מה קורה פה? תעזרו לי להבין את העולם. שני דברים בנושאים דומים

boriska1

Well-known member
ריפרפתי במאאמר בYNET, מביא לכם ציטות: :"60 אלף שקל, זה המענק שמקבל שורד שבי חמאס אחרי שנתיים. 60 אלף שקל. פשוט בושה, מענק שחרור. בנימין נתניהו או בן גביר עדיין לא יצרו קשר, כלום".
זה חטוף במצב נפשי קשה. יש ו תלונות על הטיפול וכו". זה בסדר. אבל מאיפה הוא "הפליץ" שבנימין נתניהו (ראש הממשלה הנבחר, היהודי שגרם נזק לעם היהודי יותר מכל יהודי אחר, בתולדות עם ישראל) או הן גביר צריכים להתקשר אליו? זה לא בא בחלל ריק.
אגב, לגבי 60.000 שקל, החטופים ששבו הוכרו כנכי צה"ל. זו קצבה מכובדת וגם טיפול רפואי מועדף.

שומע ברדיו : "הושב החלל החטוף". לא לא הושב החלל החטוף, הושבה גופתו של חלל חטוף. יש הבדל. למה הם עושים את זה?

אני מבקש הסבר בתום לב. רוצה להבין מה קורה בעולמינו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ריפרפתי במאאמר בYNET, מביא לכם ציטות: :"60 אלף שקל, זה המענק שמקבל שורד שבי חמאס אחרי שנתיים. 60 אלף שקל. פשוט בושה, מענק שחרור. בנימין נתניהו או בן גביר עדיין לא יצרו קשר, כלום".
זה חטוף במצב נפשי קשה. יש ו תלונות על הטיפול וכו". זה בסדר. אבל מאיפה הוא "הפליץ" שבנימין נתניהו (ראש הממשלה הנבחר, היהודי שגרם נזק לעם היהודי יותר מכל יהודי אחר, בתולדות עם ישראל) או הן גביר צריכים להתקשר אליו? זה לא בא בחלל ריק.
אגב, לגבי 60.000 שקל, החטופים ששבו הוכרו כנכי צה"ל. זו קצבה מכובדת וגם טיפול רפואי מועדף.

שומע ברדיו : "הושב החלל החטוף". לא לא הושב החלל החטוף, הושבה גופתו של חלל חטוף. יש הבדל. למה הם עושים את זה?

60 אלף בפעימה אחת
תשלום חודשי
טיפול פסכולגי
ומי יודע איזה עוד טיפולים והטבות, שהיו מוותרים.

דורי 1981

Well-known member
אם היו מתקשרים אליי במקומו, הייתי סוגר את הטלפון. שיתנו את הדין ויתפטרו.

Harrington

Well-known member
מנהל

לגבי ה"מאיפה הפליץ שרוה"מ/השר אב"ג צריכים להתקשר אליו", מבלי להכיר את פרטי המקרה שאת המדבר עליו, אפשר בשקט להניח שמדובר ברל"ביות שגרתית. אולי מהמשפחה, אבל מירב הסיכויים שמדובר בתוספת של הכתב/ת ו/או אתר ליינט, שפשוט חיפשו איך להשמיץ את ראש הממשלה הנבחר ו/או את השר ב"ג, במאמר/כתבה שאין לזה כל קשר לנ"ל.

לגבי הסכום, קבעו דברים רבים כדי לסייע 'מהר ומיידי' לחטופים השבים. בשביל להכיר את הסכומים המדויקים צריך לחפש קצת במרשתת (ולזכור שגם לאחר מכן כנראה לא מלוא המידע יהיה בידינו). סביר להניח שמדובר במענק כלשהו שנקבע כחלק מסדרת מענקים/קצבאות שיוענקו לשורד הנ"ל, כאשר גם בקטע הזה, מהמילים שציטטת אפשר להבין את הרל"בת הקשה ממנה סובל כותב הדברים ומתוך כך עד כמה לא ניתן לסמוך על דבריו (מה שדרך קבע נכון בדברים האלה לגבי אתר ליינט ולא רק לו כמובן).

