מה קורה לשיקר ?

latina56

New member
מה קורה לשיקר ?

שיקר החליט כנראה ללמד את כל התורה בחודש וחצי כדי שיוכל להעביר את החוג המתחילים ולפתוח חוג חדש. אתמול היה שיא, 2 ריקודי מעגל וריקוד בזוגות בקצב בלתי נתפס. הרוקדים מצביעים ברגליים !

ואני דווקא מאוד מאוד מאוד נהניתי!!!

גם מהרפרטואר (סוף סוף זכיתי לרקוד את "מחול רחל"!!), גם מהיחס האישי והחם (ישראל שיקר לא מפסיק לחייך ולברך לשלום כל אחד ואחת מהרוקדים), גם מהגיוון (שירים חדשים וישנים, ולא רק ריקודים של ישראל). בחלק של המתחילים לימד ישראל שני ריקודי מעגל (לא קשים): "מי הנחלים" (אבנר נעים, 1994), ו"אל נבקש" (ישראל שבתאי, 1995) ואת ריקוד הזוגות שלו "שלך". בחלק המתקדמים לימד ישראל את ריקוד המעגל החדש של גדי ביטון "שלום ואהבה". ישראל מקפיד לרקוד כמעט כל הערב במרכז המעגל (גם בחלק של המתקדמים). ותמיד תמיד אומר את צעדי הריקודים (לא רק ריקודים שנלמדו לאחרונה). רקדתי שעתיים רצופות (כולל זוגות) בהנאה רבה ובלי הפסקה. "הרוקדים מצביעים ברגליים"??? לא ראיתי שמישהו חלץ את נעליו
. מה לעשות...תמיד יהיו אנשים שיחפשו את הרע בכל דבר

מיכל63

New member
גם אני נהניתי מאוד../images/Emo99.gif

מה שכן יש לי להגיד, זה... שאני מסכימה עם כל מילה של דבקה רמות

SEARCHALL

New member
באמת לא מבין על מה הטענות.

אפשר לחשוב שישראל לימד 8 ריקודים חדשים בערב. הוא לימד רק 4. ובאמת אף אחד לא חלץ את נעליו, אולי כי בשעות המאוחרות לא היו מספיק אנשים שיעשו זאת? חושב שלהקפיד לרקוד במרכז, זה בין היתר להמשיך ולהישאר ולהדגים, יותר מפעם אחת, את הריקוד החדש שנלמד. ובכלל, שווה אולי לשקול מחדש את השיטה, של פתיחת חוג מתחילים חדש כל שני וחמישי, תוך "הזנחת " החוג הקיים. בתקווה לימים יפים יותר .

למרות הציניות שבדבריך, אענה ברצינות

1.לגביי כמות הרוקדים- (אתה כותב: "אולי כי בשעות המאוחרות לא היו מספיק אנשים..."), מסיבות אישיות, אינני יכולה להישאר עד השעות הקטנות של הלילה. כך, שאינני יודעת מה כמות האנשים שנשארים מאוחר. בכל אופן, להערכתי, עד שעה 23:00 נכחו באולם כ-200-250 איש. וזו, לדעתי, כמות מכובדת של רוקדים. אל תשכח, שההרקדה מתקיימת ביום ראשון. ורבים האנשים שצריכים לקום למחרת לעבודה. אז למה אתה מצפה? 2.לגביי פתיחת חוג חדש- אינני חושבת, שישראל ממהר לפתוח חוג חדש. בכל החוגים שאני מכירה (במקומות שונים בארץ), נפתח חוג מתחילים חדש בחודש ספטמבר /אוקטובר. כך, שאנו בכל מקרה מתקרבים לעונת פתיחת חוגים חדשים בכל הארץ. 3. לגביי לימוד ריקודים חדשים - נכון, נהוג ללמד ריקוד אחד חדש בסבב המעגלים וריקוד אחד חדש בסבב הזוגות. מצד שני- אם ישראל היה מוותר על לימוד של אחד מהריקודים שציינתי, היו קמים אנשים, שיטענו שאינם יודעים מספיק ריקודים. ולכן, לדעתי, זו הזדמנות להכיר עוד ריקודים. במיוחד אם מדובר בריקודי "אמצע הדרך" (דהיינו, ריקודים שחוברו בשנות ה-90') שלא נלמדים בהרבה מן החוגים. הצעתי למי שמתקשה ללמוד- תמיד אפשר לוותר על לימוד של אחד הריקודים. ממילא המרקיד חוזר על לימוד הריקוד בשבוע שאחרי. ואיך אמר פעם משה תלם? "תמיד יש עוד שבוע"
4. אתה כותב: " חושב שלהקפיד לרקוד במרכז, זה בין היתר להמשיך ולהישאר ולהדגים, יותר מפעם אחת, את הריקוד החדש שנלמד.." וכך אכן היה! באופן אישי, בזכות ישראל, למדתי לאחרונה שני ריקודים, שבמקומות אחרים לא לימדו אותם כפי שצריך. (ולא, אני לא מתכוונת רק לאוניברסיטה). לדעתי, שיטת הלימוד של ישראל הדרגתית, איטית (לא יותר מידי) וברורה. הוא חוזר על כל אחד מהחלקים בריקוד כמה וכמה פעמים ע"מ שהאנשים יקלטו היטב. לסיכום- אף אחד לא מושלם. תראה לי הרקדה/מרקיד אחד שלא תמצא בו איזשהו חיסרון. לדעתי, נוצר בפורום מעיין "עליהום" מוגזם ומרגיז על אחד המרקידים והיוצרים המוצלחים ביותר בארץ. (ובתור אחת ש"משוטטת" בלא מעט הרקדות, אני מאוד אובייקטיבית).

