מה קיים ומה לא?

brotos

New member
מה קיים ומה לא?

שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון: עץ שנופל ואף אחד לא שומע אותו עושה רעש? כלומר,מה שאיננו רואים, או שאינו קיים בתודעתנו (כלומר, דבר שאנחנו מניחים, על סמך אמונה אמפירית, כי הוא קיים) קיים או לא? אני עניתי לעצמי על שאלה זו באופן שלילי: כלומר מה שאינו קיים בתודעתנו אינו קיים. ולכן, עץ שנופל אי-שם בערבות סיביר, בלי שאף אחד שומע אותו אינו עושה רעש. אני חושב שקאנט ודיקארט התעסקו עם העניין הזה בהרחבה (ואמרו לי אם אני טועה). מה דעתכם?

a d i n a

New member
אז בעצם אתה אומר . .

שיש לנו קופסא שחורה ריקה בראש . אתה מזכיר את הבהוויורסטים . הם אמרו שיש גירו ותגובה ואים שום דבר בדרך . כי לא ניתן לראותם , ולא ניתן לחקור אותם . הקוגנטיבים יחלקו עליך

brotos

New member
לא הבנתי ממש מה אמרת

למעשה, יכול להיות שלא אמרת כלום. להסביר לי במטוטא שני מושגים: קוגניטיבים ובהוויורסיטים. ובכלל, מה דעתך האישית?

a d i n a

New member
אלו 2 גישות ..

בפסיכולוגיה . האחת טוענת שהכל נעשה בלמידה אלו הבהויוריסטים . הם טוענים שכל מה שבתודעה אי אפשר לחקור כי איננו נראה ולכן הם רק בודקים גירויים ותגובות לאדם . ולא מה שקורה בין הגירוי לתגובה . {לדו' אור אדום אתה עוצר } לעומת הקוגנטיבים שיאמרו שיש תהליכים מחשבתיים העושים כל מיני פעולות חישוביות . {לדו' הנ"ל יאמרו שיש תהליך הבנה במוח שגרם לך לעצור}. אני חושבת שיש משהו במוח . הבהוויוריזם מאוד חשוב אך כבר לא כ"כ תקף . ניתן לבדוק פעולות מוחיות ויש להן מציאות מסוימת . אולי בכלל לא הבנתי את שאלתך . . זו עוד הוכחה לעיבוד מחשבתי שעשיתי .

brotos

New member
אם אני הצלחתי להבין אותך

בהוויוריסטים- הכל אמפירי ואסוציאטיבי. קוגניטיבים- יש הבנה מלאה של התהליך והמוח מבין למה הוא עושה מה שהוא עושה. אני צריך הסבר למושג קוגנטיבי.

דבר לא קיים מחוץ לתודעתך

העולם שמסביבך אינו קיים מחוץ לך- ז"א ייתכן וכן, אך לך לעולם לא תהיה אפשרות לחוות אותו. העולם, כפי שאתה חווה אותו הוא עולם שאתה בראת, ולכן הוא מוגבל להבנתך בלבד.

הכיצד? הרי על מה מתקיימת התודעה

אם לא על הדבר הקיים מחוץ לתודעתי שקולטת אותו? הנה לפניי פרח. לו הייתי פרח, הייתי יכולה "לחוות אותו". אבל אינני פרח, ואינני כל מה שהוא קיים חוץ לתודעתי וגופי. המשרתים של התודעה(החושים) מכניסים אליה את האורחים "הברואים" מבחוץ. הבנתם על פי תפיסתי, זה כבר עניין אחר, נוסף , לדעתי. וכי בתוך חלל וריק תתקיימנה מחשבותיי?

אינך יכולה לדעת דבר...

על הנמצא מחוץ לתודעתך. ייתכן שנמצא לפניך פרח. לא על זה דברי. את אינך יכולה אלא לחוות בחושייך, שמבנים לך את המציאות לפי תפישתך.

אתה מבלבל בשכל.

אפילו אם ננקוט בהגדרות המטריאליסטיות השטחיות שלך, עדיין, באופן כללי, כל אטום ביקום מפעיל כח משיכה על כל אטום אחר ביקום. ולכן, אמנם הייתה לקול הזה השפעה קטנה עליך, אבל זו בכל זאת השפעה.

מה "שטחי" במטריאליזם?

מדוע קשקשנים ושרלטנים שמדברים על גילגולי נשמות הם עמוקים יותר מאדם המאמין במטריאליזם?

שאלה מעולה!!!!!!!!!אין לי תשובה פרט

לכך שמדובר בפסיכולוגיה. אדם בד"כ חש "נחות" מול ""מורים""רוחניים בעיני עצמם. דוגמה לכך ראיתי אתמול בערוץ 2 או 8 על איזה ישראלי שהפך למורה רוחני נוסח הודו. הוא מלמד בעצם את הממבו ג'מבו ההודיאבל בשפה ובמבטא רך מאוד, יפה , נקי,מאוד""רוחני"".כך שאני סבור שהכל כאן הוא פסיכולוגיה.

lmatan1

New member
דני ודובי והשאלה שאין לה תשובה

השאלה היא למה אתה מרגיש נחות מול רוחניות רוחניות היא ענין של שפיות לאנשים מסוג שגורם לך להרגיש נחות אז אתה לא נחות אתה פשוט מנותק כי אתה מחובר רק לחומר שברוח ולעומתך יש אנשים שמחוברים יותר לרוח ופחות לחומר ואותם אתה לא מבין כי איזה סיבה יש לאדם להיתלות ברוח כאשר החומר מספק את כל החושים והצרכים וזו הטעות הבסיסית שלך כי החומר לבדו הוא צורך בהמתי חסר רסן שהרי כל חומר שיש לך מאוד מהר מפסיק לענין אותך ואתה רוצה עוד ועוד ואף פעם לא מגיע לסיפוק אתה רוצה לדעת מה יצא לי מזה עכשיו אתה לא מוכן להשקיע ולראות מה מסתתר בתוך החומר זה נראה לך איך כתבת ממבו גמבו בסך הכל פסיכולוגיה בגרוש אז למה לבזבז אנרגיה .

