מה קורה למצנע?

zViper

New member
לידיעתך..אם יבדק כראוי..

מניע-הסיכונים הטרוריסטיים, ימצא שבעצם... לא עצם היותינו בערים ברשות, אלא חלק מהגדר שכבר קמה לה. אם תבדוק זאת כראוי, תמצא שלמרות היותינו בערים, יצאו משם טרוריסטים ומתאבדים! (אחת הדוגמאות הקשות ביותר: מה שקרה בבית-שאן!) בחלק של הגדר, כבר המניעה הכי גדולה מתחילה להתבצע! כמובן כפי שכבר ציינתי, אין חסימה של 100אחוז, תמיד היה ותמיד יהיה, אבל: הגדר המדוברת יחד עם רצועת בטחון שהצבא נמצא בה ולא בתוך הערים תמנע לפחות את מרבית המקרים(לפחות כ-90אחוז!) הצפע.

Moledet972

New member
אתה טוען שבגלל 4 ק"מ של גדר

נמנעו פיגועים? בקטע של הגדר שכבר נבנתה ישנם מספר כפרים קטנים. מדרום להם יש את ג´נין שהיא בתקופה האחרונה מאוד שקטה. גדר תמנע פיגועים. אולי גם תמנע את מרבית הפיגועים, אך אל תשכח - צה"ל כיום מונע למעלה מ-90% מהפיגועים! מה שקרה בבית שאן היה מקרה של כפר שלא הייתה בו לפני כן שום פעילות צה"לית, והוא היה תמיד שקט. בנוסף - אתם מציעים לוותר על מרכז הארץ משיקולים "דמוגרפיים"(גזענים!) או משיקולים של פחד מהטרור. בנוסף - רצועת הבטחון כבר מוקמת בימים אלו, ותספח מבחינה מעשית כ-40% מאיו"ש לישראל. צריך להמשיך בתנופת ההתיישבות ולעודד ו"לעזור" להגירת ערבים מאזורים עויינים ביש"ע.

Moledet972

New member
אתה טוען שבגלל 4 ק"מ של גדר

נמנעו פיגועים? בקטע של הגדר שכבר נבנתה ישנם מספר כפרים קטנים. מדרום להם יש את ג´נין שהיא בתקופה האחרונה מאוד שקטה. גדר תמנע פיגועים. אולי גם תמנע את מרבית הפיגועים, אך אל תשכח - צה"ל כיום מונע למעלה מ-90% מהפיגועים! מה שקרה בבית שאן היה מקרה של כפר שלא הייתה בו לפני כן שום פעילות צה"לית, והוא היה תמיד שקט. בנוסף - אתם מציעים לוותר על מרכז הארץ משיקולים "דמוגרפיים"(גזענים!) או משיקולים של פחד מהטרור. בנוסף - רצועת הבטחון כבר מוקמת בימים אלו, ותספח מבחינה מעשית כ-40% מאיו"ש לישראל. צריך להמשיך בתנופת ההתיישבות ולעודד ו"לעזור" להגירת ערבים מאזורים עויינים ביש"ע.

zViper

New member
אתה יודע מה באמת מדהים?

מדהים עד כמה שנינו, ממשיכים לריב שוב ושוב בדיונים כאן ובעצם את מי מנסים לשכנע? האחד את השני? הרי ידוע שדעותיי לא ישתנו בנושא וכך גם (על-פי התכתבותך גם) דעותיך לא ישתנו כלל, אז למה לנו להמשיך לחפור בדעותינו? איך נאמר פעם:"כל אחד ודעותיו שלו" אם לא היו בחירות כרגע כלל, דיון זה לא היה מתקיים, ובכל מקרה הגדר היתה קמה, אם זה שרון או מצנע, פשוט הענין הוא פשוט: מצנע מציע להגביר את הקמת הגדר ולא להתעקב ללא סיבה. שרון רק משיקולים(פוליטיים בלבד) מעקב ועושה בהמשכים... קו הגדר כבר מזמן נקבע מראש. הצפע.

haemek5

New member
"לפחות כ-90אחוז!"

