מה קרה פה?

Alexco

New member
אני אנסה לענות

אם את מתכוונת בשאלה "האם אתה תומך בהשמדת מדינת ישראל" לשאלה האם אני מתנגד לעצם היותה של מדינת ישראל מדינה אתנית-יהודית גזענית אשר מפלה את אזרחיה הלא-יהודים בכל תחומי החיים, האם אני תומך בשוויון אזרחי, תרבותי ופוליטי מוחלט בתוך המדינה ללא העדפה של שום קבוצה אתנית, אז התשובה היא כן. אם את מתכוונת בשאלה "האם אתה תומך בהשמדת מדינת ישראל" לשאלה האם אני מתנגד למדיניות של ישראל להשליט את עליונותה בכוח על פני המרחב הערבי בו היא נטע זר, האם אני מתנגד לכיבוש העם הפלסטיני ולהתקפתה של ישראל את העם הלבנוני כיום, האם אתנגד לכל מלחמה אימפריאליסטית של ישראל בעתיד, אז התשובה היא כן. אם את מתכוונת בשאלה "האם אתה תומך בהשמדת מדינת ישראל" לשאלה האם אני מתנגד לכך שלכל יהודי יש זכות אוטומטית להפוך לאזרח מועדף במדינה ללא קשר להשקפתו או תנאי חייו בעוד שלפליטים הפלסטינים שעל חורבנם נבנתה המדינה אין זכות לשוב לארצם, התשובה היא כן. אם את מתכוונת בשאלה "האם אתה תומך בהשמדת מדינת ישראל" לשאלה האם אני מעוניין בסילוקה של מדינה בשם ישראל והקמה של מדינת אחת בין הירדן לים, אז התשובה היא שהשאלה האם תהיה פה מדינה אחת או שתיים היא בעיני חסרת חשיבות עקרונית ומשום שהפיתרון הריאלי יותר הוא פתרון המבוסס על שתי מדינות, אני משתדל לקדם אותו. אם את מתכוונת בשאלה "האם אתה תומך בהשמדת מדינת ישראל" לשאלה האם אני תומך בהשמדתם הפיזים של אזרחי מדינת ישראל או תושביה היהודים, או בכל פגיעה אחרת בהם, כפי שמתפרש מעצם הצגת השאלה והבחירה במילה "השמדה" התשובה היא חד-משמעית לא.

yoory

New member
לזה

שאני שאלתי אותך האם אתה דוגל בהשמדת מדינת ישראל (מתוך מחשבה שאתה לא, כדי להעמיד את גרשון ומי שזה לא יהיה על טעותם) ואתה אומר דברים שנכונים להרבה אנשים, אבל לא עונים על השאלה. ועכשיו- כן או לא? כי אפשר להגיד בסדר, אני גר בשטח הזה שבין הירדן לים אבל לא ממש משנה לי איך קוראים לשטח הזה. ואפשר להגיד- אני מתנגד לקיומה של מדינת ישראל ואני רוצה להשמיד אותה. מה משני אלה מתייחס אליך?

gershon17

New member
הוא ענה לך

הוא רוצה לבטל את יחודה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי, לבטל את חוק השבות ולהפוך את היהודים בה למיעוט ללא זכות הגדרה עצמית. זה יהפוך את מדינת ישראל לעוד מדינה ערבית, כמו שאר מדינות ערב, רק שיהיה בה מיעוט יהודי שיסבול מאד (מתי בפעם האחרונה שמעת על מצעד גאווה איפשהו ברחבי מצרים? מתי שמעת על הפגנה נגד השלטון באירן?). מדובר בהשמדת מדינת ישראל לכל צורך מעשי.

