מה קוראים בשבת?

Arana

Well-known member
מנהל
אני מקווה שיום כיפור עבר על כולם בשלווה, ואם לא נחתם מספיק - הנה הגיעה שבת :-):

מה אתם קוראים בשבת|?||שבת|

פלאשבק, כריסטינה קומנצ'יני. אני חושבת שעכשיו זהו זה, אני שוב נכנסת לספר, אחרי הפסקה של שבועיים בערך. ספר ארוך והכל באיטלקית כמובן. אני עדיין משתאה מול השפה הזאת. אוצר מילים - כמעט הכל מוכר לי אבל השימוש הוא העניין, הניואנסים - והדקדוק. הבחירה בזמנים מסויימים ולא באחרים. אני עוד בשלב של ההשתאות. מעניין אם היא תחלוף אי פעם.

קומנצ'יני תורגמה לעברית, "כשהלילה" היה ספר די ידוע, והיה גם ספר.

כאן אני חושבת שזה סיפור אוטוביוגרפי. כמה פעמים קרה לה שהיא שוכחת איפה היא נמצאת, מי היא, מהו העולם. ואני מבינה שהיא עוברת לעולמות שונים. וחוזרת
אז החלק הראשון נפתח בציטוט של כריסטיאן אנדרסן מ-"נעליים אדומות" ואני מבינה שמה שיבוא אחר כך קשור לסיפור הזה. אני רק מתחילה וזה ייקח זמן כי אני קוראת לאט.

מה עם הספר של נמירובסקי? כנראה פספסתי את התגובה. אולי אחפש אותו גם

ואני כל כך מקנאה שאת יכולה לקרוא בכמה שפות!

נערך לאחרונה ב:
לא הלך לי עכשיו. אני מרגישה את השפה הארכאית וזה לא הסתדר לי, אולי כי לפניו היו לי חודשיים אינטנסיביים עם שלושה ספרים.

אז אני משאירה אותו ואחזור אליו, אין לי ספק. קרא לי הרבה השנה שנטשתי. רק אחד נטישה גמורה.

גם הספר האחרון שדיווחתי עליו, לא מתאים עכשיו. ארוך ועם טקסט צפוף. אז עכשיו יש לי כמה ספרים יותר קצרים וזה יותר קל, היתה כאן מכירה של ספרים חדשים ומשומשים באוהל גדול, והתעשרתי. עדיין חסר לי אוצר מילים ואני לא רוצה לשבת עם הטלפון כל הזמן. לכן אני אלך בהדרגה, מקצרים ליותר ארוכים. עבדתי קשה שנים כדי לקרוא בצרפתית ובאנגלית.

אז חזרתי לאוסף שערכה - לא תרגמה - ג'ומפה להירי. סיפורים קצרים, למרות שכולם מהמאה הקודמת והשפה יותר ארכאית. אבל מנטלית יותר קל עם סיפורים. וכאן זו גם גרסה דו-לשונית אז לא צריך מילון. קראתי בינתיים את הסיפור של אליו ויטוריני, "שם ודמעות", שהזכיר לי קצת את "מחכים לגודו". חוץ ממנו יש בקובץ, גינצבורג, קלווינו, מורנטה, אלבה דה צ'ספדס (סופרת נשכחת שמודפסת מחדש) ואני חושבת שהשאר הם שמות של סופרות וסופרים שלא תורגמו: ללה רומנו, סאבה, פאוסטה קליינטה, גרציה דלדה, ועוד. בסך הכל עשרה.

ההספקים שלי גרועים. כבר אין לי את הזמן והכוח לקרוא כמו פעם. אז בזמן שאתן קוראות שלושה ספרים בערך, אני בקושי מסיימת אחד 😅🤦‍♀️.
סיימתי את שלושה גברים בבומל. מתחיל חביב אבל מהר מאוד מעייף. אני מנסה מידי פעם לקרוא עוד איזה עמוד מהרחק מההמון הסואן. נראה לי שחוץ מהאנגלית שלי שהתקלקלה ביחד עם הראייה, גם אין לי סבלנות לסיפורי אהבה סטנדרטיים. אז הכל ביחד לא מסייע לי עם הספר, אבל אני מנסה, ועכשיו גם התחלתי את משחק האל של ג'ון פאולס. מצאתי פעם איפשהו וכנראה אמור להיות לו כרך נוסף שאין לי, אבל אני אתחיל בלסיים קודם את זה 😅.
חייבת להודות שמפתיע אותי לגלות שגם בשנות ה 20/ 30 (עוד לא התעמקתי מהי התקופה המדוברת בספר), נשים היו עושות סקס מזדמן. חשבתי שזו היתה תקופה פוריטנית והמתירנות המינית צמחה מאוחר יותר.

ההספקים שלי גרועים. כבר אין לי את הזמן והכוח לקרוא כמו פעם. אז בזמן שאתן קוראות שלושה ספרים בערך, אני בקושי מסיימת אחד 😅🤦‍♀️.
סיימתי את שלושה גברים בבומל. מתחיל חביב אבל מהר מאוד מעייף. אני מנסה מידי פעם לקרוא עוד איזה עמוד מהרחק מההמון הסואן. נראה לי שחוץ מהאנגלית שלי שהתקלקלה ביחד עם הראייה, גם אין לי סבלנות לסיפורי אהבה סטנדרטיים. אז הכל ביחד לא מסייע לי עם הספר, אבל אני מנסה, ועכשיו גם התחלתי את משחק האל של ג'ון פאולס. מצאתי פעם איפשהו וכנראה אמור להיות לו כרך נוסף שאין לי, אבל אני אתחיל בלסיים קודם את זה 😅.
חייבת להודות שמפתיע אותי לגלות שגם בשנות ה 20/ 30 (עוד לא התעמקתי מהי התקופה המדוברת בספר), נשים היו עושות סקס מזדמן. חשבתי שזו היתה תקופה פוריטנית והמתירנות המינית צמחה מאוחר יותר.
ג'ין ריס למתירנות בזמן הזה. Good Morning Midnight, וגם סיפור בשם Vienna. על וינה של מייד לאחר מלחמת 14-18.

Arana

Well-known member
מנהל
בשבת התקדמתי הרבה עם The Dark Forest, והייתי עם מעט מעל 100 עמודים לסיום. מכיוון שהתארחית בחג מחוץ לבית, התלבטתי אם לקחת את החלק הבא, Death's End, מכיוון שהוא די עבה. לקחתי את "ציוויליזציות" של לורן בינה, ובמהלך החג כבר התחלתי אותו.

למעלה