שאלות ה"אם" אינן רלוונטיות
מטרת הטיול היא לצאת לכבישים ריקים ומאתגרים ולהתנסות בנהיגה אגרסיבית לשם
לימוד. לשם כך ננקטים כל אמצעי הזהירות: המטרה של כל אחד היא להשתפר ביחס לעצמו ולא לנסות להתעלות על אחרים, שמירת מרחק של עשרות שניות בין רכב לרכב, קריאות הזהרה במכשירי קשר במידה והכביש לא פנוי מאיטים. אם שומרים על כללים אלה, הדבר
היחיד שיכול לקרות הוא שנהג יחרוג במעט, ואני חוזרת: מעט, ממגבלותיו שלו עצמו. למה מעט, כי הוא לא מנסה להשוות עצמו לאחרים אלא לדחוף את עצמו כל פעם מעט יותר לאחר שהפנים ולמד מהסיבוב הקודם (לידיעתך, זו היתה "הגיחה" השניה של אותו קטע כביש). ישי דחף מעט יותר מידי, והתוצאה מראה על כך שזו היתה חריגה קטנה: לא נפגע אף רכב אחר, ישי עצמו יצא ללא פגע (מה שלא היה קורה אילו היתה פה השתוללות חסרת מעצורים ללא התאמה למגבלות הנהג והרכב). שאלות "מה היה קורה אם" לא מתאימות, כי הקפדנו שאם יקרה משהו הוא יסתיים כמו שהסתיים ותו לא, ולראיה 2 תאונות נוספות שארעו בטיול פורום קודם והסתיימו אף הן בפגיעת רכוש בלבד, כך שזהו קו מנחה. גם לי יכול לקרות שאחרוג ממגבלת הרכב או שלי עצמי (שזה גרוע יותר), אבל אין סיכוי שאגיע למצב כזה כאשר יש אפשרות שאסכן אנשים אחרים. ואגלה לך סוד, זה אפילו קרה בטיול, היו לא מעט סיבובים ש"פיספסתי" אולם הרשתי לעצמי לעשות זאת, כאשר דרור ברכב לפנים מוודא שהכביש ממול פנוי. מה שישי למד מהטיול הזה, מבחינתי שווה אפילו את התאונה. מצבו טוב יותר מזה שיש לו רכב שלם, אבל אין לו מושג מהן מגבלותיו. ומהתאונה עצמה הוא למד יותר מאשר מ-20 שנות רשיון, מטעויות לומדים הכי הרבה. אתה אומר: תאונה=חוסר אחריות אני אומרת התאונה הספציפית הזו=אחריות מכופלת SI
שיר, מזמינה את ירון להשאר כאן