מה קורה בכלא דמון?

מה קורה בכלא דמון?

מה קורה בכלא דמון? בכלא דמון, שליד חיפה, מוחזקים, בתנאים בלתי אנושיים, כ-400 אסירים, רבים מהם "שוהים בלתי חוקיים"- כלומר, פלסטינים תושבי השטחים שנתפסו לאחר שהגיעו לישראל בחיפוש אחר מקורות פרנסה. ביום שבת ה-9 בנובמבר 2002, בשעה 11:00, יקיים ארגון תעאיוש פעולת מחאה מול כלא דמון (הנמצא במרומי הכביש העולה מצומת עתלית לבית אורן). במהלך השבוע שלפני ההפגנה, עם תחילת חודש הרמדאן, נכניס לכלא מזון וציוד בסיסי על מנת להקל ולו במעט על סבלם של האסירים. פרטים מלאים לגבי האירוע וסידורי ההסעה: . [email protected] רקע מציאות הכיבוש הנוכחית של עוצר, סגר והתנכלויות לעובדי אדמה, מביאה פלסטינים רבים להסתכן בכניסה לשטחי מדינת ישראל בחיפוש נואש אחר מקורות פרנסה. באם יתפסו, פועלים אלו צפויים לעונשי מאסר. כלא דמון הוא אחד מבתי הכלא אותם ייעדה המדינה לצורך זה, ורבים מהאסירים בו נשפטו על "שהייה בלתי חוקית" לתקופות מאסר שונות. בשל הסגר המתמשך אין למעשה ביקורי משפחות ובכלא ישנם אסירים שלא ראו מעולם את ילדיהם. בנוסף, מוחזקים בכלא אנשים שנאסרו בגין עבירות פליליות "קלות" ומספר קטן של אסירים בטחוניים. התנאים בכלא דמון הם בלתי אנושיים. הוא נפתח כ"כלא זמני" בשנת 1953, במבנים ששמשו קודם לכן כמחסנים ואורוות, ופעל ברציפות עד לשנת 2000, אז החליט השר לבטחון הפנים לנעול את שעריו משום שנמצא "בלתי ראוי למגורי אדם". התנאים הקשים שעמדו ביסוד ההחלטה על הסגירה כללו בין היתר קור עז, נזילות וטחב בחורף, חום ומחנק בלתי נסבלים בקיץ, העדר מערכת ביוב מרכזית והעדר מקלחות (האסירים מתרחצים כשרגליהם פשוקות לצד חור המשמש כשירותים). בועדת הפנים של הכנסת העידו מומחים כי שיפוץ כלא דמון והפיכתו למקום ראוי למגורי אדם יעלה מיליונים רבים, וייקח לפחות שנתיים. למרות זאת, הכלא נפתח מחדש בספטמבר 2001 , כחלק ממדיניות חדשה של מאסר "שוהים בלתי חוקיים" לתקופות ממושכות, וזאת לאחר שיפוץ קוסמטי, מצומצם ולא מתוקצב שארך חודשיים בלבד. כיום מוחזקים בכלא, בצפיפות קשה, כ-500 אסירים (לעומת 400 לפני הסגירה). בנוסף לתנאים הפיזיים החמורים, אין בכלא שירותי רווחה ומהאסירים נשללת הזכות לחופשה. באופן מתמיה ומדאיג, ניתן להשיג מעט מאד אינפורמציה על הנעשה כיום בין כתלי כלא דמון. פניותינו לשרות בתי הסוהר לא העלו פרטים נוספים, ולצערנו, גם חברי כנסת וארגונים לא ממשלתיים העוסקים בנושאים אלו לא יודעים כמעט דבר על הנעשה בתוככי הכלא. בפעולה בכלא דמון: נתבע את סגירתו הסופית של בית הכלא, המחזיק אסירים בתנאים בלתי אנושיים. נמחה על מאסרם של פלסטינים שכל עוונם הוא רצונם לפרנס את משפחתם בכבוד. נביע הזדהות איתם באמצעות העברת מוצרי מזון לתוך הכלא לקראת חודש הרמדאן. להתראות בהפגנה!

CANDY MAN

New member
ארגון תעאיוש חוזר לביתו המקורי?

