מה קורה למצנע?

מה קורה למצנע?

מצנע, שהביע בתחילת המרוץ דעות שמאלה ממרץ, מתקרב מאז לימיןבמהירות הבזק. עוד שבוע והוא עוקף את שרון מימין. רגע, ואולי זה הפחד משינוי? הנה ידיעה מהיום: ===================== מצנע: ערפאת איננו רלוונטי, גם בעינינו וגם בעיני הציבור הפלסטיני יו"ר מפלגת העבודה, עמרם מצנע, אמר היום בפגישה עם סטודנטים במכללה למנהל בראשון לציון: "ערפאת איננו רלוונטי, גם בעינינו וגם בעיני הציבור הפלסטיני, אבל למרות זאת יש להגיע עם הפלסטינים להבנה ולהסכמה כי בלעדיהן לא תהיה צמיחה". מצנע תקף במילים קשות את מפלגת שינוי, ואמר: "שינוי היא מפלגה ללא דרך. זו מפלגה שהיא אנטי כמעט כל דבר - אנטי חרדים, אנטי ערבים, אנטי נשים ואנטי קיבוצניקים. זוהי בועה שתתפוצץ יום לאחר הבחירות". ===================

haemek5

New member
מזגזג זה ברק.

אבל גם ברק היה בעד נסיגה חד צדדית מלבנון. עכשיו בא הגאון התורן הזמני (גם אותו יעיפו כמו שהעיפו את ברק) וטען שהוא יצא מעזה תוך שנה, אפילו ללא הסכם. ואללה גאון

EverMan

New member
איזה הסכם רצית לחתום עם לבנון ?!

היה לך הסכם איתם כבר. ואתה לא קיימת אותו. עם מי רצית לחתום ? עם סוריה שהיא לא אמינה ? עם החיזבאללה ? נו באמת.

haemek5

New member
איזה הסכם לא קיימתי? על מה אתה מדבר

לשם מה נכנסנו ללבנון? להזכירך, נכנסנו כי ירו משם עך הישובים ועל כוחות צהל. ומה השגנו ביציאה? כלום. נאדה, אפס. ולמה יצאנו? כי העבודה כל כך רצתה את השלטון שהיא וכוחותיה בעיתונות ובתוך כוחות הבטחון היו מוכנים להרוס כל דבר, בכדי ל"הראות לעם" שהליכוד לא יצליח. והשאר ידוע. אגב, אותה הכשלה ענקית חוזרת על עצמה עכשיו, העבודה עושה כל שביכולה בשקרים ווידוי ראיות, תוך כדי מלחמה ותוך כדי מצב לאומי איום, מכה ומזיקה בכל מקום שאפשר, להראות שהליכוד בעצם אשם. אני לא היחיד שרואה זאת, ואני ועוד כמה לא נצביע לעבודה. העבודה צריכה להענש על כל המניפולציות המסואבות, על ליכלוף הנוף של טרום האביב של ישראל בשלטי בחירות. טינופת נדבקת.

EverMan

New member
איזה הסכם לא קיימתי ?

את ההסכם אי-לחימה ונסיגה מלבנון. דע את הסכמי ישראל. המלצה : כנס לאתר הכנסת ועבור על מסמכי השלום ואי לחימה של ישראל. להזכירך - נכנסו ללבנון ולא נשארנו משום חידלון של שרון ומשום שהוא רימה את בגין. דבר שגרם לבגין עוגמת נפש ענקית ולדעתי האישית גרם לפטירתו בטרם עת ! מה השגנו בכניסה ? כלום. נאדה, אפס. ולמה יצאנו ? כי לפחות ככה היינו נכונים מבחינה מדינית ולא היינו צריכים להוציא מיליארדים על כוחות צבא בדרום לבנון. העבודה עושה כל שביכולתה בשקרים ובדייה ראיות ? העבודה לא צריכה להענש על דבר דבר ראשון , בטח לא על ידיך - אף אחד לא שמך לשופט ולשר על ישראל. ובנוגע לשלטי בחירות - תפסיק כבר - יפה נפש אחד.

haemek5

New member
"ובנוגע לשלטי בחירות - תפסיק כבר"