לא מרגיש נחות דווקא אלא

מרגיש יותר צער ורחמים על אלו שאינם מוכנים להשקיע בעצמם ומעצמם ומחפשים תשובות אינסטנט אצל ""מורה רוחני"", ומשוכנעים כמו כל מומר שהאמת שלהם היא מוחלטת וצודקת. , וזאת כאשר אוקינוס שלם של דעת ,ידע,מידע מתחת לאפם, אבל הם כ"כ תשושים נפשית ,פיזית,מוראלית ואינטלקטואלית עד שאינם טורחים לחפש.

lmatan1

New member
אז אתה מעדיף לשקר לעצמך מסתבר

מדעתך כתבת נחות אבל בשכלך חשבת ההפך הגמור לא מצאתי ביטוי נאות לההפך מנחות אולי אתה יכול לפרש שהרי שלא נחות משמע עליון או כמו שכתבת כהמשך... מרגיש צער ורחמים על כאלה שלא מוכנים או מסוגלים להשקיע בעצמם ומחפשים אינסטנט תשובות אצל מורה רוחני. אולי תואיל בטובך הרב ובהבחנה המעולה שלך להאיר לנו מאיפה בדיוק שכנעת את עצמך שלך יש מידע מתחת לאף ואתה ההפך מתשוש נפשית.פיזית.ומוראלית ואינטנקטואלית שאחרים לא טרחו לחפש ,אוחרי הציטוט ממך אולי במקום להשפריץ את שכלך על המרקע תגיד לנו מאין לך הביטחון שאתה ההפך מכל אלה. שהרי בודאי כפי שאתה מעיד על עצמך טרחת ומצאת.

אין לי תשובה

אבל אני לפחות מנסה לפני שאני פונה למורים רוחניים אותם וביוקרם כה תחפץ. אינני פוסל אותם כי אם הם עוזרים לך ולשכמותך להרגיש טוב יותר - מה זה מפריע או אכפת לי. לי יש דרך אחרת ותפיסת עולם אחרת זכותך לקבלה או לדחותה , וזה ממש לא מפריע לי. אגב דומני שאתה הראשון בפורום שמודה בהיותו או קורא מחשבות או איש שרותי הביטחון לשעבר או סתם חוקר - וזאת משום המשפט הראשון שכתבת. דומני שאני מסיח עם אלוהים אם אכן אתה בוחן כליות ולב.........

lmatan1

New member
כאילו אתה מדהים בנסיונות להתחמק

מעצמך ואתה מדבר כאילו ואתה יודע מה עושים אחרים באמת אתה יכול לענות מתוך עצמך הרי אתה מעיד על עצמך שאתה לא פונה למורים רוחניים אז איך בדיוק אתה רוכש את הידע שלך על ענינים רוחניים אתה מודע למשל שבכל חומר יש רוח וש אפשר למצוא רוח בכל חומר אתה מודע לרוח שפועמת בך או שכמו שאמרת פשוט לא מענין אותך וזהו משתמע מדברך שאתה כאילו מזלזל באנשים שמנסים לשאוב ידע מהרוח אני לא שופט אותך אני משתדל לכתוב את עצמי ובלי קשר לטוב או לרע אתה יכול להיות יותר קשור לחומר ופתות קשור לרוח וזכותך ולעומתך יש מי שקשור יותר לרוח ופחות לחומר וכל אחד זכותו לבחור את תחום ההתענינות שלו ולדעת שלכל החירה יש מחיר.

עד

עכשיו לא חדשת כלום, לא הראית דבר מעניין או תורם. כל השיח כביכול ביננו מעיד על כך שהנך בעמדת התגוננות. שאלת - מאין הידע - קוראים ,שואלים מבררים שומעים.פשוט קצת מתאמצים ולא מאמצים פוזות כל יודעות. אגב אבנים דוממות לחלוטין- הן דבר מת לחלוטין, להזכירך מפעם קודמת. - אבל ביפן שכן בהם קאמי. נ.ב. למען הסדר הטוב תתחיל לפסק את תשובותיך , זה יקל עלי כמו על ברי פלוגתא אחרים בפורום.

שום דבר לא שטחי במטריאליזם.

אני ראיתי שהמטריאליזם הוא נסיון נועז והרפתקני והרה מכשולים. אני דווקא נוטה יותר לאידיאליזם, ודי מפקפק בקיום החומר, אבל עוקב באהדה אחרי מאמצי המטריאליסטים. אבל לא הייתי רוצה שהזירה הזאת שבין אידיאליזם (או דואליזם) מחד לבין המטריאליזם מאידך - תוצג כזירה בין מדענים לבין מאמינים בגלגולי נשמות. לא על זה הויכוח. נקודת המוצא שלי בפולמוס הזה היא שהעדות לקיום החומר מובאית על ידי הרוח, והפה שהתיר הוא הפה שאסר.

אתה מבלבל בשכל.

יש כמה השקפות שאנו מכנים בשם "מטריאליסטיות", אחדות מהם אכן הם נבונות ומעניינות. אבל אחדות מהם הם בלבול שכל, כמו המטריאליזם המדעי.

למעלה