בקיצור, אם אתה באמת ובתמים רוצה להבין "מה קורה פה", הצעד הראשון הוא לסגור את ליינט. הצעד השני הוא להכין קפה וסיגריה ומושב נוח מול המחשב. הצעד השלישי הוא לחפש במרשתת מקורות מידע אמינים (יותר) ולשאוב מהם אינפורמציה, לרשום אותה בצד ולהמשיך לחפש. רק בתום החיפוש, בהנחה שחיפשת באתרים אמינים והגונים, תוכל, על-ידי סנכרון בין כל המידע שאיתרת, מחיקה והוספה במקום בו רשמת את הדברים בצד וחישובים פשוטים, להבין בדיוק "מה קורה פה".

boriska1

Well-known member
לגבי ה"מאיפה הפליץ שרוה"מ/השר אב"ג צריכים להתקשר אליו", מבלי להכיר את פרטי המקרה שאת המדבר עליו, אפשר בשקט להניח שמדובר ברל"ביות שגרתית. אולי מהמשפחה, אבל מירב הסיכויים שמדובר בתוספת של הכתב/ת ו/או אתר ליינט, שפשוט חיפשו איך להשמיץ את ראש הממשלה הנבחר ו/או את השר ב"ג, במאמר/כתבה שאין לזה כל קשר לנ"ל.

לגבי הסכום, קבעו דברים רבים כדי לסייע 'מהר ומיידי' לחטופים השבים. בשביל להכיר את הסכומים המדויקים צריך לחפש קצת במרשתת (ולזכור שגם לאחר מכן כנראה לא מלוא המידע יהיה בידינו). סביר להניח שמדובר במענק כלשהו שנקבע כחלק מסדרת מענקים/קצבאות שיוענקו לשורד הנ"ל, כאשר גם בקטע הזה, מהמילים שציטטת אפשר להבין את הרל"בת הקשה ממנה סובל כותב הדברים ומתוך כך עד כמה לא ניתן לסמוך על דבריו (מה שדרך קבע נכון בדברים האלה לגבי אתר ליינט ולא רק לו כמובן).

בקיצור, אם אתה באמת ובתמים רוצה להבין "מה קורה פה", הצעד הראשון הוא לסגור את ליינט. הצעד השני הוא להכין קפה וסיגריה ומושב נוח מול המחשב. הצעד השלישי הוא לחפש במרשתת מקורות מידע אמינים (יותר) ולשאוב מהם אינפורמציה, לרשום אותה בצד ולהמשיך לחפש. רק בתום החיפוש, בהנחה שחיפשת באתרים אמינים והגונים, תוכל, על-ידי סנכרון בין כל המידע שאיתרת, מחיקה והוספה במקום בו רשמת את הדברים בצד וחישובים פשוטים, להבין בדיוק "מה קורה פה".
כל דבר במישור רל"ב לא לר"ב? לדעתי הצנועה, זו האווירה בארץ באשר לחטופים. זוכר את "הילד של כולנו"? בכל צבא נורמלי, עם עם נורמלי, היה נחקר קשות ונידון למאסר. חייל בזוי. ופה? BB * מקבל אותו. שם התחיל הרוע. בלי "הילד" הזה לא היה 7/10.
באשר לכסף והטבות, פורסם שהם יהיו בטיפול מחלקת השיקום, משרד הביטחון. וזאת למה? הם לא חיילים. למה לא בטיפול ביטוח לאומי/פעולות איבה? התשובה - ביביזם.

