מה רע בAD&D ?

giladcn

New member
מה רע בAD&D ?

מה הקטע שלכם? כבר לא משחקים? אני מצטרפת לפורום הזה ברוח טובה, בחיפוש אחר שחקנים ואף לא תגובה אחת? נעלבתי ואני כוהנת מלחמה קורעת תחת! תודה..או משהו

DDN

New member
למה לשחק בDUNE 2 כשאפשר לשחק

בWARCRAFT 3? הה? בדיוק. למה לשחק שיטה מסורבלת, ישנה, וגרועה כמו AD&D כשיש לך את המהדורה השלישית של D&D? ברוכה הבאה לפורום! ואה כן (ובאנגלית זה ישמע יותר טוב): Alex will kick any cleric's ass, any time any day

למה ? למה ?!?

כי dune2 עובד על המחשב שלי והוא משחק מדהים ו warcraft3 לא עובד על המחשב שלי.. נו.. אז אם להמשיך את ההשוואה שלך אפשר לאמר שאני משחק.. lemmings ?
מה שאני בעצם אומר זה.. מה שמתאים למערכת שלך.. תשחק
אם אתה נהנה לשחק AD&D אז תמשיך ! זה לא כאילו שהתוכן משתנה במעבר שיטה.. רק השיטה.. כיף לטעון שמהדורה שלישית פחות מסורבלת וכו' וכו' אבל אם מישהו כבר מבין את המערכת של ה AD&D וממילא יקח לו זמן ועצבים ללמוד את השיטה החדשה אז.. מה הפוינט ? "your violence is pointless" - Jasper Molden

AndyBear

New member
אני חייב להגיד

שהשיטה שהיה לי הכי קל ללמוד היתה(אחרי פיוזין-השיטה הראשונה ששחקתי בה אי-פעם) מו"ד 3. ועל-פי שמוד"ם 2 ניסיתי ללמוד ליפני מו"ד 3(ככה שאי אפשר להגיד שהכל בגלל ההרגל), לא הצלחתי די הרבה זמן לזכור דברים מסוימים(כמו TACO יחסית לAC). חוץ מזה התוכן כן השתנה בין מוד"מ, ומו"ד 3(בערך), דברים כמו ריבוי מקצועת, וההפרדה בין מפלצת, NPC, וPC על-ידי כך שבמקום שהיה בסיס משותף לכולם(כמו זה שיש לכל יצור חי(כמעט) במו"ד 3 הגדרה של מקצוע וגזע, שמאפשר ליצור יצורים מורכבים יותר מהבסיס בלי להשקיע יותר מידי זמן) יש הגדרה כמו מפלצת, NPC, וPC(שזה לדעתי לא נוח, ובא ממהדורה שניה). חוץ מזה שהשיטה עכשיו הרבה יותר פתוחה ומאפשרת התאמה של דמות לשחקן בצורה הרבה יותר טובה. (העובדה, למשל שמיומנויות לא מוגבלות לפי מקצועות[כמו כישורי הפריצה, גניבה וכו' של הגנב במהדורה שניה]). חוץ מזה היום אם חסר לך משהו למוד"ם, אין כמעט סיכוי שתמצא את מה שאתה צריך(חוץ מקוביות)

DDN

New member
זה אומר מי שלא מנסה ללמוד את

המהדורה השלישית. כי במהדורה השלישית אין לך מה ללמוד! הרבה יותר קל ללמוד תוך כדי משחק את מו"ד 3, אני קראתי את הספרים רק אחרי משחקים רבים בקבוצת הצנונית, ולא בדיוק היה מה ללמוד שם. ו. . .. . אם המערכת שלך ישנה מדי, ואתה לא מצליח להריץ משחקים חדשים - זה הזמן לשדרג!

Gilgam69

New member
ואם WC3 כן היה עולה לך על המערכת

מה הייתה משחק אז? חוץ מזה, אם כל אחד היה דבר בגישה שלך, אז לא רק שאנשים לא היו מכירים ולומדים שיטות משחק חדשות, לא הייתה התפתחות טכנולוגיה או קידמה בכלל. כולנו היינו מסתובבים עכשיו עם נבוטים וצדים את החיה הקרובה.

