מה קיבלנו כאן

מה קיבלנו כאן

אם נשאל מה תורם לנו הפורום הזה נקבל תשובות רבות ומגוונות [לו היו אנשים מעוניינים לענות] אני הייתי מעמיד במקום המרכזי את תחושת השיחרור וההקלה מכל הבלאגן שהחינוך החרדי יוצק אל הנשמה הצעירה כמה סבל נחסך ממך כשמתברר ומתאמת לך שכל מה שלימדו אותך לא מבוסס בכלל.......................

אוקי אז אני אגיד בקיצור תדברים החיו

החיוביים והשלילים כאן! דבר אחד: אנשים יותר אמיתיים עם עצמם יותר מתחברים לעצמם ויוצאים מהצביעות ומכירים את עצמם את דתם ואמונתם האמיתית . דבר שני : היות והחברים כאן התבגרו במהירות אחרי הנישואין אז זה יוצר חסכים של הרבה שנים ולדעתי אם החברים כאן יעברו תשלב הזה , הדעות שלהם והאמונה תשתנה, וכן לדעתי זה קשור לבגרות ולא תמיד זה קשור לגיל, לצערי בציבור החרדי מתחילים להתבגר מאוחר שיש פתאום ילדים , זה נשמע מקומם אולי אבל לא זאת כוונתי . יום טוב ומי שהולך לים שיהנהההה כמה שיותר( יש סיכוי שאני גם זז לים , ועוד לשכוח מירושלים הדוסית

mik504

New member
קיבלנו המון מהכוילל הזה ובעיקר סדר בבלאגן

כי כשאתה חושב לבד ולא בחברותא זה בעייתי קצת..וכאן אפשר להתנצח ולהסכים יחד ומכל סוגי המוחות ספרדים ואשכנזים ,כך שכל מתנדנד יכול לבדוק את עצמו בתחילת דרכו ובהמשכה. ובעיקר העידוד שאתה לא לבד בשבירת הריבוע המחשבתי.

ועל זה נאמר

טובים השניים מן האחד....והחוט המשולש לא במהרה יינתק". כשדיברתי עם אמא שלי על כך שאני לא מאמין וכו' (לידיעתכם, השיחות עדיין בעיצומן. אמא שלי הביאה לעולם עשרה ילדים. כל אחד צריך לדבר אתי בנפרד) היא אמרה לי שגם היא הכירה בבחרותה אשה שכלל לא טבלה ושיקרה לבעלה וכו' וכו' והיא יודעת שיש דברים כאלה. כשהיא האשימה את האינטרנט, אמרתי לה, תמיד היו אנוסים. רק שפעם כל אחד חשב שהוא הבודד, שמשהו עובר עליו, שאולי הוא המטורף בסיפור. האינטרנט גרם לכך שכל האנוסים מכירים אחד את השני ואף אחד מהם לא חושב שהבעיה בו בעצמו. אגב, הם יודעים שלעצמי אני לא שומר שבת. אבא שלי נתן לי את הרכב לשבת (נסענו למלון) והוא אמר לי בתנאי שלא תנהג בו בשבת.

דבר אחד טעית

לא כל האנוסים מכירים עדיין...יש עוד המונים שכלל לא יכולים ליחשף לאינטרנט...לדעתי אנחנו כאן מיעוט קטן של האנוסים החרדיים.

עץ שתול

New member
זה סוג של פחד גבהים

אנשים פוחדים לדון בשאלת האמונה, הם יודעים שאין להם דרך להתמודד עם זה, ברגע שיפול להם האסימון הם ימצאו את עצמם במשבר, ולכן הם פשוט מעדיפים להדחיק את הספקות והמחשבות ולסגוד לאלוהים. אפרופו, בגדול זה מה שתרם לנו הפורום... אנחנו לפחות ביססנו את המעמד שלנו בזה שיש לנו גישה לאינטרנט וצוהר לעולם החופשי. אבל רוב רובם של האנוסים אין להם את הפבילגיה הזו ולכן הם חיים כאנוסים אנוסים. הייתי אפילו מגדיר אותם עם אותו מטבע לשון שקבעה סוגי יקירתינו - "אנוסים בעל כורחם".

בינגi

New member
אגב מלחמת החורמה המתנהלת בין

הרבנים לנ.ט. נזכרתי במשל שקראתי פעם אם אני לא טועה מאחד האדמורי``ם זצ``ל שמדבר ומסביר על שני אנשים שמכוסחים והולכים מכות אז כשהאחד רואה שהנה והשני עומד לגבור עליו והוא עומד להיות מוכרע. הרי שבאופן בלתי מובן הוא מגלה פתאום כוחות נעלמים ומנסה שוב מחדש בכל כוחו לגבור על היריב.. המשל הזה מובא כמובן בהקשר אחר. אולי הייתי אומר הפוך.. אבל אין ספק שבסיבוב הזה גם הם מבינים שהמאבק כבר הוכרע וכל כלי יוצר עלייך לא יוצלח.. וכלהכבוד לך סוג ואין ספק ששיחקתותה.../tapuzforum/images/Emo39.gif..

סוג ב

New member
ההרגשה שאתה לא עוף מוזר

ושאתה לא לבד. כבר אמרתי, שעד שפתחתי את הפורום, לא ידעתי בכלל שזן האנושות הזה קיים בכלל...

עץ שתול

New member
עברנו איזושהי מוטציה

ההבדל הוא אחד: הם באו מהקוף אנחנו באנו מחרדים

למעלה