latina56

New member
אין עוררין, הבעיה היא החיפזון

ובתגובה למה שנאמר באחת התגובות הוא אכן חוזר על ריקוד שנלמד אבל פעם אחת ובחטף ולעיתים הריקוד נשכח וצץ אחרי כמה שבועות ואז תגלה שכל אחד מסתכל על השני בחוסר אונים ומחפשי ממי להעתיק. נתקלתי במרקידים שעוצרים את הריקוד אם חלק מהרוקדים גמגמים, גם על חשבון לימוד עוד ריקוד.

SEARCHALL

New member
ישראל אכן מלמד טוב.

איטי, ברור, מדורג, אומר את הצעדים, וכו'. אבל: פעמים רבות, אם לא תמיד, לאחר שלימד , עולה לעמדת ה - D.J . ואז, במקום שיסתכלו עליו ויעתיקו ממנו, מעתיקים מאלו שיודעים. (אולי). תמיד, גם אם ילמד 10 ריקודים בערב, יהיו מי שיבואו בטענות כאלו ואחרות. האם זו תהיה סיבה ללמד אולי 20 ריקודים?. חושב שאסור לאבד פרופורציות ולהגזים במס' הריקודים, כי אז מה שיוצא בפירוש זה, " תפסת מרובה לא תפסת". גם אני רוקד בהרקדות נוספות, ותמיד יש מי שבא בטענות, כולל למרקידה שלמשל אני ורבים נוספים מאוד מעריכים , ושלי אין שום טענה אליה. לא חושב שיש עליהום על ישראל, רק שיש תחושה שהבנאדם שחוק, וששם דגש יתר על ה"מסחרה", כולל באתר שאפשר לקנות בו בחנות (???) לימוד ריקוד בכך וכך שקלים. נכון שזו זכותו, אבל נותן תחושה לא נוחה כשבאתרים אחרים, של גדי וויקטור למשל, שלא לדבר על האתר האוסטרלי, הדבר אינו כרוך בתשלום. נקווה שדברים ישתפרו, ונמשיך להנות מכשרונותיהם של המדריכים, המעולים שיש לנו בגולדה.

כיון שזה לא חוג מצעד ראשון,זאת עוד

שטות של ישראל שיקר ללמד בערב אחד 4 ריקודים. מרקידים טובים אמורים ללמד לא יותר מ-2 ריקודים.

זה כן חוג מצעד ראשון, אשר התחיל ב-

בספטמבר 2004. כך, שה"מתחילים" כבר נחשבים ל"בינוניים".

latina56

New member
אפילו לא שנה !! זה לא בינוניים

זה לא חוכמה שמתקדמים באים לחוג של מתחילים ובחצי עין קולטים 3-4 ריקודים חדשים שבחלקם יודעים אותם. חוץ מזה לא כל מרקיד מעביר באופן אוטומטי למתקדמים בספטמבר/אוקטובר אלא כשלערכתה/ו החוג מוכן. דוגמא כרמלה חוג ה"מתחילים" שלה ביום ב' יותר משנתיים ואלא באמת "בינונים-מתקדמים". מה יואיל לנו לעבור למתקדמים בלי שנוכל לרקוד?

