מה קרה למחשב שלי?

Haddass

New member
מה קרה למחשב שלי?

הכנסתי MP3 למחשב נייד ובשלב כלשהו הוא נתקע. כיביתי ונתתי למחשב לנוח. עכשיו אני מנסה להפעיל את המחשב אך לשווא. בהדלקה הוא שואל אותי באיזה מצב להעלות את המחשב: מצב רגיל - הוא מציג לי את המסך של טעינת חלונות (עם הבר הנע) ולא מתקדם. מצב בטוח - הוא מראה מסך שחור עם רשימת קבצים מתוך ה- system ונשאר שם. הכנסתי דיסק התקנה של XP pro והוא עשה כל מיני דברם ובסוף הודיע שהוא לא מוצא את הדריבר של הדיסק הקשיח. הכנסתי דיסק LG recovery של המחשב (LG) והוא העלה מסך כחול שטען את ההתקנים של המחשב ולבסוף כתב שהוא סורק את הדיסק הקשיח ונשאר תקוע שם. הנוסח היה משהו בסגנון של: scanning 7500 MB Disk0...... מה קורה ומה עושים??

Haddass

New member
../images/Emo208.gif

מקפיצה... וסליחה על כל ההודעות המיותרות, קצת הסתבכתי באיך שזה עובד...

ali052

New member
לחצת F8 בזמן הדלקת המחשב

או שהמחשב נתן את המצב הזה לבד ?

Haddass

New member
נעשה באופן תמידי ואוטומטי

בכל פעם אני מדליקה את המחשב, הוא בעצמו מגיע למסך של בחירת אופן טעינת מע"ה.

ali052

New member
בדקי בביוס אם הוא מעלה ישירות את ה

ארד דיסק או משהו אחר... היו מקרים ש-דיפולט לביוס עזר לפתרון בעיה כזו.....

Haddass

New member
מה לבדוק?

איך ואיפה אני בודק אם הוא מעלה ישירות?

יאיר B

New member
לביוס נכנסים לפני שמערכת ההפעלה נטענת.

כשרואים את הסמל של היצרנית (בדרך כלל עם ESC או DEL או אחד ה-Fים). כאשר תכנסי לביוס, באחד תגים שלו ניתן לבחור לעלות את גרסת ברירת המחדל שלו. לאשר, לשמור ואז הוא יצא ויאתחל את המחשב.

Haddass

New member
לא כדאי לבדוק קודם?

מה הבעיה ואם מערכת ההפעלה טוענת דיסק אחר? חששתי לאתחל בלי לנסות ולאתר את מקור הבעיה (והגורם..).

יאיר B

New member
אין בנייד עוד דיסקישח. יש רק אחד.

אגב, יש לך בטעות דיסק התקנה של XP? אפשר לפרמט את הדיסקשיח דרך הדיסק של XP (פירמוט מלא) ככה שלא יהיה כלום על הדיסקישח ואז להתקין את הריקוברי של LG (כאילו התקנה על דיסקשיח חדש).

Haddass

New member
לא לפרמט

אני ממש לא מעוניינת לפרמט. יש לי שם ים של מידע לא מגובה. יש לי דיסק התקנה של XP. השאלה אם אני צריכה דווקא home או גם pro יכול לעזור.

יאיר B

New member
אני בדרך כלל לא מתעסק עם חלונות.

מערכת הפעלה כל כך מטומטמת שאפילו מי שכתב אותה בטח לא ידע לפתור בעיות איתה
אם לש שמרת גיבוי (חמור מאוד אגב, גיבוי צריך לעשות לפחות אחת לשבוע! להתחיל ברגע שתפתר הבעיה הזאת), אפשר להגיע למידע דרך LiveCD של לינוקס (עדיף להוריד את אובונטו), לטעון, לחבר DOK גדול (או נגן גדול אם יש, יותר נפח, לא תוכלי לצרוב כי הכונן כבר תפוס עם הדיסק של הלינוקס), להעביר את כל החומר מהדיסק שלך ואז לפרמט. ה-XP נועד בסך הכל לפרמט את הדיסק בצורה קלה ונוחה יחסית. אין משמעות לגרסא שלו.

