מה קורה עם "In Rainbows"?

uzi2

Active member
מה קורה עם "In Rainbows"?

אחד הפרוייקטים המעניינים מבחינת המודלים השונים להתפרנסות ממוסיקה בעידן האינטרנט היה הניסוי של Radiohead עם אלבומה האחרון: In Rainbows. הניסוי, שכבר הובא לידיעת הפורום ע"י Kiro, לפני כחודשיים וחצי, היה שבמקביל למכירת אלבום אספנים עם עותקים בויניל לצד תקליטור וחוברת במחיר יחסית יקר, הם הציעו אפשרות להורדה של האלבום במחיר שהקונה בוחר. הניסוי הסתיים ב- 10 לדצמבר כחודשיים אחרי שהחל. כרגע כבר לא ניתן להוריד את האלבום במחיר של החל מכמה פני (כל אחד אמור להחליט כמה הוא רוצה/חושב שצריך לשלם). והשאלה הגדולה מבחינתי, היא לשמוע את התייחסות הלהקה למידת ההצלחה של השיטה. אבל לא מצאתי כמעט התייחסות.

uzi2

Active member
כך נטען.

ראו כאן. האמת היא שלא ראיתי סימנים לכך בהתחלה. הם הודיעו על סיום הניסוי קצת לפני ה- 10 בבלוג שלהם.

uzi2

Active member
אוקיי - יש מידע נוסף

גל מור בבלוג שלו, מביע את דעתו על הפסקת הניסוי של In Rainbows, דעה שלא ממש שכנעה אותי. הוא גם מפנה לכתבה ב - New York Times שמפרטת יותר. הגירסה שהושמעה בכתבה ב- NYT נשמעת לי הרבה יותר משכנעת: עבור חלק מאוהדי הלהקה, גם האופציה של מכירה זולה של עותק בהורדה באינטרנט, וגם האופציה של אלבום אספנים יקר במיוחד, אינן רלוונטיות, ולכן הוחלט למכור בחנויות. האפשרות הזאת לא עלתה בקנה אחד עם מכירה זולה באינטרנט. לארץ, שבה ממילא מכירות דרך חנויות היא אופציה לא משמעותית, ולא צריך חברת תקליטים גדולה עבור זה, נראה לי שרעיון כזה יכול לעבוד היטב עבור אמנים רבים.

כשכתבת את ההודעה הראשונה,

אני חשבתי שהחלק הבעייתי של הניסוי היה שהוא הציע לכל אחד לשלם כמה שהוא רוצה. זו ואריאציה על ההסבר של גל מור. כי זה לא רק העניין של להיות פראייר לעומת אחרים, זה גם מצב שמעמיד אותך במבוכה (בפני עצמך, כי הרי אף אחד אחר לא יודע) כשאתה צריך לתמחר משהו שאתה אוהב ורוצה. ואז כבר יותר קל להוריד בחינם, כי זה מה שהיית עושה אלמלא הניסוי. אני חושבת, שהניסוי היה מצליח דיי טוב, לו היו מגדירים מחיר קבוע ולא גבוה. אנשים היו מרגישים טוב לשלם ולתגמל להקה שהם אוהבים, וגם לא היו מרגישים פראיירים לספר את זה לאחרים שהורידו בחינם.

uzi2

Active member
ממה שהבנתי, מבחינה כלכלית

גם המכירה במסגרת הזאת היתה רווחית. נכון שרוב האנשים העדיפו להוריד בחינם, אבל היו גם הרבה מאוד הורדות בתשלום, ובמחיר ממוצע של 6 דולר להורדה (וצריך לזכור שעלות ההפקה נמוכה בהרבה מעלות ההפקה של תקליטור פיזי). לא נראה לי שמבחינה כלכלית הניסוי נכשל. אבל זו בעיה קשה להשאיר הרבה אוהדים מחוץ למעגל, והלהקה היתה רגישה לעניין.

למעלה