מה קרה שמה בוואי נט ?

אילן די

New member
מה קרה שמה בוואי נט ?

אני נכנס לשם במקרה הטוב פעם בשבוע ושמתי לב שיש שם איזה ריב על איזה טיול משותף ואיזה תאונה שקרתה... מישהו יכול לספר בדיוק מה קרה ?

אילן די

New member
טוב, לא חשוב. השקעתי שמה שעה

בקריאת הודעות והבנתי מה קרה עם התאונה, עם כוכבי והכל.

© DrorZi

New member
מאורעות YNET

אני וויקי (מנהלת הפורומים של YNET) התכסחנו קצת, ניסיתי להמחיש לה שהם לא משקיעים בגולשים, שהפורום שלהם לא יעיל (דף עובר שם כל שלוש שעות
, אין טעם להשקיע
, מבטיחים ולא מקיימים ) ושמים עליהם #$% והיא ירדה לפסים אישים, האשימה אותי בנסיון לגנוב קהל, עניתי לה שאין לי שום מטרה כזו ושיש לי את הקהל הנפלא שלי גם בלעדיה (תודה לכם אנשים). ירון כוכבי קצת נפגע מפרודיה שעשו עליו, ולקח את זה אישית והסיפור עדין מתגלגל לו יצאנו לטיול 12 מכוניות יום שבת והחובש ריסק את הוולוו S40 של המשפחה לטוטל לוס (ואתם צריכים לראות מה יצא מזה בפורום תפוז אופנועים). זהו תמצית מה שהלך בשבוע וקצת האחרונים.
דרור זי, מודה בריגול בתחומי אוייב.

ykohavi

New member
תגובה לשיר

וואו. איזו דרך פתלתלה להגיע אליך (לרוב, כשרוצים להגיע למישהי, מגיעים דרך חברה, לא דרך החבר...
), אבל, מחד לא השארת דוא"ל, ומאידך, לא נכנס עוד לפורום של ynet, אז חשבתי שפה יהיה מקום טוב להגיב: בנוגע לעזיבתי את הפורום, גם אני אתגעגע אלייך, לרוני שטרן, לבני, לדרור, לנמרוד, לשי ועוד לרבים. מה לעשות, ולפעמים את גרה בבית משותף עם הרבה שכנים מקסימים, אבל יש כמה שכנים ערסים שמפריעים לכולם... ולעתים ההפרעות שלהם מגיעות לרמה כזו שאת פשוט מתיאשת ועוזבת... בנוגע לתאונה של ישי, צר לי, אך אני עדיין לא מסכים. כאשר נסעתי אתך הקפדת להשאר בתוך המגבלות של ה 156; לא כך עשה ישי. ישנם מקומות בהן החברה, דרך הפונקציה של המדינה, מגבילה את זכותו של אדם לעשות כרצונו עם רכושו וגופו: המדינה מחייבת רוכבי אופנוע לחבוש קסדה; היא מחייבת נהגים לחגור חגורת בטיחות... אני חושב כי אנו כחברה חייבים להפעיל על עצמנו ועל זולתנו סנקציות דומות כאשר הסיכון גבוה מידי... שאלה פשוטה לי אליך, ואני מודה כי היא קצת לא הוגנת, אז אני מתנצל מראש: האם תגובתך הייתה דומה לו היה ישי נפצע קשה או, חלילה, נהרג? גם חברתך הוירטואלית (ושל רבים אחרים) חסרה לי... ירון

