מה קורה בקשר לצבא

טיזיז

New member
מה קורה בקשר לצבא

האם מגייסים רגישי צילאק והאם אפשר לבקש פטור בגלל סיבה זו?

אם אבחנו אצלך צליאק

בביופסיה, זה אכן עילה לשחרור משירות צבאי. ניתן להתנדב אם רוצים בכך.

shavririt

New member
פטור מיידי עם הבאת אישור רפואי

בהתייצבות הראשונה מביאים אישור הרופא על צליאק ומרקבלים פטור. אבל.......אפשר ורצוי לשרת בהתנדבות, או בשירות לאומי. כך נשמרות הזכויות של שירות-צבאי עם משכורת ופיקדון. השירות קל"ב או במקום שיש בו תנאים הולמים לשמירה על הדיאטה.

מצטרף לתמיכה ולצבא

בתור צליאקי ש"אמור" להשתחרר עוד חודש (אבל מה, שירתתי שנתיים), אני עושה לכל מי שרק מעיז להתחיל לידי עם השטויות של "למה התגייסת בכלל?" שטיפת מוח על החשיבות של השירות הצבאי, והתרומה למדינה, ובכלל, זה לא כזה נורא. אפשר להסתדר עם אוכל מהבית (הרי גם ככה משרתים קרוב לבית ויוצאים כל יום הביתה, ויש פטור מתורנויות, אז אין מה שיחזיק אתכם בבסיס) וגם החוויה הצבאית כשלעצמה מיוחדת. כמה פעמים התמודדתי עם אנשים ושיחות שאפשר היה לסכם במשפט אחד: "אותך מכריחים לעשות משהו שאתה לא רוצה ואותי לא מכריחים לעשות משהו שאני כן רוצה". אין בי ולו טיפה אחת של צער על השנתיים שהייתי בצבא (
חיל אוויר כבוד!
), ואני חושב שכל מי שיכול לשרת - שיעשה את זה. אפילו אם בהתחלה זה נראה קשה, אז תוך חודש-חודשיים רואים כבר את השמש בשמיים ולא את העננים

shavririt

New member
../images/Emo45.gifיפה אמרת, גיל...

אולי לא באופנה היום, לשרת מבחירה, אבל זאת תרומה לשני הצדדים. הצליאקית שלי שירתה בבית ספר לחינוך מיוחד, אבל בדיעבד הצטערה על שוויתרה על השירות בצה"ל ובחרה בש. לאומי. בכל מקרה, שתי האופציות טובות מלא כלום.

marinegirl16

New member
../images/Emo104.gif

אני רק קיבלתי צו ראשון אבל תמיד רציתי להתגייס וחיכיתי לזה ועכשיו אם צליאק אפילו יותר!!!

nuev

New member
צבא - מידע - מתנדבים

גיל , יהיה נחמד אם תספר לנו ו"לילדנו" , באיזה תפקיד שרתת? איך הגעת לזה? האם ניתן לעבור קורס ? והכי חשוב אם יש מייל/מסנגר/איסיקיו שאפשר להעביר לנערים / נערות שעומדים בפני דילמת הגיוס , לשוחח עמם... אנא צור קשר (השאר לנו פרטים ונשוב אליך) תודה

בשמחה ואף יותר

אני יותר מאשמח לדבר עם אנשים על השירות הצבאי שלי. בסביבות כיתה י"א (שנת 2001) התחלתי עם הנושא של ההתנדבות - לשלוח מכתב בקשה להתנדב ללשכת הגיוס, עם הסבר על המחלה וכו' וכו'. בשנת 2002 כבר הייתי בוועדה רפואית בלשכת הגיוס וקיבלתי פטור משירות צבאי (וזה היה בדיוק ביום הולדתי
). אחר כך חיכיתי לועדת המתנדבים בתל השומר, שם שאלו אותי איפה אני רוצה לשרת (והם משתדלים להענות לבקשות), ושם גם קיבלתי את תאריך הגיוס שלי, או יותר נכון נתנו לי רשימת תאריכים ואמרו לי לבחור אחד שמתאים לי.. התגייסתי ב-23.1.2003 (עוד מעט 3 שנים...) ושירתתי כפקיד קפ"ס (בחיל האוויר ה-קב"ן נקרא קפ"ס: קצין פסיכולוגיה). בעצם מתנדבים מיועדים להיות עובדים כלליים, ואין להם תקן בכ"א, כלומר אפשר לשים אותם בכל מקום ואכ"א לא יתלונן על עודפי כח אדם... בכל אופן, שירתתי שנתיים, נהניתי ברמות שאי אפשר לתאר. בזמן השירות גם הכרתי קצין (בדגרת רס"ן) וגם ביררתי על קבע וקצונה למתנדבים, ואמרו לי שזה אפשרי עד מאוד, רק שייתכן ויהיה איבוד חלק מהזכויות, כגון כל-יום-בבית, או קרוב-לבית, או פטור-מנשק וכו'. אם מישהו עוד רוצה פרטים, אשמח לנדב כאמור. בין הפרטים יש לי גם את המספר של מדור מתנדבים בבקו"ם, אם מישהו צריך... דרך אגב - טופלתי בלשכת גיוס חיפה, אם זה משנה משהו למישהו...

הבהרה קטנה...

אחרי שפורסמה, קראתי את התגובה שכתבתי מעלה.. אני אישית לפחות, הצלחתי להבין שמשתמע ממנה ש"הכרתי קצין בדרגת רס"ן". הכוונה היא הכרות של איש אל רעהו, ולא היכרות למטרות נישואין או משהו... just for the record....

טוב נו, מה אני אעשה...

לא נעים שיהיה לי בתיק הצבאי תלונה על הטרדת קצין.. עדיף להיות טפלון ולא לתת לדברים כאלה להידבק אליך...

nuev

New member
תודה גיל

אשמח אם תעתיק/תדביק את המסר גם לפורמים האחרים ..בנענע ובYNET יש שמתלבטים...שואלים ..חשוב לפתוח גם ערץ לתקשורת לשאלות..מעודד כל הכבוד שוב תודה

גיל ../images/Emo140.gif

אתה מוזמן לצרף את המידע בצורה מסודרת, ואני אכניס אותו למאמרים או לשאלות נפוצות. וכמובן שלמי שיש מה להוסיף - מידע או ניסיון אישי - יותר ממוזמן!

למעלה