סוף סוף אתם הולכים להפגין במקום שהכי קרוב למקום שבו אתם צריכים להיות - חבורה של עבריינים פושעים שמכים את חיילי צה"ל ובוגדים במדינה... מוקמכם יחד עם החברים שלכם בכלא דמון הזה... בקשר לפלשתינאים הכלואים, מי ששם כנראה מגיע לו להיות שם ומי שריצה את עונשו צריך להשתחרר...

אני פשוט לא מבין..

למה כל דבר הקשור לפלסטינים מוגדר תמיד בעינכם כאומלל?? זה נראה כאילו אתם חיים בתוך אשליה כזו כאילו הפלסטינים הם המסכנים התורנים ואנחנו הענק הרשע ואתם משחקים בתור תפקיד המושיעים הטובים... די נמאס מזה כבר!!! נמאס מסרבנים נמאס משמאלנים נמאס מהפילוג הזה שאתם יוצרים פה! אתם אלה שעושים את כל הבעיות....לוקחים כסף מנזקקים ומחלקים למשפחות פלסטיניות...פוגעים במדינה ובצבא....גורמים לנו להיראות רע בעני העולם.. אתם מחפשים הכל הכל והכל כדי להראות כמה אנחנו "אכזריים" ולא אנושיים כביכול כלפי הפלסטינים....כל פיפס קטן שעושים כנגד האויב הבלתי נסבל הזה אתם מפרשים שלא הומאני וגזעני.... די כבר זה נמאס...נמאס על כולנו!! מה לעזאזל המטרה שלכם בהפגנה חסרת המשמעות הזו...הרי לא ישחררו את האסירים מהכלא!! וחוץ מזה כמו שאמרו לפני אם הם שם אז כנראה מגיע להם ואני לא חושב שאתה יכול להחליט אם זה צודק או לא!!!

EverMan

New member
גם אני לא הבנתי ...

דיי טיפשי האמת. אפשר אולי לשפר את התנאים , אבל מה יעזור להעביר אוכל ?! זה טיפשי ...

La Gamba

New member
קנדימן, קבל הגדרה....

אתה אנטי קיצוניים באופן מובהק, ואתה בהחלט נגד חרדים, ונגד הרעיון של דת במדינת ישראל (כלומר, במדינה, לא בארץ)! איפה אני טועה?

CANDY MAN

New member
אני נגד קיצוניים פוליטיים!

אני נגד כאלה שאומרים בואו ניתן להם הכל רק שיהיו מרוצים ואני נגד אלו שאומרים בואו נעיף אותם מפה בכוח\ברצון(עלק) וניקח לעצמנו את ארץ ישראל השלמה כמו שכתוב. (שזה מהתנ"ך אם כבר אז כבר...) וזאת טעות נפוצה... אני נגד מה שהחרדים הפכו את הדת! אני גם נגד מה שהמוסלמים הפכו את הדת אבל זה כבר סיפור אחר... למה לא יכול להיות פה כמו בארה"ב? תענה לי למה? הרי שם יש דת ואני מאד רוצה שתיהיה פה דת למי שמאמין בה כי דת זה גם דבר טוב שעוזר לאדם במשך חייו... אבל אני רוצה שתיהיה הפרדה בין דת למדינה!!!! שלא יהיו חוקים דתיים, שאני לא יצטרך לעשות או לא לעשות דבר שכתובים בתנ"ך... שתיהיה לי זכות בחירה בדברים כמו שמירת כשרות או שמירת שבת או נסיעה באוטובוס ביום שבת! אני רוצה שהחרדים יתגיסו ויתרמו למדינה ולא רק ייקחו את הכספים שלה!!! זה לא לגטימי? אני רוצה שהחרדים יולידו כמס´ הילדים שכל אחד מהם יכול לכלכל ולא ישריצו 15 ילדים... זה רע? זה לא הגיוני? זה קיצוני? אני רוצה שהחרדים יעבדו ויעזרו לעצמם ולא ילמדו כל היום לימודים של טיפשים... זאת קיצוניות? כל הדברים שלי הם לגיטימים! אין בהם שום קיצוניות... לא אמרתי להרוס בתי כנסת! לא אמרתי להוציא את הדת מחוץ לחוק! לא אמרתי לאסור את החרדים... אמרתי בסה"כ שאני רוצה שיוויון! ואני רוצה לחיות את חיי! שתי דברים בסיסיים ביותר!

CANDY MAN

New member
ושחכתי להזכיר נושא חשוב ביותר...

