כתגובה
אז ככה, ההורים שלו גרושים, אמא שלו אינה יודעת על האפילפסיה ולפי מה שהבנתי היא טוענת ש"היסתובבה לו הקופסא" והוא יחזור לעצמו, לעומת זאת אביו יודע על המחלה (אני סיפרתי לו לאחר הפרדה) ושוב לפי מה ששמעתי אביו אמר לו שזה ממש שטויות ואם הוא היה במקומו הוא לא היה חושב פעמיים ונשאר, הוא קישר אותו עם דודה שלו מחו"ל שהיא ובעלה רופאים והם אמרו לבעלי שהכל שטויות וזה מחלה ממש קטנה ושהיא לא מפריעה לנהל חיים נורמלים וסדירים. מבחינת המלחמה, הוא היה 26 יום במילואים הוא משרת בתותחנים, בזמן המילחמה הוא אמר שהם לא בסיכון, כי הוא פחד שאני אדאג, אך שהוא השתחחר ממילואים הוא סיפר לי הכל, על זה שהוא לא ישן בלילות ועל זה שנפלו עליהם טילים כל הזמן, אם שמעת על הקבוצה שהיו בחוץ והטיל נפל עליהם וכולם נהרגו, אז המחלקה של בעלי נסעו באותו יום מהמקום הנורא הזה למקום אחר. תראה אני מבינה שהיה לו קשה, אך כל הזמן היינו מדברים (4-5 פעמים ביום) ובכל פעם שדיברנו צחקנו ואמרתי לו כל הזמן כמה אני אוהבת אותו ומחבקת אותו כל הזמן, ניסיתי לומר לו כל דבר שישפר את המצב רוח שלו. אני מקווה (לפי מה שהוא אמר לי) שהוא מחר חוזר לעבודה (ב"ה) אולי, אני לא יודעת אבל זה מה שיארגן לו את השיגרה והוא יבין מה הוא עושה. לדעתי מה שהיום אני מבינה שלא בריא להיות הרבה בבית, אך אחרי שהוא יצא מבית החולים חיפשתי ב"נרות" עבודה וגם היום אני מחפשת אך אני לא מוצאת, בעלי לא מוכן בשום פנים ואופן שאני יעבוד במישמרות,לפני שהוא נכנס לבית החולים חיפשתי כל עבודה לעבוד, מצאתי עבודה במשמרות אך הוא כל הזמן היתלונן שהוא מגיע הביתה ואני לא נמצאת ושהוא עצוב, לבסוף הוא שיכנע אותי להיתפטר (אין לנו מצב כלכלי רע, אפילו אפשר להגיד טוב) אך אני לא מצליחה למצוא עבודה. אין לי מושג לגבי המחלה שלו, למרות שאנו פרודים ידעתי שיש לו פגישה עם הרופא והתקשרתי לדעת מה קורה ומה הרופא אמר, כל הזמן ניסיתי להעביר לו שהכל יעבור והייה בסדר אני לצידו אני אטפל בו וישמור אליו. ניסיתי לדבר עם בעלי על מנת שנוכל ללכת לייעוץ נישואין, ללכת לרופא מומחה (יש לי פגישה ביום שני הקרוב אצל ד"ר אילן בלט) שמעתי שהוא רופא מדהים, הוא לא מוכן לשמוע על זה. הוא בשלו. לא היו תגובות חיצוניות, מכוון שאף אחד לא ידע על האפילפסיה, רק לאחר הפרדה אמרתי לו שאני חולת אפילפסיה וזאת אני ואם אוהב אותי הוא הצתרך להיתמודד עם זה כמו שאני מתמודדת עם הקנאות שלו (מבחינתי זה אותו דבר), אני לא מתביישת במה שאני וככה אני זה לא הופך אותי לבן אדם רע או מכוער מבחוץ ולא מכוער מבפנים, אני אוהבת את עצמי ומשפחתי אוהבת אותי, אז מי שרוצה להיות איתי גם יואהב אותי למרות האפילפסיה, לא היתה לי בעיה לספר לאחרים ולא היתה לי בעיה שהוא יספר כאשר הוא מתייעץ עם חבריו. לפי מה שהבנתי (ולא ממנו) הוא נבהל שהיו לי 4 התקפים בשבוע והוא פחד שככה זה ימשיך לנצח, מה אם היו לנו ילדים ואני הקבל התקפים בצורה כזאת?! אני מבינה את הפחד ואת החששות שלו, אבל הוא צריך להבין גם אותי ולנסות להחדיר למח שלו שאין לי התקפים בצורה כזאת.ביקשתי ממנו ללכת לייעוץ כלשהו אך הוא לא מוכן בשום פנים ואופן תודה מיטל