*BB ראש הממשלה הנבחר, היהודי שגרם הכי הרבה נזק לעם ישראל בכל תולדותיו

Harrington

Well-known member
מנהל
כל דבר במישור רל"ב לא לר"ב?
לא, לא "כל דבר" ואפילו לא קרוב לכך. זה, מה לעשות, כנראה שכן, כמפורט מעלה. אם וכאשר תרצה להתייחס לכך עניינית, אשמח לשמוע על כך ואולי נוכל אפילו, רחמנא לצלן, לקיים דיון ענייני בעניין.
לדעתי הצנועה, זו האווירה בארץ באשר לחטופים.
אינני יודע. מניח שכל אחד סופג אווירה בהתאם לבועה (הגיאוגרפית-סביבתית) שהוא חי בה, או בהתאם לערוצי התקשורת שהוא צורך והשפעתם עליו.
זוכר את "הילד של כולנו"? בכל צבא נורמלי, עם עם נורמלי, היה נחקר קשות ונידון למאסר.
לא יודע מה זאת "מדינה נורמלית" במילון שלך. אבל בעולם שלי, לקחת חייל שישב שנים ארוכות בשבי האויב וספק אף עבר התעללות שם וכו', ולהעמידו לדין עד כדי עונש מאסר, זאת מדינה חולת נפש. לא רואה בזה שום דבר נורמלי. מתאים אולי למדינות טוטליטאריות, אבל לא למדינה אנושית.
חייל בזוי.
לא מצאתי שום דבר "בזוי" בחייל. להשקפתי אמירה זו בזויה ואף נלוזה ומתעלמת לחלוטין מנסיבות האירוע ופרטיו.
ופה? BB * מקבל אותו.
אשריהו. טוב עשה ראש הממשלה דאז (יהא שמו אשר יהא) שנהג כך, בשם כל (או כך מסתבר, רוב בלבד) עם ישראל.
שם התחיל הרוע. בלי "הילד" הזה לא היה 7/10.
סיסמה יפה, אך מבלי שתפרט מדוע זו דעתך, קשה עד בלתי אפשרי להתייחס אליה עניינית או ברצינות. אני לא מוצא קשר מיוחד בין הדברים. הפלסטינים/ערבים כבר עשרות שנים יודעים שישראל מוכנה לשלם לא מעט עבור אנשיה, חיילים ואזרחים כאחד. החל מעסקת ג'יבריל ובשלל אירועים מאוחר יותר היא הוכיחה שזה המצב. טוב? רע? רע כמובן, אבל זאת המציאות ועל אף שקל מאוד לשנותה על הנייר, מסתבר שכמעט בלתי אפשרי לשנותה בעולם המציאות.
נזכיר לעניין זה שאפילו החלטות 'נלוות' שגובשו בוועדת שמגר שעסקה בזמנו בנושא, כמעט בלתי אפשריות למימוש. כך למשל על-פי אחת מהחלטות/הנחיות/המלצות הוועדה, אסור לראש הממשלה המכהן לפגוש את נציגי משפחות החטופים. במציאות? אם לא נפגש ערוצים 12-13 יפתחו על זה מהדורות כל יום ללא יוצא מן הכלל ויתקפו את זה ללא הרף. אם כן ייפגש? יזכירו בהמשך המהדורה שראש הממשלה התעלם מהמלצות הוועדה שעסקה בנושא. Lose-lose situation מבחינת הגורמים המכהנים בתפקידי מקבלי ההחלטות. אז אם זה המצב בעניינים נלווים כמו פגישה עם אנשים, על אחת כמה וכמה זה המצב בהחלטות המהותיות (למשל שחרור מחבלים בתמורה לחטופים וכדו').
באשר לכסף והטבות, פורסם שהם יהיו בטיפול מחלקת השיקום, משרד הביטחון. וזאת למה? הם לא חיילים. למה לא בטיפול ביטוח לאומי/פעולות איבה? התשובה - ביביזם.
כמובן. רק "ביביזם". אבל שוב, אתה כותב בסגנון סיסמאות ריקות מתוכן. זורק את מילת הגנאי (כפי שאתה רואה אותה) ו'בורח'. זה לא מאפשר דיון ענייני שכן אין כל כך למה להתייחס. שום הסבר, שום פירוט, מה קשור "ביביזם" להחלטה הזאת בדרך כלשהי. כלום, נאדה, זילץ'. סיסמה נבובה ותו לא.
*BB ראש הממשלה הנבחר, היהודי שגרם הכי הרבה נזק לעם ישראל בכל תולדותיו
תיאור מפגר ומנותק מעולם האמת והמציאות, אבל רל"בת זו מחלה קשה, ככל הנראה חשוכת מרפא. אני הקטן בוודאי לא הכתובת להציע לה תרופות. יכול רק להצטער על העומק התהומי שאנשים מסוימים נפלו אליו במסגרת השפעת מחלת הנפש הזאת עליהם ועל מצבם. אולי להתפלל לשלומם מעת לעת. אבל לא מעבר לכך.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעיקר מפורום מכובד זה
גם, מן הסתם. אם כי אני מסופק אם מישהו משנה/מגבש את עמדותיו על סמך מה שהוא נחשף אליו כאן בפורום, אל פני העמדה שהגיע איתה מהבית (קרי הבועה שציירתי למעלה וכיו"ב).