שהוא הנישואים האזרחיים שחשוב לתמוך בהם! והשתלטות של קדישא! והזרמת המיליארדים לחינוך החרדי ולישיבות לעומת החינוך הרגיל שמופלא לרע! ומה עם ההסתות של הרב עובדיה טיפש? והגזענות שלהם? אם אני קיצוני אז נראה אותך מוצא הגדרה אליהם?

La Gamba

New member
יש כמה דברים שבהם אתה צודק

כגון הנישואים, והמונופול החרדי על הדת. לפי דעי צריך להיות שילוב חלקי של הדת במדינה. אבל כמובן, לא מדובר על הדת החרדית, לא מדובר על המונופול בחרדי, מדובר על כך שיראו שזוהי מדינה יהודית! שבה רוב המקומות הם כשרים, שבה שבת הינו יום מיוחד במינו... עלי לציין שלא ראיתי במדינה אחת דבר נפלא כמו יום כיפור (אם נתעלם לשניה מריגמת האבנים המתועבת), פשוט לצאת, ולא לראות אף מכונית על הכביש... יום נקי... כפי שאמרתי מפריע לי שאין אלטרנטיבות, מפריע לי שיש רק אלטרנטיבה אחת... מצידי שיישארו בכנסת (למרות שזה נוגד את מה שאמרתי...) כל עוד יהיו נציגים אחרים של הדת....

CANDY MAN

New member
אל תערב בין בשר לחלב ../images/Emo13.gif

אני כמו כל יהודי חוגג את חגי ישראל ונהנה מהם. ותתפלא, אני אפילו צם ביום כיפור (כי אני מאמין שאני בעצם מעניש את עצמי על החטאים שלי במשך השנה ולא בגלל שאיזה דמות מיסתורית צריכה לסלוח לי) ואני אפילו כועס על כאלה שנוסעים ביום כיפור! (יש כאלה ששמים זין על יום כיפור ופשוט נוסעים)... אבל אין פה שום קשר למה שאמרתי! ברור שצריך שיהיה את הקשר לכך שיש מדינה יהודית והדברים צריכים להתבטא בחגים ובשבת קדושה ובכל הדברים האלו! מה שאני חוזר ואומר זה שאסור לכפות על אנשים את הדברים האלה - את הדת! מי שרוצה שישמור! ומי שלא אז לא! סה"כ הדת זה דבר יפה, רק הרב עובדיה העלוב ושאר חבריו גדולי התורה (עלק) הפכו את הדת לדבר דוחה ומציק שמעיק על הנשמה... פעם לפי מה שאבא שלי אמר לי היו מלא מלא מלא אנשים דתיים הם היו פה הרוב, אלו היו אנשים ציוניים שאהבו את המדינה וגם אהבו את התורה! היום החרדים הם חבורה של פרזיטים אוכלי חינם שמשתמטים ובעלי יכולת שכלית של ילד בן 3! שנגררים אחרי איזה פאשיסט והורסים חיים שלמים של בן אדם בגלל שהוא לא מוכן להיות כמוהם (תחשבו מה קורה לחרדי שרוצה לחזור בתשובה או להתגייס - החברה שלהם מביישת אותו ומסלקת אותו!) אין לי בעיה עם נציגים של הדת בכנסת! מישהו הרי צריך לשמור על האינטרסים של החרדים אבל שלא יהפכו את זה לכפייה ושלא יהפכו אותנו לאזרחים סוג ב´ על חשבונם (ע"ע חוק טל, המיליארדים שהחינוך החרדי מקבל וכדו´)

La Gamba

New member
הסכמת עם כל מה שאמרתי...

סימן שהצלחתי להגדיר אותך לא רע... (קבל זאת כמחמאה...)

