מה קורה בדואר

ג רפאל

New member
מה קורה בדואר

אני מחכה להרבה ספרים שנשלחו אלי [בודדים] מהונגריה אמריקה ואנגליה. חלק מגיעים תוך שבוע-שבועים ולחלק אני מחכה מאז ה1 במאי השנה!!!!
ההסברים שקיבלתי הם שביתות ועיצומים, מלחמה, חופשות קיץ,חגים. ווהרמת ידיים.
למי פונים - ניסיתי 171.
אגב אין לי ספק שהחבילות נשלחו. ניסיון טוב של 10 שנים ויותר עם השולחים. ששולחים לי מכתב מבויל על כל משלוח שיצא - והמכתבים מגיעים.

שנה טובה - ושהדואר יגיע.

da da da da

New member
אתה באמת מצפה למשלוח מ-1 במאי?

שאלה, רק כדי לזהות (גם אם הסיכוי קטן) אם מדובר בסניף שלי (שבו החלו בעיות השנה). האם מדובר בסניף דואר קטן/גדול/ענק?

אני נתקלתי באותם בעיות בחודשים האחרונים. אין מה לעשות. פניתי לפניות הציבור של הדואר, והם אמרו לי שאם אני רוצה להיות בטוח שהדואר יגיע, אני צריך לשלוח בדואר רשום... אני רוצה לפנות גם למשרד התקשורת.

אגב, בקשר לשבועיים האחרונים: אומרים שזה הזמן בשנה בו הדואר הכי עמוס. כל ילדי הגנים שולחים "שנה טובה" לסבים ולסבתות והרבה עסקים שולחים "לוח שנה"/"שנה טובה".

רז 1978

New member
אם אתה באמת מחכה לזה מאז ה 1 למאי

יש גם אולי סיכוי שהדואר איבד את החבילה

כי לא ייתכן שמשהו נשלח אליך ועדיין לא קיבלת אחרי 4 חודשים זה כבר יותר מדי 4 חודשים

אפשרות נוספת אולי שלחו לך את זה בטעות לסניף אחר של דואר ישראל

ג רפאל

New member
כמו שכתבתי - אני בכתובת הזו 40 שנה

למעלה מ10 שנים אני מקבל פעמיים בחודש מאותו שולח אמריקני [אגודה שאני חבר בה] ספר
הם גם שוחים הודעת חיוב והודע שהספר נשלח. הם אמינים -
אבל הספר מ1 למאי לא הגיע אלי. המכתבים בגינו [חיוב, משלוח -בגיעו כשבוע לאחר משלוחם] הספרים נשלחים בדואר אויר - לא רשומים.
הדואר שלנו הוא 'הגדול' בעיר הבינונית בה אני גר.
ואת התירוצים שקיבלתי -רשמתי למעלה.

,.

emen

New member
למה לא שולחים בדואר רשום? העלות לא כזאת משתנה.

ובנוגע לשאלתך, רוב הסיכויים שהחבילה הלכה לאיבוד או שהסניף החזיר אותה (תבדוק עם מי ששלח לך).
אולי אתה נמצא באותה הכתובת 40 שנה, אבל הדוורים בטוח התחלפו\מתחלפים. גם אצלנו היו כבר דוורים ששמו דואר (ופתקים לחבילות) בתיבות אחרות (מתוך בילבול או עצלנות), או שלא חילקו כמו שצריך. היו פעמים שקיבלתי רק הודעה שנייה ולא ראשונה.
היו גם פעמים שבכלל לא קיבלתי פתק, ולמזלי היו לי מספרי מעקב ולכן הלכתי לסניף לקחת אותם.

שנה טובה ובהצלחה
(אני יודע כמה זה מתסכל)

ג רפאל

New member
העלות לשולח היא 13.5$ לחבילה -לפעמים יותר לפי משקל הספר -

בדואר אויר. הסכום מגולגל כמובן עלי.
אין הם מוכנים להתעסק עם רשום ומשלוח רשום. אנימ משלם כל כך הרבה -מוכן לשלם יותר
[אגב הרבה גופים מחו"ל לא מוכנים לשלוח ספרים בדואר רשום. ואין ביטוח לדואר לישראל כי אנחנו 'איזור מלחמה' ריבית וספרים יקרים אני מבש לקבל בחברת משלוחים דלת לדלת - זה מקפיץ המחיר במאות אחוזים - ואוטמטים גובים ממני מיני עמלות משונות [רשומון,דימ אחסנה [ליום?] מע"מ ריבית ומיני סעיפים כיד הדימיון.
עד היום לא קרה שחבילה הלכה לאיבוד או חזרה לשולח
יש לי תא דואר בסניף כאמור 40 שנה וקצת. וכולם שם מכירים אותי.

trilliane

Well-known member
מנהל
המשלוח הבסיסי לחבילות של דואר ארה"ב הוא רשום (אוטומטית!)

First Class international מגיע לישראל בשנה האחרונה עם מספר מעקב מלא שתקף לאורך כל הדרך ומתקבל כדואר רשום כאן (בדוּק). רק אם שולחים כמכתב, כמעטפה מרופדת למשל (אבל לא כחבילה) אפשר לשלוח בצורה מעט מוזלת יותר (ואז אין מספר מעקב שתקף כאן) אבל זה לא מתאים לספרים ממש אלא רק לחוברות (המעטפה צריכה להיות דקה למדי) ובכל מקרה ההפרש במחיר המשלוח זניח, כ-$3 בסה"כ. אם אתה משלם $13.5 זה כבר מחיר של חבילה, לא של מעטפה, ואמור להיות מספר מעקב.

קישקשתא

New member
כלומר את המשלוח של יוני ויולי

קיבלת?
אני חוששת שהספר אבד, נגנב או הגיע ליעד אחר כמו שכבר אמרו לך. נשמע יותר מידי זמן מכדי להמשיך ולצפות לו.

ג רפאל

New member
קיבלתי מחצית יוני [ספר אחד משניים] כל יולי ומחצית אוגוסט

כלום ממאי.
הספקות מקננים בי. ואי האמון של ברשות הדואר הולך ומתחזק.

למעלה