מה קרה לי

jossel

New member
אפשר../images/Emo13.gif

לצורך העניין,חי ולומד בסין הרחוקה לומד da chengchuan{או אי צואן} ושמח להשתתף בפורום אמנויות הלחימה

nitzano

New member
../images/Emo13.gifמה רחוק ?! זה ממש פה לידי

ברוך הבא ,הגיע הזמן לא ?!

nitzano

New member
לצורך העניין ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אחי ,גבר ,הרגת אותי .לקח קצת זמן עד שנפל האסימון.....לצורך העניין

nitzano

New member
שיח חרשים

המון קוצים יש בשרשורים האחרונים . אזהר לא לדרוך על קוצים . כידוע לכם אינני לומד עם אותו מורה של חנן (fajing).ועדיין אנחנו מסכימים על בסיס האמנויות על אף השוני בין שתיהן . אינני יוע מה מקור הכתבים של האמנויות הפנמיות ומי הקדים את מי אך אני יודע ב 100% כי קיים דמיון מדהים בין הכתבים ,לפעמים רק הנוסח שונה . למעשה מצאתי את אותו דמיון גם בכתבים של השאולין ואמנויות דרומיות . ההסכמה ביננו אולי נובעת דווקא בעקבות כך שלמדתו אצל מורים שונים וכאשר נפגשנו הצלבנו ודיסקסנו ביננו נוכחנו כי קיים דמיון לא קטן ב gogn-fu בין האמנויות . רק בשביל לסבר את האוזן לטאיג'יסטים שביננו - לשינג אי צ'ואן שלוש דרגות/שלבי אימון כאשר השלב השלישי Hua-jin הינו תרגול gong-fu דומה במהותו של טאי ג'י .מי שמכיר רק את התרגול האינטנסיבי ניתקע בשליש הראשון של ming-jin . אמנם ישנם הבדים בין gong-fu של אמנויות שונות אך הם לא כה גדולים ברמות הגבוהות .כדוגמא : לא אחת נהג סון לו טאנג להשתמש בידע מטאי ג'י להסביר כוחות בשינג אי .לאחר זמן מה פיתח את סון טאי ג'י על העקרונות המשותפים של 3 האמנויות ובעקבות הדמיון ביניהן.

orii

New member
עוד שתיל לשיח

ניצן, אני חושב ששמת את האצבע על הנקודה המרכזית: האם יש בסיס אחד לקונג פו? אין ספק לגבי הרבה אמנים התשובה היא חיובית. אנשים כמו סון, ווואנג שו צ'ין הדגימו את דעתם בזה שלימדו כמה אומנויות, נפרדות לכאורה, תחת קורת גג אחת. אין ספק שניתן לעשות זאת להראות שמאותו בסיס ניתן ליצור אומנויות שנראות אחרת. השאלה היא האם מה שאנשים אלו מלמדים הוא באמת שונה. אני מאמין שלא. שאלו שלבים או רבדים באותה אומנות. מצד שני, יש דרכים שלדעתי נבנות בצורה שונה לגמרי. כמובן שאני חדש ואין לי פרספקטיבה. אבל ממה שאני רואה על אנשים שעוסקים שנים רבות בקונג פו הם לא מגיעים לאותה יכולת - יש יכולות שונות הנבנות בדרכים שונות. ניתן לקחת אומנות מסוימת ולתת לה תחפושת שונה אבל עדיין היא תהיה אחרת מזו של אדם שלמד את אותה אמנות מכיוון אחד על סמך בסיס אחר. למשל, חיים אמר לי בהזדמנות מסוימת שהוא יכול ללמוד בה גואה ב 8 דקות. אני חושב שהוא התכוון שהוא יכול לעבד את הטאי צ'י שלו לצורה של בה גואה. האם הבה גואה שלו תהיה דומה לזו של זאב פוקס? לא נראה לי. מה שאני מנסה להגיד זה שבעצם צריך להגדיר את הבסיס של כל אומנות וזה לא משנה אם היא כוללת 5 שיטות שונות או אחת. הבסיס קובע לאן ניתן לתפתח.

orii

New member
כנראה לא הייתי ברור...

הוא לא היתכוון שהא יכול לעשות מה שאמני בה גואה עושים, אלה לעשות את האומנות שלו בצורה שהם עושים אותה. כמו ליצור תבנית חדשה. התבנית של הטאי צ'י היא שרירותית. היא מלמדת משהו על תנועה. אם למדת משהו מהמשהו הזה אתה יכול ליישם אותו בכל מיני צורות... למשל בצורה שבה עובדים בבה גואה... יובל לפני שאתה מחלק תעודות כבוד, בא נבדוק במה דברים אמורים.

אורי: אני מחלק תעודות כבוד

לפי ראות עיני בהתאם לקוריהנטיות של המתנסח או למה שאני חושב שאני קורא על או בין השורות. הציטוט בהבאת מפי מורך - אם הוא מדוייק, אינו במקום ולא משנה איך תפרש אותו. זו דעתי האישית. קבל אותה - או לא. הבאת אימרה לפורום פתוח - צפה תגובה! הטאי-צ'י גם היא קונספציה המבוססת על עקרונות - ככל שיטה. באותה המידה: הייתי מרים גבה לו פלוני היה אומר שהוא יכל להפוך את הארניס שלו, או הקרטה שלו או ו'אט אבר, לטאי-צ'י באיבחת תנועה ובתוך דקות... שלך יובל. שבת

orii

New member
יובל, אני מסכים איתך

שעל פניו, זה נראה רע. המשמעות של המשפט נובעת מההקשר שלו. בגלל זה טרחתי לא מעט להציג את ההקשר שבו המשפט נאמר. בהקשר הנכון אני לא חושב שיש בעיה עם המשפט. אם העקרונות של השיטה שלך יושבים עמוק בגוף שלך אתה יכול ליצור דברים חדשים על סמך הידע שלך. זה לא יהפוך אותך לאמן בשיטה אחרת. סה"כ, דעתי האישית בנושא דמיון-שוני בין שיטות (כפי שאני מבטא הרבה בימים האחרונים) היא שהמרחק בין שיטות גדול. אין לי בעיה להתמודד עם תגובות למה שאני כותב - בשביל זה אני כותב.

למעלה