מה קרה לנחלאלי?

lemner40

Well-known member
לא רואה במחוזי נחליאלי עם סינר לבן.
כל הציפורים הישראליות נעלמו
כבשו אותם הציפורים ההודיות שהשתלטו על ישראל -
הדררות והמיינות.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כל הציפורים הישראליות נעלמו
כבשו אותם הציפורים ההודיות שהשתלטו על ישראל -
הדררות והמיינות.
ממש אסון

משתפרת1

Well-known member
בעיקר בגלל המיינות שהשתלטו על שטחי המחיה של כמעט כל הציפורים שהכרנו. עד לפני שנה עוד יכולתי לשמוע שחרור לפני זריחת השמש, לפני כן הם התעופפו בחצר ובעצים שבסביבה. השנה- יוק. יש מעט דרורים שהיו מסתובבים בלהקות. דוכיפת לא היתה נפוצה, אך הייתי רואה בכל פעם שהייתי יורדת לשבילים מחוץ לבנינים. כעת- יוק. עורבני- אני רואה רק פעם ב... לבן החזה והכחל שאהבו את חוטי הטלפון מאחורי הבית לא הגיעו השנה. העורבים האפורים עוד מנסים להלחם איתן אבל המיינות הערמומיות מציקות להם עד שהם מתרחקים. מה שטוב זה שיש בערך רבע ממספר היונים שהיו בעבר ואינני צריכה להתקוטט איתן שלא תקננה על אדני החלון, ויש פחות מהטינופת שהן מייצרות.

ריקי זו אני

Well-known member
החוחית נכחדה בגלל ציד מטורף של בני דודינו שאהבו עד מוות את קול הזכר שקרא לנקבות... וגם צבעיו נעמו לעין...
השחרור נטש...
ובין עצי החווה חזרו להם זוג בולבולים... אחרי שהאמנו שעזב לנצח...

raya

Well-known member
נעלם הנקר שאהב לנקר בעץ התמר של השכנים.
דוכיפת שראיתי במדשאה ליד מרכז הקליטה - נעלמה גם כן.
הדררות עושות לנו נזקים, מנסות לאכות אגוזי פקאן, מנקרות את הקליפה והאגוז נופל לרצפה.יונים יש - אבל יתכן שקצת פחות.
יונק הדבש עדיין מחזיק מעמד, מצאתי קן בכניסה לבית, היה ממש נחמד.

משתפרת1

Well-known member
הדררות עושות לנו נזקים, מנסות לאכות אגוזי פקאן, מנקרות את הקליפה והאגוז נופל לרצפה.יונים יש - אבל יתכן שקצת פחות.
כן, הצופיות עדיין נמצאות בשיחים בהם היו, וגם איזה בולבול עקשן.

דררה מצויה, המוכרת גם בשם דררה ירוקה, או דְּרָרַת קְרַמֵר, היא מין תוכי טרופי החי בלהקות בתפוצה טבעית באפריקה ובאסיה, בעיקר בתת-היבשת ההודית ובאזור הסאהל באפריקה. המין התיישב דרך קבע בארץ ישראל, ונחשב באזור למין פולש

raya

Well-known member
דררה מצויה, המוכרת גם בשם דררה ירוקה, או דְּרָרַת קְרַמֵר, היא מין תוכי טרופי החי בלהקות בתפוצה טבעית באפריקה ובאסיה, בעיקר בתת-היבשת ההודית ובאזור הסאהל באפריקה. המין התיישב דרך קבע בארץ ישראל, ונחשב באזור למין פולש
לגמרי פולש.
מצרפת תמונה של אגוזי הפקאן שנפלו בגלל "נגיסות" של הדררות. חשבתי שצילמתי כאשר הקליפה היתה עדיין ירוקה, מסתבר שאין תמונה.
אז זה המצב הנוכחי, ליד חלק מהפקאנים שאספנו. היום נוספה כמות נכבדה של פקאנים בשלים.

קבצים מצורפים

• 20251011_110421.jpg
    20251011_110421.jpg
    2.2 MB · צפיות: 2
לגמרי פולש.
מצרפת תמונה של אגוזי הפקאן שנפלו בגלל "נגיסות" של הדררות. חשבתי שצילמתי כאשר הקליפה היתה עדיין ירוקה, מסתבר שאין תמונה.
אז זה המצב הנוכחי, ליד חלק מהפקאנים שאספנו. היום נוספה כמות נכבדה של פקאנים בשלים.
אין דרך למנוע מהן להגיע לגינתך?

raya

Well-known member
אין דרך למנוע מהן להגיע לגינתך?
לא מכירה דרך כזו....
אם אני בבית, ושומעת את הצרחות שלהן, אני יוצאת החוצה , מוחאת כפיים ברעש הגבוה האפשרי והן עפות ומסתלקות.
למזלן - יש על יד הפקאן שלי תמרים (קטנים בצבע חום כהה) אז הן יכולות לעשות סנדביץ פקאן עם תמר...

למעלה