מה רע בדירה שלנו?

מה רע בדירה שלנו?

קיבלתי השראה מהחברים בפורום השכן: בואו תספרו מה רע בדירה שלכם (ביננו, נדיר שאין חסרונות בדירה, גם אם הם קטנים), ואולי נצליח לייעץ אחד לשני איך אפשר לפתור או לשפר את מה שרע.

אני אספר שלדירה שלי יש בעיית אוורור קלה: יש חלון בסלון, חלון גדול במרפסת שירות שפתיחה שלו מאווררת שטח קטן יחסית וחדר השינה היה במקור מרפסת שסגרו אותה ככה שלישון עם חלון פתוח זה משהו דיי בלתי אפשרי. לדירה נכנסתי בחורף ככה שפחות שמתי לב לזה עד שהגיע האביב. אני דיי מסתדרת בגדול אבל קורה לפעמים שאני מרגישה שזה לא מספיק. בנוסף, אני לא כל כך אוהבת להיות עם חלונות פתוחים בקיץ בערב כי ככה מגיעים הג'וקים... אבל להשאיר את החלונות של חדר השינה פתוחים כשאני לא בבית זה לא פראקטי.

אני גרה בדירה מחולקת

שזה כבר חיסרון אבל המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לגור בדירה של ממש. בכל אופן, החדר שהוקצה לי (שבו אני גרה, כחלק מהדירה המחולקת) הוא מה שהיה פעם הסלון של הדירה שחולקה, כך שיש חלון גדול בקיר החיצוני ואין כל כך בעיה של אוורור אבל האמת היא שבקיץ אני פחות "מנצלת" את זה כי חם ואני רוב הזמן עם המזגן (לצערי).

מה שעוד מפריע לי בדירה (חוץ מהשגעונות של בעל הדירה לגבי הסדר תשלומי החשבונות) זה שהקיר שמפריד בין הדירה שלי לדירה של השכן הוא לא לגמרי שלם ויש איזשהו פתח קטן ברמה כזאת שאפשר ממש להעביר את היד ולהגיע איתה לדירה של השכן.. האמת שכשראיתי את הדירה בפעם הראשונה לא שמתי לב לזה, ורק כשכבר חתמתי על החוזה ואבא שלי בא לעזור לי להעביר את הדברים, הוא שם לב לזה והפנה את תשומת ליבי לכך. זאת גם הסיבה שאני די סובלת מהרעש של השכן כי בעצם אין בידוד.

וגם זה שהדירה מרוהטת קומפלט ואני לא יכולה להוציא משם ריהוט וקצת לרווח את הדירה עוד יותר.

אבל סה"כ בגדול, הדירה יותר טובה מהדירות הקודמות שהיו לי, בכל זאת מרווחת ונמצאת במיקום מרכזי ונגיש לתחבורה ציבורית כמעט לכל מקום.

sivosh

New member
היחידת דיור שאני גרה היא סוג של

קראוון- ככה שבחורף קור איימים (וכשיש גשם מרוב הרעש לא שומעים את הטלוויזיה או את עצמי
ובקיץ חום איימים)

אין לי תריסים. בחדר שינה מכיוון שכבר שנה התעצלתי לתלות מן תריס כזה- יש לי על החלון בריסטול שחור.
בסלון זה לא מפריע לי שאין תריס.

מדי כמה חודשים יש ריח של ביוב מכיוון המקלחת כשפניתי לבעלי בית הם אמרו שהם מודעים לבעיה והזמינו מומחה ולא הצליחו לעלות על הבעיה. (ביום כזה אני מרססת בויקטוריה סיקרט והריח יחסית מתפוגג).

יש עוד מלא דברים קטנים שמציקים אבל אלו הגדולים והמהותים שבגללם התלבטתי אם להמשיך עוד שנה או לא.

החלטתי שכן (במיוחד שלא העלו לי השנה שכ"ד)

אין לי אור טבעי במקלחת

המקלחת נמצאת בתוך הבית לא שותפה לקיר חיצוני. אז אין אור טבעי ויש תעלת איורור- שיוצאים ממנה ג'וקים בריאים וגדולים.

בעעע
ג'וקים...

אני יכולה לטפס על רהיטים בגלל הקטנים... אז על גדולים אין בכלל מה לדבר...

שכנים שרבים...

והכי גרוע שאני שומעת אותם בעיקר במקלחת! זה אמור להיות הזמן הכי רגוע של היום!

יש לי בעיה באופן כללי עם החלונות פה. יש חלון ענקי בסלון אבל הוא פונה לכיוון בניין אחר ולא החוצה לאוויר הפתוח. בקיץ אין בעיה, כי עדיין יש מספיק אור, אבל בחורף כשאני רוצה שבימי שמש, השמש תחמם קצת את הדירה-אין סיכוי.

הבעיה השנייה זה החלון בחדר שינה, מדובר בחלון קטן שנמצא באותו הצד כמו החלון הגדול בסלון. אלא שבסלון יש לי עוד חלון, ובחדר שינה אין. התוצאה היא שכל הזמן אין שם מספיק אור. ולכן אני חייבת שם תאורה כל הזמן. המזל הוא שרוב הזמן אני לא שם (מזל שאני גרה לבד....)

למעלה