אולי 89%? אולי 75%? מאיפה המספר הזה? אני מציע 100% (למה לא, גם אני יכול לשלוף כל מספר). ואולי ימנעו רק 10%? מה הקשקוש הזה? ומה עם ערבים ראו שהדר שךהם מצליחה ומתחילים עכשיו ערביי ישראל להתאבד. מה תעשה אז? הרי זה כבר קורה פה ושם? ואז תבנה גדר סביב אום אל פאחם? קישקוש של בחירות.

zViper

New member
שלום לך,

דבר ראשון, תסביר לי מה ניסית לרשום: "ערבים ראו שהדר שךהם מצליחה"? מהיכן המספרים? מהמקורות בתשקורת שדנו עם אנשי-בטחון שונים. הצפע.

haemek5

New member
אנסה לשפר:

גדר ההפרדה לא תעזור. גם לאחר שתבנה אותה, עדיין יהיו פיגועים, והפעם על ידי ערביי ישראל שישתתפו, לאחר שיראו שפיגועי התאבדות עוזרים לנו "להחליט", וגם הם יתחילו להוציא משורותיהם מתאבדים (יש מגמה של הקצנה דתית חזקה במגזר הערבי בישראל, כל מי שעובר ליד כל ישוב ערבי רואה זאת). ומה אז" תעשה גדר הפרדה סביב אום אל פאחם? סביב סכנין? מה תעשה אם יתפוצץ ערבי מטייבה? אם הראת להם איך להצליח, הם יצליחו. והמספרים מופרכים לחלוטין, כמו ההצהרה ש"מקורות תקשורת דנו עם אנשי בטחון שונים". בבל"ת. חבל"ז. למספר 90% אין אחיזה בשום מקום, כי איש אין לו מושג, והסיסמא "אנשי בטחון שונים" כבר מזמן התפוגגה.

zViper

New member
לפי מה שכתבת כרגע...

זה נשמע, שלדעתך: רצוי מאוד לעשות טרנספר לא רק לפלשתינים אלא גם לערביי-ישראל? אני מחכה לתשובה... לפני שאמשיך להגיב... הצפע.

haemek5

New member
חלילה. איך הגעתה למסקנה כזאת?

אולי זה מה שמסתובב לך בראש? לי יש הרבה חברים שמצביעים שמאלה ממני וזה באמת מה שהם אומרים: "אם אפשר היה "להעלים" איכשהו את כל הערבים - זה היה טוב והיה פותר את הבעיה, אבל היות ואי אפשר אז בוא נצביע שמאלה ונוותר ויהיה בסדר." זה מה שאנשים ששמאלה ממני אומרים, וכנראה גם אתה. אני לא אומר זאת. אני חושב שאיבדנו את כוח ההרתעה והחומה (גדר ההפרדה) שבונים היא האות האחרון לכך. מה שדרוש הוא בניה מחדש של כח ההרתעה על ידי סידרת מכות חזקות וניצחות על הפוגעים בנו. שום גדר לא תגן עלינו, רק השם האגרסיבי שלנו הוא שתמיד שמר עלינו ואותו צריך לבנות מחדש.

zViper

New member
כמה שטויות יש בראש של אדם בודד?

מה השטויות האלו שמעלות/עלו בראשך בדיוק? מי זה בדיוק "החברים השמאלניים" שלך? זה על-בטוח דימיוני בראש שלך. ומהיכן הגעתי למסקנה שלי עליך? כך כתבת(אפילו במרומז) שאולי רצוי להקדים,לדעתך תרופה למכה, ולשנות את המצב עם ערביי ישראל? תפסיק לחשוב שכך אני חושב, מה שבטוח שאתה חושב באופן קיצוני ממני וזה בטוח! אגב, אל תצפה ממני להמשיך ולהגיב, איני מתכוון להמשיך להגיב לדעות קיצוניות אפילו לרגע יותר. הצפע.

