סיפור - יקה ושמו יקי
בהתחלה, ברגע הראשון יקי נראה מסוכן. הוא גדול, הוא זאב, הוא נובח בקול עבה וטורף את האוכל שלו במהירות הבזק. כשניגשתי קרוב, כי הוא קשור בשרשרת של מטר וחצי, הוא קפץ על הגג של המלונה וירד בטרוף ובמהירות מדאיגה, אך אני עם האומץ שהמצאתי לצורך העניין, התקדמתי כמו דוויזיה משוריינת עם גיבוי של צי אפאצ'ים ממעל, אך זה לא עזר.. יקי זינק עלי ממרומי המלונה ובכרכורים זריזים וכמחוכמים הצליח לעקוף את כל ההגנות ולתקוע לי כמה ליקוקים ענקיים. שאריות ריחו של העבר נותצו ונמחקו לנצח. אחר כך הייתי נאלץ להתנגד שישכיב אותי על הארץ, בלי שטיח טיגמור עלי עם הקפיצות והלשון..והוא כלב יקי כבד.. עכשיו למה הוא יקי (או יקה - רק שבספרד קוראים ליקים יאקים) אז יקי קשור כאמור באופן אכזרי עם שרשרת קצרצרת, ורק נשאר לו להתנחם שלא עושים לו כמו לארנבות, השפנים, התרנגולות, הכבשים ושאר החיות בסביבה, והוא לא יעלה על שום צלחת. יקי אינו למאכל. ולא להתפלא על - זה לא רחוק מזה. עכשיו אני יעצור את סיפור הבלש שהתכוונתי ואעבור לבדיחה על יקה שבא לבקר פה והתיישב במסעדה. כמו שהוא גומר את הקפה המוחלש שרשם לו הרופא, ראה ספרדי בשולחן הסמוך מקבל מאכל שנראה ממש נפלא. היי מלצר, בבקשה, הייתי מפקש אם אפשר מנה של מה שהאדון פה קיבל..מצטער, ענה לו המלצר..זו המנה האחרונה להיום..תבוא מחר. ומה סה המנה הסה? זה ביצים של שור - היום היתה הקורידה וזה הבייצים של השור שהיה היום.. בהסדמנוט הראשונה חזר היקה למסעדה, תפס שולחן, והסמין את המנה ההיא. בא המלצר ומניח לפניו עם גינון ססגוני מנה קטנטנה למצער. מאוכסף מאוט שואל היה , ומה סה? למה כל כך קטן? טוב, עונה לו הלצר..לא כל יום השור מפסיד, לפעמים זה הטוראדור..