be_roo

New member
שאלות ה"אם" אינן רלוונטיות

מטרת הטיול היא לצאת לכבישים ריקים ומאתגרים ולהתנסות בנהיגה אגרסיבית לשם לימוד. לשם כך ננקטים כל אמצעי הזהירות: המטרה של כל אחד היא להשתפר ביחס לעצמו ולא לנסות להתעלות על אחרים, שמירת מרחק של עשרות שניות בין רכב לרכב, קריאות הזהרה במכשירי קשר במידה והכביש לא פנוי מאיטים. אם שומרים על כללים אלה, הדבר היחיד שיכול לקרות הוא שנהג יחרוג במעט, ואני חוזרת: מעט, ממגבלותיו שלו עצמו. למה מעט, כי הוא לא מנסה להשוות עצמו לאחרים אלא לדחוף את עצמו כל פעם מעט יותר לאחר שהפנים ולמד מהסיבוב הקודם (לידיעתך, זו היתה "הגיחה" השניה של אותו קטע כביש). ישי דחף מעט יותר מידי, והתוצאה מראה על כך שזו היתה חריגה קטנה: לא נפגע אף רכב אחר, ישי עצמו יצא ללא פגע (מה שלא היה קורה אילו היתה פה השתוללות חסרת מעצורים ללא התאמה למגבלות הנהג והרכב). שאלות "מה היה קורה אם" לא מתאימות, כי הקפדנו שאם יקרה משהו הוא יסתיים כמו שהסתיים ותו לא, ולראיה 2 תאונות נוספות שארעו בטיול פורום קודם והסתיימו אף הן בפגיעת רכוש בלבד, כך שזהו קו מנחה. גם לי יכול לקרות שאחרוג ממגבלת הרכב או שלי עצמי (שזה גרוע יותר), אבל אין סיכוי שאגיע למצב כזה כאשר יש אפשרות שאסכן אנשים אחרים. ואגלה לך סוד, זה אפילו קרה בטיול, היו לא מעט סיבובים ש"פיספסתי" אולם הרשתי לעצמי לעשות זאת, כאשר דרור ברכב לפנים מוודא שהכביש ממול פנוי. מה שישי למד מהטיול הזה, מבחינתי שווה אפילו את התאונה. מצבו טוב יותר מזה שיש לו רכב שלם, אבל אין לו מושג מהן מגבלותיו. ומהתאונה עצמה הוא למד יותר מאשר מ-20 שנות רשיון, מטעויות לומדים הכי הרבה. אתה אומר: תאונה=חוסר אחריות אני אומרת התאונה הספציפית הזו=אחריות מכופלת SI
שיר, מזמינה את ירון להשאר כאן

ykohavi

New member
אם כך...

מדוע לא לקחת קונוסים למנחת או מגרש חניה גדול וריק ולהתאמן שם? אני מסכים כי שורש כל רע הנו העדר מסלולים מוסדרים במדינה, אבל זה לא משנה את יעודו הבסיסי של הכביש: עורק תחבורה ציבורי. בניגוד למסלול, בו יש אמצעי בטיחות (צמיגים בשוליים, למשל), כביש ציבורי אינו בנוי לבחינת המגבלות, ותעיד התוצאה העצובה... בנוגע להצעה להשאר בפורום זה, מאוד יכול להיות שאכן "אערוק".
אני מתחיל לבדוק האם הפורום קצת יותר מלא תרבות כתיבה והתייחסות וקצת יותר ריק מ"זהבים", ואז אחליט.... תודה על ההזמנה!

© DrorZi

New member
היי ירון, ברוך הבא

א. אניי מקווה שתמצא את הפורום קצת יותר נוח וקצת יותר חם מהפורום ה"הוא" ב. אני מקווה גם שנוכל להמשיך "להתכסח" על נושאים כמו אלו בצורה שרק אתה יכול לעשות (מבחינת להישאר צמוד לגוף הויכוח, לא לרדת לפסים אישים ולנסות להסביר את שלך בדרך יפה) ג. לגופו של עניין, אנחנו מתרגלים נושאים מסויימים במנחתים כמו שאתה יודע אך פניות מהירות ב 80-100 קמ"ש אי אפשר לתרגל שם (היה ניתן אם היה לנו SKIDCAR אבל אין לנו
) ואנחנו יודעים שדברים כמו אלה יכולים לקרות. מה שקרה מוכיח שהארגון היה טוב, הנפגע היחידי היה הרכב ושילך לעזזל, אין פגיעות מעבר לרמת מכות קלות לנהג בנפש וזה רק מראה על מקדמי בטיחות שלקחנו. אני מאמין שהחובש למד את הלקח, ומנסיון אני יודע שזה שיעור ששווה לקחת. אז נכון שאתה מתאר את זה כמעשה שנעשה על כביש ציבורי אבל זהו כביש כמעט נטוש, עם ראות טובה בין הסיבובים ואפשרות עצירה מוחלטת בעת זיהוי מכשול (מכשול זה משתמש דרך בכיוון ההפוך או כל דבר אחר שניתן לרצות לעצור בגללו) מכיוון שהחובש לא ראה שום דבר כזה הוא לחץ את הרכב קצת יותר וגם אם לא התכוון לזה בתת מודע הוא ידע שאם יקרה משהו זה רק לו ולאוטו, בניגוד לחרא שכמעט נכנס בשיר הלוואי יתנגש במשאית (ותסלחו לי שאני מקלל אבל הוא באמת כמעט עשה תאונה קשה עם שיר, בכביש אחר, ואם לא היא אולי זה היה נגמר אחרת, שיר לקחה סיבוב עיוור לאט ובנתיב שלה ומולה פתאום היגח רכב תוך נהיגה פרועה יותר מחצי בתוך הנתיב שלה, דבר שאנחנו לא עושים
) אני גם חושב שלא הנהג היה במגבלות שלו אלה האוטו. לסיכום, אני מודע לסכנה ושמח שזה נגמר בדרך שזה נגמר ומאמין שזה נגמר הכי טוב שאפשר בהתאם לנסיבות ובקשר לתמונה, אין לשפוט אדם באת צערו, ואין מדכא מלהרוס אוטו בשבילנו, בין אם שלך ובין אם לא, וגם אני היתי עושה פרצופים למצלמה במצבו, העיקר שזה עזר לו לחייך לשבריר של שניה.
דרור זי, היה עם ה 156 בשבת ונהנה מכל רגע (ואולי שלומי יספר קצת אם יבוא לו)

