מה קרה לפורום?!

דנה אז

New member
תמרי היה לי חשוב להראות את המורכבות.

ברור לי שההחלטה למחוק אינה באה סתם, אלא כתוצאה מתוכן ההודעות שעולות.
והעובדה היא שהיו יותר ויותר הודעות בעלי תוכן תוקפני שנאלצת למחוק. וחשוב לדבר על זה.
פחות עוסקת בבעד או נגד המחיקה.
השיח על חוסר הסובלנות, התוקפנות והתחושה העכורה שייצרו העימותים בפורום. ולא נמחקה עם מחיקת ההודעות. ולי אישית גרמו להפחית בכתיבתי. ויצרו תחושה של פורום לכאורה סטרילי, כאילו מחטאים ומסתירים את מה שקורה, אבל ברור שהפעם הבאה תגיע, אז נזהרים במה שכותבים, נזהרים במה שכותבים. תחושה לא נעימה.
וכמו בחיים כשלא נעים, כשצריך להיות זהירים מעדיפים להיות במקום אחר.

כותבת על עצמי

קצת הרבה לחץ ועומס שהיו לי בעקבות הרילוקיישן, עכשיו טיפה נרגע-אז חזרתי לכתוב.
ובעיקר כי פשוט לא נעים לכתוב ומיד תוקפים אותך עם הערות לשוניות ויורדים לחייך על זה וברור שזה טרולים עוקצניים שמחפשים להתסיס ולגרום למריבה-אבל עדיין זה לא נעים.
וגם... העובדה שהערות מגעילות כלפי גולשים קבועים נשארות.
&nbsp
&nbsp
מודה שזה גרם לי להפחית את הכתיבה שלי משמעותית.

מורטלש

New member
מגיבה

בתור מי שמשתתפת בפורום לא מעט זמן ונכנסת יום ביומו
מאוד חבל לי על הפורום שכך הוא הולך ונעלם.
אני מסכימה עם חלק מהבנות שהפורום הפך מעין פורום של מריבות והצקות .
הייתי מציעה פשוט להתחיל מההתחלה.... להתחיל לפתוח פינות קבועות כל יום
ומי שמציקים וכותבים דברים שאינם קשורים לפורום פשוט להעיף.
חבל הפורום הזה היה מעין "בית"
נכנסתי כל יום ולקחתי כל מיני רעיונות מה לבשל כל יום
הכנסתי לי סדר יום כי כתבתי את המשימות
והכרתי חברות וירטואליות מאוד מאוד נחמדות.
האמת, שאם אראה שאין כבר מה להיכנס אז אפסיק כי חבל לבזבז את הזמן על משהו שהוא כבר לא מועיל לי ומעניין, זה בדיוק כמו בחיים המציאותיים כי אם זה לא עובד אז לא עובד ותודה ולהתראות.

ויקי65

New member
חשתי בכאב למקרא השרשור

חלקכן בוודאי יודעות שניהלתי את הפורום הזה בעבר עם המון המון רגישות, אהבה, ושעות שהוקדשו מהמקום הזה.
זה לא פשוט! ישנן כל כך הרבה נשים השונות בחשיבתן זו מזו. כל אחת כותבת בניסוחה, מנסיונה, בפרספקטיבה אישית,... זה לא נוגד את העובדה שניתן לצור הרמונייה, ולחבר בין הקצוות השונים.
ובסך הכל תחשבו בנות זה פורום לניהול בית. מקום שנועד לעזור לכל אחת במשק ביתה. טבעי ביותר שהנושאים המועלים רחבים יותר, ופולשים גם לאזורים אישיים יותר. בשל כך נוצר קשר רגשי אם גם רק ברמה הוירטואלית. לכן כשאתן כותבות יש מי שתקח את זה למקום הרגשי.
לצערי גם אני מתקשה להתחבר לפורום כרגע.
פונה אליכן ממקום של אהבה נטו. תעזרו למקום הזה לחזור ולהיות מה שהיה, והיה טוב לנוכחות להיות בו. לצחקק, להתייעץ, ללמוד, ולשפר את אורחות ניהול הבית.
מחבקת אתכן חיבוק ענק.

mumfor4

New member
מגיבה והולכת
( אייקון מבואס )

