מה קורה בגן ילדים

גירי1

New member
מה קורה בגן ילדים

הי אני אמא שרק השבוע גילתה שלבת שלה יש צילאק. יום שני עושים לה ביופסיה. הבת שלי בת שנה וחצי והולכת לגן אני לא יודעת מה לעשות עם האוכל? האם להביא מהבית עד שהגננת תתארגן? האם ניתן לעשות רק לה במיוחד? האם צריך סיר וכלים חדשים במיוחד לאוכל שלה? האם אם היא תחשף בצורה עקיפה דרך כלים שהיו בהם גברים עם גלותן או במקומות אחרים לא דברים עם גלוטן אלא בעקיפין האם זה יפגע בגדילה ובהתפתחות שלה? אם אתם גם הורים לילדים קטנים שהולכים לגן אשמח להתייעץ אתכם תודה גירי1

נטלי22

New member
לבת שלנו גילו את הצליאק לאחרונה,

והיא כבר בבי"ס, אז לא היתה לנו בעייה, אבל לפי מה שהבנתי מקריאה בפורומים, נהוג שההורים מביאים עבור הילד אוכל מהבית, ובתמורה מקבלים הנחה כלשהיא בתשלום החודשים לגן (משהו כמו 10%). מצד שני, רשמתי את בתנו לקייטנה לקיץ, ובעלת הקייטנה אמרה שהיא תשוחח איתי לפני פתיחת הקייטנה, ותדאג שתהיינה מנות שמתאימות לבתנו. מצד שלישי, נראה לי שברגע שהיא תשמע מה המגבלות בתזונה, היא תשנה את דעתה ותגיד לי לשלוח איתה אוכל מהבית...נראה מה יהיה.

shirili

New member
אני הייתי עושה דבר כזה

לוקחת את הגנת לשיחה ומסבירה לה את הבעיה תפקידה לדאוג ולהיות אחראית על הילדה שלך בזמן האוכל לא בעיה להכין לה אוכל ללא גלוטן העניין הוא שהיא צריכה וופלות משלה כשהאחרים מקבלים. וכמובן הרבה תשומת לב בזמן הזה שמחלקים את המזון. מקסימום שהגננת תחליף את העוגיות בבמבה או בפירות... אם יש לגננת בעיה אז תביאי לה אוכל מהבית

שגיאי

New member
גם אנחנו עם ילד בן שנה וחצי - שוחחנ

עם הגננת ועם המטפלות ונתנו להם חומר כתוב שקיבלנו מהעצמותה של מה מותר ומה אסור. עשינו איתם תפריט והם היו מאד נחמדים ובאו לקראתנו אבל עדיין יש דברים שאני מביאה מהבית - כמו לחם, עוגה, ממתק, הבאתי להם גם אבקת מרק כדי שיתבלו את המרק . לצערי הפספוס כמעט ולא אוכל אז בינתיים אין לי יותר מדי בעיה אבל בסך הכל הם באו מאד לקראתנו. כדאי לדבר....

ברק בן

New member
תכיני לה בנפרד ותתני לגננת בנייר

אלומיניום אטום ובשעת האוכל הילדה תוכל את האוכל שלה הנקי מגלוטן

בישולה1

New member
הבת שלי בת שלוש

גילו לה את הציליאק בספטמבר.כך שבמשך כל השנה שלחתי לה חמגשית עם אוכל לארוחת הצהרים.לארוחת בוקר יש בגן לחם של שר במקרר באופן קבוע.כמו כן ישנה קופסה בגן עם ממתקים.ביום שיש יום הולדת אני מביאה עוגת שוקולד מהבית. אל תילחצו תיראו כשתיכנסו לשיגרה זה לא סוף העולם. אני רוצה לשתף אותכם שתבינו מה זאת הבנה של ילד. בשבת האחרונה בני משפחה שהיגיעו מחול לקחו את הילדה למסעדה.כשהגיע האוכל לשולחן הילדה אמרה אסור לי,אז הם אמרו שדיברו איתי בטלפון ואת זה מותר לה לאכול.ותיזכרו שהילדה בת שלוש.

meitush123

New member
ילדים לומדים מהר

גם אני התרגלתי בגיל מאד מאד צעיר לשאול על כל דבר לפני שאני אוכלת.

אוס111

New member
בישולה- אני חייבת מתכון מוצלח לעוגת

שוקולד. של לי ילד בן שלוש מאובחן כשנה ועדיין לא הצלחתי לאפות לו עוגת שוקולד כמו שצריך. כל המתכונים שניסיתי העוגה יצאה מאוד רטובה ושוקולדית יותר מדיי כאילו לא אפוייה. אודה לך מאוד על מתכון מפוצץ לעוגת שוקולד מוצלחת!

למעלה