"- יפה נפש אחד" כתבת. במקום להתנצל לפני עם ישראל, להגיד "נכון, זה באמת לא בסדר ככה לזהם, אנחנו בתור מפלגה שמבקשת מכם את האמון שלכם לא יכולה לזהם את ישראל, וממחר אנחנו נפסיק" ומה אתם אומרים במקום? שאני יפה נפש. אני ששם לכם ראי ולמעשה עושה לכם טובה ומסמן לכם למה אתם לא עולים בסקרים. ואם אני כן? אדוני: אני בוחר אתכם ולא להפך, אני הבוחר שאחליט להעניש אתכם (אני כיחיד בתוך כל המצביעים). ואם אתם תהיו חכמים, ותפנימו את שאני אומר, אולי זה יסביר לכם את התעלומה שלמרות הכל, אתם ("העבודה") לא עולים בסקרים - זאת הסיבה: אתם חושבים שאתם בוחרים אותי ולא להפך! זה לא נכון, זה אני שבוחר את הנציגים שלי, להם אני אתן את האמון. לתת את אמוני לכם? את הליכלוך בארץ כולם רואים, כולם. למה אתם יורים לעצמכם ברגל?

EverMan

New member
אתה לא בוחר אותי ! אני בוחר מפלגה

בדיוק כמוך. המפלגה לא צריכה להודות לך על זה שאתה בוחר בה ! אתה אמור להצביע לפי האידיאולוגיה שלך והדרך שלך - ואמור להודות למפלגה שמייצגת אותך. העבודה היא המפלגה היחידה שיש בה חוק שאחרי שעוזבים - מקפלים את כל הציוד ומחזירים אותו ! אז תפסיק כבר להיות יפה נפש. מה שפוגע בבחירות האלה זה האדישות של העם. והחוסר אמון שלו בפוליטיקה. לא שום שלט אחד ומסכן שנשאר מאחור !

haemek5

New member
אולי זאת הסיבה לחוסר הפופולריות

של מצנע? הרי אפילו אתה כבר רואה ששום דבר לא עוזר, מצנע לא יבחר.

EverMan

New member
להפך - לדעתי מצנע ינצח ובגדול

אני אומר שהעם הזה ממש טיפש ואדיש כי הוא בוחר מפלגות מרכז במקום מפלגות עם דרך. אני לא אומר שיש חוסר פופולריות כלפי מצנע , אלא כלפיי הפוליטיקה בכלל.

haemek5

New member
אם אתה אומר שהעם טיפש ואדיש

ואתה גם אומר שמצנע יבחר, אז מה אתה אומר על מצנע? תחליט ותחלוק איתנו בהגיגיך. או שכבר הפנמת שהעם מעדיף את שינוי והליכוד במקום "מפלגה עם דרך" - העבודה? אתה רשאי להפנים זאת. וככל שתפנים מוקדם, כל תוכל לחזור ללימודך מוקדם יותר. אם מה שהעבודה ניסתה להלביש על שרון ממש לא הצליח, כבר דבר לא יעזור. תפנים. ולך ללמוד, יש בי"ס ביום ראשון.

EverMan

New member
אני לא אומר שכל העם טיפש ואדיש

יש חלק נכבד בעם שאדיש וטיפש. החלק שרק אדיש ועוד איכשהו רוצה להשפיע - הולך לשינוי... האנשים הטובים - לא הולכים אפילו לקלפי. וברור שהעם יעדיף מישהו בלי דרך... זה מאוד הגיוני. למה שאני אבחר דרך שפשוט אני אקח ראש ממשלה שיעשה באותו רגע מה שבא לו לפי הסקרים ?

haemek5

New member
"יש חלק נכבד בעם שאדיש וטיפש"

ואני מניח שאתה מתכוון לאלה שיצביעו ליכוד או שינוי? ואם הם פתאום יתעשתו ויצביעו עבודה, אז הם יהיו יותר חכמים? ברור שכן, נכון? אגב, יש לעבודה חלק נכבד בסיבה שהעם אדיש.

Moledet972

New member
הוא צריך קולות.