Alexco

New member
תגובה

אני תומך בהפיכתה של מדינת ישראל למדינה שוויונית ודמוקרטית, לבטל את כל החוקים המפלים בתוכה, ואאבק על כך שהיהודים בתוכה יכוננו לעצמם קהילה תרבותית משמעותית שתקיים את עצמה על בסיס של אמון הדדי יחד עם כל תושבי האיזור. זה יהפוך את מדינת ישראל למדינה בטוחה ליהודים, במקום המקלט הציוני שהוא המקום המסוכן ביותר ליהודים מאז מלחמת העולם השנייה. המזרח-התיכון כיום הוא אמנם אחד מהמקומות הריאקציוניים ביותר בעולם, אך מעניין מה התרומה לכך מצד ארצות-הברית וישראל, ששומרות על הדיקטטורות במצרים, ירדן וערב-הסעודית, כובשות את העם הפלסטיני והעיראקי, ופולשות לארצות שמתקדמות במהירות ועלולות להתחרות בהגמוניה האיזורית, כמו לבנון. כמה נאבקת עבור קיום מצעד הגאווה שקיומו לא אופשר בישראל? כמה נאבקת נגד דיכוי הפגנות באלימות בישראל? אם אלה הסטנדרטים שלך להשמדת המדינה, הרי שהיא כבר מושמדת לעילא ולעילא.

gershon17

New member
על מה אתה מדבר?

ישראל שומרת על הדיקטטורה במצרים? מובארק עושה את זה. אסד שומר על הדיקטטורה בסוריה ועל הבובות שלו בלבנון. מי שומר על הדיקטטורה באירן? גם כן ישראל? עוד מעט תספר לי שישראל היא האחראית לכך שהחזבאללה פועל בלבנון. תהיה רציני, נו. מצעד הגאווה התקיים מספר לא מבוטל של פעמים , נו, תנסה לפחות טיפה לשמור על קשר עם המציאות כשאתה ממשיך בהשמצות שלך. גם ההיסטריה שלך לגבי דיכוי אלים של הפגנות בישראל מצחיקה. המצב כל כך גרוע ונורא שהנה, למרות שאתה בודאי השתתפת בעשרות הפגנות נגד עצם קיומה של מדינת ישראל - אתה עדיין בחיים ואפילו ממשיך לכתוב את דבריך באינטרנט. אין ספק, המצב מחפיר - מעט יותר גרוע מהדרך שבה הסורים מטפלים בהפגנות נגד השלטון שלהם. איזה מעט, הרבה יותר! הרבה! יפה מאד מצידך שאתה מוכן להאבק על כך שהיהודים יכוננו קהילה תרבותית משמעותית, אתה בהחלט חסיד אומות העולם. רק חבל ששללת מאיתנו את זכות ההגדרה העצמית בדרך, והזכות לשלטון עצמי. אתה יודע, זכויות שיש לכל אחד. למרבה המזל, לא אתה זה שחותם על טפסים של זכויות. למדינת ישראל יש זכות קיום כמדינה ציונית. הציונות אינה גזענות כמו שעצם קיומה של צרפת אינו גזענות. מקסימום - הציונות היא אפליה מתקנת.

סלוניק

New member
שאלה בנושא חוק השבות.

אולי לא הצלחתי לשים לב אם ענית באחת ההודעות, אך מהי עמדתך בנושא "חוק השבות", חוק שאינו מפלה את אזרחיה של המדינה (מפלה את אזרחי העולם הבלתי יהודים, אך לא את אזרחי מדינת ישראל)?

אתה חי בסרט שמאלני-פאשיסטי

שמאלנים סהרוריים כמוך היו פה מתחילת ההתיישבות הציונית. הם היו אנשים אומללים: הם היגרו למקום שאותו שנאו וניסו לפעול בתוך חברה ששנאה אותם. רובם הפכו כתוצאה מהאידיאולוגיה המטורפת שלהם לשבר כלי. חלקם נרצחו ע"י המשטר הקומוניסטי ברוסיה. יש פה אחד בשם אורי דייויס שגדל כילד שמנת בכפר שמריהו ובשלב מסויים פיתח שנאה ודחייה פיזית לעמו ולמדינתו ועבר לגור בין הערבים. גם לאחד כמוך אין מקום בחברה היהודית שבשלב מסויים תשתחרר מהמגבלות שהטילה על עצמה ותתחיל לטפל בבוגדים ומשרתי האוייב כמו שהיא טיפלה בהם בשנות ה-20 וה-30 (רמז: דמוקרטיה מתגוננת שמשתרעת מפיטורים ממקום העבודה ומסתיימת עם טוריה בראש). גם אתם וגם הגיס החמישי הערבי מתחילים למתוח את החבל יותר מדי.

