מה רע בקנדה?

kmv75

New member
מה רע בקנדה?

שלום! מה טוב בקנדה שמעתי הרבה. במסגרת ההתלבטויות לגבי הגירה, אני מעוניין לשמוע דווקא מה רע. מה הבעיות שמטרידות את האנשים בקנדה בכלל ואת הישראלים בפרט. אם היו שואלים אותי לגבי ישראל הייתי מציין (הסדר אקראי לאו דווקא לפי סדר החשיבות) עוני, אלימות, טרור, שחיתות, פשע, פערים חברתיים ומתחים בין מגזריים וכו'. אז מה קורה בקנדה? שמעתי ואינני יודע אם זה נכון שבשנות ה- 70 למשל הייתה בעיה קשה של איכות הסביבה? מה בעניין האינטישמיות (ראיתי דעות סותרות בפורום)? מה המגמות (גם זה חשוב - לאן הולכים)? תודה מראש!

patti1

New member
יש ויש גם טוב,וגם פחות טוב...

זאת אני יכולה להעיד אך ורק משהות בת חודש בקיץ האחרון,ומהכרות עם ותיקים יותר. אם אינפ' ממני נראית לך רלונטית-אשמח לכתוב לך כמסר אישי.

לדעתי

מה שמטריד ישראלים בקנדה זה העניינים שמטרידים כל מהגר באשר הוא - אבדן הזהות התרבותית, לשרוד ולהתקדם בשרשרת המזון, פערים מול הדור הצעיר, הורים מבוגרים שנשארים מאחור וכו'. לדעתי לא נכון להשוות "מפרט" של בעיות של קנדה מול אותן הבעיות בישראל כי זה לא אותו דבר. למשל משבר אקולוגי במדינה שבה יש אגם על כל תושב וחצי בממוצע, לא דומה למשבר אקולוגי במדינה שבה יש נחל וחצי. אם זיהום של כמה אגמים במדינה שבה 20 מליון אגמים גורם לשאלה האקולוגית לעלות לסדר היום הציבורי - זה אומר בעיקר דברים חיוביים (לא שחסרים דברים שליליים)

G45

New member
הכל באיזור ובנקודת מבט...