yoavl1

New member
יש בזה המון הגיון

גם אני לא רואה עצמי משתייך לקיצונים, אפילו שרבים פה יגידו לי וכבר אמרו לי בעבר מילים לא יפות על היותי שמאלן יפה נפש וכאלה מילים חביבות. אני חושב שהדרישה לשוויון חייבת להעשות מכל אחד. כל אחד שאיכפת לו. כי אמנם עכשיו זה לא פוגע ישירות בכל אחד (למעשה זה כן פוגע בכל אחד קצת, אבל לא כולם מודעים ו/או מרגישים), אבל אח"כ כשזה יתרחב, כבר יהיה מאוחר מדי. זה כמו האחד שכשרלקחו את הכושים הוא לא עשה כלום בנדון ונשאר אדיש כי הם כושים בסך הכל, וכשבאו לקחת את היהודים, אז הוא נשאר אדיש כי הם בסה"כ יהודים, וכשבאו לקחת את הטיבטים אז הוא נשאר אדיש כי הם רק טיבטים..מה לו ולהם? ואז כשבאו לקחת אותו, אף אחד לא עזר לו כי כבר לקחו את כולם לפני כן... מבינים? צריך לצאת מהאדישות ולזעוק עכשיו כל עוד אנחנו עדיין רוב שרוצה לחיות בשקט בסה"כ. אח"כ מבלי לשים לב הנשים ילכו עם רעלות ויצנזרו לנו בטלויזיה סרטי פורנו...אהה...רגע....זה כבר קרה.... אתם מבינים עכשיו על מה אני מדבר?

אוי באמת!!

אתה דורש שוויון... אבל אלה שנהנים הכי הרבה "מהשוויון" המהולל שלך הם כאמור משפחות המחבלים בעזה ובגדה... אולי תפקח עיניים ותגלה שהחברה שאנו חיים בה לא כל כך מושלמת.. אנו צרכים קודם כל לתקן את עצמנו מבפנים ואז לדאוג לאחרים...ככה זה היה ככה זה יהיה אין מה לעשות...עם שאין לו דאגה עצמית אין לו עתיד!!! ועכשיו בלי שום קשר..... אז צנזור של סרטי פורנו זה מה שמפריע לך *צוחק*!!

yoavl1

New member
צנזור של פורנו זה חלק מהעניין.

מה עם הפקחים שמסתובבים וקונסים עסקים ב-9 באב? מה עם חוק טל שמנציח את ההשתמטות החרדית והופך אותה לגיטימית? מה עם הדרישה להקדים את שעון החורף וע"י לגרום להפסדים עצומים במשק? הכל בשם הדת, ולמען השם. ומצטער, אבל גם בתור שמאלן, לא הבנתי איך קישרת את הפלסטינים לעניין? על איזה שויון אתה מדבר? באמת לא הבנתי...

DR Z

New member
הייתי בהפגנה ו

הייתי היום בהפגנה, ואני חייב להגיב לטענות נכתבו כאן.ההפגנה נועדה למחות על שני דברים: א. על תנאי המאסר. ב. בעד שחרור השוהים הבלתי חוקים. הנושא הראשון, הוא הדרישה לסגור לאלתר את הכלא, משום שכבר נקבע בעבר שהוא לא עומד בתנאים המינמלים. בגלל העצורים הרבים מאז תחילת האינדפאדה הוחלט לפתוח את הכלא, לאחר שכבר נסגר. אך התירוץ של חוסר מקום לא יכול לכסות על התנאים הגרועים. הנושא השני הוא מדוע אנשים שכל מה שרצו הוא להרוויח מעט כסף, אנשים החיים בעוני וברעב (וחלק לא קטן מזה בגלל המדיניות הישראלית של סגר ועוצר) נכלאים. אלו לא מחבלים או מפגעים רק אנשים שבאו להתפרנס. חלק מהמלחמה של ישראל בעם הפלסטיני, היא בעוצר ובסגר שהיא מטילה בשטחים אך גם במעצרים ואיסור להכניס עובדים פלסטינים. ההפגנה עצמה היתה טובה מאוד, מישהו כתב על זה שמקומו של ארגון תעאיוש הוא בכלא אך ההפך הוא הנכון. כל הכבוד לארגון שבו פועלים גם יהודים וגם ערבים במשותף נגד הכיבוש והדיכוי. הרעיון בלהעביר מזון הוא להקל על שהייתם בכלא, במיוחד לקראת חודש הרמאדן.

אולי תעבירו להם גם אמל"ח?

כדי להקל על שחרורם ופריצתם את שערי הכלא? בוגדים מטונפים! צריך לטרנספר אתכם יחד עם המחבלים! אתם לא קולטים שמה שאתם עושים זה בגידה?! אתם פועלים נגד האינטרסים הביטחוניים של המדינה! היושבים בכלא הם אנשים המואשמים בפעילות טרור! שנועדה לפגוע באזרחי המדינה! צריך להעמיד אתכם לדין ומהר!

