מה קורה כאן ?!

fluppster

New member
ממש אין קשר.......

אני ילידת סוף נובמבר, ולכן אני בין הקטנים בכיתה שלי. חברה טובה שלי (שהיא איתי בכיתה) גדולה ממני ב-10 חודשים, וזה לא הכל. בין הילד הכי צעיר בכיתה שלי לבין הכי מבוגר יש שנה הפרש. קורה! הכל עניין של תזמון. למיטב ידיעתי, אף אחד מאיתנו לא קפץ/נשאר כיתה.

14מתן

New member
אבל זה לא אותו הדבר

יש בניכם הבדל של 10 חודשים כי הוא נולד בפברואר ואת בנובמבר של אותה שנה עכשיו תחשבי שבאפי נולדה בינואר ווילו נולדה שנה אחרי זה לפחות שנה וזה נראה לי יותר אפילו לא חשוב

nAm250

New member
גם אצלי

היו שני ילדים שנולדו בדיוק באותו תאריך אבל בהפרש של שנה ואף אחד מהם לא קפץ כיתה

trilliane

Well-known member
מנהל
זה בפירוש לא נכון, לא בהכרח

יש לי חברה שהיא ילידת ינואר, והיא למדה בשכבה של שנה מעליה, והחברה הכי טובה שלה בכיתה היתה ילידת ינואר גם כן, כך שאכן היה בינהן הפרש של שנה. הראשונה נכנסה למחזור שמתאים לה, השניה פשוט "הסתננה" למחזור מעליה. היא לא מחוננת או מוכשרת במיוחד, היא לא קפצה כיתה, ולא דילגה על שום דבר - היא פשוט היתה שנה פחות בגן, זה הכל. זה קורה מידי פעם - בדר"כ לא נותנים לעשות את זה, אבל אם הילד מוכן וההורים שלו מאד לוחצים, זה מתאפשר לפעמים (או לפחות פעם היו מאפשרים את זה יותר). יש כל מיני הורים שחושבים שהילד שלהם ירוויח ככה שנה, ובגלל שהוא פספס בחודש ונולד בינואר ולא בדצמבר, זה לא צריך לשנות... כמובן שיש מקרים של ילידי דצמבר שהיו אולי פחות בשלים, והמליצו להשאיר אותם עוד שנה בגן, או שהיו להם נסיבות שונות ומשונות. איתי בכיתה למדו 2 בנות שנולדו בדצמבר שנה קודם, ואני מכירה מישהו בגילי שלמד שנה מתחתי כי בתור תינוק הוא היה חולה הרבה, והתחיל גן מאוחר, או משהו כזה (אבל הוא לא נשאר עוד שנה בגן ולא נשאר כיתה). יש מקרים חריגים לכאן ולכאן, ואם יש הפרש של שנה זה עדיין לא אומר שאחד נשאר כיתה או שהשני קפץ. יש דברים שאתה כנראה לי כ"כ מבין בהם, לא חייבים לפסול כל רעיון רק כי אתה לא מכיר אותו אישית. העובדות מוכיחות אחרת.

dawn 14

New member
אז ככה

מי שרוצה לדעת מתי כל החבר´ה מבאפי נולדו אז שיכנס לאתר של UPN. בכל מקרה באפי נולדה ב-1981 וילו נולדה ב-1982 על זאנדר לא כתוב וגם על דאון. ספייק נולד ב-1880 על אניה גם לא כתוב וג´יילס ב- 1954

dawn 14

New member
יש עוד משהו

הסדרה התחילה שבאפי מגיעה לסאנידייל זה היה באמצע כיתה י´, אז לפני כן היה לבאפי יום הולדת 16 ואז היא הגיעה לסאנידייל בכל מקרה היו רק 12 פרקים, בקיצור לא משנה, היום הולדת 16 של באפי היתה בלוס אנג´לס ורק באמצע כיתה י´ כאשר היא שרפה את אולם הספורט של בית הספר אז העיפו אותה והם עברו לסאנידייל ואולי בגלל שהעיפה אותה אז גם הורידו אותה כיתה או משהו כזה בקיצור ההודעה התחרבשה לי.