צודק רן שטען שאסון אקולוגי / איכות סביבה היא בהתאם לגודל ולכמות שיש בסביבה. לדוגמה, כאן בבריטיש קולומביה היו כמה אסונות אקולוגים קשים ביותר בחודשים האחרונים וזה ואולי יתן לך את קנה המידה: 1. רכבת שהובילה חומר כימי ירדה מהפסים והקרון עם החומר הכימי הזה נשפך לאיזה נחל מקומי... כל הדגים מתו וזה הוביל לועדת חקירה מהירה שבסופה עפו כמה ראשים של חברת הרכבות... כמובן, שבמיידית חברת הרכבות שילמה לשיחזור מצב הנחל לקדמותו. 2. חל איסור כולל לדיג הסלמונים באיזור הדלתא מחשש לדילול האוכלוסיה. הדבר גרם למשבר חמור בין הממשל לדייגים שמתפרנסים מהדיג ועם דייגי הסופשבוע.. הוקצו כוחות משטרה שיתפסו כל דייג שדג אפילו סלמון אחד. 3. ספיח של אותה בעיה משנות ה70 הרים את ראשו בעיירה קטנה שחברה אמריקאית רצתה לרכוש את המפעל היחידי שמפרנס את אותה העיירה, אך התנאי היה שממשלת קנדה תנקה ותכשיר את האדמה המזוהמת והמסוכנת שהיא הייתה שטח איכסון חומרים מסוכנים של הפרובינציה. עד היום, לא הוקצו המשאבים הרבים לניקוי האיזור. 4. יש ליוויתן אורקה בצד הצפוני של האי וונקובר שהחליט להציק לדייגים ובעלי הספינות באיזור, רק בגלל שהוא בודד ורוצה חברה. מאחר ויש חוק האוסר הצקה לבעלי חיים.. כל אדם שמסנה לשחק עם אותו ליוויתן מסתכן בקנס.. והיה אחד דיג שהצהיר בטלויזיה שיש דרכים לטפל באורקה כדוגמת דינמיט.. למחרת, הוא היה עצור במשטרה לחקירה. לפי מה ששמעתי בחדשות, בקיץ היו כמה וכמה מקרים של זיהום אוויר קשה בטורונטו עקב החום וחוסר תחלופת האוויר, בזמן שכאן בחוף המערבי.. היה קיץ חמים ונאה בלי כל הבלגן (חוץ ממספר ימים של ערפיח שנגרם משריפה ענקית באיזור הביצה כ30 ק"מ ממרכז העיר) לגבי אלימות, אנטישמיות ושאר החולי... אני לא יודע איך זה בטורונטו או מונטריאול (שמעתי סיפורי אימה מהאיזורים הללו)... אך ממה שאני מרגיש כאן בוונקובר המצב לא כל כך נורא, למרות שוונקובר מקום ראשון בכמות הפשעים הקטנים (גניבות וסמים בעיקר). אין לי בעיה ללכת ברחוב, לפגוש אדם זר ולפצוח בשיחה איתו על ישראל, אפילו באם דעתו שונה משלי, הוא לא ישלוף אלת ביסבול ויתאמן עליי בחבטות.. ישנם איזורים שלא נעים ללכת בהם בגלל תעבורת הסמים וכמות חסרי הבית שיש בה, אבל אלו איזורים ש"נתרמו" ע"י העיריה והמשטרה. אפשר להגיד שאולי הדבר העיקרי ששונה מישראל (נכון להיום בכל מצב) זה שאתה נתקל בחסרי בית בכל מקום. אתה לא יכול לזרוק את האשפה לפח מבלי להתקל באיזה חסר בית שעוסק בדייג בקבוקים ושאר חפצים בעלי ערך מפחי האשפה, וכמובן שהם עומדים בכל פינה ברחוב ומבקשים נדבות. ויש גם מסוממים המסתובבים ברחובות בצורה חופשית. והמגמות? מי יודע? כאן בבריטיש קולומביה ההרגשה שלי היא שיש פקטור מאוד חשוב על נושא הטבע והסביבה... וב2010 תהיה כאן האולימפידה דבר שיגרם לפיתוח מחודש לאיזור... וזה בנוסף לבום הגדול שיש כרגע בשוק הנדל"ן כאן. G45

I s t a r

New member
אוי...איזה תיאור נורא...

זה באמת ככה? וונקובר מלאה חסרי בית? אוי,.....אני קיבלתי רושם שונה לגמרי..לא תירתילי שהמצב כל כך גרוע ,חשבתי שזו מדינת רווחה מאוד מפותחת...

יש המון חסרי בית

הם מתרכזים באיזורים מסויימים. וונקובר זה לא קנדה, ב"קנדה" הם לא שורדים, אבל בוונקובר מזג אוויר נוח, אידיאלי לגידול הומלסים. בעיית ההומלסים זה לא בדיוק בעייה של חוסר אמצעים של רשויות הרווחה. חלק גדול מהם הם אנשים לא בדיוק שפויים, אבל לא במידה שמחייבת לאשפז אותם בכפייה. מבחינה טכנית הם "בחרו" את החיים האלה. חלקם גם לא ממש הומלסים, יש להם איזה חדרון באיזה דיור מסובסד מינימאלי, אבל אין כוח בעולם שיכריח אותם להחליף בגדים או להתקלח מעת לעת. בדיוק שלשום היה מאמר בTHE PROVINCE על המבמה של הפרובינציה לסגור כמה שיותר מוסדות לחולי נפש ולשלוח את הגבוליים לשיקום בקהילה - את המוסדות סוגרים במהירות, אבל השיקום בקהילה לא כ"כ הולך באותו קצב.

