לא, לא צדקת! :-{
היא אמרה אולי בגלל שהעיפו אותה השאירו אותה כיתה. אז אני אומרת בוודאות: באפי לא נשארה כיתה! למה שישאירו אותה כיתה על התנהגות? היא נזרקה מביה"ס בלוס אנג´לס באמצע כיתה י´, והמשיכה את כיתה י´ בסאנידייל. אם היא היתה נשארת כיתה זה היה מוזכר איפשהו (כמו למשל במקרה של אוז) וזה לא מוזכר בשום מקום. אני אומר את זה שוב: מחזור 1999 מורכב (פרט לחריגים, כאמור) מילידי שנת 1981. אני אומרת את זה בוודאות מלאה, ואתם מוזמנים לחשב ולבדוק בעצמכם. באפי היא ילידת ינואר 1981, גם לפי הסדרה וגם לפי האתר הרשמי. הסיכוי היחיד שיש לה להישאר כיתה, זה אם היא קפצה כיתה, ואז נשארה אחת... קצת מופרך מדי, לא? בפרט שאין שום סיבה או רמז להאמין בתיאוריה הזו. למה ללכת סחור-סחור כשהתשובה ברורה ופשוטה? באפי לומדת בשכבת הגיל הנכונה, במחזור המתאים לשכבת הגיל שלה. לפיכך, אלא אם יש למישהו הוכחות חותכות, היא לא נשארה כיתה. חד משמעית. למה להתעקש לסבך את הדבר הכי פשוט בעולם? בעניין יום ההולדת שלה: התאריכים שהופיעו בעונה הראשונה בפרק 8 "אני רובוט, את ג´יין" שגויים ולדעתי זה במכוון. אני לא חושבת שהיתה שם טעות בסדרה, אלא טעות מכוונת של מולוך - אחרי הכל, איך זה שבפרק אחד מופיעים שני תאריכים שונים, ושניהם לא הגיוניים? העונה הראשונה צולמה כולה מראש, עוד לפני תחילת השידורים, כך שאם הם היו רוצים היה להם מספיק זמן לתקן. בעונה הראשונה הם בהחלט ידעו שבאפי נולדה ב-1981, כיוון שבפרק "סיוטים" הם מגיעים לבית קברות ורואים את המצבה שלה, ושם כתוב במפורש 1981-1997 (ראו תמונה). אגב, על השם האמצעי "אן" הם כנראה החליטו מאוחר יותר, כי הוא דווקא לא מופיע שם (אבל למה להיטפל לקטנות). אנחנו יודעים שיום הולדתה הוא בינואר, סוף ינואר, כיוון שפרקי יום ההולדת שלה תמיד משודרים באותו שבוע פחות או יותר, סביב אותם תאריכים (כן, הם מתאמים את זה!) תבדקו בעצמכם. כמו כן, כשריילי שואל אותה (בפרק 4.11) "מה את?" היא עונה לו "גדי על גבול דלי" שזה אכן מתאים לתאריכים 17-21 בינואר, אותם תאריכים ממש בהם שודרו פרקי יום-הולדתה לאורך כל השנים. כיוון שאפילו האתר הרשמי תומך בינואר 1981 כתאריך הולדתה, אני חושבת שהנושא סגור. העונה הראשונה, אגב, החלה להיות משודרת במרץ 1997, מה שאומר שבאפי אכן הגיעה לסאנידייל באמצע השנה, אחרי יום-הולדתה ה-16, וזו הסיבה שהוא לא נחגג בסדרה. הכל מסתדר במקום באופן הגיוני להפליא, אני חושבת, לא?