השמאל הקיצוני ממילא ילך למפלגות השמאל. זה לא משנה מבחינתו אם למרצ או לעבודה. לעומת זאת, אם הוא ילך לכיוון המרכז, הוא יקח מהליכוד קולות. זאת, יחד עם מתקפת ה"שחיתויות" שבה פתחה התקשורת השמאלנית, הוא מקווה לנצח.

zViper

New member
cut the bullshit אוקי?

שרון מה אני אגיד? שרון ממש לא זיגזג ולא מזגזג כרגע? מה הכוונה של שרון: "מוכן לוויתורים כואבים למען שלום!"? האם אין זה זיגזוג? מה הצביעות הזו? כאילו רק צד אחד מזגזג לקראת בחירות? אגב, אין זה אומר שאכן מודה שמצנע מזגזג, מצנע אכן מתכוון למה שאומר: "נכה בחוזקה בטרור ובתומכיו!" הצפע.

Moledet972

New member
תגובה.

לשרון יש מדיניות. אסטרטגיה אינה בניית גדר. אסטרטגיה היא הבנה שהמלחמה לא תסתיים בעוד חודש, וגם לא בעוד שנה. הוא מוכן לוויתורים כואבים במשא ומתן. וויתורים אלו הם מתן מדינה לערביי יש"ע על כ-50-60 אחוזים משטחי יהודה ושומרון, ו-85% משטחי רצועת עזה. ייתכן ומצנע אדם נחמד, אך אינני סומך עליו כראש ממשלה. אמנם גם על שרון אינני סומך, אך אני סמוך ובטוח שלא יקים מדינה ערבית על כל השומרון ויהודה. אני תמיד יודע שהוא יפעל באופן צבאי נגד המחבלים. אי אפשר להכות בטרור כאשר מבטיחים להכפיל לו את שטח המחיה שלו תוך שנה.

zViper

New member
יש לי שאלה כנה...

נכון שלא היו חסרים פיגועים בתקופת שרון, כמה פעמים בתקופה זו, שרון אישר התקפה צבאית כנגד הטרור?(מציין שוב: נגד הטרור?) האם לדעתך, זה נעשה יותר מאשר אישור ברק להתקפה צבאית כנגד הטרור? אם תשובתך היא כן, כדאי שתפנה לעובדות ותבדוק עצמך. ולהזכירך, רבין ז"ל שציין בתקופת האינטיפדה הראשונה: "לשבור להם את הידיים והרגליים" מי בפועל פעל כנגד האינטיפדה בגזרה? התשובה פשוטה בתעמולת הבחירות של העבודה. הצפע.

Moledet972

New member
תשובה כנה...

- "פעולה נגד הטרור" אינה מחסלת את הטרור. אפשר לחסל מפקדים מקומיים, אפשר לתפוס מחבלים מתאבדים, אפשר לפוצץ מעבדות נפץ. אך... זה לא יביא לסוף הטרור. ברק הפציץ כל מיני בניינים ריקים, וכו´, אך הוא לא פעל נגד הטרור. הדבר המביש ביותר שהוא עשה לדעתי, היה ב"הצהרת האולטימטום" שלו - "אם תוך יומיים לא תפסק האנטיפדה, אנחנו נראה לפלשתינים" - בפועל, זה לא היה מעבר לבדיחה טובה. שום דבר לא קרה בעקבות האולטימטום. שרון פועל לא רק נגד מטרות צבאיות גרידא, אלא גם דואג לחסל את מערכות הרש"פ, ואת נכסיו המדיניים והכלכליים של ערפאת. הוא הביא לחרם של ארצות הברית על הרש"פ. אם "העבודה" לא הייתה קופצת כל הזמן עם ההצעות המדיניות שלה, אף אחד בעולם לא היה תובע להחזיר את מזרח ירושלים, או את גושי ההתיישבות, או אפילו את בקעת הירדן. שרון, אמנם, אינו פועל כמו שצריך נגד הטרור, אלא פועל במתינות ומתקדם באיטיות, אך אגב דרך זו, הוא מונע סיכונים אפשריים על ישראל. אם בעוד שבועיים-שלושה תבחר בישראל ממשלת ימין, קרי - 63-66 מנדטים לימין, ישראל תהיה בטוחה לפחות בשנתיים הקרובות.

למעלה