עוד שתיל לשיח
ניצן, אני חושב ששמת את האצבע על הנקודה המרכזית: האם יש בסיס אחד לקונג פו? אין ספק לגבי הרבה אמנים התשובה היא חיובית. אנשים כמו סון, ווואנג שו צ'ין הדגימו את דעתם בזה שלימדו כמה אומנויות, נפרדות לכאורה, תחת קורת גג אחת. אין ספק שניתן לעשות זאת להראות שמאותו בסיס ניתן ליצור אומנויות שנראות אחרת. השאלה היא האם מה שאנשים אלו מלמדים הוא באמת שונה. אני מאמין שלא. שאלו שלבים או רבדים באותה אומנות. מצד שני, יש דרכים שלדעתי נבנות בצורה שונה לגמרי. כמובן שאני חדש ואין לי פרספקטיבה. אבל ממה שאני רואה על אנשים שעוסקים שנים רבות בקונג פו הם לא מגיעים לאותה יכולת - יש יכולות שונות הנבנות בדרכים שונות. ניתן לקחת אומנות מסוימת ולתת לה תחפושת שונה אבל עדיין היא תהיה אחרת מזו של אדם שלמד את אותה אמנות מכיוון אחד על סמך בסיס אחר. למשל, חיים אמר לי בהזדמנות מסוימת שהוא יכול ללמוד בה גואה ב 8 דקות. אני חושב שהוא התכוון שהוא יכול לעבד את הטאי צ'י שלו לצורה של בה גואה. האם הבה גואה שלו תהיה דומה לזו של זאב פוקס? לא נראה לי. מה שאני מנסה להגיד זה שבעצם צריך להגדיר את הבסיס של כל אומנות וזה לא משנה אם היא כוללת 5 שיטות שונות או אחת. הבסיס קובע לאן ניתן לתפתח.