הבחור מרחף: המלגה קימת צלחה בחירות

והופכת בבחירות הבאות לשלישית או השניה בגודלה אם שלישית ההבדל בינה לעבודה יכול להיות קטנציק ןהיא תעלם?! אם מצנע ימשיך בדרכו נראה שהעבודה תעלם.... הכותב הצביע לעבודה עשרות שנים

EverMan

New member
אנשים במדינה הזו צריכים ללמוד

מה זה אלטרנטיבה. במובן החברתי כלכלי -סוציאל דמוקרט מול ליברליזם - פה אין תחרות בין שרון ללפיד. שניהם קפיטליסטים בדם - והם לא מהווים אלטרנטיבה אחד לשני. שינוי לא מהווה אלטרנטיבה בנושא המדיני - כי אין לה דעות בנושא. כנ"ל ביטחוני. בנושא חברתי - היא עושה מה שפופוליסטי. אז לא , העבודה לא תעלם כי היא מביאה אלטרנטיבה בכל תחום ותחום.

haemek5

New member
"בנושא חברתי - היא עושה מה שפופוליס

נכון. זה שינוי. שינוי הכינה מצע שרוב העם רוצה, והם גם הראו שהם יכולים לעמוד מול תאוות השלטון (שלא כמו העבודה שהצטרפה למרות מאמרה שלא תצטרף לשרון) ולבצע את שכתוב במצע שלהם, שלא כמו העבודה. למה העבודה נכנסה לממשלת אחדות לאומית אם שרון? אם נכנסה, למה העבודה (פואד) יצאה לאחרונה מממשלת אחדות לאומית אם שרון? אם יצאה, למה בעבודה עכשיו פואד רוצה להכנס לממשלת אחדות לאומית אם שרון אחרי הבחירות? מה עובר לכם בראש? "העבודה לא תעלם כי היא מביאה אלטרנטיבה בכל תחום ותחום"??? אתה באמת מאמין בזה? או סתם זורק סיסמאות שאולי אזה אידיוט יחשוב שיש תוכן מאחורי סיסמא זו?

EverMan

New member
מפלגה לא אמורה לכתוב מצע

שאנשים יאהבו. היא אמורה לכתוב את הדעות שלה ! ואת הדרך שלה ! ואת האידיאולוגיה התמידית שלה ! לא מה שהעם רוצה לשמוע באותו רגע ! זה בושה וצביעות. ולא , העבודה לא אמרה שלא תצטרף לשרון במצע שלה. והעבודה כן קיימה את מה שרשום במצע שלה להבדל משינוי שפתאום המציאה את מה שרשום במצע שלה - ולא קיימה דבר ממנו בכנסת - להבדל מהעבודה שאין סעיף מהמצע שלה מהכנסת ה15 שהיא לא ניסתה לקיים ! העבודה מביאה אלטרנטיבה. רואה לראות איזו ? לך לאתר של העבודה , תקרא את המצע - ותיכנס לאתר הכנסת - ותחפש את מצע ישראל אחרת. אתה תראה שאין סעיף שם שלא ניסינו לקיים עד הסוף. לכן - בבקשה תפסיק לדבר באוויר ולעשות רוח - תדבר על הקרקע.

haemek5

New member
"תקרא את המצע"

וסמוך יהיה בסדר, רק תצביע "אמת" וסמוך. אתה שוכח שהעבודה לא נולדה אתמול וכווווווווווולם יודעים מה מקיימים מזה. ומעבר לזה, מי אמר לך שזה מה שיראל רוצה? מי אמר שההבטחה שלכם "להפרדות" זה מה שישראל רוצה? אולי זאת הסיבה לחוסר השינוי בסקרים: מרחתם מצע שלא מדבר אל האנשים, הבעתם את דעתכם, והעם לא קונה, מה לעשות? להפוך ל"פופולסיטים"? כן, תשמע את מצנע בזמן האחרון, כל המצע נעלם לו מהתשדירים וכולו אומר ימיניות. אבל גם זה לא עוזר לו. הוא לא יבחר. אין לו את זה.

