מה קורה למשקל שלי?

• פותח הנושא triny
  • פורסם בתאריך

triny

New member
מה קורה למשקל שלי?

הי חברים, בחודשים האחרונים קורה לי משהו מוזר. אני אוכלת כרגיל, לעיתים זוללת, אבל כל הזמן אומרים לי שרזיתי. אני לא מרגישה את זה, הבגדים יושבים עלי כמו תמיד, אבל אנשים מתעקשים שנראה שרזיתי. אז היום במכון עליתי על המשקל, ונדהמתי לגלות שאכן ירדתי איזה 3 קילו. אני לא יודעת לאן הם הלכו, ולא ברור לי איך אני היחידה שלא רואה את זה. לכאורה- צרות של עשירים, או של מי שרוצה לרזות. אני לא רוצה. אני חוששת שיש כאן משהו מאוד מוזר. רמת הברזל שלי מאוד נמוכה, למרות שאני לוקחת תוספים. המטפל שלי הציע לי לעשות בדיקה לגילוי דם סמוי בצואה, לבדוק אולי יש לי דימום בקיבה, מה שמסביר את העדר הברזל (הספיגה דווקא בסדר). אז חשבתי- אולי יש קשר בין הדברים? האם דימום בקיבה יכול להשפיע כך על המשקל? אני מקווה שהשאלה שלי לא נשמעת מופרכת מדי, אבל זה באמת קצת מוזר לי. תודה!

hal767

New member
ישנם הרבה רעיונות

וגם פתרונות, אבל זאת בעיה הדורשת בחינה מדוקדקת בפגישה אישית והכרות יסודית שלך. אני לא חושב שזה יהיה צעד נבון מצד מטפל להעלות רעיונות תאורטיים לגבי הבעיה וגורמיה, שעלולים, לאחר בדיקה, להיות מנותקים מהמציאות. עליך לבחור מטפל בו יהיה לך אמון, ולפעמים טוב להקשיב לכמה יועצים בעלי דעות וגישות שונות, לפני שבוחרים את דרך הטיפול.

freearth10

New member
אולי, ואולי לא.

על כל פנים כדאי לך לעשות את הבדיקה, כדי להיות שקטה שזה לא זה. ממליצה לך להמשיך את הטיפול אצל אותו המטפל כדי לברר למה הברזל לא נספג, או שאולי את לא אוכלת מספיק מאכלים המכילים ברזל. האם עשית לאחרונה שינוי בתזונה? האם משהו אחר נכנס לחייך בחודשים האחרונים וגורם לך להוציא יותר אנרגיה?
מאיה.

למעלה