Haddass

New member
תכלס לפתרון

אם אני מבינה מה שאתה מציע, כדאי להתחיל בזה שאבחר באיתחול של הביוס ואתפלל שזה יפתור את הבעיה?

Haddass

New member
איתחול לא עזר

טענתי את הגדרות ה- default ושום דבר לא השתנה...

bar666xp

New member
נשאר שם זה יפה מעוד...אבל כמה זמן המתנת?

כניסה לSAFE MODE עשויה לקחת עד כדי 10 דקות {תלוי עד כמה המערכת לא מטופלת}. יש איזה רעש לא רגיל מהמחשב {מהדיסק הקשיח אם לדייק}... יתכן כי אין קשר בין חיבור נגן הMP לבעיה הנוכחית... אבל נסי גם לחבר חזרה את הMP להדליק את המחשב ורק לאחר מכן לנתקו.... {לא ניכנס להסבר ארוך על כמה ולמה זה עשוי להשפיע הרבה על המערכת אבל נסכם בזה שזה יכול להשפיע המון}.

Haddass

New member
זמני המתנה:

חיכיתי בערך חצי שעה ואף יותר ועדיין לא היתה תגובה. כשעשיתי פעולות שונות (אני כבר לא זוכרת מה בדיוק) נדלקה הנורה שמציין פעילות של הדיסק (אייקון buffer) ואחרי כמה דקות השתתק ועדיין כלום לא קרה. לגבי חיבור ה-MP3, אין לי אותו כבר. זה יעזור אם אכניס DOK?

bar666xp

New member
הממ עשוי אם זה יגרום למערכת לזרוק...

את השמור להעברה לMP יתכן וזה ישחרר את המערכת.. נסי גם להיכנס לCOMMAND PROMPATH {שורת הפקודה} יתכן כי הבעיה היא בWINDOWS ואינה קשורה לMP/DOK.. גם יתכן כי במקרה יש בעיה בHDD {דיסק קשיח} שוב אם או בלי קשר לMP/DOK... צריך לבודד את הבעיה כדי לפתור אותה... בעיקרון תמיד אפשר לנסות להפעיל את המחשב עם LIVE CD של לינוקס ו/או UBCD ו/או הריינס BOOT CD .... כדי לבדוק את החומרה לדוגמה ו/או לחלץ את המידע מהHDD אם אפשר... ולנסות לפרמט/לאחזר את הדיסק/מערכת הפעלה.

Haddass

New member
DOK לא עוזר

העלתי את המחשב כאשר מחובר DOK והתוצאה זהה - הוא מציג מסך שחור עם אפשרות לבחור אחת מתצורות Win (בטוח/רגיל וכו').כשבחרתי מצב רגיל, הוא הציג את מסך הטעינה של חלונות ואחרי כמה דקות המחשב עשה reset לעצמו וחזר למסך של בחירת תצורת טעינת מע"ה. איך אני מגיעה לCOMMAND PROMPATH? מה לבדוק שם?

bar666xp

New member
יש 3 מצבי SAFE-MODE

אחד בסיסי מינימום דרייברים, בסיסיים/דיפולט וכו'.. שני עם תמיכה ברשת.. שלישי שורת הפקודה/COMMAND PROMPATH. אם מצב שורת הפקודה עובד אפשרי לנסות תיקון דרך המערכת הפעלה כמו לדוגמה להפעיל BOOTFIX של FREEDOS... http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/freedos/files/util/disk/ ועוד... אם גם שורת הפקודה לא עולה זה יצריך הפעלת המחשב דרך CD כדי לנסות תיקון למערכת ו/או חילוץ/גיבוי המסמכים כדי שאפשר יהיה לפרמט/לאחזר למצב יצרן ואז להחזיר את המסמכים.

למעלה