מה קורה אם

iced tea

New member
מה קורה אם

מישהו שרגיש למוצרי חלב ממשיך לאכול מהם (והרבה) במקום דברים אחרים (כמו בשר, עוף, דגים)? מעדנים, יוגורט, קוטג', גבינה לבנה...מכורה=\ חוץ מכאבי בטן ונפיחות ואי סדירות בעיכול.. יכול להיות שזה גם משפיע בריאותית על הגוף? יכול להיות שזה אשם בירידה במשקל? יכול להיות שזה לא נספג או פוגע בספיגת דברים אחרים?

יטינגר

New member
למה בכוח לאכול מה שהגוף

אומר שלא טוב לך? נפיחות וגזים זה אומר שיש אי סבילות לסוכר של החלב. הגוף שלך לא יודע לאכל את הסוכר הזה. חלב לא טוב גם למי שהגוף שלו לא מודיע לו את זה, אז על אחת כמה וכמה למי שרגיש במיוחד לזה.

זה עלול להוביל לסיבוכים, כן

אם את סובלת מחוסר סבילות ללקטוז, יכולות להיות לזה השלכות, בעיקר אם את צעירה

iced tea

New member
איזה?

אני לא בטוחה שזה רק ללקטוז...גם גבנ"צ גורמת לנפיחות וכאבי בטן. אבל תגובה אלרגית של מערכת חיסונית אין לי אחרת היתי מזמן.

פגיעה בגדילה ובהתפתחות התקינה

אני מציע שתלכי למרפאת מטבוליזם, כדי לאבחן ממה בדיוק את סובלת. לנחש זה לא ממש עוזר. בינתיים, הימנעי ממוצרי חלב וממזון אחר שאת חושבת שגורם לך לתופעות לא רצויות.

iced tea

New member
איפה יש מרפאה כזאת?

איך מגיעים לזה? הציעו לי לנסות אנשור, אבל הם כולם מבוססים חלב ועמילן חיטה.. תת משקל של 3 שנים זה כבר ממש בעייתי. ולא, לאכול הרבה אגוזים לא משפיע

Gidi Shemer

New member
ושוב אני חוזר

בפעם השלישית?
את הורסת לעצמך את הבריאות. אני לא בטוח אם הבעיה שלך היא עם הלקטוז או הקזאין, אם כי לדעתי זה הקזאין. הגלוטן שאני הבנתי שאת עוד ממשיכה איתו (?).= בוודאי לא מוסיף. אם יש לך באמת מעי דליף (כמו שאני מאמין בעקבות שרשורים קודמים שלך), את פוגעת שוב ושוב ברקמת דופן המעי. כך שהתשובה לשאלתך היא: כן!!

iced tea

New member
שאלתי

את הרופאת משפחה שלי על המעי הדליף, איך בודקים. היא שללה ואמרה שלא קיים דבר כזה בכלל ולא ידוע ברפואה. אני ממשיכה לצרוך גלוטן, כי אם אעשה בדיקות, אני רוצה שיהיה הוכחות להשפעה. כל הפעמים הקודמות שעשיתי בדיקת דם לצליאק שיצאו שלילי- היתי בתפריט נ"ג לפחות חודשיים, אז אולי זה השפיע על התוצאות. יש לי שבוע הבא רופאת גסטרו, בתקווה שהיא תוכל להפנות למשהו... לגבי מוצרי חלב, זה חד וחלק כל רופא גסטרו שפגשתי אמר לי להמנע, שלא נספג ופוגע בספיגת מזון אחר. פשוט יש לי חולשה כללית, וכאבים במפרקים, חוורת, וכל הזמן קר לי, הרגשת חולי כזו.

Gidi Shemer

New member
אין בעיה. בסופו של יום כל אחד והחלטותיו

לדעתי את עושה טעות עם הגלוטן ורק ממשיכה לפגוע בבריאות שלך. עם זאת, אלו החיים שלך. אני חוזר על עצמי ואז מרגיש קצת מטיף. אני אשתדל להימנע מכך. אם את רוצה לקרוא על זה קצת יותר לעומק אני מצרף כאן מאמר. המאמר הוא מתוך scientific american. זה ירחון מדעי פופולרי ולא המקור המדעי עצמו, אבל אני מאמין שתלמדי ממנו יותר ממאמרים מקצועיים. את מוזמנת לקרוא וללמוד. אם תרצי חומר מדעי יותר, או אם הרופאה שלך תהיה מעוניינת להתעדכן בענייני מדע של 2011 (
) את מוזמנת לשלוח לי מסר ואשלח לך מאמרים מקוריים.

iced tea

New member
אם

קיבלת רושם שאני מזלזלת בדבריך או המלצותיך- זה לא כך. וגם לא תופסת ממך מטיף, להיפך זה מראה דאגה. מאוד מעריכה את כל מה שאתה כותב, במיוחד שאתה בא מהתחום ומבין בו. הסברתי, שהרופאת משפחה שלי ביטלה את הרעיון לקיום דבר כזה בכלל. אני ממשיכה לצרוך, כדי שאם הרופאת גסטרו שבוע הבא תפנה לבדיקות, שיהיה ניתן לראות השפעה ולא תאמר שהכל לכאורה בסדר. לא ברור לי מה גורם לכך, רוצה לדעת בוודאות. שולחת לך מסר.

Gidi Shemer

New member
אני חושב שאני חוזר על עצמי

בפעם השלישית?
את הורסת לעצמך את הבריאות. אני לא בטוח אם הבעיה שלך היא עם הלקטוז או הקזאין, אם כי לדעתי זה הקזאין. הגלוטן שאני הבנתי שאת עוד ממשיכה איתו (?).= בוודאי לא מוסיף. אם יש לך באמת מעי דליף (כמו שאני מאמין בעקבות שרשורים קודמים שלך), את פוגעת שוב ושוב ברקמת דופן המעי. כך שהתשובה לשאלתך היא: כן!!

Gidi Shemer

New member

בפעם השלישית?

Gidi Shemer

New member

בפעם השלישית?

תשובה

שלום רב, בעקרון עיקר הבעיה עם אי סבילות ללקטוז זה התופעות הלא נעימות שהלקטוז גורם לסובל מהבעיה אך אם את אוכלת הרבה מוצרי חלב למרות אי סבילות זה יכול להשפיע על דברים נוספים - מאחר ובעצם יש פה בעיה של פירוק הלקטוז (שיכולה להוביל גם לשלשולים וכך לאובדן נוטריינטים ונוזלים) במידה וחלק ניכר מהתפריט שלך מתבסס על מוצרי חלב בהחלט יתכן שזה יכול להשפיע גם על משקלך. מציעה לך לפנות ליעוץ מסודר אצל גסטרואנטרולוג ודיאטנית קלינית שתסייע לך עם הבעיה ותבנה יחד עימך תפריט שיתכן שיכול להכיל מוצרי חלב אך בצורה חכמה ונכונה.

למעלה