מה קרה?

אושר מ

New member
מה קרה?

התייבשתם? שכל אחד עכשיו יגיד בעיה מהחיים שלו, אפילוה כי קטנה שקיימת כרגע. גם משהו שטותי.

adidas^

New member
רוצים בעיה?

טוב, רק כי אני רוצה לעזור לאושר- אז ככה, כידוע לחלקכם, אני מסיימת השנה את חלקי במערכת החינוך, ונותרת השאלה- מה לעשות בשנה הבאה?! אלו הן שתי האפשרויות: 1. שנת שירות בירושלים שתיתן לי המון ושבה אוכל גם לתרום מעצמי וללמוד המון דברים שמאד מעניינים אותי... אבל: אני אתגייס בגיל קרוב ל20 (!!), ולתפקיד שאני רוצה בצבא דרושות שלוש שנים לפחות, ואח"כ אני גם בטוחה שאני רוצה לעשות טיול ארוך במזרח ובאוסטרליה- מה שבסה"כ מסתכם בארבע אם לא יותר שנים. מה שאומר שאני אתחיל ללמוד בגיל 24, 25- נורא מאוחר, לא? 2. להתגייס לצבא כבר ביולי השנה- היתרונות די ברורים- מצד אחד- להתגייס מוקדם ולהשתחרר יחסית מוקדם. אני אוכל גם אולי לעשות שנה בקבע ולעשות כסף לטיול ולהמשך החיים. בנינו, אני אוכל לתרום מעצמי בכל שלב בחיים וללמוד דברים שמעניינים אותי, אפשר תמיד (בוחרים איזה קורס מעניין באוניברסיטה)- אמנם לא בשנה שלמה שמיועדת אך ורק לזה, אבל בכל זאת.. אז זהו, אני צריכה לתת תשובה עד סוף החודש (מקסימום בימים הראשונים של מרץ), כך שזה אפילו לא יכול להיות תלוי באם אני אתקבל או לא לתפקיד שאני רוצה בצבא- אני עוד לא אדע את זה עד אז. מה אתם אומרים? כל דעה תתקבל בברכה.

צימעס

New member
עזבי חשבונות

מה בא לך? נשמע מכל ההתכוננות שלך שאת בענין ש"ש, אז למהלא?

שנת שירות בירושלים כמובן ../images/Emo70.gif

רק מלקרוא את מה שאת כותבת זה כל כך בולט שזה מה שנכון בשבילך. "שתיתן לי המון ושבה אוכל לתרום מעצמי וללמוד המון דברים שמאד מעניינים אותי...." מה האבל? כולה שנה - נשארות לך לפחות עוד 101 שנים לתרום וללמוד. ומנסיון בסופו של דבר זה ממש לא מורגש בסה"כ של החיים. היום אני אחרי שנת שרות וטיול ארוך במזרח ותואר ראשון ולא מרגישה שזה שהתחלתי ללמוד שנה יותר מאוחר ממה שיכולתי משנה משהו. מה שנתנה לי שנת השרות שווה הרבה יותר מהשנה ש"הפסדתי" לכי על זה

adidas^

New member
תודה!../images/Emo140.gif וגם..

תודה לכל הצד הנשי שבתשובות, גרמתן לזה להשמע הרבה פחות מסובך ממה שעשיתי מזה (אגב, המורה שלי למתמטיקה תמיד אומרת שאני אוהבת להסתבך בתשובות שלי, אני חוששת שיש בזה משהו גם מעבר למתמטיקה
). לצפוי שינוי, האם את חושבת שהלימודים שלמדת היו קשים יותר לך מאשר לאנשים אחרים שהתחילו בגיל צעיר יותר, או שבאמת לא היתה לזה שום השפעה?

צימעס

New member
אני רוצה לענות!

עשיתי תואר ראשון בגיל 18, ותואר שני בפקולטה בה גיל הסטודנט המתחיל בממוצע הוא בערך 26 (עם חצי ילד). בתואר הראשון בהחלט נהנתי מהקלות של "להמשיך בשוונג של בי"ס". מאידך, בתואר השני, מאוד התפעלתי מהחבר'ה - מהיכולת שלהם להבדיל בין עיקר ותפל, מהפרופורציות הסבירות בה הם שמו את הדברים. יש משהו מוצלח בלא להיות ילדון תמים.

