בשמחה ואף יותר
אני יותר מאשמח לדבר עם אנשים על השירות הצבאי שלי. בסביבות כיתה י"א (שנת 2001) התחלתי עם הנושא של ההתנדבות - לשלוח מכתב בקשה להתנדב ללשכת הגיוס, עם הסבר על המחלה וכו' וכו'. בשנת 2002 כבר הייתי בוועדה רפואית בלשכת הגיוס וקיבלתי פטור משירות צבאי (וזה היה בדיוק ביום הולדתי
). אחר כך חיכיתי לועדת המתנדבים בתל השומר, שם שאלו אותי איפה אני רוצה לשרת (והם משתדלים להענות לבקשות), ושם גם קיבלתי את תאריך הגיוס שלי, או יותר נכון נתנו לי רשימת תאריכים ואמרו לי לבחור אחד שמתאים לי.. התגייסתי ב-23.1.2003 (עוד מעט 3 שנים...) ושירתתי כפקיד קפ"ס (בחיל האוויר ה-קב"ן נקרא קפ"ס: קצין פסיכולוגיה). בעצם מתנדבים מיועדים להיות עובדים כלליים, ואין להם תקן בכ"א, כלומר אפשר לשים אותם בכל מקום ואכ"א לא יתלונן על עודפי כח אדם... בכל אופן, שירתתי שנתיים, נהניתי ברמות שאי אפשר לתאר. בזמן השירות גם הכרתי קצין (בדגרת רס"ן) וגם ביררתי על קבע וקצונה למתנדבים, ואמרו לי שזה אפשרי עד מאוד, רק שייתכן ויהיה איבוד חלק מהזכויות, כגון כל-יום-בבית, או קרוב-לבית, או פטור-מנשק וכו'. אם מישהו עוד רוצה פרטים, אשמח לנדב כאמור. בין הפרטים יש לי גם את המספר של מדור מתנדבים בבקו"ם, אם מישהו צריך... דרך אגב - טופלתי בלשכת גיוס חיפה, אם זה משנה משהו למישהו...