מה קורה?

שמוטסי

New member
מה קורה?

אני סטודנטית לקראת סיום הלימודים באוניברסיטה. הבנתי שקיימת בעיה עם רשיון העבודה של המקצועות הפרא- רפואיים. רציתי לדעת מה זה אומר לגבי כבוגרת טריה לעתיד? והיכן עומד הנושא מבחינת התקדמות לחקיקה? אשמח אם מישהו בפורום יוכל להבהיר לי את המצב, אני מבולבלת. תודה

לא השתנה מאז הדיון האחרון כאן שמוטסי שלום, קודם כל ברכותי. היה כאן דיון לא מזמן לגבי זה, אני לא יודעת להגיד לך אם יש התקדמיוית בעניין החוק אזל עובדים על זה. לגבי ההכרה במעמד, עדיין אין שינוי אך מקומות מתגמשים ודורשים את התנאים שלהם כגון סיום לימודים במקום מוכר, תעשות הסמכה מטעם האוניברסיטה או לפחות אישור שסיימת את כל חובותייך. שווה לבדוק במקומות בהם היית רוצה לעבוד. בהצלחה איילת

שמוטסי

New member
עוד שאלות...

איילת,תודה על תשובתך המהירה. אבל יש לי עוד שאלות: ראשית, מדוע למעשה יש צורך בחקיקת החוק- במה זה יועיל? שנית,האם יש אפשרות להתעדכון על הנעשה - מי עובד על החוק ומה מטרותיו? ולסיום, אינני מבינה, האם כל מוסד מחליט על מדיניות משלו לגבי העסקת מרפאות בעיסוק- הבנתי שבמשרד החינך לא מקבלים מרב"ע חדשות.למעשה- מי מחליט על כל המדיניות הזו?

חוק מאפשר

פיקוח שונה על : תכניות לימודים, מדרגי רישוי, העברת תקציבים,הגדרת סמכויות ועוד. החוק הוא הדבר העיקרי שלו זקוק כל מקצוע על מנת לקדם את מעמדו ויכולותיו בשוק. החוק למשל יוכל לסייע לנו לדרג את השכר בהתאם לרמות ידע והתמחות, ותק וכיו"ב. כיום כל אלו מוגדרים מטעם פקודת (שהיתה פעם פקודת מלך אנגליה וזה שריד לשלטון האנגלים בארץ) ולמעשה אינם חוק, כך שגם אם התעלמנו מהם או לא פעלנו לאורם או עסקנו במקצוע ללר רישוי ורישום- עדיין לא עברנו על החוק. כל מקום רשאי להחליט אילו עובדים יקבל ואילו לא (במסגרת החוק כמובן- זה שאוסר אפליה על רקע מין, דת וכ"ו), כך שמשרד החינוך הולך על בטוח- הוא לא רוצה העסיק מישהו טרי וללא רישיון. אי אפשר להתלונן כי אין חוק שמגן עלינו. העדר מדיניות ממשלתית ודחיית הצעת חוק המקצועות הנלווים לרפואה בעצם משאירים אותנו במקום פרוץ לכל עבר... לממשלה יש דברים חשובים ביותר לדון בהם, ואינני יודעת כמה קשרים ומרפקים ותנופה יש לנו כמקצוע בנושא. אינני יודעת מי חברות הוועדה, או הגוף אותו מייצגת כאן אילת, ואשמח לקבל יותר פרטים. את מי מייצגים שם? האם יש נציגות לכל קופת חולים? לנותני שרות עצמאיים? לעובדי משרד החינוך? הבריאות? ועוד??? שרון

שרון אני לא מייצגת אף גוף הי שרון עניתי מהיידע שיש לי, אני לא מייצגת אף גוף ואף לא שייכת לאף גוף. עד לאחרונה הייתי בועד המרפאים בעיסוק אך פרשתי. איילת

למעלה