boriska1

Well-known member
לא יודע מה זאת "מדינה נורמלית" במילון שלך. אבל בעולם שלי, לקחת חייל שישב שנים ארוכות בשבי האויב וספק אף עבר התעללות שם וכו', ולהעמידו לדין עד כדי עונש מאסר, זאת מדינה חולת נפש. לא רואה בזה שום דבר נורמלי. מתאים אולי למדינות טוטליטאריות, אבל לא למדינה אנושית.
צריך לפנות לחוק שיפוט צבאי, תחת סעיף בגידה, סעיף 43
"
(5) ביודעין, נתן אות כניעה לאויב או עזב את המערכה;"

זה מה שהוא עשה. מפקדו נלחם ומת. אתה זוכר מה שמו?

מדינה חולת נפש, זו מדינה שלא שופטת או לפחות לא חוקרת נסיבות נפילה בשבי.
במלחמת יום כיפור, כל שבוי נחקר במתקן בחיפה. ידועים מקרים שעמדו לדין. זה לא היה בראש החדשות, אבל זה היה.

Harrington

Well-known member
מנהל
צריך לפנות לחוק שיפוט צבאי, תחת סעיף בגידה, סעיף 43
"
(5) ביודעין, נתן אות כניעה לאויב או עזב את המערכה;"

זה מה שהוא עשה. מפקדו נלחם ומת. אתה זוכר מה שמו?

מדינה חולת נפש, זו מדינה שלא שופטת או לפחות לא חוקרת נסיבות נפילה בשבי.
במלחמת יום כיפור, כל שבוי נחקר במתקן בחיפה. ידועים מקרים שעמדו לדין. זה לא היה בראש החדשות, אבל זה היה.
כמובן שאין במעשיו של שליט משום בגידה, על-פי שום קנה מידה. אולם גם אם שגה, ראשית זה מלמד על בעיה פיקודית שכן כלל לא היה צריך להימצא במקום הזה (הלאה הקונספציה, אם כי זה רק חלק מהבעיה הנ"ל), אבל בוודאי שלאחר שישב שנים ארוכות בשבי החמאס אין שום עניין ציבורי לכלוא אותו על כך שלא הצליח להיות רמבו.
לא מאמין לרגע שהציבור בישראל היה תומך בזה, זולת כמה מתלהמים משועממים (שנדמה שכל עניינם בסוגיה הוא רק לתקוף את רוה"מ והדרך שמצאו זה לתקוף את שליט על לא עוול בכפו) ובוודאי שאני לא יכול לראות בהחלטה כזאת משהו ששייך ל"מדינה נורמלית" כהגדרתך למעלה.

נסיבות הנפילה בשבי אגב כמובן נחקרו על-ידי צה"ל זה מכבר. אבל למה לא לכתוב שטויות חסרי בסיס לקידום מניפסט נרטיבי. המסך הרי סופג הכל :).

boriska1

Well-known member
כמובן שאין במעשיו של שליט משום בגידה, על-פי שום קנה מידה
איזה מניפסטים? אין לי. האם נחקר בכלל על נסיבות נפילתו בשבי? לא. כיוון שלא שרתת בצבא. איך אני יודע? מי ששרת בצבא, מסבירים לו את זה בתחילת הטירונות. אז היית יודע. אז אסביר לך, חייל נלחם עד כמה שהוא יכול, גם נגד כל אינסטינקט החיים שלו. כניעה, רק במקרים קיצוניים.
העובדה שמפקדו נלחם ונהרג. אתה יודע מה שמו? כנראה שלא. גם אני שכחתי.
רק BB (ראש הממשלה הנבחר, היהודי שגרם הנזק הגדול ביותר ליהדות, בכל תולדות עם ישראל) , שהמדינה והעם לא מעניינים אותו, רק פופוליזם, יכול לעשות עסקה כפי שעשה למען שחרורו של חייל בזוי זה. היו שני ראשי ממשלה לפניו, שסרבו.