AndyBear

New member
זה לא היה כל-כך נורא אם:

כולנו היינו מסתובבים עכשיו עם נבוטים וצדים את החיה הקרובה. אולי זה היה יכול ליהיות אפילו כיף... אז אל תזללזל בצייד בעזרת נבוטים! -התגובה הזאת לא קשורה לכלום-

קידמה משפרת את איכות החיים שלך

אם מעבר שיטה משפר את איכות המשחק שלך אז by all means תעבור שיטה ! במקרה שלי אני לא חושב שזה ישפר את החוויה שלי (כי אני מסתדר יופי עם השיטה הקיימת וללמוד חדשה יהיה מאמץ די מיותר) אם זה לא שבור אל תתקן את זה
ומבחינתי.. זה לא שבור

DDN

New member
נו די כבר

מספיק להתבכיין על המאמץ ללמוד שיטה חדשה. אין שם מה ללמוד, אין מאמץ להשקיע. תגיד - אני מפחד מהקידמה ואני לא רוצה לנסות דברים חדשים. אתה כמו הבת יענה שתוקעת ראש בחול ולא רוצה לדעת מה קורה מסביב. אתה לא רוצה ללמוד דבר חדש שכולם אומרים לך שמשופר - זו זכותך, אבל אל תתרץ. תגיד "לא רוצה".

אני אומר "אני לא רוצה ללמוד"

"אני לא רוצה ללמוד את השיטה הזאת" אבל אני גם נותן לך סיבה.. אתה לא רוצה לקבל אותה.. זכותך.. אבל אני נותן אותה.. ללמוד שיטה כמו פאראנויה או מרוצללים (שמתעסקת עם תוכן שונה) אני אלמד בכיף.. פשוט שיפור טכני למשהו שהטכניקה שלו לא מפריעה לי.. הוא חסר פואנטה מבחינתי.. יותר טוב ?

DDN

New member
אוף איתך

אם היית מנסה, היית מבין כמה הטכניקה של המהדורה השנייה מסורבלת, והיית עושה, בדיוק כמו כולם "איזה יופי, איזה מגניב". אבל תעשה מה שאתה רוצה. תישאר לעבוד בדוס כשכולם עוברים לחלונות XP.

BluePrint

New member
לא ממש

מילא DOS מול חלונות 2000... אבל XP? (חוץ מזה יש הרבה אנשים שטוענים שלמרות ש"זמן הXT חלף", המשחקים ששיחקנו עליו עדיין טובים ומהנים כמו פעם)

Remetz

New member
Nobody talks like that about AD&D!

And just for that I signed in with an English name. AD&D is a lot more colorfull and alive than the computer generated D&D3. It's like the difference between 2D and 3D. Disgusting pile of polygons! Hmpf!

tarash

New member
AD&D הוא לא רע אבל...

כפי שאת בבדאי יודעת ב- AD&D מאוד קשה להישאר ברמת משחק לא נק"ניסתית למשל , את כוהנת קורעת תחת אבל באיזה רמה? והאם היית יכולה להיות כה חזקה ברמה הזאת ב-3ED? הבסיס ב-3ED לדעתי הוא הרול פליי ומי שיגיד אחרת "יש לו עסק איתי"

Grud

New member
dune 2 rocks

אז קודם כל - אני מת על דיון 2, למרות שעבר זמנו מזמן, הוא משחק אדיר ויפה ונוסטלגי! דבר שני - אני לא חושב שהבסיס של מו"ד3 הוא רול-פליי... ולראייה אני מביא את מייג' בעולם האפלה (שזו פשוט השיטה היחידה שיש לי את ספר החוקים שלה בבית) - אם נשווה בין ספרי החוקים: במו"ד3 יש 2 פרקים שלא עוסקים באופן *ישיר* במשחקיות-טכנית, אלא רק באופן עקיף והם פרק התיאור והפרק על הקסם. שאר הפרקים הם פשוט פרקים ליצירת דמות. לעומת זאת, במייג', רוב הספר (מלבד פרק או שניים שמסבירים את שיטת המשחק) עוסק בעולם, כיצד לשחק את הדמות ועוד כהנה וכהנה "נושאים-של-רול-פליי"... עכשיו, יש סיבה שבגללה זה ככה - מו"ד3 הוא ספר חוקים *כמעט* ג'נרי לגמרי למשחקים בעולם פנטסיה-ימי-ביניימי סטנדרטי, וככזה הוא צריך להסביר את עצמו הרבה. אבל השיטה בתור שיטה אינה של רול-פליי, השאלה היא כמה חופשיטה, או לחילופין - נושאים שאינם כתובים בספר, מערבים במשחק שלך. מייג' לעומת מו"ד3, הוא מאוד מגביל בבחינת העולם (למרות כל המיסתורין שנשאר לבחירת השה"מ) שזה שוב פשוט איך שהשיטה בנויה, לטוב ולרע.

