מה קוראים בשבת?

Arana

Well-known member
מנהל
אחרי שבוע קצת יותר קצר (בגלל החג), אבל לא פחות עמוס - הנה הגיע שוב סוף השבוע...

מה אתם קוראים בשבת|?||שבת|

עדיין עם "ג'יימס מירנדה בארי" משבוע שעבר. כמה עשרות עמודים אחרונים עוד נותרו לי בספר עב-הכרס הזה הכתוב באנגלית עשירה מאוד.

זה נרטיב מרהיב באמת, לפטרישה דאנקר יכולת סיפורית מרשימה.

קורותיו של הרופא שהיה רופאה (לא ברור אם אנדרוגינוס, יש לכך רמז בעלילה), לפי הסיפור ילדה שגודלה כילד החל מגיל 9 ונלקחה תחת חסותו של אריסטוקרט עשיר והפכה רופא מצטיין ששירת בקולוניות בריטיות בתחילת המאה ה-19: כף התקווה הטובה, קפריסין כנראה ולבסוף (אולי, יש עוד חלק לספר) ג'מייקה.

כמובן, מוראות הקולוניאליזם, מגיפת הכולרה של תחילת המאה ה-19, תופסים מקום של כבוד, כמו עלילותיו במשפחתו, בסביבתו הקרובה. אחרי שאקרא עליו בוויקיפדיה, ב"אלכסון" ואולי בעוד מקומות אדע לומר מה ידוע על חייו - זו היתה דמות אמיתית - ומהו פרי דמיונה של דאנקר.

זה לא ספר מושלם: הקפיצות בין תקופות חייו לפעמים פתאומיות מדי, לא ברור מן החלק על הילדות איך הפך רופא בעל אופי די נוקשה ודוגמטי - מן הסתם תרם לכך יוצר מכל הצורך להסתיר את זהותו המינית - זה לא נקרא כהתפתחות אורגנית. וזה גם יותר ספר מרשים, צילום של תקופה, דמונסטרציה, מאשר ספר מרגש. יש מרחק אירוני בין הסופרת ובין העלילה והדמויות שלה. אני רוצה לקרוא קצת אוסטן, ברונטה, אליוט, כדי לראות אם יש כאן חיקוי מכוון של רומאנים מלפני 200 שנה, אם גם שם יש מרחק כזה.

עדיין קריאה ראויה וכיף גדול.

אז דאנקר המציאה. שינתה תקופות, מקומות התרחשות. שמרה על פרטים מסויימים, עשתה עבודת תחקיר. באחרית הדבר היא מפרטת מה שינתה והמציאה ונותנת רשימת ביבליוגרפיה.
יש מאמר על ג'יימס בארי בוויקיפדיה, כולל בעברית, יש מאמר באתר "אלכסון".

מאז שדאנקר כתבה את הספר לפני 25 שנה, נכתב עוד על בארי, לפחות ספר אחד, מאמרים. היום אני חושבת שלא היתה משנה פרטים ביוגרפיים כפי שעשתה.

אבל זו ספרות. ארכנית, לא מושלמת אבל טובה. נהניתי.

אני כנראה קוראת את "כמו" של אלי סמית' תיגף. בבית מפוזרים עוד ספרים פוטנציאליים אבל כנראה זה יהיה הספר הזה. אני אוהבת את סמית'.

Arana

Well-known member
מנהל
סיימתי את "עד מפתח" והתחלתי מה שנראה כמו פרוייקט - "הרומן של שלושת הממלכות" באנגלית (שאמנם אמור להיות מקוצר, אבל הוא עדיין עב כרס מאוד...)

למעלה