DR Z

New member
דיון תרבותי במקום קללות! תגובה

מה שאתה כותב מעיד על בורות גדולה. בכלא דמון כלואים 400 אסירים. רובם הם "שוהים בלתי חוקים" שאסורים בלל שבאו לעבוד בישראל בלי רשיון. הם לא מואשמים בשום קשר לפעיולת אלימה. חבל שאתה משתמש בשפה גסה במקום לדון אל מה הנושא עצמו. חבל שלא היתחסת בכלל לטענות שהעלתי - אי אפשר לקיים ככה דיון רציני. וכמה נקודות למחשה: -במה אנחנו בדיוק בוגדים כשאנו מוחים בצורה לא אלימה על משהו שהוא לדעתנו עוול? -למה לטרנספר אותנו? כאן נחספת האמת האמיתית - הטרנספר הוא לא רק למחבלים אלא כל אחד שיש לו דעה קצת שונה צריך להיות מגורש... - לדעתי האינטרסים של כל תושבי האזור, יהודים וערבים כאחד, קודמים לכל אינטרס של כל "מדינה". המילים "האניטרס של המדינה" נועדו כדי להשתיק כל ביקורת שתפגע בממשל. לפני עומד רק אינטרס אחד- האינטרס שכל התושבים באזור, יכלו לחיות בכבוד ובשלום. -אם יש לך נגדי ונגד שאר המפגינים האשמות ברורות, אני מציע שלפחות תנמק מדוע יש להעמיד אותנו לדין ומה ההאשמות נדגנו. אך בעצם כבר החלטת מה דיננו - טרנספר.

?!../images/Emo3.gif

נו, אז רק בגלל שהם שוהים לא חוקיים צריך להקל עליהם? זוהי גם עבירה, בדרגה פחות חמורה אמנם, אבל עבירה! -במה אתם בוגדים? אתם בוגדים בעיקרון שלטון החוק במדינה דמוקרטית. - אם אתם כל כך דואגים לפלסטינים, הייתי מציע לשלוח אתכם יחד איתם. זוהי אינה מהות הטרנספר האמיתי, את זה אני הוספתי על דעת עצמי אז בלי הכללות. - האינטרס של המדינה הוא בעקיפין האינטרס שלך. המדינה תעשה מה שטוב לך- אך אתה? אתה וחברייך- מה שטוב לכולם. ותן לי להגיד לך חד משמעית: מה שטוב לך- רע לפלסטינים. קיבלנו על כך הוכחות במשך שנתיים. האינטרס הביטחוני של המדינה לא נועד להשתיק שומדבר, הוא נועד להגן על חיי האזרחים במדינה.

yoavl1

New member
תגובה

צריך להקל על כל אחד אם אפשר, ולו רק בשביל האנושיות שבנו. יש הבדל גם בין שוהים לא חוקיים לבין מחבלים. אצל רובנו אנחנו רק שומעים פלסטינים וישר נכנס לנו לראש - מחבלים. צריך להבין שזה לא ככה. ובמה הם בגדו בשלטון החוק? הם הפגינו למען תנאים טובים יותר לאסירים. כבר אסור להפגין במחוזותינו. מלבד זאת,מטייל יקר, רק לפני כמה שעות אתה ואני החלפנו הודעות לגבי הקללות. באמת שזה לא אמור להיות מסובך. באמת שאתה יכול להרגיש טוב עם עצמך כשאתה קורא למישהו בוגד ושמאלן חסר תקנה וכאלה דברים, אבל אם מישהו מבצע פה עבירה על החוק,ושלא לדבר על הלבנת פני אדם שאסורה ע"פ מקורות היהדות בתכלית האיסור, זה אתה. גם אם תחשוב בהגיון,מדוע יש כל כך הרבה יהודים ע"פ הגדרתך שהאינטרס הפלסטיני הוא בראש מעייניהם, לא תגיע לתשובה. כי זה לא ככה. ואתה יודע זאת, אבל בכך אתה פותר עצמך מלהתדיין ב"שמאלניות" ובטענות של השמאל כנראה.

זה ממש קטנוני מצידך..

1.כל מה שהוא לא חילוני נחשב מחוץ לתחום אצלכם! 2.אולי במקום להתבכיין על חוק טל תפנה את זעמך כלפי הסרבנים שלהם אין סיבה מוצדקת להשתמטות!

למעלה