מה קורה כאן

מה קורה כאן../images/Emo12.gif

יום שבת בצהרים בודקת סוכר 312 - מה מה פתאום הכל היה תקין קודם
לא זללתי כלום. 6 יח' אינסולין ובדיקה חוזרת לאחר חצי שעה (היה אמור להביא אותי לסביבות ה-200) אך לא 86? חזרה על הבדיקה- כנ"ל 85. האם יתכן שמודד מראה שגיאה כזו גבוהה ועוד כלפי מעלה? האם זה יכול להיות בעיה בפרפרית שפתאום התחילה להזרים? האם אינסולין מגיב כל-כך מהר
?

אין לי מושג למה 312, אבל כל יחידה..

אין לי מושג למה 312, אבל כל יחידה מורידה 38 בסוכר, זה מאוד הגיוני!! (בתיאוריה אמור להיות יחידת אינסולין = 40 סוכר) הבעיה היחידה, למה 312??

זה נכון אבל לא כול-כך מהר

גם האינסולין עובד הוא אף פעם (לאור 23 שנים של נסיון) לא עושה את זה כול-כך מהר וכול כך ביעילות. ואכן לא היתה שום סיבה לערך של 312 עוד גורם מחשיד.

יכול להיות שהערך היה גבוה כי נלחצת

ממשהו ? לי קרה, ש מספר דקות אחרי שדיברתי עם אמא שלי בטלפון, ונאמר לי שאבי מרגיש מאוד לא טוב, היה לי סוכר כ 150 (והייתי לפני ארוחה), כנראה מהלחץ. הוספתי בולוס של 1 יחידה, ואחרי כ10 דקות מדדתי שוב והיה כ 120. כנראה שהאינסולין משפיע די מהר, וגם אם נרגעים ו "יוצאים מהלחץ" יש לזה השפעה על הסוכר.

א לא היו לי סיבות להלחץ

יום שבת רגוע בדרך לבילוי משפחתי מהסוג הפחות לחץ. ב. לחץ מעלה אבל לא נראה לי של-300 גם לא היה מוריד את זה בבחצי שעה למעלה מ-130 מ"ג/ד"ל- לא יודעת משהו ממש לא ברור. חוץ מזה מה שלום אבא שלך הוא כבר מרגיש יותר טוב?

לא ראיתי שעברה רק חצי שעה, אלא אם..

אלא אם כן היית אחרי פעילות גופנית (גם עלייה של 4 קומות ברגל לצורך העיינין כמו פעילות...) רק אז האינסולין פועל מהר. אם לא, אז ממש מוזר...

לא שום פעילות פיזית

מלבד לרוץ אחר הבנדיט שלי
אבל זה לא ממש נחשב
ממש מוזר הקטע נכון?

אולי זה מה שקרה:

1. חסימה בפרפרית (או בגוף) מנעה כניסת אינסולין, הסוכר עולה כהכנה ל DKT. הכמות וזמן החסימה לא מספיקים כדי להפעיל את האזעקה במשאבה וכך את לא מודעת מצב. 2. החסימה משתחררת באופן ספונטני וכארבע יחידות נכנסות לגוף במכה בגלל הלחץ במשאבה. 3. אחרי 20 דקות מדדת את התוצאה הגבוהה והוספת בולוס של שש יחידות. בגלל שעברו רק 20 דקות מפתיחת החסימה הסוכר עדיין גבוה. 4. אחרי 30 דקות נוספות מדדת 86 שהיו התוצאה של המכה של הארבע יח' עם סיוע מהשש יח'. הסבר קצת מאולץ, אבל אפשרי. מקווה שזה הסתדר לך מהר, גלעד

sp1958

New member
ועוד אפשרות,,

היו לי מצבים בעבר שבהם בגלל שלא היה מספיק דם על הסטיק התוצאה יצאה מעוותת - מדובר במידה כה קטנה שנמצאת על סף המינימום לביצוע הבדיקה אולם התוצאה לא טובה . תקלה נוספת שנתקלתי בה - האצבע הייתה מעט רטובה - וגם זה השפיע . דרך אגב זו סיבה שבגללה השארתי בבית מכשיר ישן שגם אם יש פער בין המכשירים - יכול לתת כוון. יכול להיות ????

יכול להיות

מכיוון שאחרי החזרה לנורמה בלילה הערכים התחילו להשתולל והיו על סביבות ה-200 כל הלילה עד שב-4 בבוקר נשברתי והחלפתי פרפרית. ואני קיוותי שזו שגיאה של הגלוקומטר ובכלל לא הגעתי לערכים הללו.

למעלה