Gilgam69

New member
התשובה בגוף השאלה

Mage, בנוסף להיותו שיטה המקבילה מאוד לשאר שיטות ה-WoD (שמגיע לקיצו במוצרים החדשים של WW, דרך אגב), הוא עולם המשחק. הוא מציג עולם המשחק. הוא קובע את העולם המשחק. בעוד הספר לשחקן של מו"ד 3 לא מתיימר אפילו לקבוע את עולם המשחק. לעומת זאת, תפתח כל ספר עולם משחק של מו"ד 3, לדוגמה הספר הבסיסי של Forgotten Realms ותראה שרוב הספר עוסק בעולם, ברול-פליי ואיך להשתלב בעולם, ולא במכניקה היבשה של השיטה.

Soul Cake Duck

New member
שום דבר לא *רע* במוד"מ...

אבל בואו נכיר בזה, לשיטה יש חסרונות. אני עצמי נוטה לשנות שיטות כשאני משחק בהן, והשינויים שלי למוד"מ יצאו דומים במידה מפתיעה ל... נכון, המהדורה השלישית. דברים כמו גלגולי הצלה מאוחדים שמושפעים ממידות התכונה, שימוש נרחב במיומנויות שימושיות, וסיבובי קרב של שש שניות בערך הם רק כמה מהשינויים המתבקשים. אין בכך לומר שמו"ד מהדורה שלישית היא שיטה מושלמת; אני עצמי הכנסתי בה כמה וכמה שינויים בהנחייה הנוכחית שלי. אבל היא פתרה הרבה בעיות שהיו בשיטה הישנה יותר של מו"דמ, והיא מאפשרת התאמה טובה יותר לעולמות מערכה בשינויים קלים יותר לשיטה עצמה. בשל הסיבות האלה היא מועדפת ע"י רבים על פני השיטה הישנה אך הזכורה לטוב, ואני ביניהם. אז קחי בחשבון שאם את מחפשת שחקנים שיצטרפו למשחק בשיטה שנמצאת פחות בשימוש, ההיענות עשויה להיות נמוכה.

La Gamba

New member
האם שלחו אותך לגלדה?

האמת היא, שיותר ויותר אנשים, מעדיפים לשחק את המהדורה השלישית, שנראחת הרבה יותר פשוטה ומושכת, ופחות מסורבלת מהשיטה של של מוד"מ, דומה שבשיטה הזו בעצם לקחו את כל החסרונות שמצאו במשך השנים במוד"מ, והעיפו אותם, פחות או יותר, זהו שידרוג מצויין, ולכן אנשים מעדיפים את הגרסה השלישית על פני מוד"מ. וכמובן יש את אלו שמעדיפים משחקים כמו תולעת פיצה, ולא אוהבים מו"ד/אומנות המלחמה 3 כלל.

laerites

New member
אכן, AD&D טוב יותר!

אני מסכים איתך לחלוטין, AD&D לדעתי היא השיטה המועדפת, פשוט בגלל שהיא לא מלאה חוקים טיפשיים שהופכות את הדמויות לאוסף גילגולים מיותר ומוחקת כל שריד של משחק תפקידים. ה"חורים" החוקיים שהיו בAD&D רק איפשרו לשחקנים לשחק בעצמם את הדמויות ולאלתר פתרונות הגיוניים תוך כדי משחק, בלי להצטרך לחוקים השולטים בכל נשימה, תנועה, כוונה ואני לא יודע מה עוד של הדמות. יחי הAD&D

למעלה