מה רע בAD&D ?

DDN

New member
אוי, אתה ממש לא יודע מה אתה מדבר?

AD&D שורצת בחוקים טיפשיים, והיא השיטה ש"הופכת את הדמות לאוסף גלגולים מיותר" ספר לשחקן של AD&D מהדורה 2 עצמו, מכוון אותך למשחק רע (הדוגמא שיש שם בהתחלה) במו"ד 3, שבנויה על הק20, השיטה היא מודולרית - יש לך חוק בסיסי אחד - לכל דבר שאתה עושה יש דירוג קושי. אתה צריך בגלגול קוביית 20 להגיע לקושי הזה. את הקושי יקבע הש"מ. הבונוסים והמינוסים שתקבל יקבעו לפי א.ב.ג מה יותר פשוט מזה? אבל מה לעשות, יש את אלה שנלחמים בכוח נגד הקדמה, ונגד הדברים הטובים כי הם מקובעים על שלהם. תהנו כוס גרוג עליי. א

טוב הוויכוח הזה די מיותר..

יש כאלה שהחליטו שמיותר בשבילם לעבור שיטה.. ויש כאלה שהחליטו שהסיבה היחידה שיכולה להיות לזה זה התנגדות לקידמה.. כל אחד בדעתו יחיה ויהנה..

Gilgam69

New member
שאלה אחרונה

האם גם מיותר בשבילך לעבור ל: מעבדי מחשבים יותר טובים? מדיות יותר טובות כגון DVD? מכוניות יותר טובות? תרופות יותר טובות? חוקים ליבראליים יותר? הרשימה עוד ארוכה וארוכה. רק בגלל שבן אדם מרוצה ממצבו, לא אומר שהוא צריך להישאר נעול עליו ולא לחפש לשפר את מצבו עוד יותר.

תשובות:

לא מיותר מיותר לחלוטין מיותר חוץ משיפור/הפחתת כמות הזיהום לא מיותר תלוי בחוק שמע יש דברים שמאפשרים חיים יותר נקיים/בריאים/מהנים והם לא מיותרים.. לעומת זאת יש דברים שסתם משפרים כל שבוע שבועיים את הצד הטכני שבהם (כמו דיוידי לדוגמא) בלי לשפר את התוכן שלהם שהוא הצד שמשפר בעצם את איכות החיים שלנו.. חידוד "איכות התמונה" או הוספות עוד שלושים מיליון פיקסלים לרזולוציה זאת מלאכה מיותרת לחלוטין (כי אנחנו במצב שבו אפשר לראות את התמונה בצורה חלקה).. חוץ מהתפארות ב"לי יש 17 מיליון וחצי פיקסלים בפריים ומסך 999.9 אינצ' בסלון" אין לכל זה שום תועלת.. ההשוואה (בעיני) ברורה.. אתה יכול לשפר את הצד הטכני (השיטה) עד מחר בצהריים.. ומה יצא לך מזה ? (מבחינת תוכן משחק/רמת משחק/איכות משחק ?) אני לא חושב שיצא לך מזה משהו. (בהתחשב כמובן בעובדה שאתה -כן- שולט בחוקים ה"ישנים".. לבנאדם חדש אני מסכים שכדאי לבחור בגרסא השלישית כי (למיטב ידיעתי) היא פחות מסורבלת ויותר פשוטה להבנה..) בקיצור.. לדעתי.. אם אתה שולט בשיטה הקיימת ושום דבר תוכני (שיכול לשפר את רמת המשחק) לא השתנה.. אז זה לא שבור ואין מה לתקן.. לשטוף מוח לשמוצניק ? אני בספק

DDN

New member
איזה ויכוח?

הבנ'אדם טוען שמוד"מ היא השיטה העדיפה כי אין בה ואז הוא מונה את כל החסרונות שלה, ומדבריו משתמע שהוא מאשים את מו"ד 3 באותם חסרונות שיש במוד"מ. בניגוד אליך, שהחליט שהוא לא קורא או מנסה, וזה מה טוב לו, הבחור ההוא מאשים את מו"ד 3 בחסרונות מוד"מ! ואל תדאג, אתה תחיה ותהנה בדעתך, אבל כשאנחנו נסיים את שטיפת המוח שנעשה לך. . . .. . . :)