EverMan

New member
אמרתי תסתכל על מה היא הבטיחה

בכנסת ה15 , ומה היא קיימה וניסתה לקיים. וזה כמעט 100% ! אף אחד לא אומר לך לסמוך על סמוך. אנחנו לא צריכים לכתוב מצע שידבר אל אנשים , אנחנו לא שינוי ששכרו פובליציסטים ותקשורתנים שיגידו להם מה נשמע טוב. אנחנו צריכים מצע שמסביר את הדעות שלנו. ואם היית מכיר אותי - היית יודע שאני שם על סקרים
. המצע של מצנע לא נעלם מהתשדירים. להפך. תסתכל על מה הוא מדבר. כנס גם לאתר של העבודה ותראה על מה התשדירים מדברים. מלבד אחד של "שרון ובניו" כל השאר מדברים אך ורק דרך.

haemek5

New member
פרט נושא אחד במצע של הכנסת 15

שאותו העבודה הבטיחה ואכן מילאה? שאנחנו מדברים על ממשלת ברק? או שאתה מדבר באופן היפוטטי? הרי ברק הועף בגלל שלא עמד ולו בסעיף אחד ממה שהבטיח, להפך, בגלל טיטומו נפתחה המלחמה האחרונה. או שהמלחמה שכרגע גובה חיי אדם כה רבים מופיע אצלכם המצע של כנסת 15. אז על מה אתה מדבר? אנא פרט.

EverMan

New member
אני מדבר איתך על הנושאים המדיניים

כמו היציאה מלבנון. כמו כל דבר אחר. אני מדבר בפועל. על משהו שהיה רשום במצע מפלגת העבודה ותוכנית ברק לכנסת ה15 ... הכנסת כולה. לא רק ממשלת ברק. ברק הועף בגלל שלא היה איש תקשורת ודיי בגד באנשים שאיתו בקואליציה (ש"ס) שניסה לפרק את משרד הדתות (דבר שהבטיח דר"א). ולא , שום "טיטומו" גרם לפרוץ האינתיפאדה (שום מלחמה). אלא רק הבוגדנות של ערפאת.

haemek5

New member
נכון, היציאה מלבנון.

רק על זה צריך להעמיד אותו לדין. זה הוא עשה בתור דבר ראשון כשעוד משהו חשב שהוא לא אדיוט. מאז אנשים הבינו שהבחור דגנרט. ומה עוד חוץ מהיציאה מלבנון? איזה עוד פריט במצע של הכנסת ה- 15 ברק ישם? מה, אנחנו לא מכירים את "העבודה" ("אמת"!!!), נבחרים ואחר כך מחר.נים על הציבור לעוד 4 שנים? מה אתה מספר כאילו המציאו מפלגה חדשה שרק היום התחילה ואתה יכול לכתוב מה שבא לך? מכירים את כל המפלגות האלה שלפני הבחירות יבטיחו הכל.

EverMan

New member
דבר ראשון אסור להעמיד לדין

אף אחד על דבר מדיני שעשה ממטרות טובות ונכונות שעומדות בערכי הדמוקרטיה. זה פאשיסטי. ה"בחור" לא היה "דגנרט" מעולם. הוא תמיד היה אדם מצויין ומדינאי מעולם , רק אייה הקוץ בעליה ? הוא פעל לבד , ללא תקשורת , ללא המפלגה שלו , ללא השרים שלו. איזה עוד פריט ? בבקשה , אני אפנה אותך למצע של ישראל אחת. תגיד לי מה לא ניסו לקיים משם. http://www.knesset.gov.il/elections/pm/barak_m.htm מה משם לא קיימנו ? מה ?

למעלה