מה קורה לי?

מה קורה לי?

כבר תקופה מסויימת שאני סובלת ממצבי רוח משתנים, לפעמים אני הכי שמחה ואוהבת ולפעמים אני יכולה להיות פקעת עצבים שהביפס הכי קטן פשוט יכול לגרום לי לבכות ללא הפסקה ולהיות בבאסה כמה ימים... זאת לא הרגשה של דיכאון אלא הרגשה שבא לי פשוט להוציא את האנרגיות השליליות שלי... חשבתי לקחת כדורי הרגעה טבעיים, כמו רגיעון או פרחי באך... אבל אמרו לי שזה לא ממש עוזר ושאני פשוט צריכה למצוא את השקט הנפשי שלי... יש לציין, שהמצבי רוח הרעים מגיעים ממש ממש לעיתים רחוקות... אני בדרך כלל בנאדם מאוד שמח ואוהב אבל בערך פעם בחודשיים שלום מגיע המצב רוח המעצבן הזה ואני לא יכולה לתפקד כראוי... הלכתי כבר כמה וכמה פעמים לפסיכולוג ולכמה שונים אך לא אהבתי את צורת הטיפול, הם פשוט לא פגעו בנקודה והרגשתי שהם לא מנסים בכלל... ואין לי תחושה שאני צריכה לפרוק את העול שלי למישו זר... אם מישו יודע על מה אני מדברת, או מבין אותי באיזו שהיא צורה בבקשה שיגיב... כי זה באמת מציק לי וגורם לי לאי נוחות... תודה שנה טובה וצום קל מורן

גרא.

New member
מורן,לא כתבת בת כמה את,וזה חשוב

כי ההסבר והתגובה, יכולים להיות שונים ביחס לנערה מתבגרת, או אשה בוגרת. יש חשיבות גם לסביבה בה את חיה.הסביבה המשפחתית, הלימודית, או סביבת העבודה.אבל לגופה של שאלתך,קראתי בעיתונות לאחרונה, ביקרות של משרד הבריאות על היעילות של תרופות הרגעה טבעיות כמו רגיעון ואחרות.הם שוללים את האפקטיביות שלהם והתקפות ביכולת באמת להרגיע (מעבר לעובדה שיש כאן אפקט של פלסבו, כלומר, אם אומרים שזה מרגיע..זה בטח מרגיע).מה שנותר לך הן שתי אפשרויות. האחת,אם רק תרצי, היא טיפול תרופתי קונבציונאלי, שינתן לך על ידי רופא המשפחה, או אולי פסיכיאטר.או להחליף את הפסיכולוג שלך לכזה שיהיה לך כימיה איתו. אלא שכאן את מספרת שכבר עברת כמה וזה לא הלך.מה נותר? לעיתים חבר או חברה טובה, עדיפים פי כמה וכמה על פני איש מקצוע..ולכן אולי זה הכיוון. אפשרות נוספת היא לשוחח טלפונית עם אחד או יותר מקווי החירום הטלפוניים כמו ערן (קו ישיר 1201), או קווים אחרים שאת מספרים תוכלי למצוא בפתיח לפורום ב"טאגלייט".ובסוף,יתכן שכדאי לך לנסות למצוא אוזן קשבת דווקא במסגרת של טיפול קבוצתי, בו לרבים או כל המשתתפים בעיות דומות. מה זה טיפול קבוצתי, וקישורים,תוכלי למצוא בקובץ המאמרים בפתיח לפורום, במאמרה של יעל ניסן "טיפול קבוצתי".

למעלה