשדה בוקר, החלטת שאני רוצה להיות מד"נית. כמובן שעשו בעיות עם הפרופיל שעם הזמן עלה ל64 ואז החלטתי שאם אני כבר אתגייס אז אני רוצה הכי טוב והכי קרבי שאני יכולה. העלתי פרופיל ל97 (3 ימים לפני הגיוס), והשאר כבר נכתב בספרי ההסטוריה....

PooKiPsiT

New member
וואו.....

מ21 העלת ל97?? סחתיין!!!!

Twinkle1

New member
לא ביקשתי הרבה

לפני הגיוס הייתי פעורה לחלוטין בכל ענייני הצבא. לא היה לי מושג מה הולך עם זה, מי נגד מי, איזה תפקידים יש או לאן כדאי לי להגיע. מה שכן, היתה לי מוטיבציה גבוהה להתגייס ולתרום כמה שאפשר. עשיתי כל מיני מיונים לתפקידים שהציעו לי והסכמתי בעיקר כי לא היה לי מושג מה הם וזה נראה לי יותר טוב מלהתגייס בלי לדעת לאן. לא עברתי אף אחד מהמיונים האלה ובדיעבד אני מאוד שמחה על זה. דבר אחד שכן היה לי חשוב מההתחלה - עוד מצו ראשון, ואחרי זה בבקו"ם ובטירונות ובקורס ובכל מקום ששאלו אותי - היה שאני רוצה לשרת בבסיס סגור, רחוק מהבית. ככה רציתי. ודווקא את זה לא קיבלתי. הגעתי לשרת בגלילות, בבסיס פתוח, ובגלל שאני גרה בצפון אפילו לא יכולתי לצאת הביתה כל יום. רוב הזמן הייתי ישנה בבסיס (אין דבר מדכא יותר מלישון בבסיס פתוח - הכל שומם, כולם אומרים שלום והולכים ב 17:30), ומידי פעם הייתי חוזרת הביתה. אני חושבת על כל האנשים שביקשו בסיס פתוח וקיבלו סגור, ושוב מצחיק אותי חוסר ההיגיון של הצבא...

o d e l y

New member
לא כך תיארתי את השירות הצבאי...../images/Emo2.gif

אני שירתתי כמדריכה בכפר ילדים לחינוך מיוחד בב"ש. זו פנימייה של ילדים עם הפרעות התנהגות קשות על רקע רגשי,מבתים הרוסים ועם מצוקות רגשיות...לא קל בכלל.. זימנו אותי למיונים ל"תפקידי הוראה והדרכה במשרד החינוך"...לא ידעתי במה מדובר ולא התלהבתי בכלל ובכל זאת הלכתי... מאוד התלהבתי במיונים וקיוויתי להתקבל... הזדעזעתי כשהגעתי לפנימייה אחרי הקורס שעברתי והייתי בטוחה שתוך זמן קצר אני חותמת ויתור או מבקשת מעבר לפנימייה אחרת... השירות היה חוויתי ולא רגיל...מאוד מאוד קשה ומצריך הרבה כוחות נפשיים שלא חשבתי שקיימים בי בכלל.. בסיכומו של דבר- נהנתי בשירות שלי,התאהבתי בזאטוטים הקטנים שבאמת עשו לי את המוות,אין לכם מושג מה עברתי שם..תקפו אותי
,איימו עליי וכו'...ואני בהחלט יכולה להגיד שאני מרגישה שעשיתי המון בשירות שלי ותרמתי הרבה וגם נתרמתי... ואחרי הכל...אני שמחה לפתוח דף חדש בחיים...זה היה יותר מדיי בשביל שנה ושבעה חודשים...

bana

New member
מה רציתי?

ת'אמת, זה כבר היסטוריה! רציתי: להיות כלבנית או לפחות להיות ביחידת הכלבנות (לעבוד ולאמן כלבים). ציפיתי לפרופיל 97. ציפיתי לצאת לקורסים, ציפיתי לקצונה... קיבלתי: פקידה, רחוק מהבית עם פרופיל 45 רפואי על משהו שבחיים לא חשבתי שישפיע בצורה כזאת!! הפרופיל הזה סגר בפניי את כל הדלתות!!!! הפסד של הצבא!! נותנים לכל מטומטם בימינו להיות קצין!!!

צומיש

New member
אז ככה....

