מה קורה בליכוד???

ראליסט

New member
מה קורה בליכוד???

השר אולמרט,מבכירי הליכוד וממלא מקום ראש הממשלה,מצהיר הצהרה על הכרחיות נסיגה חד צדדית מרובם המוחלט של השטחים.... הרי זו עמדה שמאלנית מעמדתו של עמרם מצנע,כפי שהוצגה ערב הבחירות האחרונות.מצנע טען שיש לסגת חד-צדדית רק מרצועת עזה. מתברר שכבר לא חשוב מי בשלטון.העמדות שהיו שייכות פעם לשוליים הקיצוניות של השמאל,הופכות עם השנים לעמדות של רוב המפלגות הפוליטיות. אם לעומת זאת אולמרט משחק ומשקר,הדבר חמור ובמקרה הפחות רע,מביש. האם הימין מתבייש להציג את תמיכתו בא"י השלמה או שגם הוא הבין סוף סוף מה שדויד בן-גוריון הבין מייד לאחר מלחמת ששת הימים-השלטון בשטחים יביא לאסון למדינת השטחים.

אדרבה

שיביאו את השאלה להכרעת הגוף הממונה על קביעת מדיניות התנועה לפי החוקה (שהיא המסמך המשפטי המחייב, בדיוק כמו תקנון חברה מסחרית שמנכ"ל החברה אינו רשאי לפעול בניגוד לו)- מרכז הליכוד- ונראה מה העמדה האמיתית של התנועה. בינתיים המרכז הכריע ברוב מוחץ נגד מדינה פלשתינאית.

ראליסט

New member
איזה גוף???

הגוף שהפך את הפוליטיקה לליצנות? הגוף שבחר בחברי הכנסת שלו,ע"י קבלת שוחד בחירות? הגוף שמתעניין רק בג'ובים ובמינויים פוליטיים,ושם את מר צחי הנגבי במקום הראשון לאחר ביבי ושרון ברשימת הליכוד לכנסת? הגוף שבו חברים כמאה כהניסטים בראשותו של פיגלה? אם הליכוד מכבד את עצמו,אז הוא צריך לקבוע את עמדותיו,לפי כלל המתפקדים לו,ולא לפי הפוליטרוקים שמהם בנוי המרכז שלו! אבל הליכוד הוא לא השאלה.הרי אם תביא את מדיניות שר האוצר למרכז הליכוד,היא תיפול שם.... עלינו לעשות כבר עכשיו משאל עם,לגבי עתיד שליטתינו בשטחים.ברור שרוב העם אינו רוצה לשלוט על 4 מליון ערבים,וללא קשר למפלגה-רוב העם יאמר שיש לבנות תכנית,להפרדות מהשטחים,שהם סרטן בגוף האומה.

Democritous

New member
רק אל תשכח

שהבחירות לרשות התנועה נעשות בהשתתפות כלל מתפקדי הליכוד. אולמרט הוא לא עד כדי כך טירון פוליטי בשביל לשים את עצמו כטרף קל בידי חברי המרכז. אנחנו הרי יודעים טוב מאוד שחברי המרכז הם לא גוף שמייצג את כלל מתפקדי הליכוד. אנחנו גם יודעים שאולמרט הוא אופרייטור לא קטן לכן אני צופה שלקראת הבחירות לראשות המפלגה אנחנו נשמע לא מעט סיפורים על התפקדויות המוניות מטעמו. המרכז עם כל הכבוד הוא שולי בעסק הזה.

יש חוקה וזה מה שקובע

החוקה היא "החוק" של התנועה". כמו תקנון של חברה או עמותה. החוקה קובעת שמי שאחראי על בחירת יו"ר המפלגה זה המתפקדים, ומי שקובע את המדיניות זה המרכז. אני אשמח לספק ציטוט לכל המעוניין. זה החוק. לא מתאים לך? תשנה את החוקה. עד אז, זה המצב. מלבד זאת, המתפקדים הם אלו שבחרו את חברי המרכז, ככה שלטעון שחברי המרכז לא מייצגים זה לא כ"כ נכון.

Democritous

New member
אתה בטוח שאתה במקצוע הנכון?