feldman9

New member
כמו שאמרו, מאוד אינדיוידואלי

יענו, לי מפריע שאסור לעשן במקומות ציבוריים, באסה לי. אתה גם צריך להפריד שמה שיפריע לך כמהגר לא בהכרח יפריעו לקנדי, תזכור שלהיות מהגר זה לרוב מאוד לא קל ובמיוחד בהתחלה! וכמובן, קנדה היא לא גן עדן ויש פה בעיות חמורות של פשיעה, עוני, אפלייה על בסיס גזע ומוצא וכדומה לאן הולכים, זה תלוי בהרבה גורמים, אני באופן אישי בחרתי בטורונטו בעיקר בגלל שפה, אוניבסיטה וקשרים. אבל מונטריאול וונקובר יכולים להתאים לך יותר, תלוי מה אתה מחפש (יש גם טרנד עכשיו של קלגרי וכאלה אבל אני לא מתמצא) איכות סביבה, יש בעיות, הפרופ' שלי באוניברסיטה אפילו אמרה שבטורונטו יש מחסור במים לשתייה אבל זה ממש לא משהו שאמור להפריע לך, סה"כ מהבחינה הזו יש מודעות גבוהה וקנדה שומרת חזק במיוחד בגלל שזה אחד המשאבים העיקריים שלה

drz400e

New member
בדיוק מה שבאתי להגיד

אחד הדברים שהכי הפתיעו אותי בביקור האחרון בארץ זה השימת זין ההיסטרית על החוקים שאוסרים עישון במקומות ציבוריים. מעשנים הכל מקום. בשדה תעופה, בקניונים , וכמובן בכל המסעדות. אחד הדברים היותר אבסורדיים שראיתי היה מוכרת בקניון , יוצאת מהחנות לעשן "בחוץ"....כלומר ליד הדלת של החנות שלה , אבל עדיין בתוך הקניון..... אז פעם זה לא הפריע לי. היום אחרי הרבה זמן פה , כשלי, הלא מעשן יש את הזכויות לשם שינוי , זה היה נראה לי ממש מוזר.

drz400e

New member
חבל שלא הראת לי את זה לפני שנסעתי

מצד שני , אולי לא הייתי חוזר בחיים אם הייתי משתמש בטכניקה הזאת בארץ....

us2canada

New member
The things I hate:

The things I hate: Treehuggers, the unions and the lack of Mexican food. Canadian football, Canadian Dollars and Canadian cigarettes. GST, PST and NDP. Spring and autumn and this time of the year when someone asks me what is bad with my life. Ride low.

uzipikar

New member
מה רע?

האמת היא שלא רע בכלל, דווקא טוב מאד. ובעשרים ושלוש שנים פה לא ניתקלתי בשום אלמנט אנטישמי, יותר מזה, גרתי 12 שנים בעיר "גרמנית" לגמרי ומשם נשארו לי רק חברים טובים.

feldman9

New member
אני דווקא ניתקלתי ביחסית הרבה

שלרוב נובעת מתוך בורות לא פעם אמרו לי שיהודים שולטים בכלכלה ובתאגידים הגדולים וזה לאו דווקא בא מתוך שנאה אלה לרוב זה הייה מעין מחמאה. יש הרבה דעות קדומות על יהודים וישראלים לדוגמא בחור ערבי שעבדתי איתו הייה בשוק שהקרנתי את המשחק של ישראל אירלנד והראתי לו שערבי (סואן, אם אני זוכר נכון) משחק בנבחרת שלנו, הוא חשב שאין ערבים בישראל כי גירשנו את כולם

mikki01

New member
לא יודע על מה אתה מדבר

אני כאן כבר 3 שנים ולא נתקלתי כלל אפילו בשמץ של אנטישמיות יותר סקרנות ושאלות שונות בעיקר על הסיכסוך במזרח התיכון אבל מכאן ועד"אנטישמיות" המרחק רב

למעלה