AndyBear

New member
אוי באמת

אתה רוצה להגיד לי שזה שבן אדם שבמוד"מ "נולד" גנב ימשיך ליהיות גנב כל חייו? זה לא קצת מוזר מבחינת משחק תפקידים, מה תפיסת העולם של יצורים תבונתיים במוד"ם לא משתנה(ובעולם שלנו?). ואם אתה תתען שMulti-Classing במוד"ם מאפשר לך לשנות זה גם לא נכון כי דמות(או אדם) מורכבת לפעמים דרך המחשבע לגבי העולם של אותה דמות תשתנה הרבה פעמים במהלך חייה. כמו לדוגמה אחת מהדמויות שלי: הוא היה גמד שבגלל איך שחונך הוא שנא קסם.[ברגע הזה הוא ברברי ברמה 1] יום אחד קוסם הציל את חייו, אבל ליפני זה הוא השביע את הגמד שיעזו לו לעשות משהו. המשהו הזה היה ללכת ולהציל איזה חבר שלו, ובזמן שהגמד היה בחברתו של הקוסם (הנחמד) הוא התחיל לחבב קסם וללמוד קצת עליו אבל הוא עדיין המשיך אם סגנון חייו הפראי.[ברברי 4\אשף 1] אחרי כמה שנים הוא קיבל משימה להגן על המלך של איזה ארץ.[אז ההיתי ברברי 6\אשף 5]. המלך הותקף ואחרי שהוא בזבז את כל הMAGIC MISILE שלו(ולא היה לו כמעט סיכוי סיכוי לפגוע בהם בלי ה"יכולת" של הקסם הזה לפגוע תמיד) [בהסכמת השהם] הטלתי אותו כמו שקוסם מטיל(וזה לא ממש עזר כי המלך מת בסוף, אבל זה כאילו גילה את הקסם שחבוי בו)[אז הוא ניהיה ברברי 6\אשף 5\קוסם 1]. ואחרי עוד כמה שנים הוא הצתרף למסדר של אבירי קודש[Ex ברברי 10\אשף 5\ קוסם 10\אביר קודש 1]. ואחרי הרבה הרפתקואת בחיפוש אחר הרוע וחיסולו. אחרי קרב גדול מאוד חביריו שחשבו שהוא מת(הוא רק התעלף) [EX ברברי 10\ אשף 5\קוסם 10\אביר קודש 20], קוסם רע מסוים סיפר לו על זה שננתש על-ידי חביריו בגלל שלא רצו להתחלק בכסף(ועוד כל מיני) איתו ועשה לו שטיפת מוח ואמר לו עד כמה הרוע טוב ודברים כאלה אז הוא פנה לדרך הרוע [Ex ברברי 10\ אשף 5\קוסם 10\Ex אביר קודש 10(בגלל יכולת מיוחדת של השומר האפל)\שומר אפל 10(רמה מקסימלית, את זה העברתי מהאביר קודש)] ומאוחר יותר הוא הצתרף למסדר של קוסמים אפלים בשם אשפי הדם. [Ex ברברי 10\ אשף 5\קוסם 10\Ex אביר קודש 10\שומר אפל 10\אשף דם 1\] אבל המטרה הכי גדולה שלי היטה להפוך ליצור אפל ועל-אנושי(והוא עשה זאת על ידי לקיחת Prestige class נוסף). [Ex ברברי 10\ אשף 5\קוסם 10\Ex אביר קודש 10\שומר אפל 10\אשף דם 10\Acolyte of the skin 1]. ובסוף השתמשתי בדמות הזאת כרע המרכזי באחת מההרפתקאות שלי. במוד"מ לא היה אפשרי לעשות דמות כאזאת בלי הרבה חוקי בית, ולא רק בגלל Multi Classing אלא גם בגלל הגבלות שיש גדעים מסוימים כמו לדוגמה לגמד.

Ferenheit

New member
דרגה 56

כל הכבוד! מעטים האנשים שהצליחו להגיע לדרגה כל כך גבוהה. רק עוד 57,000 נק"ן לדרגה הבאה (זה הרבה במו"ד 3, לכל שחקני מוד"מ שם בחוץ). בעניין מוד"מ, יש לי בקשה משחקני מוד"מ. בלי כל האנטגוניזם שמסביב. תירשמו כאן בת'רד הזה, שלושה-ארבעה אנשים מאיזור המרכז וניידים. ובואו לשחק איתי 2-3 סשנים, ככה הרפתקאונת קצרה. ותראו איך זה. זה בטח לא הדבר הכי טוב בעולם, ואולי זה אפילו טוב - נסו אותי. מה יש לכם להפסיד מלבד כמה שעות?

AndyBear

New member
האמת היא

שאחרי שעברתי בערך שמינית מההרפתקא [דרגה 10 של הדמות] אני והשה"ם שלי התחלנו לפתח עולם משלנו, ובערך כשהצתרפתי לפלאדינים החלטנו שהדמות שלי תהיה אחת מהדמויות המרכזיות בו ולכן גם השקעתי בה די הרבה(כמעט שנתיים וחצי, כאילו עד ליפני שנה בערך). באותו זמן כבר פיתחנו את העולם עד לרמה די טובה ואולי בעוד כשנה אני אפרסם EBOOK של העולם(כמו Campaign Setting).

למעלה