יש חוקה??? את מי בדיוק היא מעניינת? אספר לך סיפור כדי שתבין משהו על חוק ומצעי מפלגות. בזמן התרגיל המסריח שרקם בזמנו פרס עם ש"ס היו לבטים רבים בש"ס כיצד ניתן לשתף פעולה עם מפלגת העבודה כאשר המצע שלה נראה כפי שהוא נראה. הם העלו כלפי פרס את הטענות האלה ומה פרס עשה בתגובה. לקח לידיו את מצע מפלגת העבודה קימט אותו בידיו וזרק לפח ואמר "הנה לכם מצע מפלגת העבודה". אם תגיד לי שככה נראים הדברים במפלגת העבודה אך בליכוד הערכים הם אחרים זה יהיה מצחיק. למרכז יש כוח אך הוא עדיין צריך להכיר במגבלות הכוח שלו. אני לא רואה שאריק שרון תופס את המרכז ואת מצע הליכוד כתורה מסיני. מי שעומד בראש כבר לא חייב לתת דין וחשבון למרכז. תעשה לי טובה המתפקדים הם אלה שבחרו את חברי המרכז? הרי אנחנו יודעים טוב מאוד איך זה עובד. סניפים קרובים עושים יד אחת ומריצים מועמדים למרכז במשותף. כמה אחוזים ממתפקדי הליכוד שותפים להליך הזה? בזמנו כשעשו סקר על מדינה פלשתינאית כן או לא היה חוסר תאימות ענק בין חברי המרכז לבין המתפקדים. ולא חסרים מקרים נוספים. אנחנו יודעים שנתניהו חזק מאוד במרכז אבל עדיין הוא הובס קשות בבחירות על תפקיד היו"ר כאשר המתפקדים בחרו.

במקצוע הנכון, ועוד איך

דמיין את המצה הבא: תקנון החברה מחייב כי כל החלטה על עסקה בשווי מעל 5 מליון ש"ח מחייבת החלטה של האסיפה הכללית ברוב של 60%. המנכ"ל מצפצף על זה ומבצע עסקה בשווי 50 מליון ש"ח בלי החלטת אסיפה כללית. זה בסדר מבחינתך?

Democritous

New member
השאלה היא

מהי ההגדרה של האסיפה הכללית? הדירקטוריון או בעלי המניות?

רונאל1

New member
הוא אופטימי, וזה טוב להיות אופטימי

כי כששרון יחתום על הסכם ז'נווה-שרון, הוא לא ישאל אף חבר מרכז, וכנראה גם לא מתפקדי ליכוד, אלא לכל היותר יביא אותו לאישור העם במשאל עם. ושמגני יתבע אותו.

מכיוון שאתה שואל ברצינות

אתה ראוי בהחלט להתייחסות רצינית. האסיפה הכללית פירושה תמיד האסיפה הכללית של בעלי המניות. זה לא משנה לענייננו, כי בסכ"ה הבאתי דוגמא. באותה מידה יכולתי לכתוב מקרה דמיוני שבו העסקה טעונה אישור הדירקטוריון ונעשתה בלעדיו. לגופו של עניין- תקנון החברה במשל שנתתי הוא המקביל לחוקת המפלגה. כמדומני שזה מגובה גם בחוק המפלגות, וכשאחזור למשרד בשבוע הבא אני אשתדל בע"ה לבדוק את זה. בחוקת הליכוד כתוב בפירוש שהגוף האחראי על קביעת המדיניות זה המרכז.

קודם כל-ברוך הבא../images/Emo140.gif

לונג טיים נואו סי!! זה אולי קצת יפתיע אותך, אבל בליכוד יש הרבהמון אנשים עם הרבה הרבהמון מחשבות. אצלנו (להבדיל ממר"צ)מותר לכל אחד לחשוב מה שהוא רוצה וגם, וזה החשוב" מותר להביע דעה שונה מבלי שיעיפו אותך החוצה, מבלי שיפתחו את הדלת. אז אולמרט חושב ככה. והוא אפילו שינה דעתו. למה?? זה פשע או עבירת מין? זה לא היה דיין שאמר שרק חמור לא משנה דעתו? "הליכוד" הוא תנועה דמוקרטית ומסודרת. כל הדעות יובאו בפני המרכז, והמרכז יחליט. תנועה דמוקרטית-אמרנו כבר??

רונאל1

New member
אז מה, אדון מרכזון, לא פגשת את

הריאליסט כבר המון זמן, הא? תנועת דמוקרטית מביאה את המדיניות שלה להכרעת המתפקדים שלה, ובמקרה של סטיה חמורה מההבטחות שלפני הבחירות או מהמצע שלה, אז בפני העם במשאל עם. המרכז ודמוקרטיה - צחוקים ודאחקות.