בגלל שני מרגישה כאן כבר בין החברות בשורה זה הזמן לפתוח את ה-
אני הגעתי למיונים עם פול מוטיבציה של מדריכות חי"ר עברתי את המיונים והתגיסתי למדריכות חי"ר כי רציתי להיות קרבית ולהיות עם כל הלוחמים. 3 ימים לפני סוף הקורס החליטו שאני לא מתאימה והוציאו אותי על אי התאמה והבטיחו לי קורס חלופי.. לא קיבלתי שום קורס חלופי אלא הועברתי משם לצנחנים. הייתי פקל"שית ואח"כ ראלש"ית של גדוד בצנחנים. המג"ד הבנזונה (סליחה על הקלללה)
לא שיחרר אותי להיות פ"פ אחרי שהשליש לא הודיע לי עברתי לאוגדה 98 שם הייתי מפעילת מחשב ואז העבירו אותי להיות פקידה של הקצינת שלישות. אז מה יצא כלום הצבא לא מיצה אותי ההפסד שלו.. אבל הכרתי צנפים.. לא שזה עוזר לי או תורם לי בחיים...וההפך הצבא גרם לי לשנוא ולתעב את המסגרת הזו
חפיף לפחות לי אין מילואים

חלוש1

New member
אוגדת בלאי 98

תגידי מתי השתחררת? גם אני היתי באוגדה. פקידה של מי היית? גם לך יש סיוטים מהאוגדה? איך קוראים לך?

צומיש

New member
אני משתחררת ..

יום שלישי פקידה במרכז גיוס בקישורים... והאוגדה דיי גדולה.. ובכל מקום יש יתרונות וחסרונות...

דווקא בסוף יצא בסדר....

לפני שהתגייסתי הייתי מורעלת ביותר קיבלתי את זה עוד בבית מגיל קטן, רציתי להיות קרבית ולוחמת, התחלתי לעשות מיונים וראיתי שזה ממש לא בשבילי... בסוף כשהגעתי לקצין מיון הוא נתן לי להיות סמבצית. שירתתי רחוק מהבית (ליד בית לחם) והתפקיד שעשיתי היה בהחלט מספק ומרתק. לא הייתי פקידה (זה היה לי הכי חשוב), טחנתי שבתות על שבתות וסגרתי 21 בחומת מגן. בקיצור אומנם לא הייתי ממש קרבית אך יצא לי לצאת המון לשטח ואפילו לעצור מחבלת מתאבדת!! היה כיף אחח הזכרונות

shtootit

New member
וואי אתם מצחיקים אותי.... ../images/Emo13.gif

מצחיק אותי לשמוע איך בהתחלה כולם מורעלים תמימים צעירים וחושבים שהם הולכים לעשות מה שהם רוצים ובסוף הצבא עושה בהם מה שהוא רוצה...(עלק לפי צורכי הצבא...) חחחח והמעטים הם מי שבאמת מקבלים מה שהם רוצים ורובם אחריי בעיות או הפעלת קומבינות
בכל מקרה בסוף רובם יוצאים מאוכזבים כולם אומרים איזה צעיר הייתי איך לא ידעתי כלום בפעם הבאה נבוא מוכנים אבל לא תהיה פעם הבאה סיימנו וטוב שכך....

אני הכי מצחיקה במיוחד בבקום

כל החברים שלי הוי בצבא מה לעשות אני צוצקית התגיסתי והחלפי לי כומתה בבוקום למושפצרת אצל הקציון מיון ישבתי והוא היציע לי מגב אמרתי לא הוא הציע חייל אוויר אמרתי לא הוא היצע רקאית צפתית תצפתנית ............. מלא דברים ואני רק לא לא לא תאמת לא ידעתי מה אני רוצה ואז הוא אמר טוב אז תהיי פקידה אז אמרתי לא אתה תהיה פקידה שתכין קפה כל היוםלשמן קירח ואז הוא הציע לי להיות פ"פ בגולני זה הייתה טעות לא להסכים ואני אמרתי לא אני יודעת אני מפגרת בכול אופן אז הוא אמר אין לי את כל היום אולי את רוצה להיות בוחנת תחמושת שאלתי מה היא עושה והוא ענה מטיילת הרבה ועניתי כן לא מצטערת אפילו לרגע הייתי חצי שנה קבע הייתי סמלת מחלקה הייתי אחרית בנות היה כיף וכיף שהיה וזהו .

PooKiPsiT

New member
../images/Emo12.gif

היה לך קצין מיון ממש נחמד!! את הראשונה ששמעתי שהציעו לה כל כך הרבה תפקידים...

למעלה