Alexco

New member
סלחי לי,

אבל אין לי כוח לבלבולי מוח. ניסיתי לענות לכל פרשנות אפשרית לשאלה האמורפית שלך, אם אף אחת מהפרשנויות האלה לא קולעת למה שניסית לשאול, ואת לא מוכנה או מסוגלת להסביר בעצמך, אז אני מרים ידייך. תביני מה שתרצי.

levikon

New member
אם תורידי את הדמגוגיה ממה שהא כתב

בהודעה למעלה, את מגיעה בידיוק לתשובה שלי. אמרתי או לא אמרתי?

gershon17

New member
מה זאת אומרת לא איכפת לך?

לא מעניין אותך אם בין הירדן לים תהיה מדינה ציונית דמוקרטית שתהיה בית לכל יהודי באשר הוא שיהיה מעוניין בכך?

yoory

New member
אתה יודע

אני תוהה אם מושגים כמו "יהודי" עוד רלוונטים בכלל.

gershon17

New member
בודאי שהם רלוונטיים

מה, היהודים הפסיקו להתקיים? לא מגיעה ליהודים הזכות להגדרה עצמית?

yoory

New member
בדיון הזה למשל

מדברים על ישראל כמדינה, ולכן המושג המתבקש הוא "ישראלי" כאזרח של המדינה. וזה בגלל הבעייתיות בהפרדה בין דת ולאום במילה יהודי. "היהודים" מוגדרים עצמית יפה מאוד.

gershon17

New member
אי אפשר לדבר על "ישראלי"

בלי לדבר גם על "יהודי". ישראל היא לא סתם מדינה, היא מדינת העם היהודי. מרצ, בעצם היותה מפלגה ציונית, דוגלת בכך שמדינת ישראל צריכה להשאר ולהיות מדינת העם היהודי (הרי זוהי מהות הציונות). זו הסיבה שאלכס טוען שמרצ מפלגה גזענית, ואי אפשר להתייחס אליו בלי לדבר על יהודים.

yoory

New member
לכן אני תוהה

עד כמה ניתן להשתמש במושג הזה במאה ה-21. הציונות הרי התחילה לפני הרבה שנים, עוד לפני שהייתה פה מדינה והמושג הזה איחד את העם כמושג דתי. אבל היום המצב אחר, ואנשים אומרים יהודי ומתכוונים ללאום ולא לדת, ועדיין, אין פה הפרדה ברורה בין הדברים. אני לא יודעת אם הסברתי את עצמי טוב.. אני לא טובה בקטע הזה. אני פשוט חושבת שבדיון הזה למשל, צריך להשתמש במושג "ישראלי" ולא ב-"יהודי"

1אברהם

New member
אלו לא מפגיני שמאל אלה מפגיני ימין

לאומני פשיסטי מהצד הערבי ( גם אם השתתפו שם יהודים). האגנדה שלהם היא מדינה פלסטינית טהורה מיהודים בכל שיטחי יו"ש ועזה ( בנוסף ל 21 מדינות ערביות וענקיות שכבר קימות ) , והשטח הקטן שבתוך הקו הירוק יהיה מדינת כל אזרחיה שבה היהודים יהיו תוך זמן קצר מיעוט קטן ומדוכא פוליטית ומצבם יהיה הרבה יותר גרוע ממצבם של היהודים במקום הכי גרוע ליהודים בגולה ( כמו יהודי איראן, או יהודי צרפת ) כיוון שהערבים ינסו לדכא כל זיקה היסטורית ודתית של המיעוט היהודי שישאר בארץ ישראל וסותרת את שאיפותיהם הלאומיות של הערבים על אותה פיסת אדמה.

i am just me

New member
לא זרקנו כלום!!!

בתור מישהי שהייתה שם, ויודעת מה קרה, אני יכולה להגיד שלא נזרק שום דבר על הבמה (למרות שבהחלט היו קריאות בוז כשהיא אמרה שהיא לא נגד צה"ל). סהר

למעלה