ההפך הוא הנכון

אם הייתה לזה השפעה זה היה לטובתי. מסיום התיכון ועד הלימודים עשיתי שנת שרות, שנתיים צבא, טיול בחול ועוד שנה עבדתי סתם וכבר ממש ממש התגעגעתי ללמוד. הגעתי ללימודים עם המון רצון לא רק לסמן V על תואר כי אם ממש רצון עז ללמוד. הייתי יותר בוגרת ועם יותר נסיון מהרבה משותפי לתואר (היו גם הרבה בנות דתיות ועוד כל מיני שהגיעו ישר מיב') ולדעתי זה השפיע על יכולת גדולה יותר להבין ולהעמיק בחומר. מצד שני אני למדתי תואר במדעי החברה והרוח וזה גם מה שלמדתי בתיכון. לבגרות ולנסיון חיים יש יותר השפעה לדעתי בתחומים האלו מאשר ליכולת לזכור את מה שלימדו אותי בתיכון. אם את בכיוון של מדעים מדויקים למיניהם אז אולי אני לא הכתובת לתשובות. בכל מקרה אני שוב ממליצה בחום ללכת לשנת שרות (מה שלא תשכחי בשלוש שנים צבא וטיול ארוך עוד שנה לא תשנה).\ בהצלחה בכל דרך שתבחרי רחלי

leeloo

New member
את יודעת מה אני חושבת..

אבל אני חייבת להיות פה אובייקטיבית בשבילך.. תעשי באמת מה שאת מרגישה, בלי חשבונות לגביי העתיד. ישנם עוד אנשים כמוך שמתחילים ללמוד מאוחר, זה לא כזה נדיר, ומקסימום, אם זה באמת מטריד אותך, תלמדי באוניברסיטה הפתוחה בזמן השירות, או שתקחי קורסים מיוחדים, אין גבול לאופציות, את רק צריכה לשבת עם עצמך ולהחליט מה טוב לך, בלי תירוצים, ואז תתני את עצמך בזה עד הסוף. זה הכל.

adidas^

New member
לא הבנתי את פשר השאלה

מן הסתם- כלום. אבל אני פועלת בחיים שלי מתוך הנחה, שמה שאני ארצה, אם אני אתאמץ מספיק- אני אקבל, ולא לפי ההיפך- ובינתיים זה מוכיח את עצמו לא רע בכלל. אם אני לא אתקבל- באסה, אבל לא נורא. בכל מקרה, זה לא הכי רלוונטי לשאלה ששאלתי...

אטיוד5

Active member
קול התבונה

מה שחייבים לעשות - עושים קודם. אח"כ יהיה לך זמן לתרום וללמוד כמה שתרצי. עוד דבר - בקשר ללימודים. יש ענין שנקרא "חלון הזדמנויות". לימודים בגיל צעיר עדיפים. בגיל מבוגר יותר הם נהיים יותר ויותר קשים. [ביננו]

adidas^

New member
סוגיה מעניינת וחשובה

אבל, האם אתה בטוח ששנה באמת תהפוך את הלימודים לקשים יותר עבורי (אני לא מדברת על עצמי כמקרה פרטי, אלא בכלל)? וגם: מרוב דיעות בעד כמעט שכחתי את הנגד, תודה שהזכרת
.

אטיוד5

Active member
שנה אחת לא משנה ...

אני הבנתי שאם את הולכת עכשיו לשנת שרות+צבא חובה+קבע+טיול ורק אח"כ לימודים, אז את דוחה את הלימודים בהרבה יותר משנה אחת.

אושר מ

New member
אז מה אתה מציע? עתודה?

אני דווקא בעד השנת שרות. לדעתי העוד שנה פחות שנה הזסו פחות חשובה מבחינת הלימודים ויותר חשובה מבחינה עצמית. כלומר מה שהיא נותנת עולה על מה שהיא מפחיתה. אני לא חושבת שללמוד בגיל מאוחר יותר זה בעיה. אולי יותר קשה להכנס לזה בהתחלה, אבל ברגע שנכנסים לזה, זה אותו דבר בעיני. ועדי, ביננו, את יודעת שאת כל כך רוצה את השנת שרותה זו. את הרי מדברת על זה כבר המון זמן. ואמנם אפשר לתרום אח"כ, ואפילו רצוי, אבל זו לא אותה מסגרת וזו לא אותה אופציה של שנה במתכונת שכזו.

miss_t

New member
שום דבר לא התייבש

אתה מדמיין..... ובעייה או יותר נכון שאלה שאלתית: מה עושים כשאתם מאוהבים במישהו שלא ממש שם עליכם

גנגי

New member
מייבשים

את הזיכרון שלו במוח ויוצאים לדרך חדשה. ומוטב מוקדם ככל האפשר.

למעלה