נכון צודק

יש רוקדים שכל מטרת ההרקדה שלהם היא לחפש מה לא טוב בהרקדה ובמרקיד ולנסות להשפיע על רוקדים אחרים לעזוב וללכת להרקדות אחרות ומה לעשות שהה"עדר" הולך אחרי המסיתים למינהם וחבל שזה כך

rak dan

New member
לילה טוב, והרקדה נעימה !

אין לי זכות כיום להביע דעה על חוג וקצב לימוד למתחילים, בתור "מפגר מתקדם" יש לי טענות למה שקורה בכאוס המוחלט שמתרחש בענין הריקודים החדשים. דבר אחד ברור, אחרי הכאוס יפציע שחר חדש, בנתיים בואו נסבול ביחד. רגע! לא קיבלתי מיפי הנפש אישור כשרות בד"ץ לביקורת שלי. באשר לישראל שיקר שרקדתי בחוג שלו באדיקות יתרה 3 שלוש שנים תמימות, זה מספיק לכם כדי שאוכל לגבש דעה אישית שלי פרטית סוביקטיבת, ולהחליט אם להמשיך או לא ? אחרי אותן שלוש שנים גם החלפתי מספרה וספר. כזה אני ביקורתי על הכסף שלי. יש לי מינוי תיאטרון ומותר שתהיה לי ביקורת, כמובן חיפשתי על תיאטרון "גשר" ולא מצאתי, איזה כייף לי. תרשו לי להפריד בין שיקר היוצר אחלה, לשיקר המרקיד . בנימה אופטימית זו נסיים. בנתיים.

latina56

New member
לרק דן עדיין אנחנו במדינה דמוקרטית

החלטה אם להמשיך או לא היא זכות של כל אחד, אבל האם זכותו של מרקיד לבזבז שנה של רוקד שיאלץ להתחיל שוב במתחילים וחוזר חלילה? לא עדיף לגבש חוג שיוכל להשתלב לפחות ב-70% מריקודי המתקדמים? אני יודעת שאין לי מה לחפש במתקדמים של היום אבל גם אין לי חשק להתחיל שוב מההתחלה.

rak dan

New member
לה-לה-לה-טינה

לטינה שלום. לו ידעת עד כמה אני מבין ומזדהה איתך ועם תחושותיך, ומבקש בהזדמנות זאת לחזק אותך בתחביב הנפלא שאת צועדת בו את צעדי הריקוד הראשוניים. כשאני היתי במצבך, בהרקדת שנה א' למתחילים היתי בטוח שיש לי שתי רגלים שמאליות, למרות שבמשך שנים רקדתי שנות ה- 60 ברמה טובה. הסתכלתי על גברים אחרים מסביבי ואני רואה סופר-סטארים. שנים אחר כך גילתי שאלה בכלל מתחילים מזוייפים ושהם בעצם בינונים או מתקדמים. מה הם חיפשו במתחילים לא יודע, אולי בנות זוג? בכל אופן לא התיאשתי והתחלתי אחרי שנה שוב מההתחלה, למזלנו היתה לנו מדריכה יוצאת מן הכלל בשם חיה מאור, אחת כזאת לא שוכחים. הקפצה נוספת ברמה עשיתי בזכותו של אבי פרץ וגם אותו זוכרים תמיד לטובה!! (למרות שכאן בפורום, יש כאלה שחושבים שהם אוהבים אותו יותר ממני, להם אני רק יכול להגיד, שעם כאלה ידידים לא צריך אויבים, אבל זה לא קשור לענין). בנוגע למדריך שלך, בפורום יש לא מעט יפי נפש שלא סובלים ביקורת, אז אני סותם את הפה. רק אוסיף כך. לא רק שרקדתי אצלו קבוע גם נסעתי איתו פעמיים לסוף שבוע באילת. שזה אומר לקבל אישור של המנכלי"ת של בבית לנסוע עם בת זוג לרקוד ובסופו של דבר גם להנות עם אחרת. (מה את אומרת עליה כאשה על אשה ????) מי שהפסיד ויפסיד אותי ואת בנות זוגי הוא המרקיד ולא אחר. זהו סתמתי!

latina56

New member
לא אמרתי שלא נהנתי

אני מתכוונת למתחילים, אולי מזווית הראיה של מתקדמים אתם רגילים ללמוד ריקודים בטיסה אבל לנו המתחילים או אלה שרוקדים שנה עדיין קשה לנו לתפוס ריקוד שנלמד בצורה כזאת מהירה שיותר מתאימה לחזרה. ועובדה היא שיש הרבה פחות אנשים ושמהחוג שהתחיל בשנה שעברה לא נשארו הרבה וכל הזמן מצטרפים אנשים חדשים שלא יודעים חלק מהריקודים. קורה הרבה שישראל עומד ומדבר עם חלק מהרוקדים ולא שם לב מה שקורה ברחבה. חבל, כי בקצב הזה לא נצליח להשיג את המתקדמים ולעבור בספטמבר ונאלץ לחפש חוג יותר מתאים.

