מה קרה פה?

Alexco

New member
תגובה

מרצ היא לא שמאל, היא תנועה גזענית ואימפריאליסטית, זאב בעור של כבש, כמו הניאו-לייבור הבריטי, שהרבה מתייחסים אליו כאל מפלגת ימין. בקשר להערות על מקרה יעל דיין, את מוזמנת לקרוא שוב את ההודעה שלי. אני לא אוהב לחזור על עצמי. לאחת ההפגנות נגד המלחמה הייתה הפגנת נגד קטנה שאורגנה על ידי העבודה והאיחוד הלאומי. מרצ עצמה מבולבלת מדי בתוך עצמה כדי לצאת באיזה-שהיא אמירה אך בפועל היא תומכת באותו קונזצוס ציוני אלים, שהוא רחוק משמאל כמזרח ממערב. אל תאיימי עליי עם ליברמן, יותר ממה שחשובות האינטריגות הפנימיות בתוך הקונצזוס, חשובה בניית האלטרנטיבה הפלסטינית-יהודית השוויונית למצב המטורף שבו אנחנו חיים.

gershon17

New member
למה מרצ גזענית?

למה לכל עם יש את הזכות להגדרה עצמית, אבל רק זכותם של היהודים להגדרה עצמית היא גזענות?

shay or eli

New member
לא עברנו את השלב של ההיתממות הזאת?

אפליית המיעוט הערבי בישראל, כיבוש השטחים, מלחמות בשירות האינטרס האמריקאי (ולפני כן בשירות האינטרס הצרפתי והבריטי), מדיניות הגירה מפלה וגזענית ומערכת חינוך המטיפה ללאומנות, גזענות ומיליטריזם - זה לא "הגדרה עצמית".

Alexco

New member
תגובה

זו "הגדרה עצמית" כמו ה"הגדרה העצמית" של האפריקנרים הלבנים בדרום-אפריקה.

Islington

New member
אם אתה מפשיט את הציונות מכל מה שהיא

והופך אותה למה שהפלסטינאים ואנטישמים (ספציפית, אחמדינאז'ד) אחרים עושים ומציג אותה כאימפריאליזם של עשירים מפונקים מאירופה, אז כן - זה בדיוק כמו הדרום האפריקאים הלבנים. באופן אישי, אני חושב שהציונות היא פתרון לבעייה של עם שנשאר ללא מולדת יותר מדי זמן ומכיוון שהוא היה נטע זר הוא סבל הרבה. אני לא מצדיק את הכיבוש או הגזענות בארץ, אני פשוט אומר שההשוואה לדרום אפריקה היא שגוייה. היא מתעלמת מההיסטוריה של העם היהודי ועושה לו עוול. (גילוי נאות: מוצא משפחתי הוא דרום אפריקאי לבן)

gershon17

New member
ולכן מרצ גזענית?

האם מרצ תומכת באפליית המיעוט הערבי ובכיבוש השטחים? מרצ תומכת בחינוך המטיף ללאומנות, גזענות ומיליטריזם? נו, אם בגלל זה מרצ גזענית אני מבין. איכשהו נדמה לי שמרצ מתנגדת לכל אלה. אז למה מרצ גזענית? בגלל חוק השבות? אין מדינה בעולם המערבי שלא מפלה בחוקי ההגירה שלה. נו, אז למה מרצ גזענית אם לא בגלל היותה מפלגה ציונית שמכירה בזכותו של העם היהודי להגדרה עצמית?

shay or eli

New member
אני קצת פחות אנטי-מרצ מאלכס

אני חושב שיותר משהיא תומכת בדברים הללו, מרצ משלימה איתם.

yoory

New member
אל תשכח

שהכל יחסי. ויחסית למה שהולך היום, מרצ בשמאל. "בפועל היא תומכת באותו קונזצוס ציוני אלים, שהוא רחוק משמאל כמזרח ממערב" מרצ היא מפלגה ציונית, וזה לא הופך אותה ישר לאלימה ולרחוקה מהשמאל. ציונות היא לא בהכרח אלימה, אתה יודע. וזה עדיף על כלום.

Alexco

New member
תגובה

כדאי לכן ש"עדיף על כלום" לא יהיה הסטיקר שלכן במערכת הבחירות הבאה.

yoory

New member
זה דווקא לא כזה נורא

אם מסתכלים על התעמולה של הבחירות האלה. אתה לא מרוצה ממה שהולך במפלגה? במקום להתלונן בוא ושנה אתזה.

Alexco

New member
תגובה

ביום שבו תתפקדי למפלגתו של מרזל על מנת להחליפו באדם בו את יותר מצדדת, אני אתפקד למרצ ואשנה אותה מבפנים.

yoory

New member
אם ככה אתה מעדיף את המצב הקיים?

או שאתה רוצה פשוט לתת למרצ לדעוך ולהחליש את השמאל?

levikon

New member
המקום שבו אלכס נמצא זה כבר לא שמאל.

תראי מה קרה לחבר אודי אדיב, ותראי אותו.

yoory

New member
אני מניחה שאלכס לא דוגל בזה

אבל אני מודה שציפיתי ממנו ליותר מ- "מרצ זה קקי" כי הוא נשמע כמו המורה שלי לאזרחות.

levikon

New member
תקראי שוב את ההודעות שלו.

איך אפשר להבין את זה אחרת: "באמצעות שימוש מתמיד בכוח הפרויקט הציוני קונה לעצמו עוד ועוד זמן מחייה, אך "כול כאלב ביג'י יומו"" תשימי לב למוטיב החוזר של "ציונות" ו-"קולוניאליזם" בהודעותיו. אהמדינז'אד היה גאה!

yoory

New member
אולי פשוט נשאל אותו:

אלכס, האם אתה דוגל בהשמדת מדינת ישראל?

levikon

New member
תשאלי. אני מבטיח שהתשובה לא תיהיה מפתיעה

התחמקות מסויימת מהודאה ישירה ואמירה שהוא דוגל בשינוי "הישות הציונית" למדינה אנטי ציונית + ביטול חוק השבות + החזרת הפליטים. זה לא נקרא השמדת מדינת ישראל?

Alexco

New member
לא

לי באופן אישי לא עקרוני אם בין הירדן לים תהיה מדינה אחת, שתיים או אפילו שלוש. גם לא אכפת לי אם שמה של אחת מהן יהיה ישראל.

yoory

New member
זה לא מה ששאלתי

יש הבדל גדול בין "אני בעד השמדת מדינת ישראל" ל-"לא אכפת לי מה יש בין הירדן לים" כי גם לי זה לא ממש משנה.

למעלה