מה קוראים בשבת?

Arana

Well-known member
מנהל
הגענו לשבוע האחרון של אוגוסט, הזדמנות אחרונה לטיולים ובילויים לפני שכולם חוזרים לשיגרה.

ובינתיים, מה אתם קוראים בשבת |?| |שבת|

בהתחלה של "המאהב" מרגריט דוראס. עדיין תחת הרושם של הספר משבוע שעבר, אז לאט.
ביום ראשון אני מתחילה 6 ימים בבית שיש בו ספרים איטלקית אז אני אנסה לקרוא סיפורים קצרים של נשים סופרות, חלק מאנטולוגיה שכוללת גם סיפורי גברים, שערכה ג'ומפה להירי באנגלית בהוצאת פינגווין והספר יצא אחר כך באיטליה גם כן. זה הספר שנמצא בבית ההוא.

Arana

Well-known member
מנהל
בהתחלה של "המאהב" מרגריט דוראס. עדיין תחת הרושם של הספר משבוע שעבר, אז לאט.
ביום ראשון אני מתחילה 6 ימים בבית שיש בו ספרים איטלקית אז אני אנסה לקרוא סיפורים קצרים של נשים סופרות, חלק מאנטולוגיה שכוללת גם סיפורי גברים, שערכה ג'ומפה להירי באנגלית בהוצאת פינגווין והספר יצא אחר כך באיטליה גם כן. זה הספר שנמצא בבית ההוא.
מדובר בסיפורים שתורגמו מאנגלית לאיטלקית? או יצאו בתרגום אנגלי ולאחר מכן במקור האיטלקי?

מדובר בסיפורים שתורגמו מאנגלית לאיטלקית? או יצאו בתרגום אנגלי ולאחר מכן במקור האיטלקי?
לא, הם כולם נכתבו במקור באיטלקית: מורנטה, מוראביה, בוצאטי, פירנדלו, למפדוזה ואחרות.ים שהם שמות ידועים פחות.
להירי בחרה אותם לספר שיצא בהוצאת פינגווין אבל אני לא יודעת אם היא תרגמה אותם, אולי.
אחר כך הוא יצא באיטליה. גם כי להירי היא שם, עם המעבר שהיא עשתה בין השפות, התחילה הרי לכתוב רק באיטלקית והיום אני לא יודעת היא לא משלבת בין שתיהן.

היא כתבה בהקדמה שחלק מהיצירות נשכחו, והיוצרות.ים. לכן היא רצתה להוציא את הספר גם באיטליה ואת הסיפורים בשפת המקור.

Arana

Well-known member
מנהל
סיימתי את Back of Beyond, שהיה מהנה ביותר, ספר מתח יעיל וקריא.
קראתי את "שנת הפלאות" שהיה מצויין אבל מדכא ברמות שלא ציפיתי להן, ועם תיאורים קשים שכנראה יישארו בזיכרוני.
והתחלתי את "נא להתנהג בהתאם"

למעלה