מימי11

New member
נכון את צודקת!!!

למה אתם כועסים, גם אני היתי שם אני מתחילה וקשה לנו המתחילים ללמוד יותר משני ריקודים בערב.

אליק 31

New member
מימי צודקת. קראתי מאמר, ושם הייתה

קביעה, שאם מלמדים משהו, כדי שהוא יתיישב בזכרון ולא יימחק, יש צורך בהפוגת זמן עד הלימוד הבא. אם מלמדים אחרי הריקוד הראשון, עוד ריקוד, הראשון נמחק, ממש כמו בדיסק או בקסטה. ובריקודים זה יותר גרוע מהכתוב במאמר: שני הריקודים מתערבבים זה בזה ולא נשאר זכר מההריסות. אבל זאת בעייה של כל חוג מתחיל. הנה שמעון עשור לימד 4 ריקודי מעגל ועוד ריקוד זוגות לחוג מתחילים של פעם ראשונה, אמש בגן נחום. מה לעשות, צריך הרי למלא ערב...

אני לא יודעת מאיפה להתחיל ..

אז ככה ... קודם אני אגיד שלא הספקתי לקרוא את כל התגובות ...אז אם אני אומרת משהו שאמרו אותו או שהתווכחו כבר עליו אני מבקשת סליחה ( חוסר זמן ... מה לעשות). אז ככה .. לגבי החוג מתחילים ! ( או יותר נכון פתיחת חוג מתחילים חדש ) ... כן , למי שלא יודע ישראל עומד לפתוח חוג ב- 4/9 ... אחרי שנה ו- 3 חודשים פלוס מינוס , דבר שאני רואה די בצורה לא טובה ! ולמה ? גם החוג הקודם ( שהיה לפני החוג הנוכחי ) רקד אותה כמות זמן ... רוב הרוקדים חזרו שוב לחוג מתחילים שנפתח ( כלומר לזה )... וחלק ( גדול למדי ) עברו הרקדה !... זה דבר רע שדי הרבה מרקדידים עושים ! ( פתיחת חוג אחרי שנה וקצת ) ומה שקורה שלקראת הסוף הם מתחילים ללמד המון המון המון המון ריקודי מתקדמים ( כדי שהמתחילים ישתלבו בבינונים ) ואז נוצרים מצבים של 2-3 ריקודים לסבב ! דבר נוסף ( שבגללו זה רע ) זה שכל חודש- חודשים נפתח חוג מתחילים במרכז ...( או לפחות בגולדה ! ) בשבועיים האחרונים הספקתי לשמוע שמתוך 4 החוגים בגולדה 2 פותחים חוגי מתחילים ( או רוצים לפתוח .. ) ולדעתי רק 1 הוא באמת מוצדק ! יכול להיות שבעוד חוג אחד עומד להפתח חוג מתחילים ... ישראל פותח חוג בספטמבר - לדעתי לא מוצדק וכרמלה ( יום שני ) רוצה לפתוח חוג מתחילים אחרי בסביבות 3 וחצי שנים שהחוג רוקד .. דבר שנראה לי מוצדק למדי .. רק כיוון שישראל פותח חוג .. היא די בבעיה ! ו ...אם אני לא טועה שמעתי שגם דודו רוצה לפתוח עוד מעט חוג ( אבל לא בטוח ).. ולי שלא רוקד במרכז .. או לא יודע .. לפני פחות מחודשים נפתח חוג בקציר ( שזה 200 מ' מגולדה ) לגבי אתמול ! ישראל לימד מס' ריקודים נורמלי ( יחסית ).. ( אל תשאלו אותי איך הוא מלמד .. לא נשארתי במעגל כדאי ללמוד .. ) נכון שאפשר במקום 2 ריקודים למתחילים 1 .. אבל כיוון שהריקדים יחסית קלים ( ואם אני לא טועה אחד מה- 2 הוא רק חזר ... ) אז זה נחשב " בסדר " גבי ההצבעות ברגלים - זה די נכון ... כמות הרוקדים פחתה מאוד בחודש - חודשים האחרונים ( אני לא אוסיף )... וזה לעכשיו( נראה לי שדיברתי על הכל ... ) חן

למעלה