מה רושמים לנהג שכזה?

סהר דוד

New member
מה רושמים לנהג שכזה?

אתמול, בעת סיור בניידת בכביש 6 לצפון, אנחנו מבחינים ברכב הנוסע לאחור על שול ימין בנתיב המקביל לדרום. מאחר והיינו במרחק של כ-2 ק"מ ממחלף, התקדמנו במהירות והחלטנו לנסות לבוא מאחוריו, אם כי היינו בספק שעוד נמצא אותו. לקח לנו כ- 5 דקות לבצע את החלפת הנתיב, למרבה ההפתעה - הרכב עוד ממשיך בנסיעתו האיטית לאחור (הספיק לעבור כשני ק"מ מאז ששראינו אותו לראשונה) בהתקרבנו, אנחנו מבחינים כי הנהג עסוק גם בדיבור בטלפון סלולרי הצמוד לאוזנו השמאלית, והוא וגם הנוסע שלידו כלל אינם חגורים. הנהג עוד היה מופתע שבכלל עצרנו אותו - "טעיתי במחלף. הייתי צריך להגיע לכוכב יאיר, ראיתי שהתבלבלתי, אז התקשרתי לאח שלי והוא אמר לי לחזור אחורה" ובכן, במה נאשים אותו? 1. נסיעה על השול... 2. נסיעה לאחור ללא צורך ותוך סיכון עוברי הדרך... 3. שימוש בטלפון נייד... 4. נוסע לא חגור.. (כי לפי התקנות, בעת נסיעה לאחור הנהג אינו חייב לחגור חגורת בטיחות...) לאחר התלבטות קצרה, החלטנו לפנק אותו ב- 1,000₪ של שימוש בטלפון..

creth11

New member
פיתרון פשוט לשאלה

האישום הוא או נהיגה בחוסר זהירות תוך פירוט כל העבירות בנסיבות או נהיגה תוך גרימת סיכון ושוב פירוט מלא של כל העבירות שביצע כפי שרשמת בשאלה ואז במישפט השופט כבר יתייחס למיכלול העבירות כולו.

LokiLeohard

New member
אכפת לך להסביר את השיקול?

זה רק בגלל שזה היקר ביותר? (רק 4 נקודות) למה לא נהיגה בשוליים שזה 6 נק או אפילו 10 נק בנסיבות מסויימות? נסיעה לאחור תוך סיכון 6נק? (חגורה זה בעיה כי הוא נסע אחורה) ונוסע לא חגור זה רק 2 נק וכמה גרושים אם אני זוכר נכון. או אפילו זימון על נהיגה בקלות ראש עם זימון לבית משפט ופירוט כל העבירות. למה דוח על הפלאפון?

סהר דוד

New member
איני רשאי לפרט את השיקולים

זה נעשה בהתייעצות עם גורמי הפיקוד ביחידה, ומתוך שיקולים שאיני רשאי לפרטם בפומבי. רק אציין, שכהנחיית נוהל, לא מקובל לרשום יותר מדוח אחד לנהג באותו מועד - גם אם ביצע יותר מעבירה אחת. יוצאות מגדר ההנחיה עבירות טכניות כגון - פקיעת תוקף רשיון רכב ופקיעת תוקף רשיון נהיגה .

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני הייתי רושם הזמנה על נהיגה בקלות ראש

ושהשופט יחליט -כמובן בנסיבות לתאר את כל הארוע. ובנוסף - אתמול זה אתמול והיום זה היום ומה שקרה היום כביש 1 - 3 נוסעות מאחור לא חגורות נעצר לבדיקה, רשיון הרכב פקע ביולי, הלך לטסט בסוף ספטמבר, נכשל וקיבל אישור זמני לצורך תיקונים עד 5/10. את רשיון הנהיגה שכח בבית - בבדיקה במסוף התברר שבאמת שכח .... כבר באפריל 2006. הנוסעות - עובדות זרות ברשיון (יעני פליטות) ממדינה אפריקאית - אני לא שולח יד לכיס של אנשים כאלה, יש להם מספיק צרות בלעדי. בנוסף - חב מאסר ע"י הוצל"פ ..... קיבל - הזמנה לדין + 8 נקודות על רשיון, הזמנה לדין על ביטוח, 250 ש"ח + 6 נקודות על טסט - ונשלח לדרכו. איש לא פסלו מלנהוג אז אני בטח לא רשאי. והצימוק - מסתבר שבעבר הקרוב היה נהג בחברת גרירה שגרר עבור המשטרה .... נהג ללא רשיון גורר עבור המשטרה .....

wil

New member
רגע, אם חב מאסר אז למה לא נעצר?