פעם הפורום הזה היה חדוות היצירה שלי .מברכת בוקר טוב של ההר עד ברכת לילה טוב של פרקטיקלובאמצע המון תובנות , הגיגים על החיים ובכלל .... זה היה בית של שיתוף , פרגון , מילה טובה .זה היה מזמן .בינתיים נכנסו כמה נשמות טהורות כאלה שמלחמות הן לחם החוק שלהן , הן מחרחרות ,מתווכחות, הפוסטים היו מלאים במילים ״יפות״ מגילות אסתר שעייפתי מלקרוא . בהדרגה חדוות היצירה נמוגה . בנוסף לאותה מסויימת שכולן נלחמים את מלחמותיה והיא מעדיפה לשתוק ולא להגיב . וכך גם אני הלכתי . מאחלת לכן סוף שבוע נעים , שתלמדו להבחין בין העיקר לטפל .

היי מאמ מה המצב??

את לא תאמיני, חשבתי עלייך שבוע שעבר...6 ימים בלונדון בספונטניות, בהפוגה בין הקרבות (כשחשבתי כבר שהמלחמה נגמרה).
תשמעי, היה לי מאד מאד קשה.
המון שנים לא הייתי בלונדון, ונבהלתי ממה שקורה שם. שלא לדבר על הייד פארק ותקרית לא נעימה בפורטבלו כשגילו שאנחנו ישראלים.
לא האמנתי. ממש נשמתי לרווחה כשהגענו למטוס. לקינוח כמובן, באל-על, שעה המתנה בתוך המטוס עם עשרות תינוקות צורחים... אבל לא נורא העיקר שחזרנו הביתה...
אני מקווה ומאמינה שאתם רחוקים מספיק ולא חווים בלאגנים, בעיקר עכשיו כשהבריטים גילו שעורף הראשים ה"פוטוגני" חונך באנגליה
תשמרו על עצמכם

sweetdreams

New member
תוכלי לפרט?

אנחנו עכשיו באנגליה, ואני מודה שלפני שהגענו קצת חששתי, כי גם אני שמעתי סיפורים על לונדון. אבל דווקא ממש נעים לנו כאן, ואנחנו לא מרגישים עוינות. להפך, אנחנו אפילו מרגישים בנוח להזדהות כישראלים. אנשים או מודים שהם קצת חוששים ממה שקורה אצלנו באיזור, או מתעניינים לגבי מה באמת קורה שם (כי החדשות, בואו נודה על האמת, לא משקפות את המציאות נאמנה), או לא מדברים על המצב בכלל, רק השאלות הרגילות כשפוגשים מישהו ממדינה זרה - איפה אנחנו גרים, מזג האוויר החם, אם הם היו שם או לא..
&nbsp
בהייד פארק לא הייתי. לא בסופ״ש כלומר, כשיש את כל ההמולה. אני מניחה ששם זו חוויה אחרת לגמרי..
&nbsp
את יכולה אולי לפרט איך זה היה אצלך?

כן בהחלט. וסליחה מראש כי יצאה לי מגילה

היינו בתקופה יותר מתוחה מעכשיו, לפני ההשתוללות של דאעש שנגעה למערב. ביום הראשון וביום האחרון היה לי לא נעים.

לאורך כל זמן הטיול השתדלנו להנמיך פרופיל בפרט לאור החדשות שראינו בBBC , בדיוק התחילו שוב הרקטות לכיוון ישראל, ותמיד הסיקור היה - "במתקפה ישראלית על עזה נהרגו נשים וילדים"... רק כאשר נחשף סיפור העריפה הראשון על ידי הבריטי, נדחקה קצת ישראל .

ביום הראשון שהיה במקרה גם יום א' הסתובבנו קצת בהייד פארק בצהריים.
ההפגנות נגד ישראל היו בעיצומן, מלא מלא עוינות, הנמכנו פרופיל, בהחלט לא דיברנו עם אף אחד, היה בחור ישראלי שניסה לענות להם ולטעון טיעונים, הקיפו אותו והתעמתו איתו בצעקות ואלימות מילולית. לא סימפטי.
נעצו בנו עיניים כל הזמן, וכשהרגשנו שהרוחות מתלהטות פשוט התרחקנו.

