מה קורה לי ?

יוקנת1

New member
מה קורה לי ?

אני בת 35 נ+ 2 , עברתי לאחרונה הריון שהסתיים בלידה שקטה , עברו עליי ימים קשים אך איכשהוא הצלחתי לחזור לשגרה , אני מתפקדת היטב בבית ובעבודה , אך מצד שני מאוד כועסת כל הזמן על הסביבה הקרובה , לא מצליחה לשלוט בכעסים שלי , נעלבת מכל דבר , מרגישה אומללה ושאין אדם בעולם שיכול להבין אותי , מתמלאת עצב די במהרה ובוכה מכל שטות. הזוגיות שלי באופן כללי די גרועה , המון מריבות עם בן זוגי , בימים האחרונים מרגישה שאני רוצה לצאת מהמערכת הזאת, פשוט להתגרש . ניתן להוסיף על זה מצב כלכלי גרוע ביותר על סף עוני ממש (על אף ששנינו עובדים) . אם לסכם בשתי מילים את מה שאני מרגישה כל הזמן זה בעיקר, עצב ובדידות. מרגישה כל כך לבד , כל מילה מקפיצה אותי , פוגעת בי, מרגישה שאין לי אף אחד בעולם. היחידים שנותנים לי שמחה הם ילדיי. אשמח לקבל חוו"ד ממישהו שמבין , מה קורה איתי ? האם אני צריכה טיפול ? למרות שאני לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית .

גרא.

New member
יוקנת,את מתארת תחושות קשות של שחיקה,שבאה

לידי ביטוי בתחושת אכזבה ותסכול נוכח הפער הרב שבין המצוי,לרצוי,שבין השאיפות שלך לקיים בפועל.אמנם בעבודה את מתפקדת היטב, אבל מאד כועסת על הסביבה הקרובה,הזוגיות שלך באופן כללי גרועה,המון מריבות שבעטיין את רוצה לצאת מהמערכת הזאת,כלומר להתגרש וזה על רקע מצב כלכלי גרוע למרות ששניכם עובדים,אתם על סף עוני ממש.זה לא מה שחלמת עליו שעה שהחלטת להתחתן ולבנות משפחה. חלומות,ציפיות,שאיפות ופנטזיות,התנפצו על גל המציאות המרה.התשובה לשאלה מה הלאה,אינה קלה.וודאי לא בכל הנוגע לקשיים הכלכליים,לזה דפני וחבריה מנסים לדאוג.לגבי הבדידות,הגלישה לדכאון,ולמצב רוח כללי ירוד,ובעיקר הזוגיות הגרועה שיש לך,שהיא אחת הסבות לתחושות האלה, כאן ההמלצה היא לשניכם,לך ולבעלך ללכת יחד לטיפול משפחתי/זוגי.אפשר למצוא טיפול כזה במחיר סביר בתחנה לטיפול במשפחה ובחיי הנישואין שיש בלכת הרווחה המקומית,או בעיר הסמוכה.אכן זה אמור לעלות כסף,אבל איך שלא תסתכלי על זה,הליך גירושין יעלה הרבה יותר,שלא להזכיר את ההשלכות הכלכליות (משפחה חד הורית),]והפסיכולוגיות על כל בני המשפחה.אגב,ציינת שעברת להאחרונה הריון שהסתיים בלידה שקטה.יתכן שחלק מהסמפטומים השליליים הקשים שאת מתארת,מרמזים על מצב של דיכאון לאחר לידה? כדאי שתתיעצי עם פסיכיאטר בקופ"ח (20 שקל).

למעלה