ראליסט

New member
שתי הערות:

1)אינני מייצג את מר"ץ,ולכן אין כל משמעות לדוגמא של מר"ץ מבחינתי. 2)אכן,במפלגה גדולה יש תמיד "סופרמרקט של דעות".גם במפלגת העבודה (כשהיתה מפלגה גדולה),היו כאילו שהתנגדו להסכמי קמפ-דיוויד,עם המצרים והיו כאילו (כמו יוסי שריד,חבר מפלגת העבודה בעברו),שתמכו בעמדות יוניות ביותר . אבל כשאחד ממנהיגי הליכוד,שרואה את עצמו כמועמד לראשות התנועה ,מביע דיעות שהם שמאליות מעמדות רוב אנשי מפלגת העבודה,זה לא קצת מוזר? בשביל מה יש מפלגות? אם אפילו חלק מעמדותיו של אולמרט יתקבלו ע"י שרון,הליכוד הופך למפלגת מרכז/שמאל,והצבעה לליכוד כיום תהיה בדיוק כמו הצבעה למפלגת העבודה בעבר. להזכירך,את טיעוניו של אולמרט העלו שמעון פרס,ואחרים ,כבר לפני 20 שנה. בסוף הדרך של "הלוזרים" מנצחת בכל זאת...

tia3

New member
יכול להיות שאני הופכת

להיות סנילית בגילי המופלג (אז תסלח לי בבקשה אם אני טועה), אבל מאיפה אתה יודע שהוא לא היה הרבה זמן???

גם את טיאה.....

בהתחלה זה באמת הצחיק..... אבל אולי אפשר להפסיק עם הבדיחה הטפשית הזו?? מילא שזה בא מחבורת רונאל..... אבל ממך???

נכון מרכזון....

אל תתעצבן... דרך אגב-איפה אתה מרכזון

רונאל1

New member
איך אמר מנהל הפורום בעניינך:

מגן ימני על מרכזון-אביבי-ימני: "הודעה אחרונה של "מרכזון" בפרומים של תפוז (ראו כרטיסו האישי, אם לא יסתיר מידע זה עד אז)- 21/11, שעה 12:47. מאז אין הודעות שלו בשום פורום. הודעה ראשונה של "אביבי ימני" בפורום הליכוד- 21/11, שעה 14:42. אין לו הודעות קודם למועד זה בפורום כלשהו. שניהם פתחו מיד בהתקפה אישית עלי. שניהם מגדירים עצמם כ"ימנים". שניהם מתנגדים לתוכנית הכלכלית בגלל שהיא "פוגעת בחלשים". צירוף מקרים, אה? " ועוד מפי מנהל הפורום על מרכזון: כפי שציפיתי, לאחר בריחתך המבישה מהפורום חזרת לסיבוב נוסף, בניסיון להציל את כבודך האבוד. הראיה: מיד פתחת בהתקפות אישיות עלי, כבר בהודעתך הראשונה, למרות שטרם התייחסתי אליך אפילו. לא זו אף זו: בחרת לך שם דומה לשלי, דא עקא שכנראה לא הבנת שיש בשם שלי קצת מעבר לעניין ה"ימני". בכל אופן, אני יכול להרגיע אותך: לא רק שאין לי במה להתבייש, אלא שמבחינה אובייקטיבית יש לי הרבה במה להתגאות. למעשה, חשיפת שמי רק הייתה משרתת אותי, משום שהייתה מעניקה לי קרדיט פוליטי בקרב אנשי המחנה הלאומי, שדווקא די מרוצים ממה שאני כותב. אלא שאני, בניגוד אליך, לא אתהלל כאן בעברי המפואר. מי שצריך לדעת מי אני ומה אני עושה יודע. והגרוע ביותר: הפוסל במומו פוסל. איך אתה יכול לבוא בטענות אלי בשעה שאתה עצמך אינך חושף בכרטיסך את פרטיך האישיים? האין גבול לצביעות? בכל אופן, ברוך שובך, בתקווה שהפעם לא תשתמש בשקרים נאלחים כדי ליצור אווירה חיובית לדעותיך." והכי מעניין: ההודעה האחרונה של הריאליסט, לפני שחזר אלינו מחופשה פורסמה ב-19.11.2003 בשעה 21:09...מרכזון-אביבי כלל לא היה אמור להכיר אותו בכלל שכן הוא התחיל לכתוב על פי מנהל הפורום "רק" שלושה ימים אחר כך. אז מה פתאום אביבי מתגעגע למי שאינו מכיר? זהירות, עב"מ בפורוםQ

אני מרשה לעצמי להתייחס

אליך בפעם האחרונה. לאחר מכן אני פשטו מוחק את קיומך!! הנה כניסתי הראשונה. כפי שציינתי אז "אני משתתף חדש בפורום זה על אף שמזה זמן מה אני קורא את ההודעות והתגובות" אני קורא לא אחת את ההודעות בפורום "נוער מר"צ", וכן באחרים. אבל בעצם אין לי מה להתנצל בפני בור ועם הארץ כמוך. אז מה שאתה חושב או לא מעניין לי בדיוק את ה..... !!!

למעלה