הסתובבנו קצת בפארק עצמו. שחור בעיניים ,מלא נשים בבורקות שחורות , ערבית בכל פינה ולקינוח באוקספורד סטריט , הרגשתי שאני בערב הסעודית, לא שזה לא מסקרן, אבל הגעתי ללונדון רבאק..
ברכבת התחתית עצמה ובמנהרות, לצד הפרסומות והמודעות על ההצגות, אינספור שלטים עם בקשת תרומות לילדי עזה.
ישראל אמנם לא מוזכרת במילה, אבל ההרס והילד העצוב בתמונה מאד מדכאים.
אני בתור לונדונית, מבלי להכיר את עומק הסכסוך, הייתי מייד נוקטת צד. שלא לדבר אם הייתי מוסלמית.
כמובן , אין מילה וחצי מילה על מה שקורה בסוריה עיראק וכיוצא בזאת. לשם אין צורך בתרומות או הפגנת סימפטיה...

בימים הבאים היה הרבה יותר כיף, הסתובבנו במקומות שלא ממש נתקלנו בבעיות, גני קיו, הגלגל הענק, מוזיאונים, משמר המלכה, קובנט גרדן, הכיכרות השונות וכו'.

ביום האחרון , יום א' גם , הסתובבנו בשוק פורטבלו. היה נחמד , פגשנו ברוכל בריטי יהודי שזיהה אותנו, הראה לנו את הג'איש כרוניקל עם ידיעות יותר מאוזנות.., דיבר קצת על ישראל. ראינו הרבה אנגלים, אפילו קצת ישראלים, ודי נהנינו

עד לרגע בו באחד הדוכנים הציעו לטעום פלאפל, התפתינו לקנות ברוב טמטומינו,
כל אחד בחר את המנה שלו, עזר חישב בראש, נתן את הכסף, המוכר אמר שצריך להוסיף, עזר הוציא את שאר הכסף להגיש לו אבל אמר לי בעברית הוא לא צודק, אני מיד קלטתי שאין בעיה כי היו לחלקנו תוספת חצילים והיתה הערה על התוספות בשלט המחיר ואמרתי לו גם בעברית שאין בעיה.

המוכר אמר בעברית " הוא אמר לא צודק", העברית הפתיעה אותי ואמרתי לו בחיוך- אתה יודע עברית? הכל בסדר , אין שום בעיה.
ואז המוכר איבד את העשתונות,התפוצץ, התחיל לקלל קללות נמרצות ונוראיות בערבית, השתולל, צרח שהוא לא רוצה למכור לנו, ולא נרגע.
התייבשתי והתביישתי. היה מביך ומביש. הוא צרח צרחות איומות, גם מים אם היו מגיעים מישראל היו מדליקים אותו אני מניחה.
הוא החזיר לנו את הכסף, נשאר עם מנות פלאפל מיותמות, ואנחנו נסנו כל עוד נפשינו בנו בלי לומר מילה.
היה נורא. הרגשנו נורא. יכל להיות נורא עוד יותר אני מניחה , אבל אין ספק שהיום האחרון נהרס בגלל התקרית הזו . לא יכלנו להרגע.

את היום קינחנו בקובאנט גרדן במסעדת בלה איטליה , בעורף הכיכר. המלצר הנחמד שאל מניין אנו, לא העזנו לענות,היינו עדיין תחת הטראומה ההיא. רק בסוף הארוחה ואז שאלנו אותו מה הוא חשב. התשובה שכמובן ענה- חשבתי שדיברתם ערבית אבל לא הייתי בטוח...

לעומת כל האמור, המלון היה במיקום מצויין וידידותי , הצוות במלון מאד נעים, והיה כיף לחזור לחדר מעולה ולהתעורר לארוחת בוקר משובחת.

תובנות:
1.לא יכולה לייעץ בקניות, כיוון שלא עשינו כמעט אבל אם במקרה חשקה נפשך בפרימרק הזולה עד מאד וניתן למצוא שם פיג'מות מעולות, עשי זאת ביום שישי בלבד ובסניף בתחנת טוטנהם
2. לא להתפתות לפלאפל בפורטבלו לקראת סיום השוק אם מגיעים מתחנת נוטינגהם, יש שם מוכר קצת מאד עצבני...
3. אני עדיין אוהבת את לונדון, אין מה לעשות, היא עיר מדהימה מכל הבחינות, אבל כנראה שהיא לא מחכה לי בתקופות טעונות

וספרי קצת מחוויותייך את, מעניין אותי לקרוא

sweetdreams

New member
אצלנו...

