הכל באיזור ובנקודת מבט...
צודק רן שטען שאסון אקולוגי / איכות סביבה היא בהתאם לגודל ולכמות שיש בסביבה. לדוגמה, כאן בבריטיש קולומביה היו כמה אסונות אקולוגים קשים ביותר בחודשים האחרונים וזה ואולי יתן לך את קנה המידה: 1. רכבת שהובילה חומר כימי ירדה מהפסים והקרון עם החומר הכימי הזה נשפך לאיזה נחל מקומי... כל הדגים מתו וזה הוביל לועדת חקירה מהירה שבסופה עפו כמה ראשים של חברת הרכבות... כמובן, שבמיידית חברת הרכבות שילמה לשיחזור מצב הנחל לקדמותו. 2. חל איסור כולל לדיג הסלמונים באיזור הדלתא מחשש לדילול האוכלוסיה. הדבר גרם למשבר חמור בין הממשל לדייגים שמתפרנסים מהדיג ועם דייגי הסופשבוע.. הוקצו כוחות משטרה שיתפסו כל דייג שדג אפילו סלמון אחד. 3. ספיח של אותה בעיה משנות ה70 הרים את ראשו בעיירה קטנה שחברה אמריקאית רצתה לרכוש את המפעל היחידי שמפרנס את אותה העיירה, אך התנאי היה שממשלת קנדה תנקה ותכשיר את האדמה המזוהמת והמסוכנת שהיא הייתה שטח איכסון חומרים מסוכנים של הפרובינציה. עד היום, לא הוקצו המשאבים הרבים לניקוי האיזור. 4. יש ליוויתן אורקה בצד הצפוני של האי וונקובר שהחליט להציק לדייגים ובעלי הספינות באיזור, רק בגלל שהוא בודד ורוצה חברה. מאחר ויש חוק האוסר הצקה לבעלי חיים.. כל אדם שמסנה לשחק עם אותו ליוויתן מסתכן בקנס.. והיה אחד דיג שהצהיר בטלויזיה שיש דרכים לטפל באורקה כדוגמת דינמיט.. למחרת, הוא היה עצור במשטרה לחקירה. לפי מה ששמעתי בחדשות, בקיץ היו כמה וכמה מקרים של זיהום אוויר קשה בטורונטו עקב החום וחוסר תחלופת האוויר, בזמן שכאן בחוף המערבי.. היה קיץ חמים ונאה בלי כל הבלגן (חוץ ממספר ימים של ערפיח שנגרם משריפה ענקית באיזור הביצה כ30 ק"מ ממרכז העיר) לגבי אלימות, אנטישמיות ושאר החולי... אני לא יודע איך זה בטורונטו או מונטריאול (שמעתי סיפורי אימה מהאיזורים הללו)... אך ממה שאני מרגיש כאן בוונקובר המצב לא כל כך נורא, למרות שוונקובר מקום ראשון בכמות הפשעים הקטנים (גניבות וסמים בעיקר). אין לי בעיה ללכת ברחוב, לפגוש אדם זר ולפצוח בשיחה איתו על ישראל, אפילו באם דעתו שונה משלי, הוא לא ישלוף אלת ביסבול ויתאמן עליי בחבטות.. ישנם איזורים שלא נעים ללכת בהם בגלל תעבורת הסמים וכמות חסרי הבית שיש בה, אבל אלו איזורים ש"נתרמו" ע"י העיריה והמשטרה. אפשר להגיד שאולי הדבר העיקרי ששונה מישראל (נכון להיום בכל מצב) זה שאתה נתקל בחסרי בית בכל מקום. אתה לא יכול לזרוק את האשפה לפח מבלי להתקל באיזה חסר בית שעוסק בדייג בקבוקים ושאר חפצים בעלי ערך מפחי האשפה, וכמובן שהם עומדים בכל פינה ברחוב ומבקשים נדבות. ויש גם מסוממים המסתובבים ברחובות בצורה חופשית. והמגמות? מי יודע? כאן בבריטיש קולומביה ההרגשה שלי היא שיש פקטור מאוד חשוב על נושא הטבע והסביבה... וב2010 תהיה כאן האולימפידה דבר שיגרם לפיתוח מחודש לאיזור... וזה בנוסף לבום הגדול שיש כרגע בשוק הנדל"ן כאן. G45