shlomisa

New member
איך אפשר לכתוב על ה 156 "קצת"

ה 156 מגדירה מחדש את המושג משפחתית. ישבתי וכתבתי עליה איזה שעה עכשיו, שלחתי את ההודעה והכל הלך לאיבוד
אז אני יכתוב בקצרה שהאוטו הזה ננהג בדיוק כמו שהוא נראה.סקסי אלגנטי חייתי ומדוייק. בידיים הנכונות(ואני חייב לציין שדרור רוקד עם האלפא הזאת בהחלט יפה) האלפא הזאת שדה אמיתית שלומי, שנהנה מכל רגע באלפא. ויום אחד, אם ירצה השם ויהיו לי ילדים, אלפא כזאת תהיה שלו !

אילן די

New member
כוכבי פה ?

דה אלמרה מאן ? מכונית העל, חורכת האספלט, אימת תעשיית מכוניות העל האיטלקית ? מכונית השבת של שומאכר ? טוב די
ברוך הבא אילן

kitt

New member
שאלות "האם" באמת אינן רלוונטיות,

בעיקר משום שעולה שאלה שלא העלה אף אחד, הרכב הספיציפי הזה עלול להיות שהיתה לו בעיה מכנית שבגללה הוא זרק זנב ללא אזהרה מוקדמת.... יכול להיות מצב שישי ובעצם כל אחד, יהיה בתוך המגבלות שלו ושל הרכב, אבל הרכב עקב בעיה מכנית יוריד את מגבלותיו אל מתחת לאפס ולכן יאבד לנצח ללא התגרות הרת גורל של נהגו kitt מעלה השערות, ונזכר שהאספאס גם אם מתגרים בו מאוד צועק הרבה לפני איבוד יכולות.

gritzi

New member
שיר ../images/Emo45.gif

ירון - אתה בצעירותך לא עשית מעשים שבמחשבה לאחור היו טיפשיים ומסוכנים ? אני בטוח שכן. כל אדם עובר תהליך לימוד כלשהוא שבאמצעותו הוא צובר ניסיון חיים ולומד כיצד להגן על חייו. להערכתי על פי כל התגובות זה המקרה ( לא הייתי נוכח לכן אני לא יכול לשפוט ב100% ). ברור לך , לשיר ולכולם שאם התוצאות היו שונות התגובות היו שונות וראיית המקרה הייתה שונה ואז לא היה מתעורר הויכוח. אך למזלנו האירוע נגמר כמו שנגמר , יש להתריע מה היה יכול לקרות אך בהחלט יש גם לנתח את המקרה הזה שישמש כ"דמי לימוד" לא רק לישי אלא גם לשאר הנוכחים. אני מצטרף לקריאתה של שיר ומייעץ לך להישאר לפחות פה כי בהחלט אהבתי את המבחנים שעשית אות ההגנה בחירוף נפש על כבודה של האלמרה

JonnyBoy

New member
אני לא מסכים איתך בקשר ללמידה:

אני לא חושב שהדרך הנכונה להעלות את רמת הנהיגה היא ללמוד מטעויות כמו הטעות של ישי כי היא נבעה מעבירת המגבלות. הדרך הנכונה, אותה פירטת בתיאור הנהיגה שלך היא לקחת את כל מקדמי הביטחון האפשריים ועדיין להשאיר מקום לטעויות. אומנם לפי תאור הנהיגה שלך גם את עשית טעויות אבל עצם העובדה שלא נסעת על 100% מהיכולת איפשרה לך "לצאת מהקו" ולהמשיך, ובפעם הבאה על אותו קטע, להימנע מהטעות - כלומר ללמוד ממנה. רק אחרי שעוברים את הקטע הטכני חלק ועל הקווים, אפשר להגביר מהירות וללחוץ קצת יותר. אני קורא לזה אימון. וככל שמתאמנים יותר, הרמה עולה. אין טעם ללמוד מה קורה מעבר למגבלות כי אנחנו נוסעים קרוב אליהן אבל לא יכולים להרשות לעצמנו לעבור אותן. על טעויות נשלם בכסף רב ובבריאות (או בהפסד מירוץ). את המגבלות נוכל להעלות ע"י אימון (=ניסיון) ואת מגבלות הרכב ע"י שיפורים. אני מאחל לישי לכולנו שנלמד מהנהיגה ולא מהתאונות.

yaron_z

New member
אני דווקא חושב ש

ישי לא עבר את מגבלות הוולבו, הוא עבר את המגבלות שלו.

cyber2200

New member
יש לי כמה רעיונות בשבילך

תיפגשו ותלכו מכות (סתם, אנחנו נגד אלימות) :). אבל הפורום של YNET באמת דפוק, ולא מי יודע התעמקתי בו, אבל אם "רוח הדברים" היא לרסק מכוניות משפחתיות, ואחרי זה עוד ללכת לספר את זה לכולם בפורומים... ד"א חלק מתגובות בפורום אופנועים היו די מוזרות... תכלס, כל עוד הילד עם הS40 לא נכנס באף אחד ולא הרג את עצמו (חס וחלילה) אז זה נגמר סבבה, אבל פעם הבאה זה יכול להגמר אחרת, ושהילד יבין שבגלל אנשים כמוהו מחירי ביטוח מקיף לנהג צעיר הם כל כך יותר יקרים!!! שיבין את זה!!! כי לא ניראה לי שהוא הבין, ואני מקווה שכשהוא יקרא את זה הוא יבין.

וולבו-כבר מזמן לא מגובר רק במכונית../images/Emo8.gif

מה שלא יהיה , העיקר שיצא מזה בשלום. לדעתי אם היה צריך ללמוד מזה לקח - הוא למד אותו וזה מספיק. מה שאנחנו יכולים ללמוד מזה זה שלא "למתוח" את האוטו על הסיבוב ולא לקחת סיכונים מיותרים |(מחושבים אולי, אבל בטוחים) כל טוב

גרמי

New member
תגובות לסייבר וירון כוכבי

סייבר - אולי לא שמת לב, אבל הפורום "הדפוק" של YNET עשוי בדיוק מאותו חומר של הפורום הזה, ומה-אתה-יודע? חלק גדול מהאנשים הם אותם אנשים! אני כבר מתחיל להצטער שאי פעם העליתי את הנושא בפורום האופנועים. סה"כ נכנסתי לשם בבדיחות הדעת כדי להגיד למשחיזים הדו-גלגליים להגיע לכביש ההוא עם מטאטא בסופ השבוע הבא, כשהם באים לעבור עבירות תנועה במקום נידח (בדיוק כמו שאנחנו עשינו) ואם בעניין עבירו תנועה: ירון כוכבי - אתה אומר שהחוק אמור למנוע מאנשים כמונו לעשות דברים כמו שעשינו בשבת. ובכן, בשורה לי אליך. התאונה של ישי ארעה כשהוא נוסע במהירות חוקית לחלוטין!!!! אז איזה חוק בדיוק אתה רוצה לחוקק? שאסור לקחת פניות כשזוית המרכב היא יותר מ 5 מעלות של גלגול? ואולי תספר לי פעם מה אתה עושה בכבישים 721 או 7212? מתחיל באמת לעניין אותי כמה גומי באמת השארת שם בסיבובים....כמה אבק מהברקס שלך מקשטים את עצי האלה....

pomelit

New member
מצטרפת למחאה נגד הדפוקים

למרות שמעולם לא השארתי ולו הודעה אחת בפורום של Yנט (מה לעשות, וואלה ותפוז זה מספיק). פורום ממילא מורכב מאנשיו, ואי אפשר להאשים את האנשים בפורום הזה שהם דפוקים, ואותו דבר בYנט, מה גם שרובם אותם אנשים. אני חושבת שהידידות בין ג´רמי לדרור ול70% מהקבועים בשני הפורומים חשובה יותר ממי יותר דפוק וכן הלאה. חוץ מזה, עד כמה שהבנתי בסוף בגלל דרורזי נוספו כמה שיפורים לYנט, וזה בטח טוב *מצטרפת למועדון המעריצים של דרורזי*

למעלה