14מתן

New member
אהההה

נשארהבאותה כיתה בבצפר אחר... אז אחרי הכל אני צדקתי... חחחח

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, לא צדקת! :-{

היא אמרה אולי בגלל שהעיפו אותה השאירו אותה כיתה. אז אני אומרת בוודאות: באפי לא נשארה כיתה! למה שישאירו אותה כיתה על התנהגות? היא נזרקה מביה"ס בלוס אנג´לס באמצע כיתה י´, והמשיכה את כיתה י´ בסאנידייל. אם היא היתה נשארת כיתה זה היה מוזכר איפשהו (כמו למשל במקרה של אוז) וזה לא מוזכר בשום מקום. אני אומר את זה שוב: מחזור 1999 מורכב (פרט לחריגים, כאמור) מילידי שנת 1981. אני אומרת את זה בוודאות מלאה, ואתם מוזמנים לחשב ולבדוק בעצמכם. באפי היא ילידת ינואר 1981, גם לפי הסדרה וגם לפי האתר הרשמי. הסיכוי היחיד שיש לה להישאר כיתה, זה אם היא קפצה כיתה, ואז נשארה אחת... קצת מופרך מדי, לא? בפרט שאין שום סיבה או רמז להאמין בתיאוריה הזו. למה ללכת סחור-סחור כשהתשובה ברורה ופשוטה? באפי לומדת בשכבת הגיל הנכונה, במחזור המתאים לשכבת הגיל שלה. לפיכך, אלא אם יש למישהו הוכחות חותכות, היא לא נשארה כיתה. חד משמעית. למה להתעקש לסבך את הדבר הכי פשוט בעולם? בעניין יום ההולדת שלה: התאריכים שהופיעו בעונה הראשונה בפרק 8 "אני רובוט, את ג´יין" שגויים ולדעתי זה במכוון. אני לא חושבת שהיתה שם טעות בסדרה, אלא טעות מכוונת של מולוך - אחרי הכל, איך זה שבפרק אחד מופיעים שני תאריכים שונים, ושניהם לא הגיוניים? העונה הראשונה צולמה כולה מראש, עוד לפני תחילת השידורים, כך שאם הם היו רוצים היה להם מספיק זמן לתקן. בעונה הראשונה הם בהחלט ידעו שבאפי נולדה ב-1981, כיוון שבפרק "סיוטים" הם מגיעים לבית קברות ורואים את המצבה שלה, ושם כתוב במפורש 1981-1997 (ראו תמונה). אגב, על השם האמצעי "אן" הם כנראה החליטו מאוחר יותר, כי הוא דווקא לא מופיע שם (אבל למה להיטפל לקטנות). אנחנו יודעים שיום הולדתה הוא בינואר, סוף ינואר, כיוון שפרקי יום ההולדת שלה תמיד משודרים באותו שבוע פחות או יותר, סביב אותם תאריכים (כן, הם מתאמים את זה!) תבדקו בעצמכם. כמו כן, כשריילי שואל אותה (בפרק 4.11) "מה את?" היא עונה לו "גדי על גבול דלי" שזה אכן מתאים לתאריכים 17-21 בינואר, אותם תאריכים ממש בהם שודרו פרקי יום-הולדתה לאורך כל השנים. כיוון שאפילו האתר הרשמי תומך בינואר 1981 כתאריך הולדתה, אני חושבת שהנושא סגור. העונה הראשונה, אגב, החלה להיות משודרת במרץ 1997, מה שאומר שבאפי אכן הגיעה לסאנידייל באמצע השנה, אחרי יום-הולדתה ה-16, וזו הסיבה שהוא לא נחגג בסדרה. הכל מסתדר במקום באופן הגיוני להפליא, אני חושבת, לא?

Marsha Figg

New member
באפי לא נולדה בינואר.

באפי נולדה בדצמבר. ה-24.10 ליתר דיוק (מזל עקרב- דווקא מאוד מתאים לאישיות שלה). אני אומרת את זה כי ב-I robot, you Jane, כשהראו את הפרטים האישיים של באפי (שעוד לא הייתה עם Anne באמצע, אגב) הראו שזה היה התאריך לידה שלה. מצד שני- הראו שם גם שהיא נולדה ב-79´, אז מי יודע.
רחלי

Buffybot

New member
לא ממש

אחד מהדברים הנדירים שאני רואה שג´וס ממש פיספס בהם מבחינת עונות. אני אומרת את זה כי יותר מאוחר היא אומרת את המזל שלה וזה לא עקרב אלא גדי על גבול דלי. אני לא מבינה בכל גלגל המזלות, אבל נראה לי שהיא כן ינואר או דצמבר-גדי. אני לא בוטחת במה שהיה כתוב במחשב, כי הרי הוא הפספוס. היא אכן נולדה בשנת 81 ולכן יש פה חוסר היגיון. גם לא נראה לי שה-24.10 זה התאריך שלה, חוץ מלפי המחשב, שכפי שאמרתי יש בזה פיספוס.

Marsha Figg

New member
אם היא גדי על גבול דלי

אז היא נולדה בינואר. בעשרים לינואר או בעשרים ואחת (גדי נגמר בעשרים, דלי מתחיל בעשרים ואחת).

dawn 14

New member
אז ככה כולם לקרוא

באפי אמרה לריילי שהיא גדי גבול דלי אז באפי ומזל גדי וניגמור עם זה נראה לי שהיא פשוט הלכה לבית ספר בגיל 7 ולא כמו כולם אני לא יודעת אבל מי שרוצה לראות מתי כולם נולדו אז שיכנס לאתר של UPN כמו שכתבתי בהודעה למעלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
די! היא הלכה לבי"ס בגיל 6, כמו כולם

אלא אם יש לכם סיבה מוחשית לחשוב אחרת, ואין כזו, לא עפ"י הסדרה או האתר. למה אתם מתעלמים מההודעה המאד מפורטת ומסבירה שלי במעלה בפתיל? כתבתי אחת חדשה עם כל ההסברים האפשריים רק הבוקר. אני ממליצה לקרוא אותה במקום להמשיך לנחש... (זו ההודעה האחרונה שלי בפתיל פרט לזו, היא נמצאת כ-5 הודעות למעלה מזאת).

למעלה