וגם ביטוח חובה לא היה לו?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה מינוח כזה

זה אדם שחייב וההוצאה לפועל מציקה לו, יש נוהל לטיפול במקרים כאלה, זה לא שייך לתעבורה ובנוסף - לא כל כך מהר שוללים חרותו של אדם. ואשר לביטוח חובה - היה לרכב ביטוח אבל לפי פוליסות הביטוח כשנוהג ברכב אדם שלמעלה משנה רשיונו לא בתוקף - הביטוח לא תקף, באופן מעשי - אם הוא יפגע באדם - האדם מכוסה ע"י "קרנית" מבחינת נזקי גוף.

wil

New member
דווקא באתר המשטרה מופיע שחב מעצר דינו להיעצר

אחרת בשביל מה הרישום במחשב?

אלבה

New member
חב מעצר

בשעות הפעילות יעצר וימסר בבית המשפט לשוטר ההוצל"פ. מעבר לשעות הפעילות יקבל הזמנה לסור.

wil

New member
מזכיר לי סיפור של מכר רחוק שלי

היה באיזה תפקיד קרבי בצבא, היו לו שם כל מיני בעיות, החליט שהפתרון לבעיות שלו הוא לדפוק עריקות ולהישפט בבית דין צבאי, ושם לשטוח את טענותיו ולבקש העברה לתפקיד אחר. הבנאדם דפק עריקות 46 יום (עד 45 זה רק נפקדות וזה לא מספיק כדי להגיע לבי"ד). היום ה47 יצא בחול המועד סוכות בשנה שעברה. הגיע לכלא 6 עם ציוד לשהייה, נפרד מבני משפחתו, וצעד פנימה. כשביקש להסגיר את עצמו לשלטונות הכלא וציין שהוא עריק, התשובה היתה: "אנחנו בהדממה. תחזור ביום ראשון."

חגית 53

New member
אז בסופו של דבר, הנקודות לא אומרות כלום...

כי לנהג אחד, ניתנו נקודות וקנס על שיחה בטלפון, (תוך כדי סיכון חייו וחיי אחרים בנסיעה לאחור בשולי כביש מהיר) ונהג אחר, זכה לאותו הקנס ואותן הנקודות, כאשר שלח את ידו לנייד לראות מי מתקשר אליו ואם זה דחוף... נכון שחוק הוא חוק, אבל במקרה שתואר כאן, נראה כאילו תשלום הנקודות עבור הנהג הראשון הוא יציאה מאוד זולה מהמצב בו היה

LokiLeohard

New member
יפה... עלית על זה...

כמו שרשמתי וסהר לא הכחיש אלא רק אמר "זה נעשה בהתייעצות עם גורמי הפיקוד ביחידה, ומתוך שיקולים שאיני רשאי לפרטם" ,וההחלטה נפלה כי זו הייתה העבירה עם הכי הרבה כסף כקנס.. זה כל מה שמעניין את "גורמי הפיקוד"...

wil

New member
...וזו שהיא ברירת קנס ולא צריך לבזבז זמן

שיפוטי עליה. כן, התמונה די ברורה. אם כי אני חושב שקנס של 1000 שקל הוא מספיק משמעותי כדי לגרום לרוב האנשים לא לעשות את זה שוב.

LokiLeohard

New member
מבין כל העבירות שנעשו זו הכי לא משמעותית

נו באמת... הוא דיבר בנייד על השוליים? זו הבעיה הכי גדולה שהייתה שם? ואם כבר זו העבירה היחידה שעליה הוא יכול לצאת זכאי במשפט כי לפי מה שלמדנו לפני כמה ימים החוק אומר "in traffic" ולא in movement כך שהוא בעצם היה על השוליים ולא בתוך התנועה... אבל למשטרה לא ממש משנה לתת את הדוח על העבירה היחידה שמוטלת בספק כי הקנס עליה הוא הכי גדול וסומכת על כך שהוא לא ילך להשפט בגלל שאר העבירות.

למעלה