מה קרה ?!

WINGS

New member
מה קרה ?!

הסי די רום שלי לא קורא דיסקים ! אני מכניס דיסק, הוא חושב קצת ואז פותח את הדלת ומוציא את הדיסק, כאילו שזה ריק. מה הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה ? תודה מראש

soft21

New member
רוב הסיכויים ש..

אני מניח שניסית כמה דיסקים שונים, ליתר ביטחון תנסה להפעיל את הכונן אצל חבר שלך ולבדוק. אבל רוב הסיכויים הם שהכונן מקולקל, אם הוא מעל שנתיים אז כמעט בטוח, אם פחות אז כך אותו לאחריות.

esti_prikit

New member
יש סכוי קטן שתצליח לתקן אותו

תופעה שכיחה היא לכלוך על העינית אתה צריך להעפיל בכונן CD לניקוי העינית, קיים סיכוי מסוים שזה יפתור את הבעיה, השאלה היא אם הוא יצליח לקרוא את CD הניקוי CD לניקוי עולה גם כמה עשרות שקלים CDROM חדש עולה בסביבות 100 ש"ח, תשקול אם שווה לך

AfiComp

New member
כמה דברים...

א. לפי תיאור התופעה מדובר בכשל מכני של הכונן. אין שום קשר לעובדת היות העין מלוכלכת, או לא ! ב. לציפי - איפה ראית CD חדש ב-100 ש"ח ? בברכה, AfiComp

fireman

New member
סי די רום.....

אוקיי , קודם כל , כל בן אדם שאי פעם פתח סידירום וראה איך הוא בנוי ואיפה הלייזר ממוקם יודע שהדיסק הזה לא מנקה שום לייזר, אולי מנקה מסביב, בנוסף , אם זה סידירום ישן, אל תתאמץ אפילו , לדעתי מדובר בבעיה טכנית. אם אתה רוצה לנסות לתקן אותו , תפתח אותו תנקה את העינית מה שבטח לא יהיה יותר מידי קשה לזהות, לאחר מכן תנסה את הסידירום. אם הוא לא יעבוד עדיין, תחפש מין בורג קטן בצידו של העינית ותסובב אותו חצי סיבוב שמאלה..... אולי זה יעזור, אם גם זה לא יעזור, תיגש לחנות הקרובה ותקנה סידירום שמחירו הוא בסביבות ה200 שקל, שווה לנסות לתקן אותו לדעתי, אין לך הרבה מה להפסיד. בנוסף, רוב הפעמים סידירום מקולקל הולך לפח אלא אם בן אדם שזה המקצוע שלו מתעסק איתו. נ.ב בקשר לאותו בורג, הוא לא קיים בחלק מהסידירומים, בנוסף אינני יודע מה בדיוק הוא עושה , את המידע הזה קיבלתי ממהנדס אלקטרוניקה, במקרה שלי זה עזר, מקווה שגם אצלך. ובנוסף, אם אין לך רקע טכני כלל, פשוט תקנה סידירום חדש ואל תשבור את הראש יותר מידי אלא אם אתה רוצה לראות איך סידירום בנוי מבפנים ..... בהצלחה

למעלה