אנחנו בילינו את רוב הזמן מחוץ ללונדון.
נחתנו בלונדון, בילינו שם יום אחד (שני לילות) ומאז אנחנו בדרכים. נסענו צפונה על לחומה ההדריאנית, ודרומה חזרה. שהינו ביורק, קרלייל, קסוויק, צ׳סטר (המומלצת ביותר!), סטרטפורד, ומחר אנחנו חוזרים ללונדון לשלושה לילות נוספים לפני הטיסה.
&nbsp
אני אחלק את הרושם שלנו ללונדון ומחוצה לה..
&nbsp
מחוץ ללונדון לא חששתי לרגע. כל האיזורים שביקרנו בהם והעיירות שישנו בהן הם איזורים כפריים נעימים, לנו בעיקר ב-B&B's כשהשוהים האחרים הם מטיילים מבוגרים יחסית או צעירים כמונו שצועדים. בכל אופן, האווירה היא נעימה ושקטה של טבע ו/או כפריות ורחוקה מלהיות לוחמנית. זאת גם מקרב השוהים האחרים וגם מקרב המארחים שהיו תמיד לבביים ומסבירי פנים (לעיתים אף יותר מכך), וזאת למרות שידעו בוודאות שאנחנו ישראלים.
&nbsp
כמו כן, סעדנו בלא מעט מסעדות, פאבים ותחנות דרכים לאורך אנגליה, וכמו כן, פגשנו ודברנו פה ושם עם מטיילים אחרים. זה לא קרה הרבה, אבל לעיתים יצא שנשאלו למאיפה אנחנו. כשקיבלנו תגובה שהיא איננה שגרתית (כגון: מאיפה אתם בישראל?/ מעניין, עוד לא ביקרנו שם/ בטח ממש חם שם עכשיו, לא?), זו היתה כזו שהתעניינה בכנות במה שקורה או שבכנות חוותה דעה, אבל אף פעם לא הרגשנו עוינות.
&nbsp
כל האמור לעיל בגדול נכון גם ללונדון, אבל בכל זאת רציתי להפריד את הדיון כי למרות שחוויה שלנו היתה חיובית, אני יכולה להבין מאיפה את קיבלת את התחושה שלך.
&nbsp
אני מתנצלת, אבל אני צריכה לסיים עכשיו (טיול וזה..
), אבל יותר מאוחר, כשיהיה לי זמן, אני אוסיף עוד פסקה לגבי החוויה בלונדון, שכאמור היתה חיובית ודומה למה שתיארתי, אבל אני אסביר את הסיבה לסיווג.
&nbsp

sweetdreams

New member
לונדון

בלונדון שהינו עד כה, כאמור, יום אחד (שני לילות), ואנחנו חוזרים לשם מחר לשלושה לילות לפני הטיסה חזרה לארץ.
&nbsp
אני אודה תחילה שלפני שהגענו קראתי דיווחים לגבי מה שקורה בלונדון, שגרמו לי קצת לחשוש לקראת מה שמצפה לנו, ולחשוב שאולי כדאי להסתיר את זהותנו כישראלים. אני אשתדל לתאר נאמנה את מה שעברנו..
&nbsp
תחילה, מה שגם את חווית:
1. כשנחתנו, במטרו הראשון שחווינו התנוססה פרסומת ״תרומה לעזה״ עם הילד העצוב. ראינו את הפרסומת הזאת שוב בתחנות פה ושם, אבל לא באינטסנסיביות. היא עצמה לא הפריעה לנו. זה היה קצת ״בום בחזרה לארץ״ שלא נעים להתקל בו ישר אחרי הנחיתה, אבל בגדול אני יכולה להבין את ההזדהות עם המצוקה בעזה (**בניגוד** להזדהות עם חמאס, ולא, אני לא שמאלנית), והעובדה שהיא לא מפומפמת (לפחות מנסיעות המטרו שלנו) נתנו לנו את התחושה שלא מדובר בשטיפת מוחות בחסות במטרו.
2. אוקספורד סטריט + הייד פארק = ערב הסעודית. וואו, אני לגמרי יכולה להבין את מה שאמרת! גם אנחנו חשבנו ככה. כמובן, זוהי עמדה קיצונית (ולו בגלל ששם המצב הוא חשוך בהרבה, לצערנו
), עם זאת, באמת תצוגה מרשימה של מוסלמים ובעיקר מוסלמיות מוסתרות וחשוכות לעילא.
לא נעים להתקל במרכז עיר נאורה כמו לונדון במראות כאלו. אבל.... מה אני אגיד...... אם זה מה שטוב לאנשים, מי אנחנו שנגיד שזה לא נכון?
את יכולה לנחש מסמיילי ש״קצת״ לא היה נוח לי עם זה (בלשון המעטה), אבל מצד שני, אנחנו רואים את עצמנו כליברלים, וכל עוד שזה לא בא עם עוינות כלפינו (וחשוב לציין שזה לא!!), ״אין לנו בעיה עם זה״. (כלומר, קצת לא נעים לנו בעין, אבל לא נתלונן על זה יותר מדי...)
3. פינת הייד פארק - לא היינו שם ביום ראשון, אנחנו גם לא מתכוונים לחזור לשם ביום ראשון הקרוב, זה נראה לנו כמו זירת הקרבות ולב ההתקהלות האג׳נדית נגד ישראל, ולא בא לנו להשתתף בזה. אם הייתם שם אז, אנחנו בהחלט מבינים למה לא היה לכם נעים שם, וצר לנו מאוד על כך.

