מה קורה אם

m e w

New member
מה קורה אם

שומר הסוד מת? כבר אין שמירה? או שפשוט רק מי שידע את הסוד עד עכשיו ידע אותו מעכשיו?

תרגום

כי יש לי מחר מבחן =( אזהרת ספוילר. (זה מה שכתוב) מה קורה כששומר הסוד מת? הופתעתי שזו השאלה שזכתה (* השאלה זכתה בסקר מהן השאלות שהגולשים רוצים לדעת, מישהו זוכר מה היו האפשרויות האחרות?) בגלל שזו לא הייתה השאלה שאני הייתי מצביעה עבורה.... אבל היי, אם זה מה שאתם רוצים לדעת, זה מה שאתם רוצים לדעת! כששומר הסוד מת, הסוד מת איתו, או, במילים אחרות, מצב הסוד ישאר כמו שהוא היה ברגע המוות. כל מי שנאמר לו ימשיך לדעת את המידע החסוי, אבל אף אחד אחר לא. רק למקרה ששכחתם כיצד עובד לחש הפידליוס, הנה זה. "כישוף מסובך לאין שיעור מעורב בהסתרה של הסוד בתוך נשמה חיה, יחידה. המידע מוחבא בתוך אדם שנבחר, או שומר סוד, ועתה ואילך בלתי אפשרי לגלותו-- אלא אם כן, כמובן, שומר הסוד בחור לגלות זאת." (הארי פוטר והאסיר מאזקאבאן) במילים אחרות, סוד (למשל, מיקום של משפחה מתחבאת, כמו הפוטרים) מכושף כך שהוא יוגן ע"י שומר בודד (לדוגמא, פיטר פטיגרו, הידוע גם כזנב תולע). אחרי כן אף אחד אחר- אפילו לא נושאי הסוד בעצמם (*הכוונה לאלו שבהם עוסק הסוד, הפוטרים במקרה הזה)- יוכל לגלות את הסוד. אפילו אם אחד מהפוטרים היה נלכד ומושקה בכוח בורטיסרום או מכושף תחת קללת אימפריוס, הוא לא היה מסוגל למסור את מיקום השנים האחרים. האנשים היחידים שידע את המיקום המדויק יהיו מי שזנב תולע סיפר להם ישירות, אבל אף אחד מהם לא יוכל להעביר את המידע הלאה.

וזו גם הסיבה למעשה

למה וולדמורט הלך בעצמו לפוטרים ולא אוכלי המוות, כי זנב תולע סיפר רק לו, והוא לא יכל להעביר את זה הלאה. זנב תולע בטח חזר למחבוא שלו לאחר שסיפר לוולדמורט, כך שלא יכל למסור את המידע גם לאוכלי המוות האחרים, או שפשוט וולדי אסר עליו לספר למישהו מלבדו.

ToryMaster

New member
לא

אני די בטוחה שוולדמורט הלך לשם בעצמו כי הוא רצה לבצע את זה בעצמו, ולא לסמוך על אף אחד במשימה חשובה כל כך.

זה מצדיק את מה

שאמרתי בחלק השני של דברי, שוולדמורט אסר לזנב תולע לספר לאיש מלבדו, ולמה? בגלל שהוא רצה להיות זה שיטפל בעניין. וזה בטח בגלל שהוא שמע רק את חלקה הראשון של הנבואה ולא את כולה, הוא העדיף כנראה לא לקחת סיכון ולעשות את זה בעצמו.

ויקי שלחתי לך מסר לפני

מספר שעות, בבקשה תחזירי לי תשובה. מצטער שניצלתי את השירשור הנ"ל, אני יודע שזה אסור, אך אין חברתי או שאלות קטנות ונצל"שים, אז מתנצל מראש.

The T Shirt

New member
לאו דווקא

אני חושב שהוא הלך בעצמו כי לפי החלק של הנבואה שהוא יודע, הפוטר הקטן יגדל ליהיות הקוסם עם הכוח להשמיד אותו. מן הסתם וולדי ירצה לטפל בסכנה כזאת בעצמו, ולא לשלוח אנשים אחרים שעלולים לפשל. אני לא חושב שזנב תולע חזר למחבוא שלו אחרי שסיפר לוולדי, ובקשר לרעיון השני - אולי הוא אסר עליו לגלות, ואולי לא.. אבל בתכל'ס זה לא ממש משנה. כי אם הוא מתכוון ללכת ואוכל מוות אשכרה יעשה את הטעות ויצטרף.. סביר להניח שוולדי יהרוג אותו במקום.

למעלה