מה שמדאיג אותי, זה איך בקלות אפשר להכניס את עמינו לפסיכוזה, כפי שעשו לגבי חייל בזוי זה.

Harrington

Well-known member
מנהל
איזה מניפסטים? אין לי.
Could have fooled me :).
האם נחקר בכלל על נסיבות נפילתו בשבי? לא.
כן. אבל כאמור, המסך סופג כל שקר, כל המצאה וכל מניפסט (שאין ;-)). עצוב בס"ה, אבל זה מה יש (ועם זה בהחלט ננצח).
כיוון שלא שרתת בצבא.
שוין. בימים כתיקונם אין לי בעיה עם המצאות ושקרים, אבל היום עייפתי קמעה. אז מילא שאתה משקר כבר 2-3 סבבי 'דיון' על שליט, כמובן וכרגיל מחרטט על ראש הממשלה את המצאותיך ושקריך הנלוזים ביותר, זה שגרה. אבל באמת שאין לי כח לכל ההמצאות וההנפצות שלך היום.
אז כרגיל, אם וכאשר תחשוק נפשך, תוכל מנטלית ופיזית, להתבגר ולהתגבר ולהתמודד עם אמיתות, עובדות ומציאות כפי שהן, במקום להמציא לך את המצאותיך, לשקר כל משפט שני עם איזו המצאה או הנפצה אחרת ולהמציא בשם מתדיינים אחרים מהם עמדותיהם, מה כן או לא עשו בחיים ושאר מרעין בישין, אשמח להמשיך בדיון ענייני. אבל לשטויות האלה באמת שאין לי כח היום. עמך הסליחה.

boriska1

Well-known member
המצאות ושקרים,
כן, אתה צודק. אבל אתה יכול לפתור את זה בקלות. תעשה פשוט רשימה של שקרים והמצאות שלי. מניח שלא תמצא.
אני לא רוצה ללמד אותך דבר, אבל לפעמים אתה צריך שלא תהיה לך דעה על נושאים מסויימים. למשל בחייל השפל, "הילד של כולנו". שרון ואולמרט לא היו מוכנים אפילו לדון על שחרורו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כן, אתה צודק. אבל אתה יכול לפתור את זה בקלות. תעשה פשוט רשימה של שקרים והמצאות שלי. מניח שלא תמצא.
מיותר, מאחר ואתה נוהג לחזור עליהם לא מעט :). לא אמצא? כאמור מעלה, הפוסט הקודם שלך כבר 'מלא' בהם [בכל אופן החלק שטרחתי לקרוא, אבל הנסיון במקרים כאלה מלמד שאין סיבה להניח שהדברים משתנים בהמשך (וזאת בדיוק הסיבה מדוע במקרים כאלה אני לא טורח להמשיך לקרוא)].
אני לא רוצה ללמד אותך דבר, אבל לפעמים אתה צריך שלא תהיה לך דעה על נושאים מסויימים. למשל בחייל השפל, "הילד של כולנו". שרון ואולמרט לא היו מוכנים אפילו לדון על שחרורו.
לא רלוונטי כהוא זה לדברי למעלה.

בכל מקרה, מיצינו לעניות דעתי את תת-השרשור הזה. כאמור מעלה, אין לי כוח היום להתעסק עם המצאות ושקרים. גם לא אם זה מעשה שבשגרה על-ידי המתדיין שכנגד, סורי.