&nbsp
התנסויות נוספות:
שאר השהייה שלנו התאפיינה בצורה דומה למה שתיארתי בהודעה לעיל, פרט לזה שאני מודה שבניגוד למקומות אחרים שביקרנו, בלונדון כן קצת חששתי להצהיר בתחילה שאני מישראל, גם כשנשאלתי לכך. יתכן שזה בגלל מה שקראתי מראש, ואולי בגלל שזה היה תחילת הטיול שגרם לי להיות זהירה יותר. בכל אופן, לשמחתי החשש התמוסס כליל, כאשר בכל הפעמים קיבלתי יחס מקצועי ומנומס להפליא, ואף אוהד, מצד אילו שדיברתי איתם (מלון, תיירים אחרים, וכו׳).
&nbsp
אני מודה שכנראה הייתה מספיקה חוויה שלילית אחת (כגון זו שעברתם בדוכן הפלאפל) על מנת להפוך את ההרגשה הזאת. אבל לשמחתי, ברמת האחד-על-אחד, לונדון בפרט (ואנגליה בכלל) נשארה עיר מערבית ונפלאה לקיבוץ גלויות אמיתי. ואני מקווה שהימים הנותרים כאן לא יאכזבו אותנו מהבחינה הזאת.

תמשיכו להנות!

לונדון נהדרת, גם בפריפריה מקסים אני רואה. אנחנו לא נוהגים בטיולים, אז לא יכולה לדמיין טיול כמו שלכם עצמאית. נשמע מדהים.

לא רוצה לדכא אותך, הסתובבנו הרבה ברכבת התחתית, בחלק מהמנהרות היו עשרות תמונות מדכאות של הילד העצוב, מקווה שהסירו את רובן כי הניצול הציני של המצב רק קומם אותי.

מצרפת שתי תמונות לבאי הפורום למה לא היה לי כ"כ נוח..אני מניחה שגם המצב המלחמתי אצלנו לא תרם.
מקווה שעכשיו הרבה יותר נוח ...

אני מניחה שגם למראה יש השפעה על המתח, אני נראית לחלוטין מאיזור המזה"ת. שאר בני השפחה , לא ממש ברורים. אני מניחה שאם הייתי במראה נורדי כלשהו הייתי מרגישה יותר ביטחון באנונימיות שלי...
בכל מקרה אל תתרשמי מהחוויה הספציפית שלי.., זה מאד אינדיוידואלי. לא שמחפשים לצוד ישראלים שם...
תהנו, תתרשמו , תבלו, ותספרי חוויות...

ואנקדוטה לסיום- מה השעה????

אירוע הסטורי ...

שימו לב לשעות השונות בשעונים
בדיוק סיימו לנקות את אחד מהם- שני המנקים בתחתית המחוג הקטן של ה-6..

קליספרה

New member
Video killed the radio start

או בעברית הדיונים עברו לקבוצות בפייסבוק
חוסר הנוחות של הגלישה מהסלולרי העבירו את העולם לשם
חבל, כי בעיני פורומים מוצלחים

למעלה