מה קורה אצלכם בגן

liatal

New member
מה קורה אצלכם בגן

כשאחת הסייעות חולה? האם זה סביר שמידי פעם חסרה סייעת או שתיים? האם נהוג בכל מקום שהגננת נמצאת תמיד עד אחת ושתי סייעות הולכות גם הן מוקדם? כשאני באה בארבע תמיד נמצאות 3 מתוך צוות של 6. זה מקובל?

אצלנו..

במעון של ליאור יש צוות קבוע, כולל מחליפות קבועות. ביום החופשי של הגננת והמטפלת יש מישהי קבועה שמחליפה אותן. בימים אחרים היא מחליפה מטפלות אחרות מקבוצות אחרות. כשאחת המטפלות חולה - מחליפה אותה מישהי מהצוות. תמיד. פעם אחת קרה שהיה להם פנצ'ר ולא היתה מחליפה, אז מנהלת המעון נכנסה להחליף לכמה שעות שהיו חסרות. בגן של אייל יש צוות קבוע עם מחליפות קבועות. ביקשנו וקיבלנו שהמחליפות הן הצוות של הצהרון/יוח"א, כך שאם המטפלת חולה מחליפה אותה מטפלת אחרת מוכרת. בכל מקרה - מדובר על גן מועצה, ולכן אם יש בעיה - תפקידה של המועצה לדאוג להחלפה. מבחינת שעות - הגננת והמטפלת (סייעת) נמצאות עד 13:00 בערך. ב 12:30 מגיעות הגננת והמטפלת (סייעת) של היוח"א/צהרון, והן נמצאות עם הילדים עד 15:30. (יוח"א = יום חינוך ארוך).

אמאורית

New member
ככה,

גם אצלנו מדי פעם חסרות סייעות מכל מיני סיבות, ובאופן כללי באמצע השנה גן טוב מתפקד פה ושם עם סייעת אחת פחות, ברגע שזה הופך למשהו קבוע, לדעתי יש חובה על הגן להביא מישהי אחרת במקומה. בקשר לצהרים - אצלנו זה גם ככה, הגננות הולכות בצהרים ונשארות 3 מטפלות.

כן. אצלנו יש רק 2 סייעות וגננת

אחת מגיעה תמיד בשעה 11 לתגבור לארוחת צהריים ונשארת עד סוף היום. הגננת אצלנו הולכת בשעה 12:30 עד כמה שזכור לי. היא רק מושיבה לצהריים ויוצאת, במקרים נדירים ראיתי שהיא נשארה עד אחרי הארוחה. דרך אגב אני בזמנו בררתי ואמרו לי שזה כך החוק של נעמ"ת.

אתיר

New member
בוודאי שיש חיסורים אבל תמיד יש

מחליפה כמובן דמות שמוכרת בגן.

כשאחת חולה, מארגנים מישהי

אחרת, לפעמים זה באיחור קל של שעה שעתיים ואז אחת האמהות באה להחליף.

אצלנו זה גני עיריה

אז בכל מקרה זה גננת וסייעת. יש לכל אחת מהן מחליפה קבועה ביום החופשי שלה או במקרי מחלה

קוממי

New member
באופן עקרוני בימי מחלה יש מחליפות..

קורה לעיתים שמישהי חסרה, ואין אפשרות למצוא מחליפה, ואז לפי שיקול הדעת, ולפי מספר הילדים הנוכחים בפועל, מעבירים ממבנה אחד למבנה אחר מטפלות. לגבי שעות הצהריים, יש פחות מטפלות, אבל גם פחות ילדים. כך שהיחס נשמר.

למעלה