מה קוראים בשבת?

Arana

Well-known member
מנהל
איך עבר עליכם שבוע המלחמה |?| האם כולם במקום בטוח|?|

מה אתם קוראים בשבת (בממ"ד?..) |?||שבת|

אוי, איזה ימים איומים. קשה להתרכז.
סיימתי את מלכוד 22. אכזבה עמוקה. היה לי מה להגיד על הספר אבל עבר קצת זמן ויש כל כך הרבה עניינים אחרים, שאני כבר לא זוכרת.
בעיקרון החלק הראשון הרגיש סתם מוגזם ולא מצחיק. בחצי השני זה כבר היה בעיקר מתיש ומעצבן. אין בספר שום התפתחות עלילתית ושום פיתוח של הדמויות. רק אוסף של אירועים ומצבים עם קפיצות בסדר הזמנים, מה שאותי קצת בלבל. האמת שלא זכרתי כלום מהספר. בשורה התחתונה, היום אני לא ממליצה עליו.
אחר כך קראתי בשביל הנפש את פו הדוב, שהיה באמת תענוג וכיף גם בקריאה חוזרת ונוספת.
עכשיו התחלתי את מסע אל תום האלף של א"ב יהושע. בינתיים מרגיש לי מליצי מידי ועמוס, אם כי השפה העשירה בהחלט מרשימה. מרגיש לי שעודף הפאתוס פוגם ברצף הקריאה. מקווה להצליח להיכנס לסיפור.

Arana

Well-known member
מנהל
אוי, איזה ימים איומים. קשה להתרכז.
סיימתי את מלכוד 22. אכזבה עמוקה. היה לי מה להגיד על הספר אבל עבר קצת זמן ויש כל כך הרבה עניינים אחרים, שאני כבר לא זוכרת.
בעיקרון החלק הראשון הרגיש סתם מוגזם ולא מצחיק. בחצי השני זה כבר היה בעיקר מתיש ומעצבן. אין בספר שום התפתחות עלילתית ושום פיתוח של הדמויות. רק אוסף של אירועים ומצבים עם קפיצות בסדר הזמנים, מה שאותי קצת בלבל. האמת שלא זכרתי כלום מהספר. בשורה התחתונה, היום אני לא ממליצה עליו.
אחר כך קראתי בשביל הנפש את פו הדוב, שהיה באמת תענוג וכיף גם בקריאה חוזרת ונוספת.
עכשיו התחלתי את מסע אל תום האלף של א"ב יהושע. בינתיים מרגיש לי מליצי מידי ועמוס, אם כי השפה העשירה בהחלט מרשימה. מרגיש לי שעודף הפאתוס פוגם ברצף הקריאה. מקווה להצליח להיכנס לסיפור.
אהבתי מאוד את "מסע אל תום האלף". לדעתי השפה נתנה לו טעם "היסטורי" מיוחד ומתאים לאווירה.
ניתחנו אותו במסגרת קורס בחירה שלקחתי באוניברסיטה לפני הרבה שנים, לצערי אני לא זוכרת הרבה מהניתוח וחבל, כי אני זוכרת שממש נהניתי מהעומק של הדברים. אני זוכרת שהמרצה הצביעה על המוטיב החוזר של הכפילות - במרכז העלילה גבר הנשוי לשתי נשים, אבל יש עוד הרבה כפילויות במהלך הסיפור (למשל, בשלב מסויים הם מחלקים את הרכוש לשניים כדי שיוכלו להציל לפחות חצי משודדי דרכים). והיא גם סיפרה עד כמה א"ב יהושע השקיע בתחקיר ההיסטורי לספר, היה לו היסטוריון מומחה שהוא נעזר בו, ופעם אחת התקשר אליו באמצע הלילה עם השאלה הרת הגורל - "מלח! היה להם מלח?!"

Arana

Well-known member
מנהל
סיימתי את "לבד בתיאטרון המוות" וכמעט סיימתי גם את "מעגל הנשים של הגבירה טאן" המרתק.

למעלה