הרבה בריאות והצלחה וציינתי למעלה כבר באיזה תנאים אני מוכן להמשיך ולנסות לקיים דיון ענייני. לכשתעמוד בזה, אני כאן. עד אז אתה עם עצמך, בין אם תגיב לדברים אלו (וכנראה לא אקרא מכאן והלאה) בהתקפה/השמצה מדומיינת כלשהי ובין אם לאו.

רות סוף.

boriska1

Well-known member
מיותר, מאחר ואתה נוהג לחזור עליהם לא מעט :). לא אמצא? כאמור מעלה, הפוסט הקודם שלך כבר 'מלא' בהם [בכל אופן החלק שטרחתי לקרוא, אבל הנסיון במקרים כאלה מלמד שאין סיבה להניח שהדברים משתנים בהמשך (וזאת בדיוק הסיבה מדוע במקרים כאלה אני לא טורח להמשיך לקרוא)].

לא רלוונטי כהוא זה לדברי למעלה.

בכל מקרה, מיצינו לעניות דעתי את תת-השרשור הזה. כאמור מעלה, אין לי כוח היום להתעסק עם המצאות ושקרים. גם לא אם זה מעשה שבשגרה על-ידי המתדיין שכנגד, סורי.

הרבה בריאות והצלחה וציינתי למעלה כבר באיזה תנאים אני מוכן להמשיך ולנסות לקיים דיון ענייני. לכשתעמוד בזה, אני כאן. עד אז אתה עם עצמך, בין אם תגיב לדברים אלו (וכנראה לא אקרא מכאן והלאה) בהתקפה/השמצה מדומיינת כלשהי ובין אם לאו.

רות סוף.
אתה יכול להעביר עבודה זו ל AI. אבל כל שכתבתי, אמת. מעניין, זה מאוד מעייף אותך שמעמתים את דברך מול עובדות.

בינתיים כדי לנוח קצת, התייעצתי עם GPT , להכין חמין בסו ויד לשבת . אחלה עיסוק :)

lemner40

Well-known member

ממשלת ישראל זאת חבורת בהמות
מדינת ישראל לא מענינת אותם
אתה יודע איפה היו הילדים של ראש הממשלה במלחמה ?
במיאמי
משפחת נתניהו לקחו את הערכים של מה ומי שחשוב
הילדים שלו בטוחים
והטיפשים שהולכים למות בצבא לא מענינים אותו
אין לו שום קשר אליהם

Harrington

Well-known member
מנהל
במיאמי
הילדים שלו בטוחים
אין לו שום קשר אליהם
סתם סקרנות, במלוא הרצינות, קראתי פעמיים את המניפסט היפה שלך. לא הצלחתי למצוא קשר ואפילו מרוחק בינו לדברים עליהם התיימרת להגיב. אז כמובן שזכותו של כל גולש לנצל את אפשרות התגובה כדי לפרסם את המניפסטים שלו. היה אמנם נחמד אם כולם היו מעסיקים עצמם רק בהתייחסויות ענייניות כשהם באים ללחוץ על 'פרסם תגובה', אבל המציאות כידוע שונה. אבל בכל זאת, קשר כלשהו? משהו שיצוין תוך כדי מילות המניפסט שיקשור איכשהו את הדברים לדיון או לנושא השרשור? זה באמת כל כך קשה?

נו טוף. מניח שלא אקבל מענה :). אבל היה בהחלט מרתק לקרוא את המניפסט הזה. אין לי אלא להצטער שהוא מתפרסם רק כאן, שכן כפי שכתבתי כמדומני בשרשור אחר אך לפני מספר ימים, אלו בדיוק ההתבטאויות שאילו היו נשמעות בציבור הרחב היו מוסיפות למפלגת השלטון ולעומד בראשה עוד 5 קולות בכל פרסום :cool:.

דורי 1981

Well-known member
במיאמי
הילדים שלו בטוחים
אין לו שום קשר אליהם
שלא לדבר על החוקים המפלגים שהם מעבירים (או מנסים להעביר) בעת מלחמה. הם לא רוצים לשלוט, הם רוצים להרוס. משהו נורא. לטליבאן יותר אכפת מהאזרחים שלו מאשר אלה.

למעלה