מה קורה עם מתבגרים?

מה קורה עם מתבגרים?

מה קורה עם ילדים בספקטרום בתפקוד בינוני כאשר הם מסיימים את במסגרות החינוכיות?
ראיתי שיש השתלבות של בוגרים בצבא בתחומים אחרים של החינוך המיוחד כמו תסמונת דאון,
האם ילדים בספקטרום יכולים להשתלב בצבא\ שירות לאומי?

Ziggy Stardust7

New member
בהחלט :)

על פי רוב אנשים הנמצאים על הספקטרום מקבלים פרופיל 45, שנותן להם שתי אפשרויות:לשרת בצבא בהתנדבות, או להתנדב לשירות לאומי.
&nbsp
בעיניי, הבחירה תלויה ברמת התפקוד של כל אחד ובהעדפתו לגבי האופן שהוא מעוניין לתרום למדינה.
חשוב לזכור שהצבא הוא מסגרת נוקשה שלא מתאימה לכל אדם, גם אם הוא מתנדב.נכון שמתנדבים משרתים בבסיס פתוח, אין להם שמירות והם לא מחזיקים נשק, אבל עדיין הם נדרשים להתמודד עם דברים לא פשוטים.
הייתה לי בעבר ידידה אוטיסטית שהתנדבה לצבא, ובשלב מסוים היא נופתה מהבסיס עקב אי התאמה למסגרת, עברה לבסיס אחר וגם בו היא לא ממש הסתדרה.היה לה חשוב מאוד להתגייס על מנת להרגיש שהיא כמו רוב האנשים בגילה, אבל בפועל היא בעיקר סבלה בצבא ולצבא היה קשה להתמודד איתה, מה שגרם לכך שהיא סיימה את השירות מוקדם מהמתוכנן.
&nbsp
אני התנדבתי לשירות לאומי בבית ספר לחינוך מיוחד ונהניתי שם מאוד :)
הסיבה שלא התנדבתי לצבא היא כי הייתי סבור שבשירות לאומי אוכל לתרום יותר מאשר בצבא, ובנוסף, אני בדעה שמה שחשוב באמת הוא עד כמה אתה תורם, ולא מה אתה לובש (הפריע לי שהגעתי לשירות הלאומי בבגדים אזרחיים, ולמעשה לא ניתן היה לזהות שאני בן שירות).
&nbsp
אם היה נמצא לי תפקיד מתאים בצבא, שהייתי מרגיש שאני באמת יכול לתרום בו, הייתי בוחר להתנדב.אלא שסביר להניח שאם הייתי מתנדב, הייתי ממלא תפקיד משרדי שהיה משעמם אותי ולא הייתי מרגיש שאני תורם בו למדינה.בשביל לשרת בתפקיד משמעותי כמו בלהקה צבאית (אני מאוד אוהב מוסיקה) הייתי צריך פרוטקציות שלא היו לי.
&nbsp
אני אוסיף ואומר שיש אנשים שעלולים להוות נטל על הצבא, ולכן הצבא לא מעוניין לקחת את הסיכון הכרוך בלגייס אותם.

אני רוצה להזכיר שיש בקריה האקדמית אונו פרוייקט התנדבות שנקרא

"רואים רחוק" . בשלב הראשון הוכשרו אוטיסטים לתפקיד של מפענחי תצ"א ולאחרונה שמעתי על הרחבת הפרוייקט גם למידענות ולבקרת תוכנה.

dina199

New member
פרופיל 45 זה פרופיל לגיוס רגיל.

כדי להתנדב בצבא צריך שיהיה פרופיל 21 - פטור רפואי
כדי להתנדב בשירות לאומי צריך פטור מכל סיבה שהיא

Ziggy Stardust7

New member
נכון

התכוונתי שלרוב על אנשים על הספקטרום מקבלים פרופיל 21, ואז ניתנת להם האפשרות להתנדב לצבא או לשירות לאומי.
ממה שהבנתי, גם אם הם מקבלים פרופיל 45, הם יעשו צבא בהתנדבות.
&nbsp
אגב, לגבי פרופיל 21, ממה שידוע לי הפטור יכול להיות גם על רקע נפשי, ולא רק על רקע בריאותי.

dina199

New member
בפטור עצמו גם נפשי כתוב בריאותי

פרופיל 45 זה גיוס רגיל בכל מקרה. ואיתו יש בעיה שרוב המקצועות סגורים.

dina199

New member
הבן שלי שירת בצבא בהתנדבות

למה את מתכוונת ב'תפקוד בינוני'?
אני שואלת כי כל אחד מתכוון למשהו אחר כשהו אומר 'תפקוד'.

למעלה